Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 ספיריט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם כדאי לקנות מאזדה 3 ספיריט סדאן שנת 2006?

האם האוטו כדאי מבחינות:

החזקה

דלק

האם האוטו מהיר ונותן מתי שאני ארצה(אני לא מחפש מטוס אבל חשוב לי העניין של הלחיצות והמהירות וההנאה של הנסיעה)

והאם יש בעיות מיוחדות לרכב הספציפי הזה?

הרכב עשה משהו כמו 200 אלף קילומטר יש בעיה כלשהי שאמורה להיות ?

ואם יש הבדל גדול בין מנוע 1.6 לבין 2.0 ברכב הזה?

פורסם

אחזקה: תושבות יקרות,גיר בק"מ האלו עלול להזדקק לתיקון/שיפוץ (למה לקנות רכב עם כזה ק"מ ?), כן תקבל כח בלחיצה עם מנוע של 150 כ"ס,צריכת דלק 1:8 בעיר במקרה הטוב ו 1:10/10 וקצת בחוץ.

אם אתה נהג חדש/צעיר -הביטוח לא זול בכלל.

סה"כ רכב מצויין,לא הכי זול לאחזקה אבל יש הרבה רכבים יקרים ממנו,בגדול אם אתה קונה רכב שמור ולא קרוע,אז רק עניין הדלק והביטוח צריכים מעט להטריד אותך וזהו.

אנחנו מחזיקים במשפחה אחת כזו מ-2007 שהגיעה ל-85,000 ק"מ לא צייצה פרט לבולמי זעזועים שנזלו והוחלפו+תושבת מנוע שנקרעה והוחלפה.

מנוע 1600 כ"כ עייף וחיוור לעומת מנוע 2000 שהוא כל כך שדרוג שאין לך מושג (נהגתי בשניהם).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ניתן למצוא מאזדות עם פחות קילומטז. במיוחד בדגם הספיריט אשר לא נמכר בליסינג. אני אחזקתי ברכב כזה מבציר 06 משך 3 שנים. האמינות גבוה מאוד. הטיפולים ממוצעים ולא יותר מכך. לשם השוואה לGTI שיש לי קיום פער הטיפולים מבחינת מחיר עומד על כ-15% יקר יותר ב-GTI.

המנוע טוב ומגיב בסדר גמור ותמיד יש מספיק כוח. צריכת הדלק עומדת על 1 ל-10 בערך וכמובן תלוי באופי הנהיגה.

אין הרבה הבדל מבחינת דלק לעומת מנוע ה-1.6, ההבדל הגדול יותר הוא הכוח, ה1.6 דיי ממוצעת ולא מספיק חזקה.

פורסם

היתה לי כזאת במשך 4 שנים. מכרתי אותה בדמעות, ולא סתם.

כרכב שמור, אתה תהנה מאמינות יוצאת דופן כיאה ליפניות. אין מה להשוות למנוע הליסינג 1.6

כמו שאמר קודמי, עקב האכילס של הרכב הוא תושבות מנוע מתבלות מהר, סך הכל שלוש תושבות שהיקרה מבניהם תושבת הגיר עולה באיזור ה 900 ש"ח. בולמים שמסיימים את חייהם מוקדם מהצפוי,וברמה עקרונית זהו מבחינת חסרונות.

יש משהו שאתה צריך לדעת לגבי הגיר שלה שכמעט אף אחד לא יודע את זה בארץ.

במוסכים מורשים, הם לא נוגעים לך בנוזל הממסרה בטענה שאין הוראה ממאזדה. מה שהוא אגב שקר גמור, או טפשות אם תרצה.

שיטוט זריז ברשת יראה לך שהתיבה אמורה לקבל החלפת נוזל באחד מהתנאים הבאים:

כשעברו יותר מ 100 אלף קילומטרים, או 5 שנים, או אם הנוזל שינה את צבעו מאדום וורוד, לחום או כל צבע אחר, או שינה את ריחו לשרוף.

ממליץ לך לא לגעת באחת שעברה 200 אלף. לא חסר גם בפחות. את שלי מכרתי עם 75 אלף.

ממליץ לך גם להתמקד בשנתונים החל מ 2007, שם תוקנו רוב מחלות הילדות של הרכב, בין היתר בית מצערת אלקטרונית וציריות עם בורג 32 מילימטר, במקום 13 בדגם הישן, שנטה להישבר באמצא הדרך!

בהצלחה.

ג'ובני

פורסם

כרגע אני מחזיק במאזדה 3 ספיריט ספורט (האצ'בק)

הדלק הולך לי יחסית מהר (470-80 קילומטר וכל המיכל דלק הלך,)

סה"כ הרכב מאוד קל, כיפי, חזק, מהיר ומהנה. למרות שהדלק קצת כואב לי בכיס, כל דקה של נסיעה ברכב בשבילי משתלמת. אבל שוב, תלוי כמה אתה מוכן ויכול לספוג

מיצובישי לנסר מנוע 1.6 ליטר נמכרה.

וולוו s80 מנוע 3.0 ליטר טורבו TWINS של אבא לכיףף 8)

מאזדה 3 ספיריט האצ'באק מנוע 2.0 ליטר בבעלותי :onfire:

פורסם

גם אני מחזיק באחת כזו כבר למעלה מ-3 שנים. חוץ מטיפולים שוטפים (כולל כל התושבות שהוחלפו באחריות), אין בעיות מיוחדות.

תקפיד להשתמש בחלקים מקוריים והרכב ישמור על אונו. :wink:

לגבי דלק - לפעמים אני מסיים מיכל ב-480 ק"מ, לפעמים ב-520 (וזה רק עד שנדלקת הנורה של הדלק),

אז זה יותר תלוי בצורת הנהיגה שלך, המקסימום שהוצאתי ממנו זה 1 ליטר ל-12 ק"מ בממוצע. לא רע.

לגבי טיפול לגיר, הרכב כבר בן 5 וחצי שנים אך עבר רק 75000 ק"מ, האם כדאי להחליף את השמן?

או שזה פתח לצרות?

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם
מה צבע השמן שלך ואיזה שנה הוא הרכב? איך מעבר ההילוכים?

מהי עוצמת הקפיצה בין ההילוך הראשון לשני כשהמערכת קרה?

לא בדקתי מה צבע השמן, הרכב שנת 2008, מעביר הילוכים חלק וכמעט אין קפיצה בין ראשון לשני כשהרכב קר.

פורסם
תבדוק את הצבע ותחזור לעדכן

האם תוכל לתת לי לינק לכתבה או לפורום שבו מדובר על החלפת שמן תיבת הילוכים בדגם זה?

• תוכן חדש...