Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מילוי שמן פרטנר 2008 HDI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כאשר הייתי אצל המוסכניק הוא טען שיש למלא שמן טיפה מעל קו המקסימום כי ככה נהוג.

בעיניי זה נראה תמוה,

השאלה היא למה והאם זה נכון?

אבא שלי קנה שמן של ליקווי מולי 10-40 האם זה מתאים?

תודה

פורסם

לא ממלאים שמן טיפה מעל המקסימום, אלא עד קו המקסימום.

במנוע זה רק שמן סינטטי מלא 5/40 או 5/30.

שים לב שבין קו המינימום לקו מקסימום במדיד נכנס מעל 1.5 ליטר שמן ולא 1 ליטר כמו ברוב המכוניות.

פורסם

עד שראיתי את ההודעה החלפתי כבר שמן.(סינטטי מלא)

האם יהיה נזק רציני בקשר לצמיגות?

הפעם מולא עד קו המקסימום ולא יותר.

פורסם

אבא שלי קנה שמן של ליקווי מולי 10-40 האם זה מתאים?

עד שראיתי את ההודעה החלפתי כבר שמן.(סינטטי מלא)

למיטב ידיעתי לליקווי מולי אין שמן בצמיגות 10W40 סינטטי מלא (אלא אם במשך השעתיים מזמן פרסום ההודעות החלפת את השמן). אין בעייה קריטית עם הצמיגות או שהוא אינו סינטטי מלא, רק לוודא שהשמן עומד בתקנים הדרושים לרכב שלך. השווה בין דרישות היצרן בספר הרכב לנתוני השמן הרשומים על המיכל (חפש תקן ACEA רלוונטי).

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נדרש תקן ACEA A3/B4, ועדיף תקן C2, למרות שמנוע זה לא מצוייד במסנן חלקיקים.

אגב, בספר רכב זה לא מצויין בשום מקום.

פורסם

לא יודע אם אפשר לסחוב או אי אפשר לסחוב.

אבל זה לא שמן שהיצרן ממליץ לרכב הזה.

אגב, השמן הזה בגלון הזהוב קיים בשוק כבר סדר גודל של 20 שנה.

כאשר ברכב שלך יש מנוע טורבו מודרני שזקוק לשמנים מודרניים בהתאם.

פורסם

לרכב הזה אסור לחסוך בשמן מנוע, הטורבו רגיש תשתמש בשמן סינטטי מלא 5W40, ממליץ על REHINOL עמיד בתקן API SM גם שמן איכותי וגם לא יקר, ומסנן שמן מקורי בלבד.

פורסם
נדרש תקן ACEA A3/B4, ועדיף תקן C2, למרות שמנוע זה לא מצוייד במסנן חלקיקים.

אגב, בספר רכב זה לא מצויין בשום מקום.

חכיתי לראות את התגובה הזו, לאנשים אין מושג שצריך להשתמש בתקן C2 למנועים בעלי מסנן חלקיקים של סיטרואן, כבר ביקרתי בכמה מוסכים מורשים כללים שבמקרה הטוב שמו 5/40 או 5/30 אבל גם כאלה שמתמשים ב 15/40 למנועים האלה והתשובה שקיבלתי: " מנוע דיזל שמים 15/40 ".

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם

:mm_yeah:

מסקרן אותי האם במכללות הרכב הטכנולוגיות, היכן שמלמדים את הדור הבא של הנדסאי הרכב ומנהלי המוסכים, מלמדים על השמנים השונים וההתקדמות בתחום או שגם בעוד 20 שנה נזכה לראות שמני 15W40 נמזגים למנוע "כי זה דיזל".

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...