Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לחכות לטיפול 15K אבל גירדו לי האצבעות - למי שמתלבט לקנות סופר מיני.

למה בחרתי בה ולא אחרת, סוג העסקה שעשיתי.

אני איש קבע, מדי חודשיים אנחנו מקבלים לבית חוברת של מבצעים וכל פעם יבואן אחר.

ממש ממש רציתי רכב, ובדיוק קיבלתי חוברת של טלקאר ושמעתי מחברים שקנו את האוטומט והם מבסוטים.

אני לא סובל אוטומט אז בחרתי בידני, ולהלן העסקה:

הרכב עלה במקור 64 אלף, "חבר" נתנו לי מבצע ישיר של 4 אלף+במתנה קודנית\מרים שמשות\חיישני רוורס (בעלות של 2500 ש"ח)

אני בטוח בזה שאם הייתי קונה רגיל, עם קצת שכנוע הייתי מקבל את כל התוספות האלו במתנה או חלקם, אבל נחשיב את זה גם.

עכשיו המימון, שאלתי את הבנק שלי מה תיהיה הריבית אם אני אקח הלוואה של 60 אלף והתשובה הייתה בערך 12-13 אלף.

בגלל ש"חבר" עובדים ישירות עם בנק פועלים, התחייבתי לפתוח שם חשבון רק של ההלוואה, והריבית הייתה על 52 אלף שקלים 2100 שקלים, וזה רק בגלל שזה דרך "חבר". את שאר ההלוואה לקחתי מהבנק המקורי שלי עם ריבית גבוהה יותר אבל זה כבר סיפור אחר.

בנוסף לזה מובטחת מתנה יקרת ערך בחודש נובמבר לרוכשי קיה דרך חבר, ניסיתי לרחרח קצת ושמועות אומרות שמדובר על מערכת רמקולים משופרת, או ריפודים, או מגנזיום או תלושי דלק או נופש עם בת זוג. אבל לכו תדעו, יש מצב בסופו של דבר נקבל סט סכו"ם איכותי, הכל יכול להיות, רק שמועות.

בכל מקרה, חישוב קל מראה שחסכתי בקנייה הזאת בערך 18 אלף שקלים או קניתי את הרכב ב45 אלף שקלים (ההנחות+המתנות+הריבית הנמוכה+לקחתי בחשבון שהמתנה תעלה בערך 1000 שקלים [הקצנתי]).

פנים הרכב.

הפלסטיקה משדרת איכות, יש 4 חלונות חשמל, מראות חשמליות, וישר אחורי+שפריצר, כיסא נהג מתכוונן לגובה, הגה מתכוונן (אני כמעט בטוח שיש), כיסאות אחוריים מתפרקים לגמרי ויורדים עד הרצפה על מנת להגדיל נפח בבגאז' במידת הצורך, כיוון אורות דרך, USB+AUX+שקע חשמלי ליד המצית. בנוסף יש צופר, אורות גבוהים (חחחח סתם :)).

מה שממש אהבתי זה שבפינה הזאת שאתם שמים דברים, החור הזה שצמוד לידית ההילוכים לאכסון דברים קטנים, הוסיפו 2 כפתורים, לחיצה על אחד מהם שולפת זרוע והופ, יש מקום לכוס שתייה. לא בא לך על הכוס שתייה? לחיצה על "הזרוע" והיא נכנסת בפנים וננעלת ע"י קליק והנה, התפנה לך מקום לשטויות שברגע נתון אין לך כח להמתח לתא כפפות ולשים אותם שם אז אתה זורק את זה בפינה הזאת - פשוט אבל גאוני.

הרכב מרווח יותר ממה שציפיתי. בחור קטן כמוני, שנוהג כשהכיסא כמעט עד הסוף בפנים, נותן לך להסיע בכייף 3 נוסעים מאחורה, אבל אם אחד מהם שמן או שמנמן+, הם יצטרכו להשתכשך קצת אחד בשני. אבל מה נעשה, הבימבה הזאת לוקחת אותם ממקום למקום? שיסבלו בשקט :).

מערכת.

איכס! מה זה? רמקולים של מחשב בהסוואה של רמקולים לרכב? זוועתי! אבל ניתן לשמוע בכייף מוזיקה גם בווליום גבוהה (עד כמה שמתאפשר), פשוט לא באיכות.

מתלים, הרגשה על הכביש, רעשים במהירות שיוט ושאר הבולבולציה.

לא יודע, אין לי מושג, אין לי נתונים להשוואה ולא מבין "בהרגשות" האלו. מה שבטוח פחות נינוח מהאודי וטוב יותר מה205 שהייתה לי.

מזגן.

וואו, מה זה? כמו אצלי בחדר..

"אחי, קר לי, תכבה\תנמיך ת'מזגן" - כייף לשמוע את זה!

יש אנשים שאומרים לי לכבות אותו כשבחוץ שרב שרבי. באמת ששיחקו אותה עם הקירור.

כח\דלק.

כנראה שזה מה שהכי חיפשתם לקרוא עליו.

נתחיל בכח, אחרי הכל רכב בעל 1000 סמ"ק ו3 בוכנות (לא שזה קריטי) ו69 כ"ס זה לא רכב כל כך חזק, אבל כן מאיץ נותן ונוסע ואם צריך יגיע ל150 קמ"ש בשימוש נכון.

כשהרכב רק נרכש הוא היה ע-ג-ל-ה בכל מצב, משום מה אחרי כ-1000 קמ' ראשונים הרכב לא הרגיש בתול ופתאום צצו להם עוד כמה סוסים שהתעצלו לפעול אחרי הורדת הניילונים.

יש לרכב הילוך ראשון ממש ממש ממשששש קצר, הרביעי והחמישי עצלים לעומת השני והשלישי שזה נראה כאילו בהילוכים האלו התרכז כל המומנט של הרכב.

בכביש ישר אין בעיה גם לעקוף בלחיצה על הדוושה בהילוך חמישי ולהאיץ, בעליות קלות וצפונה תצטרכו להוריד לרביעי.

*סיטואציה* אני נוסע לי בכייף בכביש, מזגן דולק מקרר לי ת'תחת, פתאום בזווית העין עליה, מאיץ טיפ טיפה לפני כדי לעבור אותה, מגיע לעלייה, מרגיש שאני מאיט בכל זאת, נו טוב *פול גז* אוייש, אני עדיין מאיט.

בקיצור - יש הרגשה שהמזגן העוצמתי הזה שואב מהכח של הרכב 20 סוסים ועוד כמה חמורים על הדרך, בהדלקת המזגן במהירות של 100 קמ"ש ממש מרגישים כאילו הופעל בלמנוע כמו במשאית (רק בשמינית מהעוצמה, משהו בקטנה כזה). ובכיבוי המדחס בזמן עלייה בהילוך חמישי במהירות 100 קמ"ש מרגישים כאילו הופעל טורבו. ממש ככה. אבל חוץ מעליות חדות יחסית, אין שום תלונה.

עכשיו בנוגע לדלק, דלק דלק דלק...

אז ככה, היצרן מצהיר עד 27.5 ק"מ לליטר, הוא לא שיקר, אבל:

במהירות שיוט של 95 ק"מ בכביש ישר\ירידה\עלייה ממש קלה אתם תיראו על הצג של המחשב דרך צריכה רגעית של 2.5-3.5 ליטר ל100 ק"מ.

כדי להצליח להוציא את המקסימום של החסכוניות מהרכב צריך להתאמץ קצת. צריך ללמוד את הזוית של הדוושה בהתאם לתנאי הכביש (לומדים את זה לאט לאט).

יש רגעים שבהם הדוושה לחוצה מדי, ומזרימה יותר דלק, אבל זה לא מספיק כדי לגרום לרכב להאיץ. מה יוצא? יותר דלק ואותה מהירות - את הרגעים האלה צריך ללמוד, להבין מתי להוריד קצת מהדוושה למרות שעדיין תישאר באותה מהירות וככה תחסוך יותר.

מי שבאמת רוצה להוציא את המקסימום מהחסכוניות, צריך ללמוד את מה שאמרתי קודם, ולהישאר באותה זווית של הדוושת גז כל הנסיעה. אם מגיעה ירידה אז צריך קצת להרפות מהדוושה על מנת לא לעבור את ה100 קמ"ש, ברגע שהיא מסתיימת צריך לדעת לכוון את הדוושה כפי שהייתה קודם. אם מגיעה עלייה אז להישאר עם הדוושה באותה הזווית, ואז תשימו לב שמהירות תרד קצת, ומכוניות יתחילו לעקוף. אבל אם אתם לא ממהרים ובאתם במטרה לבצע נסיעה חסכונית, אז מי שם ז*ן?, סעו בשקט ובכייף.

ברגע שאתם על מצב "חסכון", כל לחיצה קטנה על הדוושה על מנת להאיץ, אתם תשימו לב שהצריכה הרגעית קפצה מ3.3 ל6.0

לחיצה על כפתור המדחס תעלה לכם את הצריכה בממוצע במדד על הלוח בכ-0.5 ליטר ל100 ק"מ.

לסיכום:

*אחלה רכב, אני מבסוט עליו ומבסוט על הסכום ששילמתי בתמורה שקיבלתי.

*הוא מאובזר בכל מה שאני צריך כדי ליסוע בכייף בלי כאב ראש.

*מהירות אופטימלית לחיסכון ברכב הזה היא 95 (במד מהירות).

*ברכב מיכל 35 ליטר.

*בנסיעה פרועה (עירונית+בינעירונית בלי מטרה לחסוך, ז"א לחיצות על הדוושה כרצון הנפש) הגעתי לצריכה של 550+- ק"מ למיכל.

*בנסיעה חסכונית הגעתי ל700 ק"מ למיכל (30% עירוני והשאר בינעירוני לפי הפרמטרים שהצגתי קודם).

*בנסיעות "במטרה לחסוך" שמתבצעות בנסיעה ביעירונית בלבד אפשרי להגיע ליותר.

*לא ממליץ ליסוע על "נסיעה רגעית" במחשב הדרך, זה מוריד מהריכוז של הנסיעה, מומלץ ליסוע על "ממוצע מאז התדלוק האחרון" (בתדלוק מעל 6 ליטר זה מתאפס אוטומטית).

*נסיעות לאילת-בכייף, חסכוני וסוחב את העליות.

*נסיעות לירושלים-אפשרי אבל צריך הרבה הרבה סובלנות.

*יש ממש ממש מלא תוספות/שיפורים קטנים לרכב באיביי אם תריצו חיפוש kia morning.

*המרים שמשמות שמתקין היבואן ממש ממש מעפן, בלחיצה על כפתור הנעילה כל חלון נסגר בהפרש של 3 שניות, ז"א בלחיצה על הנעילה אחרי שניה נסגר החלון של הנהג, אחרי 3 שניות החלון שליד הנהג, אחרי 3 שניות אחד האחוריים ושוב אחרי 3 שניות נסגר זה שממולו. ז"א שאם יצאת מהרכב ונעלת ורק אחרי זה שמת לב שכל ה4 חלונות פתוחים, אתה צריך לעמוד בערך 10 שניות מול הרכב כמו דביל לוודא שזה עבד על כל החלונות.

מקווה שזה תרם משהו למישהו :)

579578_4605123064908_682801588_n.jpg

פורסם

מסכים

נוסע עם הרכב שמונה חודשים מעל 9K ק"מ ומרגיש שקיבלתי תמורה הוגנת

לא רכשתי בשום מבצע אך קיבלתי את התוספות (חיישיני רוורס, מרים שמשות ושלטי נוחות ) ללא תשלום נוסף

פורסם

סה"כ רכב נחמד, נותן תמורה טובה, אתה משלם בדיוק על מה שאתה מקבל.

לא הבנתי איך שילמת 45, שילמת 60 לא? לא עושים חישוב של "קיבלתי+ חסכתי+ מתנה+....". מה ששילמת זה מה ששילמת בפועל בסוכנות.

רכב מאד חסכוני, אבל שים לב שמדידה של מחשב דרך אינה מדידה בפועל. זה נעשה רק בין תדלוקים עם איפוס ק"מ, וגם זה אחרי ממוצע של כמה וכמה תדלוקים.

תתחדש וסע בדרכים טובות.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

תתחדש.

שהפיקנטו ממש נחתה בארץ, נקלעתי במקרה לסוכנות קיה, אחד הסוכנים ממש התשדל למכור לי למרות שכלל לא התעניינתי בשום רכב, הצצתי בתא הנוסעים והופתעתי מהעיצוב והגאדג'טים, "וואוו" הפתעה! יש ברכב הזה משהו 8) cool, הסוכן נפנף מולי בגאווה בנתון צריכת הדלק (על הנייר), התרשמתי מאוד.

אמרתי לאחותי שבזמנו חיפשה שתקפוץ להתרשם, התהלבה, רכשה את הגרסא האוטו' 1.2 (EX כמדומני), ובלי להתייעץ עם אף גבר במשפחה :?. המסירה הייתה כמעט מיידית בצורה מחשידה, עובדה מצחיקה שלאחר כמה שבועות הרכב הזה הפך להיסטריה ואנשים נכנסו לתור של חצי שנה.

אנו חיים באזור הררי בצפון הרחוק.

קיק דאון אין סופי בכל עלייה קלה, בשיוט 100-120 יש רעשי רוח ומנוע ממש חזקים אבל זה מיני...

בדקתי צריכה משולבת והגעתי ל1-9 למרות שהמחשב הראה מספר נדיב הרבה יותר. אדגיש שאחותי ממש לא מהמתרגזנים, היא דווקא מאלה שנוסעות בכביש חד נתיבי ובעשרות הק"מ שלפניה אין רכב (כי כולם בטור מאחוריה :|)

הופתעתי מאוד שלמנוע ה1.2 הזה אין כל קשר לחסכוניות (טוב, אולי בשטח מישורי וללא עצירות).

שאלה: איך והיכן בדקת צריכת דלק?

הרכב נמכר תוך חצי שנה מיום הרכישה עם 7000 ק"מ, באלפייה מעל המחירון - רק בגלל הביקוש המטורף בסוכנויות.

אכזבה? רק מצריכת הדלק, בהיבט של איבזור ותמורה לשקל הוא נמצא בראש הסגמנט ללא ספק, אבל רכב חסכוני לפי נסיוני הוא לא.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם
רציתי לחכות לטיפול 15K אבל גירדו לי האצבעות - למי שמתלבט לקנות סופר מיני.

לסיכום:

*אחלה רכב, אני מבסוט עליו ומבסוט על הסכום ששילמתי בתמורה שקיבלתי.

*הוא מאובזר בכל מה שאני צריך כדי ליסוע בכייף בלי כאב ראש.

*מהירות אופטימלית לחיסכון ברכב הזה היא 95 (במד מהירות).

*ברכב מיכל 35 ליטר.

*בנסיעה פרועה (עירונית+בינעירונית בלי מטרה לחסוך, ז"א לחיצות על הדוושה כרצון הנפש) הגעתי לצריכה של 550+- ק"מ למיכל.

*בנסיעה חסכונית הגעתי ל700 ק"מ למיכל (30% עירוני והשאר בינעירוני לפי הפרמטרים שהצגתי קודם).

*בנסיעות "במטרה לחסוך" שמתבצעות בנסיעה ביעירונית בלבד אפשרי להגיע ליותר.

*לא ממליץ ליסוע על "נסיעה רגעית" במחשב הדרך, זה מוריד מהריכוז של הנסיעה, מומלץ ליסוע על "ממוצע מאז התדלוק האחרון" (בתדלוק מעל 6 ליטר זה מתאפס אוטומטית).

*נסיעות לאילת-בכייף, חסכוני וסוחב את העליות.

*נסיעות לירושלים-אפשרי אבל צריך הרבה הרבה סובלנות.

*יש ממש ממש מלא תוספות/שיפורים קטנים לרכב באיביי אם תריצו חיפוש kia morning.

*המרים שמשמות שמתקין היבואן ממש ממש מעפן, בלחיצה על כפתור הנעילה כל חלון נסגר בהפרש של 3 שניות, ז"א בלחיצה על הנעילה אחרי שניה נסגר החלון של הנהג, אחרי 3 שניות החלון שליד הנהג, אחרי 3 שניות אחד האחוריים ושוב אחרי 3 שניות נסגר זה שממולו. ז"א שאם יצאת מהרכב ונעלת ורק אחרי זה שמת לב שכל ה4 חלונות פתוחים, אתה צריך לעמוד בערך 10 שניות מול הרכב כמו דביל לוודא שזה עבד על כל החלונות.

מקווה שזה תרם משהו למישהו :)

אתה מציג נתונים של 1/20 - נשמע הרבה יותר מידי טוב בכדי להיות אמיתי (במיוחד לאור התלונות על צריכת הדלק של רכבי קיה),

יעזור אם תוכל לפרט כיצד הגעת למדידה הזו (בהתבסס על מחשב הדרך או על בסיס מדידה פר תדלוק?)

בלי שום קשר, גיגלתי kia morning ואחת התוצאות הראשונות היא זו - יש למישהו מושג מה זה האתר הזה ולמה אכפת לו כמה קיה נמכרות ארץ הקודש?

.We apologise for the inconvenience

פורסם

סקירה נחמדה, אגב זה רכב מיני, לא סופר מיני.

לגבי החלונות - תקין לחלוטין, ככה גם אצלי בריו.

לגבי הצריכת דלק, נשמע לי מעט אופטימי מידיי, אלא אם מדובר בנסיעה בכבישים פתוחים בלבד.

לגבי "צריכת דלק ברכבי קיה" - לי יש קיה ריו ידני, לחבר יש אוטומט, האוטומט קורעת אותו בדלק, ממש ככה, בעוד שאצלי בדקתי דווקא לפני שבוע אחרי שעליתי לירושלים דרך נס הרים (הגעתי משם, היה פקוק והWAZE ניווט משם), עם כול העליות ועליתי בקצב מהיר יחסית ולא זחלתי, דיי קרעתי את הרכב, כול הדרך הלוך וחזור עם מזגן, סיבובים בתוך העיר - יצאה לי צריכת דלק של 1-15 שלטעמי האישי זה מצויין מאוד לתוואי הנסיעה (הצריכה נבדקה ככה שמילאתי פול טנק ביציאה לדרך, ושוב בחזור, חילוק קילומטרים מול ליטרים פשוט וקל.

ככה שההבדלים בין האוטומט לידני גדולים מאוד, האוטומט שיש ברכבים האלו זה 4 הילוכים מיושן. מה עוד שהמשתנה הכי גדול זה הנהג וצורת הנהיגה. (הצריכה נבדקה ככה שמילאתי פול טנק ביציאה לדרך, ושוב בחזור, חילוק קילומטרים מול ליטרים פשוט וקל)

פורסם

רכב חמוד, אבל אני לא מתחבר לצבע נזלת הזה :roll:

גם אצלי אני לפעמים מחזיק צריכה של 3-100 במישור עפ"י מחשב, ברכב גדול יותר(מגאן 2 דיזל). בסוף מה שקובע זה הצריכה בפועל.

תתחדש ותהנה :-P

פורסם

אם תיקראו שוב תבינו ש700 ק״מ בנסיעה שהייתה במטרה לחסוך, בלי גז מיותר ובלי למשוך הילוכים וכו.

ותשימו לב גם שבנסיעה רגילה שכללה לחיצות עקיפות ונסיעות בעיר הגעתי ל550 שזה יוצא בערך 16 ק״מ לליטר.

החישוב נעשה ע״י חילוק קילומטרים שהצטברו (אני מאפס כל תדלוק) בכמות דלק שנכנסה בתדלוק שאחריו (תמיד מתדלק פול).

למרות שעם השוואה עם המחשב דרך התוצאות לא היו כל כך שונות בהרבה.

פורסם

עם כל הכבוד לפיקנטו (ויש הרבה כבוד) אתה מתאר צריכת דלק שאף אחד לא הצליח לשחזר.

ע"ר קבוצת פיקנטו בפייסבוק. (הייתה קיימת לפני שנתיים כשקניתי את הפיקנטו שלי, עשרות אנשים שבכו על צריכת דלק נוראית ביחס לפרוספקט, רצו לתבוע ייצוגי, לא יודע אם הקבוצה קיימת כיום)

הרכב באמת חמוד, אבל מכאן ועד 4L/100KM יש מרחק רב מאוד.

(נ.ב. "צריכה רגעית" זה בולשיט, רוצה לראות איך הייטי שלי נוסעת את כל דרך יד-לבנים בחיפה על 0 ליטר לקמ?)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אם צריכת הדלק היתה בראש סדר העדיפויות אז הוא היה קונה אלטו...

אך בפיקנטו מקבלים ערך מוסף, איבזור והרגשה של "רכב" שאין ברוב הקטגוריה.

בפיקנטו מילים כמו מחשב דרך, USB, 5 מקומות, אין ספור תאי אכסון (אהמ, תא כפפות, החסר ביותר מדי רכבים!!!), 7 שנות אחריות וכו' - הן לא מילה גסה.

לכן גם אם בחישוב שנתי הפיקנטו צורכת דלק בעלות של 1000 ש"ח יותר מרכב מיני חסכוני באמת - כנראה היא עדין עדיפה.

פורסם

סקירה טובה !

צחקתי איזה שעה בגלל הקטע עם החלונות, אני בטוח שיצא לי לראות אנשים עומדים ליד הפיקנטו מחכים שהחלונות יעלו.

אוטו-מאניה :-)

• תוכן חדש...