Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

איתרע מזלי לעלות על כביש 6 ב-4 לאוגוסט, כשהכביש היה פקוק בצורה בלתי מתקבלת על הדעת בעקבות תאונה וגרם לי לאחר לעבודתי בשעתיים לעומת מה שהדרך אמורה הייתה לקחת. מאחר שעשיתי את כל הדרך מזרחה מחיפה רק כדי לעלות על כביש 6, היה לי חבל לחזור שוב מערבה לכביש 2 רק כדי לחזור אח"כ מזרחה שוב (נסעתי מחיפה לראש העין).

היום קיבלתי את החשבונית וגיליתי שחייבו אותי במלוא העלות על הנסיעה. האם זה בסדר לדעתכם?

פניתי אליהם בעקבות מקרה דומה לפני כשנה אך הם לא טרחו אפילו להשיב...

פורסם

דעתנו לא נחשבת לעניין הזה, נכון לא הוגן, הדבר נדון ונטחן ברחבי האינטרנט, כולם מרוויחים (בעלי הכביש, המדינה) חוץ מהאזרח הקטן, לכן זה לא מעניין אף אחד.

פורסם

לפני כשנה היתה הצעת חוק שעיקרה הוא החזר דמי הנסיעה לכל מי שנסע בכביש 6 ונתקע בפקק, שהרי כל הרעיון של הכביש הזה הוא שאפשר לנסוע בו כמעט בלי פקקים.

מיותר לציין שהצעת החוק הזאת נפלה בשלב די מוקדם בכנסת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בנתיב המהיר לתל אביב החיוב הוא לפי העומס: יקר משמעותית בשעות העמוסות (בדיוק כדי לשמור על הנתיב פנוי).

אני הייתי מצפה לפחות לשילוט בכניסה לכביש, עם אינדיקציה למצבו.

פורסם
בנתיב המהיר לתל אביב החיוב הוא לפי העומס: יקר משמעותית בשעות העמוסות (בדיוק כדי לשמור על הנתיב פנוי).

אני הייתי מצפה לפחות לשילוט בכניסה לכביש, עם אינדיקציה למצבו.

כאשר נכנסים לכביש 6 מהכניסה הצפונית ביותר(יקנעם)

ישנו שילוט דיגיטלי המתריע על עומס הכביש, ולפי מה שזכור לי נתקלתי גם במספר שלטים במהלך הנסעיה על הכביש עצמו.

לגבי המקרה של פותח השרשור, הכעס שלך מובן ומוצדק אך מדבור על תאונת דרכים ולא פקק בעקבות עומס

לדעתי המצב נסבל במקרה זה.

פורסם

תאונות על כביש 6 הן לא בדיוק דבר נדיר, נתקלת בהן כמעט כל פעם שאני נוסעת שם. הרבה פעמים הן נגרמות גם בעקבות אותה אוזלת יד של מפעילי הכביש שלא טרחו להשאיר שוליים, בשילוב עם חוסר אכיפה מוחלט של מה שהולך שם. למשל במקטעים בהם אסור למשאיות לעקוף בשעות הבוקר- אף אחד אף פעם לא אוכף את העניין והן עוקפות חופשי וחוסמות את התנועה תוך כדי שהן מעיפות זבל וחצץ על המכוניות שמאחורה. (השמשה שלי חטפה כבר כמה פעמים). במקרים אחרים הן מעצבנות נהגים רגילים שמתחילים לזגזג בעצבנות ולחתוך באגרסיביות. בכלל לא ברור לי למה מאפשרים למשאיות כבדות שלא יכולות להאיץ למהירות נורמלית לעלות על הכביש מלכתחילה... ברוב המקרים אני מעדיפה כבר לסוע על כביש 2 שלפחות פחות מוכה משאיות אבל בימי ראשון בבוקר זה סיוט... אלעד-לא ברור לי למה החוק לא עבר. אני לא מצפה מהם שיפצו אותי על אובדן של שעות עבודה אבל לכל הפחות חברה המכנה את עצמה "דרך ארץ" הייתה יכולה לוותר על החיוב במקרים כאלו (או לפחות לענות על מכתבים ששולחים להם).

פורסם
אלעד-לא ברור לי למה החוק לא עבר. אני לא מצפה מהם שיפצו אותי על אובדן של שעות עבודה אבל לכל הפחות חברה המכנה את עצמה "דרך ארץ" הייתה יכולה לוותר על החיוב במקרים כאלו (או לפחות לענות על מכתבים ששולחים להם).

מדינת ישראל התחייבה לתת לזכיין של כביש 6 רשת בטחון למקרה שהוא לא יגיע להכנסה מינימלית מסויימת. אם חברת "דרך ארץ" תאלץ לפצות נהגים על פקקים שהיו בכביש, מי שישלם בסופו של דבר את החשבון היא קופת המדינה.

יש צורך להמשיך את ההסבר או שאפשר לעצור פה?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

הובן- כרגיל במדינה אף אחד לא חייב לאף אחד שום דבר (לפחות מבחינת האזרחים-לא מבחינת המדינה לזכיינים), וגם תשלום של 30 ש"ח לנסיעה לא מבטיח שלא תתקע ל-3 שעות בפקק וגם תחויב על התענוג... מעתה אמנע מכביש 6 שממילא כבר חודשים פקוק בחלקו הצפוני מידי בוקר יום א', ואבלה לי בחינם בפקקים של כביש 2... :|

פורסם

לצערי, יש אנשים שאין להם חלופה אחרת מכביש 6. אשתי, למשל, חייבת להשתמש בכביש 6 כדי להגיע מהבית לעבודה. כל אפשרות אחרת תכלול נסיעה ארוכה ופקוקה יותר.

על תח"צ אין מה לדבר, אפילו לא בצחוק.

השורה התחתונה היא שבסופו של דבר האזרח הוא זה שישלם את החשבון. לא מאמינה? שימי לב:

• נסעת בכביש 6? שילמת.
  • נסעת בכביש אחר? עדיין שילמת, כי המדינה התחייבה לתת מהמיסים שהיא גבתה ממך רשת בטחון לזכיין. מיותר לציין שאותם מיסים ממש יכלו לשמש למטרות אחרות וראויות לכשעצמן.
  • נסעת בכביש 6 ונתקעת בפקק? שילמת פעמיים - גם לזכיין וגם בלו על הדלק העודף שצרכת עקב הפקק. את אובדן שעות העבודה אני בכלל לא מכניס לתחשיב הזה.
  • נסעת בכביש 6, נתקעת בפקק וקיבלת החזר מהמדינה? חושרמוטה שילמת - כי בנוסף לתרחיש הקודם, הפעם גם קופת המדינה התדלדלה ושר האוצר החליט שצריך למצוא מקור חדש שימלא אותה. לרשות המדינה עומד מקור בלתי נדלה למילוי הקופה הציבורית. למקור הזה קוראים "אזרחים משלמי מיסים". אז אומנם תקבלי החזר כלשהו מכביש 6, אבל את יכולה להיות בטוחה שאת תממני אותו בדרך אחרת שנערי האוצר כבר ירקחו.

ככה זה, משחק סכום אפס.

• תוכן חדש...