Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

קראתי הרבה חומר בנושא הספק-מומנט וסלד ועלתה שם שאלת תצרוכת הדלק האופטימלית - באיזה סל"ד? (לה לא נתנו תשובה ודאית).

ניתן להסיק שטווח הפעולה היעיל ביותר של המנוע (הכי פחות מתאמץ) הוא בין המומנט המירבי להספק המירבי - אך לא נשמע לי הגיוני שב4.5-5.5 סל"ד תצרוכת הדלק תהיה אופטימלית.

אחת התשובות שהתקבלו היא - תצרוכת דלק אופטימלית תושג בהילוך הגבוה ביותר במהירות הנמוכה ביותר - אך גם זה לא נשמע הגיוני, הרי אני יכול לנסוע בהילוך שלישי על 1000 סל"ד - רק שכאן המנוע מתאמץ יתר על המידה (תקנו אותי אם אני טועה?).

בקיצור, בלאגן.

אשמח אם מישהו יוכל לעשות קצת סדר בראש.

ובכללי - מתי כדאי להעביר הילוך בנסיעה רגילה.

תודה!

פורסם

במהירויות גבוההות יש בעיה של גרר, וכן המהירות האופטימלית היא כמו שרשמתה: הילוך הכי גבוה וסל"ד הכי נמוך שניתן (בסביבות 2000 סל"ד) בלי שהמנוע יתכבה ותאמץ.

אבל הבעיה היא המהירות נסיעה שלך היא 90 בכביש מהיר, מה תעשה אז?

פורסם

כפי שאמרתי,

ברכב שלי ניתן לגלוש על 10-20 קמ"ש בהילוך 3 ב1000 סל"ד - האם זאת הדרך הנכונה לנהוג במטרה לחסוך בדלק?

במקרה כזה הייתי מעביר להילוך שני ומקבל 2000-2500 סל"ד.

ומה לגבי האצה? משער שעדיף להאיץ בהילוך נמוך יותר כך שפחות לוחצים על הגז אך הסלד גבוה יותר, מאשר ההפך. (סלד נמוך ולחיצה יותר חזקה על הגז).

תודה

פורסם
כפי שאמרתי,

ברכב שלי ניתן לגלוש על 10-20 קמ"ש בהילוך 3 ב1000 סל"ד - האם זאת הדרך הנכונה לנהוג במטרה לחסוך בדלק?

במקרה כזה הייתי מעביר להילוך שני ומקבל 2000-2500 סל"ד.

ומה לגבי האצה? משער שעדיף להאיץ בהילוך נמוך יותר כך שפחות לוחצים על הגז אך הסלד גבוה יותר, מאשר ההפך. (סלד נמוך ולחיצה יותר חזקה על הגז).

תודה

...מקפיץ

פורסם

אני לא חושב שיש לזה כלל אוניברסלי.

מצד אחד מאד הגיוני שהצריכה תתקבל בהילוך הגבוה ביותר בסל"ד שהוא שיא המומנט.

מאידך, יכול להיות שבמנועים עם מומנט מירבי בסל"ד מאוד גבוה, המהירות שתתקבל במצב זה היא מאוד גבוהה.

כוח החיכוך המתקבל מהאוויר הוא פורפורציונלי למהירות הנסיעה בריבוע, לכן מאוד יתכן שאמנם תפיק את מירב הניצולת מהמנוע אבל במצב זה יתבזבז יותר מדי כוח על החיכוך עם האוויר, ולכן המהירות האופטימלית המושקללת תהיה במצב עבודה לא אופטימלי של המנוע.

פורסם

בקיצור, בלאגן.

אשמח אם מישהו יוכל לעשות קצת סדר בראש.

למה בלאגן?

מה המטרה שלך? היא תאורטית או מעשית?

בעקרון ענית על השאלה - נסיעה בהילוך הגבוה ביותר בסל"ד הנמוך ביותר. במהירויות גבוהות, כמו שצויין, לגרר הנובע מהחיכוך עם האוויר תהיה השפעה שלילית על צריכת הדלק.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני ניסיתי לבדוק את העניין עם ה"צריכה הרגעית" של המחשב דרך. אצלי ההילוך החמישי מחזיק שיוט נוח ב60. גם מאיץ, אבל ממש בקושי ובטח שלא בעלייה. (הילוך חמישי ב60 קמ"ש בעלייה עם פול גז? מאבד מהירות :lol:)

ראיתי צריכה טובה יותר בשיוט ללא שינוי מהירות כלל ובמישור ב60 קמ"ש בהילוך חמישי. אבל ב90 קמ"ש בהילוך חמישי, ראיתי צריכה רק קצת יותר גרועה. ממש בקצת.

סך הכל, נראה כאילו ההילוך הכי גבוה במהירות הכי נמוכה שאפשר כל עוד הסל"ד נמצא מעל מה שהוא בסרק וקצת לתוך עקומת הכוח שלו, בהנחה שמהירות איננה משתנה, מביא את הצריכה הכי טובה.

אבל, אם המהירות צריכה כל שינוי בכיוון של מהר יותר, הסל"ד הנמוך גורם לכך ששורפים דלק בלי לקבל הרבה כוח.

וגם כן, ההבדלים לא כאלו משהו. אצלי ספציפית המחשב דרך בכלל אומר להחליף להילוך חמישי אם אני משייט ב60, והצריכה באמת הכי טובה ככה. הסלד בסביבות ה1500. (אני חושב שהאוטו שלי מנסה להעמיד פנים שהוא דיזל :-D)

פורסם
כמה בדיוק אתה משייט ב-60, אם זה בכביש מהיר ואתה מפריעה לתנועה? או בעיר עד הרמזור הראשון?

באשקלון יש כביש עירוני מרכזי שהמהירות המותרת בו היא 60. יש 2 נתיבים רוב הדרך ולפעמים נתיב נוסף מצד ימין שלרוב הוא מלא במכוניות חונות או נתיב פניה ימינה.

אני תמיד נוסע לפי המהירות המותרת. חסכון טוב בדלק, וחסכון עוד יותר גדול בדו"חות. :-D

גילוי נאות: אני נוסע בכביש הזה כמעט כל יום בדרך לעבודה וחזרה בכיוון ההפוך.

• תוכן חדש...