Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

עשיתי טיפול 10K ביום שישי האחרון לפוקוס 2009 במוסך רגיל (עד עכשיו היה מטופל במוסך מורשה FORD).

כשחזרתי הביתה מהמוסך בדקתי את חשבונית הטיפול וראיתי שהמוסך החליף את שמן המנוע ל-10W40 חצי סינטטי של סונול

כאשר בדקתי בספר הטיפולים מצאתי כי במוסך המרכזי השתמשו עד כה ב- 5W30.

לאור השונות בדקתי את ספר הרכב באתר היצרן ושם מופיע בכלל סוג שמן בעל צמיגות 5W20.....

לאחר קריאה בדפי הפורום ראיתי דיונים ארוכים על סוגי הצמיגויות, התקנים והאיכויות של השמנים השונים, אך לא הצלחתי להבין\להחליט איזה שמן מומלץ לפורד פוקוס (באקלים ישראלי).

כששאלתי את בעל המוסך מדוע השתמש בסוג שמן צמיגי יותר? ענה כי זהו סוג שמן טוב ושתמיד משתמש בו גם ברכבי פוקוס ואין שום בעיה בסוג השמן. כמו כן, הוסיף ואמר שאין לו שום בעיה להחליף לשמן אחר במידה ואחליט אחרת.

אודה לחוות דעת של מביני עניין גדולים ממני בנושא

תודה :|

פורסם

שלום,

סוגיית השמן לא תיגמר לעולם בפורום.

אני מציעה לך מה שכתוב שים ואל תשאל יותר כי היצרן אמר:lol:

בהצלחה!

להלן חמשת הרכבים הנגררים ביותר לשנת 2013-2014

פז'ו וסיטראן-מזדה-רנו-פורד(קונקט)-יונדאי

פורסם

את מתכוונת ל-5W20 ? בעל המוסך טוען שזה דליל מידי...

אני נוטה לחזור למוסך ולהחליף לשמן שהרכב טופל בו עד כה 5W30...

השאלה הקריטית מבחינתי - האם צמיגות כזו גבוהה (10W40) יכולה לפגוע במנוע ??

פורסם

קודם כל, הצמיגות המומלצת היא 5W-30. נכונה העובדה שפורד ממליצים על השמן 5W-30 של מוטוקרפט שמן הסתם היא הספקית הרישמית של חלקי חילוף מקוריים לפורד. עד כאן הכל ידוע וגלוי על השולחן.

מה שאני לא מבין זה את הפאנטיות של אנשים לשים שמנים אך ורק של החברה. זה פשוט מטמטם ברמות.

כולם עושים את זה, חברות האופנועים השונות בישראל מקושרות כל אחת לחברת שמן כזו או אחרת. ברור שהיא תמליץ על אותה פירמה כשמן המומלץ ביותר עבור האופנוע שלה. יש אנשים שהם אשכרה פאנטים. הם אומרים, "אם היצרן רצה את השמן מהחברה הספציפית הזאת בצמיגות הספציפית הזאת אז זה מה שאנחנו שמים. לא ימינה ולא שמאלה".

האם השמן 5W-30 של מוטוקראפט הוא יותר טוב משמן מנוע של חברה מפורסמת ומוכרת אחרת? אולי מאחת או שניים אבל מכולם? לא מתקבל על הדעת.

הנה עובדה, למרבה הפלא זהו גם השמן שמומלץ עבור מכוניות מאזדה. האם יש קשר לכך ששני המותגים מיובאים על ידי אותו עסק?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
קודם כל, הצמיגות המומלצת היא 5W-30. נכונה העובדה שפורד ממליצים על השמן 5W-30 של מוטוקרפט שמן הסתם היא הספקית הרישמית של חלקי חילוף מקוריים לפורד. עד כאן הכל ידוע וגלוי על השולחן.

מה שאני לא מבין זה את הפאנטיות של אנשים לשים שמנים אך ורק של החברה. זה פשוט מטמטם ברמות.

כולם עושים את זה, חברות האופנועים השונות בישראל מקושרות כל אחת לחברת שמן כזו או אחרת. ברור שהיא תמליץ על אותה פירמה כשמן המומלץ ביותר עבור האופנוע שלה. יש אנשים שהם אשכרה פאנטים. הם אומרים, "אם היצרן רצה את השמן מהחברה הספציפית הזאת בצמיגות הספציפית הזאת אז זה מה שאנחנו שמים. לא ימינה ולא שמאלה".

האם השמן 5W-30 של מוטוקראפט הוא יותר טוב משמן מנוע של חברה מפורסמת ומוכרת אחרת? אולי מאחת או שניים אבל מכולם? לא מתקבל על הדעת.

הנה עובדה, למרבה הפלא זהו גם השמן שמומלץ עבור מכוניות מאזדה. האם יש קשר לכך ששני המותגים מיובאים על ידי אותו עסק?

מזדה פורד זה אותו יבואן.

אני למשל מעדיף תמיד מוביל או שלל נכון יקר אבל מותג עולמי.

זה כמו נייקי ואביבס במה תבחר?

לגבי הצמיגות, סתם שטיות שלא יגמרו פה כנראה אז 5w30 או 5w20 זה לא משנה כי אתה לא נהג מרוצים ולא מביא את המנוע שלך למאמצים כמו על המסלול, אז תמשיך מה שנראה לך הכי נכון.

בסופו של דבר הכלי הוא שלך.

בהצלחה!

להלן חמשת הרכבים הנגררים ביותר לשנת 2013-2014

פז'ו וסיטראן-מזדה-רנו-פורד(קונקט)-יונדאי

פורסם

הי

עדכון: ביקרתי היום במוסך והחלפתי את השמן ל-5/30 סינתטי מלא של חברת Wurth

נראה שיש פחות התנגדות של המנוע (רץ חלק יותר)

• תוכן חדש...