Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עובר לצרפת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עקב הצעת עבודה שקיבל אחד מהוריי, יש לי הזדמנות לעבור לצרפת והסכמתי אליה מבלי לחשוב על ההצעה לעומק ולאט לאט אני מתחיל למצוא חסרונות, חששות ופשוט מלא דברים לא בטוחים שגורמים לי להסס לעבור (יש לי אפשרות להישאר בארץ).

את השפה הצרפתית אני יודע (דקדוק זה לא הצד החזק שלי בשום שפה אבל אני אסתדר), אך השאלה האם אני יודע אותה מספיק בכדי לעבור בגרויות וכדי להשתלב במערכת החינוך הצרפתית מבלי להישאר כיתה ?

האם לעזוב את כל מה שאני מכיר בארץ, את החברים בשביל משהו לא מוכר, רק "בשביל החוויה של לחיות בצרפת" ? אין לי ספק שלחיות בצרפת ועוד ליד פריז זו חוויה, אבל אני עדיין חושש מכל מה שמסביב (ההשתלבות בבית ספר וכו'...).

מה ייקרה אם למשל בגיל מבוגר יחסית (25 לדוגמא) אחליט לחזור לארץ, אצטרך לעשות שירות צבאי מלא ?

לסיכום, בכלליות האם שווה לעזוב את כל מה שיש לי בארץ (זה לא שיש לי כל כך הרבה) לטובת ה"חוויה הצרפתית" ?

פורסם

בצרפת לא יותר טוב מבארץ, אבל בארץ ממש זבל, פה אתה מוקף בערבים, שם אתה מוקף באירופה...

אני הייתי עובר בלי לחשוב פעמיים.

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם
בצרפת לא יותר טוב מבארץ, אבל בארץ ממש זבל, פה אתה מוקף בערבים, שם אתה מוקף באירופה...

אני הייתי עובר בלי לחשוב פעמיים.

בוקר טוב, בצרפת אתה מוקף עוד יותר בערבים, מתי היית שם בפעם האחרונה?

Light travels faster then sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.

פורסם

car addict, אתה צעיר, החיים לפנייך, בעוד שנתיים אתה צריך להתגייס. אל תחשוב שברגע שבו אתה רוצה לחזור לישראל, אתה פשוט חוזר, עושה שירות צבאי בלי השלכות. זה כלא, זה משפט, זה סכנה לאזרחות וזה בעיקר המון עוגמת נפש. את צרפת תממש כתירוץ ללכת לבקר את אבא/אמא פעם בכמה חודשים ותהנה מהחיים הצרפתיים כשאתה יכול (בתקופות של חופשות וכו'). רילוקיישן במצבך במיוחד בגילך זה דבר לא חכם לעשות. תישאר פה, תסיים בגרויות, תתגייס. זה הדבר הנכון ביותר.

פורסם

הייתי בפריז ורשמית אני מצהיר שאם מישהו חשב שנגיד בבאר שבע יש המון אז שם פגשתי יותר מפחידים והרבה יותר אכזריים ובכמויות שלא מביישות את הנגב. אבל בכל מקרה הייתי עוזב מבלי חשוב.

החיים הם כמו....

פורסם
זה כלא, זה משפט, זה סכנה לאזרחות וזה בעיקר המון עוגמת נפש.

לא נסחפת ב-כ-ל-ל, נכון?

מדובר בקטין, אם אני מבין נכון, שמצטרף להוריו לרילוקיישן, וזה בסדר. אפילו במדינת ישראל של 2013 זה (עדיין) חוקי לצאת לרילוקיישן, וחוקי לגור בחו"ל, וחוקי גם לחזור לארץ - ואף אחד לא יכניס אותו לכלא, וכמובן שאף אחד לא ישלול לא את האזרחות, זה מגוחך אפילו לכתוב את זה. אז נכון שהוא יצטרך להתייחס למכתבים מהצבא, להודיע להם שהוא לא חי בארץ, וכנראה שכשהוא יחזור לגור בארץ הוא יצטרך לעשות איזשהו סוג של שירות (אורך השירות תלוי בגיל בו יחזור), אבל בין זה ובין להפחיד אותו עם מנטליות של משטרים אפלים (משפט, כלא, שלילת האזרחות...) אין שום קשר.

ולפותח השרשור אני אומר: תפוס את ההזדמנות בשתי ידיים, קח את עצמך ותצטרף למשפחה בצרפת. לגור במדינה אחרת יתן לך חוויות שמעט מאוד אנשים זוכים לחוות. נכון, זה מאוד לא פשוט, בעיקר ההשתלבות הראשונית בחברה, אבל בעיקר כיון שאתה אומר שאתה יודע צרפתית אני מעריך שיהיה לך יותר קל, ואתה תצבור חוויות מדהימות, ותזכה לחוות תרבות אחרת. זה צעד שיכול להיות מפחיד, אבל אין לי ספק שהוא שווה. בכל מקרה, אם אחרי תקופה תראה שזה לא בשבילך, תמיד אפשר לחזור.

לגבי בי"ס, אני הייתי הולך לבי"ס אמריקאי שנותן בגרות בינלאומית (IB), גם כיון שתיתקל בקהל תלמידים בינלאומי, אבל בעיקר כיון שהלימודים הם באנגלית מה שהופך אותם להרבה יותר קלים לישראלי הממוצע שהאנגלית שלו טובה יותר מהצרפתית שלו. מעבר לזה, בבתי ספר אמריקאיים יש בדר"כ יותר פתיחות לתלמידים חדשים, כיון שאלו בתי ספר שהולכים אליהם ילדי שגרירים, שליחים, וכדומה, מה שאומר שכל הזמן מגיעים לשם תלמידים חדשים.

פורסם

אתה שואל אותנו? תשאל את בית הספר... :-)

אני לא יודע מה תנאי הרילוקיישן של המשפחה שלך, ואם בכלל זה רילוקיישן מהעבודה של מישהו מההורים (לא זוכר אם כתבת את זה בהודעה הראשונה), אבל בחלק מהמקומות מקובל שמממנים שכר לימוד לילדים.

בתי הספר הפרטיים הם, מן הסתם, לא בחינם. אני לא יודע אם 5000 ש"ח לחודש, 10,000 ש"ח לחודש, או 1000 ש"ח לחודש - אבל אם אתה מעוניין לעשות צעד כזה, קח יוזמה וצור איתם קשר במקום לשאול שאלות בפורום.

פורסם

תעבור בלי לחשוב פעמיים. עם הממשלה שלנו זה רק ענין של זמן עד שהמדינה תקרוס.

למרות שבצרפת יש מלא מוסלמים, וחלקם קיצוניים.

פורסם
לא נסחפת ב-כ-ל-ל, נכון?

סיפור של מכרים שעשו רילוקיישן לארה"ב ועכשיו לא יכולים לחזור לארץ,

אולי יש בסיפור יותר ממה שאני יודע אבל זה המצב.

פורסם

אז אתה רוצה להגיד לי שמבחינת הצבא ההורים צריכים להפקיר את הילד לגורלו בארץ ולגור בלעדיו בעוד הוא עדיין קטין? נשמע הזוי ולא אמיתי.

כך או כך. אני לא יודע מה האלטרנטיבות שלך למגורים אבל ברור שלגור עם ההורים זה עדיף בגילך. יהא אשר יהא המקום בו הם בוחרים לגור.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

חבר שלי עזב בי"א לגרמניה,

עשה בגרויות בשגרירות והגיע לפה ע"מ לשרת בנח"ל כחייל בודד.

אפשר להנות מכל העולמות

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

מכל המדינות על הגלובוס, השוות והפחות שוות, דווקא צרפת?

מילא צפון צרפת או באזור שווה אחר, אבל "ליד פריז" זה די רע.

כן, אתה תהיה מוקף בערבים, ברמות שאתה לא מכיר מפה. :lol:

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לגבי בי"ס, אני הייתי הולך לבי"ס אמריקאי שנותן בגרות בינלאומית (IB), גם כיון שתיתקל בקהל תלמידים בינלאומי, אבל בעיקר כיון שהלימודים הם באנגלית מה שהופך אותם להרבה יותר קלים לישראלי הממוצע שהאנגלית שלו טובה יותר מהצרפתית שלו. מעבר לזה, בבתי ספר אמריקאיים יש בדר"כ יותר פתיחות לתלמידים חדשים, כיון שאלו בתי ספר שהולכים אליהם ילדי שגרירים, שליחים, וכדומה, מה שאומר שכל הזמן מגיעים לשם תלמידים חדשים.

מצטרף בחום.

הדבר הראשון שהיה לי לסייג הוא שמבחינה חברתית ייתכן ותהיה לך בעייה בבתי-ספר צרפתיים למהדרין שמכילים ריכוז גבוה של תושבי-צרפת (וביניהם הרבה מוסלמים)... בבתי-ספר כמו שfazer ציין להבדיל, עשוייה להיות אווירה שונה לחלוטין.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תוכן חדש...