Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יצא לך לראות מבחני ריסוק של 2 הרכבים האלה?

מבחני ריסוק זו הדוגמה הטובה ביותר לזחילה טכנולוגית. אז כן, יש הבדל במבחני הריסוק, אבל ההבדל הזה הוא תוצאה של התקדמות זוחלת על פני 15 שנים, כל שנה קצת יותר טוב. ל 106 דור 2 יש למיטב זכרוני 3 כוכבי ריסוק, ל 206 יש כבר 4, ל 207 יש כנראה 5. זו בדיוק ההגדרה של אבולוציה.

מהפכה טכנולוגית זה האייפון הראשון, משהו ששינה את האופן בו אנשים משתמשים במוצר באופן מהותי.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אל תמדוד את זה רק לפי מס' כוכבים - חשוב להסתכל על השנתון. סביר להניח שרכב מ95 עם 5 כוכבים יקבל ניקוד נמוך משמעותית במבחן ריסוק מ2013.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
יותר קרוב ל-50 לדעתי. מגדשי על עוד משנות ה-20-30.

מכונית הטורבו הראשונה היתה הב.מ.וו 2002, מנוע 2.0 והספק של 170 כ"ס, שהופיעה בראשית שנות ה 70'.

סדרתית, מגדשי טורבו החלו להופיע בסוף שנות ה 70' - סאאב 99 ולאחר מכן ברנו 5 אלפיין וברנו 18.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

יצרני הרכב מזמן כבר יכלו לעשות אוטו חסכוני מאוד, העניין הוא שזה לא משתלם להם, הכי טוב לאט לאט.

תחשוב מה היה יוצא להם במידה ורוב יצרני המכוניות היו עושים רכב שעושה 1ל-100, לא זקוק לטיפולים, ועמיד להמון זמן לפחות כמו מטוס?

כלכלה.

פורסם
אל תמדוד את זה רק לפי מס' כוכבים

אני לא - זו היתה רק דוגמה בכדי להראות שעולם הרכב כבר המון שנים מתקדם אבולוציונית, למעשה בעשרות שנים האחרונות לא היו מהפכות בעולם הרכב ששינו מהיסוד את הדרך שבה אנו נוסעים או נוהגים.

רכב עם הנעה שונה מאשר בעירה פנימית, כשהוא יגיע לבשלות, הוא בעיני מהפכה כזו כיון שהוא מאפשר סידור שונה לגמרי של הרכב. אם לשאול דברים מעולם התעופה, אז FBW יכול להיות מהפכה כזו, כיון שהוא יאפשר להעביר את ההגה משמאל לימין, ואולי יאפשר טכנולוגיית שליטה ברכב שלא מבוססות על גלגל שנמצא מול הנהג (ראו ערך אירבאס לעומת בואינג - יוק לעומת סטיק), וכן הלאה.

יש מהפכות שניתן לבצע בעולם הרכב, אבל כיון שעולם הרכב הוא עולם מאוד שמרן ואיטי, אנחנו עוד לא שם.

פורסם

אין שום בעייה טכנית לייצר מכוניות שמצויידות ב FBW, העיניין הוא ששום חיסכון לא יושג בה.

במטוסים, היא מאפשרת הפחתת משקל משמעותי, בעיקר בשל הויתור על הצנרת ההידראולית.

במכונית נוסעים, בכל מקרה חייבים מסרק הגה וזרועות, שלא לדבר על מערכת האבטחה שנועדה לגבות את המערכת במקרה של כשל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני חשוב שמאזדה לא התקדמה מטר ומנסה לדחוק את ההתקדמות כי פשוט הולך להם טוב ולמה להחליף סוס מנצח אם עדיין לא חייבים?

הם רואים את כל שאר החברות מהצד שנרמסות תחת תקלות הטכנולוגיה החדשה ופוגעות בשם של עצמן כאשר במאזדה אותו מנוע ואותו גיר יפני שקיים כבר עשור עושה את העבודה, גם כל הקטע הגימיקי של הSkyActive זה פשוט ליטוש והבאת הטכנולוגיה הקיימת שלהם למקסימום האפשרי אבל זה עדיין אותם מנועים וגירים, אולי נוספו שני הילוכים.

אני יודע שהשוק יד שניה של מאזדה בעוד מספר שנים יראה הרבה יותר טוב מהשוק של פולקסוואגן

פורסם

מערכת בקרת שיוט אדפטיבית, הגה חשמלי וחניה עצמית לדעתי מהווים התקדמות לא רעה בטכנולוגיה. כמו גם שלל אביזרי בטיחות כגון בלימה אוטומטית במהירויות נמוכות, כרית אוויר להולכי רגל ועוד. לא נשכח שאאודי עובדים על רכב שמחנה את עצמו לגמרי לבד, ללא נוכחות הנהג.

בכל אופן, אני חושב שמרבית ההתקדמות שחלה בעשור האחרון הייתה מעבר הטכנולוגיה מרכבי היוקרה, אל הרכבים העממיים יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל כל אלה הם רק פיצ'רים שמיעלים מוצר קיים ולא ממציאים את המושג "מכונית" מחדש. לפחות בשבילי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כעקרון, קחו כל נהג משנות ה70 ותנו לו לנהוג על רכב חדש והוא לא יחשוב שזה קשה ויתרגל תוך כמה דקות.

לא היו מהפכות מטורפות בין השאר כי רכבים צריכים להשאר פחות או יותר כפי שהם כיום כי אם יהיו רכבים שונים מהותית ביחד עם רכבים נורמליים, יהיו הרבה תאונות.

רק תראו מה קורה כשמשלבים אופנועים ומכוניות. זאלו שני סוגים של כלי רכב שננהגים באופן שונה ו"חיים בעולם שונה" אז כשהם נמצאים באותה סביבה, יש יותר תאונות.

איזה פיתוח כבר אפשר לעשות שייחשב למהפכה, חוץ מלעבור להנעת חשמל?

פורסם
מכונית הטורבו הראשונה היתה הב.מ.וו 2002, מנוע 2.0 והספק של 170 כ"ס, שהופיעה בראשית שנות ה 70'.

סדרתית, מגדשי טורבו החלו להופיע בסוף שנות ה 70' - סאאב 99 ולאחר מכן ברנו 5 אלפיין וברנו 18.

ברשותך, עד כמה שידוע לי הראשונים להציג מנוע טורבו עובד (מוצלח, לפחות בסטנדרטים של אז) היו פורשה עם ה911 טורבו. יחד עם זאת, אאל"ט שברולט היו הראשונים לנסות.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
מבחני ריסוק זו הדוגמה הטובה ביותר לזחילה טכנולוגית. אז כן, יש הבדל במבחני הריסוק, אבל ההבדל הזה הוא תוצאה של התקדמות זוחלת על פני 15 שנים, כל שנה קצת יותר טוב. ל 106 דור 2 יש למיטב זכרוני 3 כוכבי ריסוק, ל 206 יש כבר 4, ל 207 יש כנראה 5. זו בדיוק ההגדרה של אבולוציה.

מהפכה טכנולוגית זה האייפון הראשון, משהו ששינה את האופן בו אנשים משתמשים במוצר באופן מהותי.

זה לא מהותי בעינך שלפני 10 שנים תאונה ב-60-70 קמ"ש אתה עשוייה להסתיים בפציעות קשות\מוות והיום תאונה זהה ברכב מקביל ככל הנראה תסתיים ללא פציעות או בפציעות קלות?

תקרא לזה מהפיכה, תקרא לזה אבולוציה, השורה התחתונה היא שבמהלך 10 שנים השקיעו כל כך הרבה בבטיחות וגרמו לכך שרכבים כיום הרבה יותר בטוחים מלפני 10 שנים.

אגב, גם בבטיחות, כמו גם במכלולים אחרים, מדובר בדברים שקיימים כבר לא מעט שנים, פשוט כמו תמיד זה נכנס בראש ובראשונה למכוניות יוקרה ואחרי כמה שנים זולג לסגמנט העממי.

הרכב שלי לצורך העניין משנת 2003 הוא דוגמא מצויינת לטכנולוגיה שקיימת בו ולא נכנסה עדיין לרכבים עממיים:

מערכת בלימה אלקטרונית במקום הידראולית, בקרת שיוט שבולמת את הרכב על פי צורך, מראות חיצוניות נגד סינוור, חיישני תאורה למניעת סנוור בתא הנוסעים, מערכת אוורור סולארית אוטומטית בחניה ועוד שלל איבזורים כאלה ואחרים.

הטכנולוגיות האלה עולות כסף, היצרנים לא רוצים למכור מאזדה 3 ב-200K שקל.

זה לא נכון להשוות את תעשיית המטוסים לתעשיית הרכב מסיבה שמדובר בצורת אחזקה שונה בתכלית, מטוס עובר בדיקות מקיפות בטרם כל המראה ואחר לתקופה נכנס לסדרה עוד יותר מקיפה של בדיקות כולל בדיקות מבנה וכדומה וזה עוד לפני שציינו שמטוס מכיל המון מערכות גיבוי למקרה שמערכת מסויימת כושלת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

היסטורית מגדש העל הומצא על ידי דיימלר המאה ה-19, ומגדש הטורבו הפך לחלק בלתי נפדר ממנועי מטיוסים בשנות ה-20 של המאה ה-20, כך שלא הייתי קורא לשילובו ברכב יבשתי "מהפיכה".

ובינינו - גם במחשבים מדובר באבולוציה. אולי יותר מהירה ובעיקר יותר בולטת לעין מאשר במכוניות, אבל, בסופו של דבר, המחשב נותר מבוסס על אותם שערים לוגיים מאז שפופרות הואקום של שנות ה-40 או הטרנזיסטורים הדיסקרטיים של שנות ה-60 של המאה ה-20. השאר זו אבולוציה טכנולוגית ובעיקר ירידת מחירים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

וכמה פעמים במהלך ה-15 שנים הללו ה-ENCAP שינה את הנוסחה והקשיח אותה כי כל המכוניות כבר קיבלו ציון מקסימלי?

לפחות פעמיים שאני זוכר כרגע.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...