Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

106 GTI נדלקה נורת טעינה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול נדלקה לראשונה הנורה כמה דקות לפני שהגעתי לחנייה וכשהחניתי פתאום גם ההגה התקשה.

בדקתי טעינה על ידי מד-מתח על ההדקים של המצבר - לא היתה טעינה בכלל. מד המתח הראה 12.65. המצבר מחברה לא משהו (סטארטאפ) אבל די חדש, בן חודשיים, ומראה מתח תקין כל הזמן באזר 12.7 (לפני בערך חודש מדדתי טעינה היתה 14.2 "כמו בספר").

היום בבוקר אני מניע - הכל תקין, הנורה כבוייה וטעינה 14.2. לאחר נסיעה קצרה שבה הכל היה תקין וחנייה של שעה (בשמש) אני מניע ושוב הבעיה חזרה (נורת טעינה דולקת חלש וההגה התקשה - הרגיש ממש כבד כמו ברכבים הישנים כאילו אין הגה כח בכלל). כמה דקות לאחר מכן (באמצע סיבוב בעלייה קלה) שוב הנורה כבתה וההגה חזר לנורמלי.

אני עוצר מכבה את הרכב ממתין דקה, מניע, ושוב הנורה דולקת. הנורה דולקת מאד חלש, מעומעם ומדיי פעם קצת מהבהבת.

בבדיקה של טעינה שוב אין טעינה כלל - המצבר מראה 12.2.

במוסך הציצו, בדקו רצועת אלטרנטור - נראה תקין, מסתובב יפה, במקום, ללא חופשים מיוחדים, ובמתיחה תקינה (אמנם לא מוסך מורשה יבואן אבל אני סומך על המוסכניק שבדק). המוסכניק טוען שזה די וודאי שצריך להחליף/לשפץ אלטרנטור.

אני לא מכיר את ההסטוריה המלאה של הרכב, אבל הרכב שמור, טופל יפה לאורך השנים, וככל הנראה האלטרנטור מקורי. הרכב משנת ייצור 99. משרטוט חשמלי שיש לי נראה כי אין פיוז בין הפלוס של המצבר לפלוס של האלטרנטור - פשוט חיבור ישיר.

האם ייתכן שזה לא אלטרנטור גמור? אולי יש איזשהו חופש מכני איפשהו שגורם לכל הסיפור להפסיק לעבוד פתאום ואז לחזור לעבוד, תוך כדי נסיעה (סיבוב, בלימה, האצה וכו') או לטמפרטורה בתא המנוע (בבוקר כשהנעתי והכל היה תקין היה מאד קריר מתחת למכסה מנוע - הרכב חונה בצל).

האם אלטרנטור שובק חיים סתם כך פתאום או שצריכה להיות ירידה הדרגתית במתח הטעינה לאורך זמן?

ואם אכן יש בעייה באלטרנטור - לשפץ או לקנות חדש?

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם
אל תשפץ,כנס לאי ביי,קח חדש באותו מחיר,או קצת יותר.

חדש באיביי עולה 1000 שקל כולל משלוח, לפני המיסים והבירוקרטיה של המידנה האומללה שלנו.

כמה כבר יעלה משופץ?

פורסם
חדש באיביי עולה 1000 שקל כולל משלוח, לפני המיסים והבירוקרטיה של המידנה האומללה שלנו.

כמה כבר יעלה משופץ?

לא פחות מ800 שח.

מציע לך לבדוק באי ביי גרמניה,ראיתי שם לא מעט מציאות,כולל הסטרטר שכבר עובד ב307 שלי.

פורסם

עייפות החומר, טבעי לגמרי, מחיר שיפוץ באמת נע בסביבות 800 ש"ח ואני גם כבר הייתי מחזק אותו(תוספת מזערית).

או שתמצא מפירוק במחיר זול יותר אך יש סיכון.

ביצעת בדיקת מתח, תחת עומס? (מזגן, אורות קדמיים+ערפל, מערכת אודיו).

זה נכון

פורסם

למה לבצע בדיקת מתח תחת עומס אם אין טעינה? זה רק ירוקן את המצבר מהר יותר.

מצאתי אלטרנטור גרמני ב 800 שקל כולל משלוח. KFZ-FUXX מישהו שמע על החברה?

פורסם

תקבל אלטרנטור חדש תוצרת גרמניה ב800 שח,אם יתפסו במכס תשלם עוד 250שח.

איך שלא תסובב את זה,אני הייתי לוקח את החדש,רק תוודא ב100% שהוא מתאים לרכב שלך.

פורסם

המקורי שיושב עכשיו ברכב, זה וולאו?

תבדוק אצל חשמלאים בארץ, אולי כדאי לך לקנות פה וזהו.

לפני חודש ככה הלך לי אלטרנטור בשברולט, בהשוואת מחירים באיביי יצא שמחיר+משלוח מאיביי לאחד חדש עלה 600 שח, פה בארץ שילמתי למוסך 700 שח על אלטרנטור חדש, והוא גם הרכיב אותו (ועשה לי עוד איזה עבודה קטנה).

ככה שלא משתלם להזמין מאיביי ביחס למחיר בארץ.

הגיוני שמה שיש לך עכשיו הוא המקורי (לי ב406 גם מ99' מכרתי אותה עם המקורי שהוציא 14.4v והיה מעולה עדיין).

אם אני לא טועה שאלתי פעם וגם זה היה בסביבות ה1000 שח לאחד חדש.

זה קורה מהתעייפות חומרים.

כנראה הרכיבים האלקטרוניים עושים לך שם בעיות (מיישר\עכבה).

אם תמצא חשמלאי טוב, יש סיכוי שיוכל לשפץ לך אותו, אבל תלוי במחיר אם זה משתלם.

פורסם

לחבר עם הראלי דור 2 הייתה בעיה דומה.

אומנם לא נדלקה מנורה אבל הבעיה בהגה בדיוק כמו שכתבת.

החלפה של ריילי מסוים פתרה את כל הבעיה.

כנס למוסכניק שמכיר את הרכבים האלה כמו שצריך, לקבלת עוד חוות דעת.

• תוכן חדש...