Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

קראתי הרבה בנושא אבל עדין חסר לי מידע ואשמח אם תשפכו לי קצת אור על הנושא,

אני נוהג על פונטו 2003 מנוע 1250 עם 60 כ"ס , ידנית כמובן,

עכשיו תמיד שאלתי את עצמי מתי להעביר הילוך , תמיד צצו לי מלא שאלות שאנשים הקרובים אלי לא יודעים להסביר ואני רוצה תשובות קצת יותר מפורטות ולעומק, כי כמו שאתם יודעים שזה אוטו עדין ואני לא רוצה סתם ל"טחון" אותו שלא לצרוך,

אני מתחיל נסיעה על ראשון , כבר בסביבות ה2000 המנוע משמיע רעש של "תעביר הילוך" ולחילופין אני עומד על מהירות 20 קמ"ש ואז מתחילה נסיעה על שני ששמה קצת ההילוך מתארך והוא מתחיל להשמע רעשי "מאמץ" ניקרא לזה בסביבות 2500 ואני עומד על מהירות 40 קמ"ש לשאלתי מתי להעביר כול הילוך ומדוע ? שמעתי גם על מושג שניקרא REV MODE שכאילו החלפת הילוכים איטית מדי, כלומר אני ביומיום מחליפים הילוכים לפי שמיעה ומקביל לפי הטורים בערך בין 2500 ל3000 אבל תמיד סביב ה2500 ?

כמובן שאני מדבר על מישור , בעלייה כמובן שצריך לימשוך הילוך ,

אשמח לתשובות מפורטות , הרי אני רוצה ללמוד !

תודה רבה !

פורסם

החלפת הילוכים מתבצעת כאשר ההעברה להילוך הבא היא בסל"ד מספיק גבוה כך שהרכב ימשיך בסל"ד בינוני ולא נמוך בהילוך שלאחריו. כדאי להעביר הילוכים בקצת יותר מ2500 סל"ד, ב3K זאת ההמלצה בד"כ, שם ההעברה גם להילוך הבא אתה יורד ל2.5K סל"ד עולה ל3K ואז מעביר שוב.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

כאשר למדתי נהיגה לפני למעלה מעשור,המורה לנהיגה שלי המליץ לי שאם אנהג בידני להחליף הילוך כל 20 קמ"ש.

עד 20 קמ"ש (בפקק/גלישה)-הילוך ראשון,אחרי 20 קמ"ש-הילוך שני, 40 קמ"ש הילוך שלישי,60 קמ"ש -רביעי ,80 והלאה -הילוך חמישי וזאת כדי לא לאמץ את המנוע ולאפשר נהיגה חסכונית עד כמה שניתן-כל זה בתנאי,שהכביש פתוח לנסיעה חופשית,בין עירונית וללא פקקים מיוחדים.

אבל אין כאן ממש חוקים-בעיר למשל במהירות מרבית מותרת 50 קמ"ש אתה אמור להיות בשלישי אך תנאי הדרך עלולים להוביל אותך לנסוע בחלק מהדרך בהילוך 2 (ריבוי מעגלי תנועה/כיכרות למיניהם/עבודות שמתבצעות/נסיעה בעלייה (צריך למשוך בה את ההילוך)-ההילוך לא נשאר קבוע.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

המנוע אצלך די דומה למה שיש לי בפנדה,אני מעביר בין 2700-3000,אם יש עליה רצינית מושך ל 3500.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
המנוע אצלך די דומה למה שיש לי בפנדה,אני מעביר בין 2700-3000,אם יש עליה רצינית מושך ל 3500.

מעולה עוד דוגמא חייה ,

אתם אומרים לי שלפי התאוריה אני אמור לנהוג ככה - כשאני מעביר הילוך משני לשלישי ה"נפילה" צריך ליהיות באזור ה2500 אבל זה לא קורה , אלא לאזור הנושק ל2000 וכזה יקרה אני צריך למשוך את ההילוך השני לדוגמא לכיוון 3000+

כמובן תודה על התגובות !

פורסם

תראה, ה"פערים" בין ההילוכים השונים לא זהים.

נניח, בהערכה גסה בהחלפה מראשון לשני הסל"ד נופל ב 1500.

בהחלפה משני לשלישי נופל ב 1000

בהחלפה משלישי לרביעי נופל ב 750

בהחלפה מרביעי לחמישי - נופל ב 500

למנוע אין שום בעיה לסחוב את האוטו בהילוך שני מ 1700 סל"ד, עדיין שי מספיק כוח כי יחס העברה של ההילוך השני נמוך.

לעומת זאת, בהילוך רביעי די קשה לו לסחוב מ 1700 סל"ד, עקב יחס העברה גבוה.

ולכן מראשון לשני אפשר להחליף קצת יותר מוקדם, ובשאר ההילוכים רצוי שהאצה בהילוך הבא תתחיל מעל 2000-2500 סל"ד.

כמובן שאם אתה רוצה להאיץ מהר, אין בעיה למשוך ל 4000-5000 סל"ד, וכשאתה נוסע לאט ורגוע, אפשר להחליף גם הרבה יותר מוקדם.

אה, ודבר אחרון - זה שאתה שומע קצת רעש מנוע - לא אומר שהמנוע "מתאמץ". המנוע לא מתאמץ ב 3000 סל"ד, להפיך - זה סל"ד עבודה רגיל ואפקטיבי שלו.

פורסם

מעולה חדשתי לי המון בוקי !

אז בעצם הרעש הוא נורמטיבי לחלוטין ואני כבר דאגתי שהיא מתאמצת.

המון תודה חברים , החכמתי.

פורסם

בענין הפונטו האלה.

גם לי הייתה אחת ותמיד בסלד 3000 הם עושות רעש של שאיבה כאילו עוד שניה משו עף לך מהמכסה מנוע אבל ככה זה.

מתעלמים. :p

פורסם

בעלים של רכב זהה, מעביר ראשון ב2500, שאר ההילוכים ב3000, פחות מזה האוטו נופל לטווח המת של הסל"ד ומתקשה לסחוב, ואז אתה צריך יותר גז בשביל להעלות את הטורים וזה לא חסכוני כלכך כמו שזה נשמע.

3.5 זה לעליות, או תאוצה קצת יותר מהירה, מחוץ לעיר ב3 אלף האוטו על 110,בחמישי, וזה תקין לגמרי.

פורסם
בעלים של רכב זהה, מעביר ראשון ב2500, שאר ההילוכים ב3000, פחות מזה האוטו נופל לטווח המת של הסל"ד ומתקשה לסחוב, ואז אתה צריך יותר גז בשביל להעלות את הטורים וזה לא חסכוני כלכך כמו שזה נשמע.

3.5 זה לעליות, או תאוצה קצת יותר מהירה, מחוץ לעיר ב3 אלף האוטו על 110,בחמישי, וזה תקין לגמרי.

תודה חברים , דני אקח לתשומת לבי !

לילה טוב !!

• תוכן חדש...