Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש אצלי ברכב (קמארו שנת 90 דור 3)שעון לחץ שמן מקורי בלוח שעונים שאיני סומך עליו במיוחד וברצוני לדעת כמה באמת צריך/אמור להיות לחץ השמן במצב תקין כשהמנוע קר לגמריי וכמה כשהמנוע חם בטמפרטורת עבודה?

כרגע המצב הוא כזה, השעון בלוח השעונים בנוי כך,בצד שמאל למטה של הסקלה מופיע 0 ,באמצע למעלה(90 מעלות)30 ובצד ימין למטה 60 כשאני מניע את הרכב כשהמנוע קר לחלוטין בסרק ללא גז בכלל המחוג עומד בערך על ה30 ולאט לאט כשהמנוע מתחמם המחוג יורד שמאלה לכיוון האפס מעט מעל הקוו האדום ושם הוא "רוקד" ואינו יציב.

חשוב לציין שהמנוע גם במצב קר וגם בחם מתנהג ממש יפה ונשמע טוב ועגול ללא שום רעידות, קירטועים או רעשים חריגים ואף סוחב ונוסע מצוין אך בכל זאת השעון בלוח השעונים קצת מדאיג אותי למרות שאני כמעט בטוח שהבעיה היא בשעון עצמו שמזייף ולא באמת בתקלת לחץ שמן נמוך במנוע ולכן אני מעוניין לדעת כמה אמור להיות לחץ השמן במנוע תקין ברכב הנ"ל?

כמו כן יש לציין שבשום שלב ומעולם לא נדלקה לי נורת לחץ שמן או קוד תקלה כלשהו בלוח השעונים.

במנוע יש כרגע פילטר שמן מקורי חדש של AC (הקצר) ושמן מנוע אייכותי 5/50 רייסינג של וולווליין.

תודה רבה מראש למשיבים והמשך ערב נעים לכולם.

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

ובזמן נסיעה כשחם, לכמה מגיע המחוג?

ניתן גם התחבר במקום החיישן על המנוע עם שעון לחץ שמן מכאני חיצוני (במוסך או לקנות לבד בחנות אספקה טכנית או באיביי בגרושים) ולאמת את השעון החשמלי.

פורסם

אני מניח שאם באמת הייתה קיימת בעיית לחץ שמן נמוך במנוע זה היה מלווה בתופעות כגון זיופים/קירטועים בסרק, או רעש מהמרימים האידראולים או שלפחות היתה נדלקת לי נורה (מעולם לא נדלקה)כלשהי בלוח השעונים המתריעה על כך, אני צודק?

יכול להיות שצמיגות השמן במנוע (5/50)אינו מתאים לרכב הנ"ל בתנאיי הארץ ולמעשה נהיה דליל מדי כשמתחמם?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

אצלי מנוע 350.

בלי קשר לחום המנוע,

אם אני לוחץ על הגז אז המחוג על 60

אם אני מרפה - יורד בערך ל 50

אם אני מנתק את היוניט ומשאיר את הכבל באוויר - המחוג מטפס ויוצא החוצה מהסקאלה.

מלבד מד הלחץ המקורי שבלוח השעונים, מחובר אצלי גם מד לחץ אנלוגי ושניהם מראים את אותה הקריאה.

פורסם

לחץ שמן נמוך (אם הוא באמת כזה) מעיד על מייסבים שחוקים (מנוע שחוק). אם הרכב עם 200Kק"מ+ הגיוני מאוד. המייסבים במנועים האלו עשויים מחומרים שנשחקים די מהר.

במנועים האלו אם אני זוכר נכון המלצת יצרן 15W30, ה5W50 יותר צמיג. בעיקרון עם שמן צמיג לחת שמן אמור להיות גבוה יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

משה,אל תסמוך על השעונים המקוריים שבלוח המחוונים, חבר שעון חיצוני כפי שהמליץ קובי וסגור עניין.

כל עוד אין רעשים/גימגומים חריגים מכיוון המנוע או שנורת הצ'ק אנג'ין לא נדלקה סביר יותר שהכל תקין והשעון לחץ שמן המקורי כנראה מזייף.

אגב, השמן ששמת(5/50 וולווליין רייסינג) מעולה.

פורסם

אני חושב שגם על הפקק של הוואנדורה רשום 15/30, לא מוגזם להשתמש בשמן כזה? בחלקי חילוף המליצו לשים 10/40, מה הכי נכון לשים?

CELICA כמה פוזה8)

VTI כמה כח:twisted:

GTI6 כמה אחיזה:lol:

S2K4LIFE:evil:

פורסם
אצלי מנוע 350.

בלי קשר לחום המנוע,

אם אני לוחץ על הגז אז המחוג על 60

אם אני מרפה - יורד בערך ל 50

אם אני מנתק את היוניט ומשאיר את הכבל באוויר - המחוג מטפס ויוצא החוצה מהסקאלה.

מלבד מד הלחץ המקורי שבלוח השעונים, מחובר אצלי גם מד לחץ אנלוגי ושניהם מראים את אותה הקריאה.

ערן, אצלי ברכב המנוע 305 סמול בלוק,האם לדעתך הוא עובד על אותו לחץ שמן כמו ה350 ?

לאן חיברת את המד לחץ שמן האנלוגי החיצוני?

אגב, ראיתי כבר כמה אמריקאיות בחיי שרשום על פקק מילוי השמן 5/30 ולעומת זאת מעולם לא נתקלתי באמריקאית עם שמן 15/30.

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם
ערן, אצלי ברכב המנוע 305 סמול בלוק,האם לדעתך הוא עובד על אותו לחץ שמן כמו ה350 ?

לאן חיברת את המד לחץ שמן האנלוגי החיצוני?

אגב, ראיתי כבר כמה אמריקאיות בחיי שרשום על פקק מילוי השמן 5/30 ולעומת זאת מעולם לא נתקלתי באמריקאית עם שמן 15/30.

לא מומחה לאמריקאיות, אבל את שלי פירקתי והרכבתי כבר כמה פעמים.

לדעתי 305 ו350 צריכים לעבוד באותו לחץ שמן, סהכ המנוע זהה כמעט בכל חלקיו.

את מד השמן הנוסף חיברתי עם T לחיבור המקורי.

• תוכן חדש...