Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה :) הרכב עדין נקי- אני ממש מבסוט (בד"כ אחרי סתם שטיפה הרכב נהיה מגעיל אחרי יומיים... לחות+ אבק+ לחות+ אבק)

קנוורת'- אתמול השתמשתי פעם ראשונה במטלית לחלונות... נראה לי שאני מבין למה אתה מתכוון.

מה לגבי החומרים להסרת ג'וקים מתים?

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תודה :) הרכב עדין נקי- אני ממש מבסוט (בד"כ אחרי סתם שטיפה הרכב נהיה מגעיל אחרי יומיים... לחות+ אבק+ לחות+ אבק)

קנוורת'- אתמול השתמשתי פעם ראשונה במטלית לחלונות... נראה לי שאני מבין למה אתה מתכוון.

מה לגבי החומרים להסרת ג'וקים מתים?

אני עובד עם זה http://www.cleanyourcar.co.uk/engine-and-exterior/auto-finesse-citrus-power/prod_949.html

לדעתי הוא מוצר ממש מעולה והוא מוריד בקלות מזיקים.

בנוסף הוא לא פוגע באוטם צבע.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

OK, סיימתי עם חומר להסרת חרקים (מזמין שמפו חזק יותר ממה שיש לי עכשו) ומטלית חדשה להסרת ואקס.

עכשו לגבי פלסטלינה:

ממה שראיתי וקראתי- פלסטלינה רגילה זה לא בשבילי, אבל הבנתי שיש ספוגים שמחליפים פלסטלינה, ולוקח חצי מהזמן כדי לעבור איתם על כל הרכב. מהאתרים בארץ ראיתי רק ספוגים כאלה ב130 ומשהו ש"ח, ובאתרים בחו"ל קראית שהם אמורים לעלות באזור ה- 60 ש"ח בלבד. הבעיה שאני לא מוצא שום דבר באיביי ולא באתר הבריטי שקנוורת' אוהב להמליץ על מוצרים ממנו.

המלצות?

לגבי סיכוך- כמה באמת חשוב להשתמש בחומר יעודי שעולה איזה 50 ש"ח במקום בשמפו רכב מדולל (ברמה של לטבול סמרטוט נקי בדלי עם החומר ולהרטיב איתו את הרכב- גם ככה הבנתי שצריך לשטוף את הלכלוך שהספוג מוריד כי זה לא נדבק לספוג כמו לפלסטלינה)?

פורסם
OK, סיימתי עם חומר להסרת חרקים (מזמין שמפו חזק יותר ממה שיש לי עכשו) ומטלית חדשה להסרת ואקס.

עכשו לגבי פלסטלינה:

ממה שראיתי וקראתי- פלסטלינה רגילה זה לא בשבילי, אבל הבנתי שיש ספוגים שמחליפים פלסטלינה, ולוקח חצי מהזמן כדי לעבור איתם על כל הרכב. מהאתרים בארץ ראיתי רק ספוגים כאלה ב130 ומשהו ש"ח, ובאתרים בחו"ל קראית שהם אמורים לעלות באזור ה- 60 ש"ח בלבד. הבעיה שאני לא מוצא שום דבר באיביי ולא באתר הבריטי שקנוורת' אוהב להמליץ על מוצרים ממנו.

המלצות?

לגבי סיכוך- כמה באמת חשוב להשתמש בחומר יעודי שעולה איזה 50 ש"ח במקום בשמפו רכב מדולל (ברמה של לטבול סמרטוט נקי בדלי עם החומר ולהרטיב איתו את הרכב- גם ככה הבנתי שצריך לשטוף את הלכלוך שהספוג מוריד כי זה לא נדבק לספוג כמו לפלסטלינה)?

הספוגים האלו שאתה מדבר עליהם הם מוצר שפותח ממש לאחרונה (הפטנט של ממציא הפלסטלינה המקורית נגמר ממש לאחרונה וזאת הייתה הזדמנות עבור היצרנים למצוא חלופה חדשה לפלסטלינה הקלאסית. דרך אגב, מי שזה מעניין אותו אז לממציא הפלסטלינה קוראים Tadao Kodate וכולנו חייבים לו תודה, הוא בחור יפני נחמד שנקנה בכסף על ידי כמה חברות אמריקאיות ומאז המוצר שלהם היה רשום על ידי שלושה פטנטים ברחבי ארה"ב, ולכן כל פלסטלינה באשר היא! אשר נמכרה בארה"ב הגיעה מחברה קטנה ששמה autowax והיא הפעילה חברת בת ששמה auto magic והם בעצם מכרו לכל יצרן את הפלסטלינות שלהם, לאחרונה פג תוקפו של הפטנט ומאז השוק גועש ורועש..ולכן הומצאו מוצרים חדשים כמו התחליף הזה, החברה הראשונה שמכרה אותו נקראת Nanoskin ולמוצר קראו Autoscrub Speedy Prep Sponge, היום יש עוד כמה חברות שמוכרות מוצרים זהים)

לא תמצא באייבי לדעתי, וגם בארופה יש מחסור בחלק מהחנויות (ענייני פטנטים כאלו ואחרים).

לי יש את המוצר הבא, http://www.autogeek.net/nanoskin-speedy-prep-sponge-fine-grade.html

אני לא יכול להגיד שהוא בהכרח טוב יותר מפלסטלינה. לכל אחד יש יתרונות וחסרונות ופשוט צריך לדעת להפיק את המירב מכל מוצר. אבל הוא בהחלט מהיר יותר.

אלה שבאמת יזרזו את העבודה הם המוצרים הבאים

http://www.autogeek.net/nanoskin-autoscrub-wash-mitt-fine-grade.html

http://www.autogeek.net/nanoskin-autoscrub-towel.html

בארץ מוכרים את ה-Optimum Opti-Eraser ואני לא בטוח שהוא כלכך יקר.

תבדוק לכמה שימושים הוא מספיק על פי עדויות ברשת ותחלק את זה בסכום (130 או 140) יש מצב שתגלה שזה זול מפלסטלינה.

לגבי חומר סיכוך, חשוב שיהיה הרבה ממנו ואני מאמין שסבון יעשה את העבודה במידה ואין לך חומר ייעודי, אם כבר סבון אז שיהיה סבון שומני ככל שאפשר (ONR למשל, או סבונים על בסיס ווקס) על מנת לקבל סיכוך יעיל.

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

פורסם

OK, תודה.

בעיקרון אני לא ממהר אבל אני גם מעדיף להוציא מינימום כסף, אז בעיקרון נראה לי שהספוגים יהיו טובים יותר, כי צריך לשפשף קצת והמגבות נראות לי פחות נוחות לאחיזה (כל המוצרים יהיו מספיק טובים, ונראה לי יותר מהיר לעבוד איתם ביחס למגבות, והמחירים סבירים ביחס לכמות הפעמים שאפשר להשתמש בהן)

עכשו הזמנתי את השמפו הזה - http://www.vixdetailing.co.il/index.php/product/100-2013-02-20-22-14-31

ויש לי שמפו של אמריקן איגל שהוא עם ואקס.

זה מספיק טוב או שצריך גם חומר יעודי (אני לא אקנה עוד שמפו... החומר של כימיכל גייז יספיק לי לאיזה 4 שנים נראה לי)

הספוג של ננוסקין עולה 13$-> אזור ה-70 ש"ח... חצי ממה שעולה בארץ.

פורסם

דבושון, מעבר לזה שאתה מנסה לצבור הודעות למה לא טוב לשטוף כל יומיים ?

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

לא טוב לשטוף כל יומיים בגלל ש

תודה רבה

פורסם

הרגתם את הבחור :)

שאלה נוספת ברשותכם

אפשר להשתמש בשמפו הזה בתור חומר לשטיפת חלונות? (לשים טיפה עם מים במיכל של הספרינקלים) או שלזמן ארוך זה יאכל לי את המיכל של המים לחלונות?

החומרים הכחולים למיניהם מסריחים ולא עושים שום דבר לחלוטין כדי להוריד ג׳וקים שנדבקו לחלון

פורסם

עוד עדכון:

לפני יומים שטפתי שוב את הרכב (למרות שלא היה מלוכלך במיוחד, קצת אבק), והגעתי למסקנות הבאות:

1. דלתות זה דבר כזה שנפתח, ומאפשר לאנשים מאותגרי גובה להגיע רחוק יותר בגג בפחות מאמץ.

2. או שספוג זה שיטה לא יעילה לשטוף את הרכב או שאני עושה משהו לא בסדר. אם אני לא לוחץ עליו מספיק זה לא מנדה שום דבר. אם אני לוחץ עליו טיפה כל המים נספחטים ממנו תוך חצי מטר של ניגוב. אני חושב שכפפת מיקרופייבר תהיה קצת פחות סופגת אבל תשמור על רטיבות בצורה טובה יותר. עם כל הכבוד, אני לא יכול ללטף את הרכב שעתיים כדי לנקות ממנו אבק.

3. הוקס ששמתי (קולונייט 845) זה דבר מטורף. דוחה מים ולכלוך, בקושי הצלחתי לשמור על הרכב רטוב לשתי דקות כדי להמיס את הלכלוך (הייתי צריך לשפשף בעדינות עם הספוג כדי שישארו מים באזורים עם חרקים מתים וכו')

4. שיטה חדשה לשטיפת רכב למי שאין לו צינור מים נגיש- שיטת ה-3 דלאים: אחד לסבון, אחד לשטיפת הספוג ואחד עם מים נקיים- סופגים קצת מים ומנגבים את הסבון מהרכב (האמת שזה לקח איזה דלי וחצי, אבל עשה את העבודה)

5. שוב מציין שהקנייה הכי טובה מכל המוצרים שהוזכרו פה בשירשור זה המטלית לניקוי חלונות. פשוט עושה 100% ממה שמובטח, בלי בעיות, סיבוכים ושיטות עבודה מוזרות.

במישלוח האחרון קניתי את השמפו של CG, שכנראה לא שמתי מספיק (או יותר הגיוני שלא ערבבתי מספיק טוב- לא היה מספיק קצף, אבל עשה את העבודה) ומטלית הברקה (? "באפינג"... לא יודע איך לתרגם) אדומה של דודו ג'וס.

בנוסף קיבלתי כפיצוי על הבילבול במשלוח את המטלית הצהובה של דודו ג'וס (משומשת- אבל אחרי שטיפה עם טיפת סבון כלים ומים פושרים- כמו חדש. פAק דה סיסטם).

באדומה לא השתמשתי (שומר אותה לגימור של הוקס הבא) וניגבתי את הרכב עם הצד העבה יותר של המטלית הצהובה אחרי ייבוש חפיף עם ג'ילדה (עד שסיימתי הרכב היה 99% יבש). זה הוריד סימני מים ונתן ברק שלא הייתי משיג עם הג'ילדה. לא יודע להגיד כמה זה טוב- אבל זה יותר טוב מכלום.

עם הצד של השערות הקצרות ניגבתי את החלונות- גם עשה עבודה קצת יותר טובה מהג'ילדה, אבל לא קרוב לתוצאה כמו עם המטלית היעודית.

וכרגיל אי אפשר בלי כמה שאלות:

1. אני רוצה להשתמש בשמפו מדולל בערך 1:100 (במקום 1:4000 בשביל שטיפה) כONR בשביל ריכוך של חרקים על הפגוש והחלונות, ופיח על הדלתות והגלגלים לפני שטיפה. יש לי מיכל ריסוס שהייתה בו אקונומיקה במקור (=עמיד לכימיכלים), והדבר המיוחד זה שהפייה שלו היא מעין רשת שמקציפה את החומר. כמובן אחרי שטיפה טובה וייבוש. לניגוב של הגלגלים אני אשתמש במטלית הפלא של ניקול (גלגלי פלדה עם צלחות. אין לי משהו מתאים יותר ולא רוצה לבזבז עוד כסף על מברשות יעודיות)

2. כמה טוב צריך להוריד את הסבון מהרכב? השיטה של לשטוף עם הספוג זה מספיק או שצריך יותר מים? פשוט עם הספוג זה גם מוריד את הסבון שהספיק להתייבש. ככה אני מוודא שלא פיספסי שום דבר.

• תוכן חדש...