Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה פד וזה מה שאני הצעתי לך מהחנות של ג'ימ-שופ כזכור לך, 5 שקלים לאחד כבר אמרנו?

נועד ליישום ווקס/אוטם/גלייז ושאר ירקות.

שטיפה? לא!

מוצר זול אבל טוב, יש לך את הספוג של קארפלן:

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%92-%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%91%D7%A8

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

התכוונתי לפד... סליחה. אמצע הלילה וזה.

וחשבתי שזה אולי דגם אחר או משהו כזה.

תודה על העזרה! :)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אתה תצטרך להתנסות בפדים שונים ומגוונים על מנת למצוא מה שמתאים לך.

גם אני כרגע משתמש בשני סוגי פדים מאיביי ואני מנסה למצוא איזה פד עובד יותר טוב עם חומר אחר.

תתנסה ותדע בעצמך מהו המוצר שמתאים לך.

פורסם

זה מה שאני גם הבנתי.

בינתיים הזמנתי היום כבר את הספוג לשטיפה ש-Kenworth הציע, את המטלית לחלונות ואיזה פד של חברת דודו בVIX כי יש להם איזה מבצע של 25% הנחה על מוצרי דודו

לא הזמנתי את הספוג ב-5 ש"ח באוטוסנטר כי יש להם רק משלוח עד הבית שעולה 30 ש"ח, ולא בא לי לשלם פי 6 על משלוח מאשר על המוצר. מבחינתי יכולים לשלוח את זה במעטפה בדואר ב-3 ש"ח.

פורסם

בינתיים הזמנתי היום כבר את הספוג לשטיפה ש-Kenworth הציע, את המטלית לחלונות ואיזה פד של חברת דודו בVIX כי יש להם איזה מבצע של 25% הנחה על מוצרי דודו

כשדודו קורא-סרג'יו יוצא (: בודק את העניין עם ה 25 אחוז הנחה, נראה טוב! תודה.

פורסם

זה כתוב בעמוד הבית שלהם אבל משום מה הקוד של ההנחה לא עובר- כתבתי להם שיזכו אותי בהנחה ידנית (או שיזכו את הכרטיס אשראי)

פורסם

שוב שלום לכולם.

הערב שטפתי ווקססתי את הרכב.

השתמשתי בספוג (הלבן) הסופר איכותי של דודו ג'וס, בוקס הסופר איכותי של קולינייט, ובמטלית סופר איכותית של ניקול במטבח זה הכול, וסמרטוט סופר איכותי מגופיה ישנה.

למה כל כך הרבה דברים סופר איכותיים? כי VIX עשו טעות במשלוח ובמקום פד אפליקטור שלחו לי גם את הספוג הכחול של דודו ג'וס- זה שבאתר שלהם מופיע כלא במלאי... מסתבר שבכול זאת היה להם אחד כזה, וכשהנציג שלהם חזר אלי במייל הוא היה אפילו יותר מופתע ממני אני חושב :)

לקח לי 3.5 שעות כל הסיפור הזה, ויש לי כמה תובנות:

1. הספוג הזה יכול לשתות חצי דלי אם נותנים לו. זה פשוט מפחיד ולא הכי מועיל (כי בתקום שטיפה עם שני דלאים תצתרכו איזה 20).

2. הספוג הזה, עם כל הכבוד שהוא לא משאיר סוירלינג, הוא גם לא מוריד לכלך שהנדבק כמו קקי של ציפרים (מהקטנים האלה שמפספסים לפעמים והם יכולים לשבת שבוע על הצבע), וכתמים של ג'וקים ז"ל. לפחות חצי שעה הלכה לי על שפשופים עם הספוג כדי להוריד את הכתמים האלה (וגם לא הכול ירד בסוף).

3. יישום ואקס עם סמרטוט זה מציק. חצי מהחומר נספג בבד, והוא כל הזמן מתקפל... מעצבן. עדיף פד. אני חושב.

4. הוקס הזה ממש קל ליישום, אבל הוא מתייבש מהר מידי ואם אני רוצה למרוח בתנועה של הלוך ושוב (כדי לכסות את המשטח לגמרי) זה לא הכי יעיל. כנראה שגם פה עדיף פד.

5. מטלית הפלא של ניקול - 10 ש"ח בסופר, מיקרופייבר רך לאללה. הבעיה, שלא קשורה למטלית עצמה, זה שאחרי שימוש אחד (הסרה של הואקס) זה הולך לפח.

6. חשבתי שהוקס משחה בקופסא הירוקה של טרטל קשה להסרה אחרי שהוא מתייבש. לא ידעתי על מה אני מדבר. הייתי צריך לשפשף כל כך חזק\ הרבה כדי להוריד את השאריות של הוקס הזה, שחשבתי שאני אורד את הצבע. נראה לי שאם היה לי סוירלים, כנראה שהורדתי אותם בשפשופים.

7. כששמים וקס, רצוי מאוד שתהיה תאורה טובה. אני עשיתי את זה בלילה, וכנראה בגלל שלא ראיתי טוב מספיק מה אני שם, כמה ואיפה, שמתי יותר מידי מהואקס. הלך לי כמעט חצי בקבוק (אבל זה גם כי שמתי על המשטחים הצבועים בתוך הרכב- קורות אמצע, תאלות ניקוז מסביב לבגאז', במסגרות של הדלתות)

2013-06-29 01.06.53.jpg

2013-06-29 01.07.07.jpg

פורסם
שוב שלום לכולם.

הערב שטפתי ווקססתי את הרכב.

השתמשתי בספוג (הלבן) הסופר איכותי של דודו ג'וס, בוקס הסופר איכותי של קולינייט, ובמטלית סופר איכותית של ניקול במטבח זה הכול, וסמרטוט סופר איכותי מגופיה ישנה.

למה כל כך הרבה דברים סופר איכותיים? כי VIX עשו טעות במשלוח ובמקום פד אפליקטור שלחו לי גם את הספוג הכחול של דודו ג'וס- זה שבאתר שלהם מופיע כלא במלאי... מסתבר שבכול זאת היה להם אחד כזה, וכשהנציג שלהם חזר אלי במייל הוא היה אפילו יותר מופתע ממני אני חושב :)

לקח לי 3.5 שעות כל הסיפור הזה, ויש לי כמה תובנות:

1. הספוג הזה יכול לשתות חצי דלי אם נותנים לו. זה פשוט מפחיד ולא הכי מועיל (כי בתקום שטיפה עם שני דלאים תצתרכו איזה 20).

2. הספוג הזה, עם כל הכבוד שהוא לא משאיר סוירלינג, הוא גם לא מוריד לכלך שהנדבק כמו קקי של ציפרים (מהקטנים האלה שמפספסים לפעמים והם יכולים לשבת שבוע על הצבע), וכתמים של ג'וקים ז"ל. לפחות חצי שעה הלכה לי על שפשופים עם הספוג כדי להוריד את הכתמים האלה (וגם לא הכול ירד בסוף).

3. יישום ואקס עם סמרטוט זה מציק. חצי מהחומר נספג בבד, והוא כל הזמן מתקפל... מעצבן. עדיף פד. אני חושב.

4. הוקס הזה ממש קל ליישום, אבל הוא מתייבש מהר מידי ואם אני רוצה למרוח בתנועה של הלוך ושוב (כדי לכסות את המשטח לגמרי) זה לא הכי יעיל. כנראה שגם פה עדיף פד.

5. מטלית הפלא של ניקול - 10 ש"ח בסופר, מיקרופייבר רך לאללה. הבעיה, שלא קשורה למטלית עצמה, זה שאחרי שימוש אחד (הסרה של הואקס) זה הולך לפח.

6. חשבתי שהוקס משחה בקופסא הירוקה של טרטל קשה להסרה אחרי שהוא מתייבש. לא ידעתי על מה אני מדבר. הייתי צריך לשפשף כל כך חזק\ הרבה כדי להוריד את השאריות של הוקס הזה, שחשבתי שאני אורד את הצבע. נראה לי שאם היה לי סוירלים, כנראה שהורדתי אותם בשפשופים.

7. כששמים וקס, רצוי מאוד שתהיה תאורה טובה. אני עשיתי את זה בלילה, וכנראה בגלל שלא ראיתי טוב מספיק מה אני שם, כמה ואיפה, שמתי יותר מידי מהואקס. הלך לי כמעט חצי בקבוק (אבל זה גם כי שמתי על המשטחים הצבועים בתוך הרכב- קורות אמצע, תאלות ניקוז מסביב לבגאז', במסגרות של הדלתות)

אם היייתי יכול הייתי מכניס את כל הפוסט הזה לחתימה שלי :mm_wink:

אפשר ללמוד ממנו דבר או שניים (או שלושה).

ראשית חבל שאין עוד תמונות.

שנית אני מניח שאנחנו מדברים על קולינט 845 נכון? האם עשית שיעורי בית ולמדת אודות המוצר הזה? זה לא ווקס קארנובה סטנדרטי והוא בהחלט לא קל לעבודה (התוצאה מתקזזת עם הקושי של היישום). חצי מיכל ווקס זה אומר שבזבזת 99% יותר ממה שהיה צריך. אני מצרף לך קובץ מידע אודות הווקס הזה. תכיר אותו בע"פ.

מעבר לכמות ששמת ייתכן והסמרטוט לא היה צעד הכרחי.

אם היה סווירלים אז בהחלט לא הורדת אותם בשפשופים חזקים, פשוט יצרת עוד כמה לאוסף שלך :)

הערה נוספת לגבי הספוג של דודו, הוא לא צריך להוריד כתמים וגוקים מתים. הבעיה לא בספוג וגם ספוג איכותי מצמר אוסטרי לא היה מוריד אותם. היית צריך לרסס חומרים שימיסו את המזהמים כמו ONR ואפילו חזקים ממנו.

שפשוף כתם בחוזקה זה מתכון מושלם לנזק לפח.

TTech845pdf.pdf

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

המלצה אחת:

לעבוד 3.5 שעות ולצאת עם תוצאות/מסקנות כאלה - זה צריך להדליק לך נורה אדומה.

כשמשהו לא מצליח בקלות וזה נראה לך לא הגיוני, הדבר הנכון זה לעצור לחשוב מה לא עושים נכון.

תמיד, חומרים חדשים מנסים על שטח קטן ומוודאים שיודעים לעבוד איתם.

אחרת, אתה מבזבז זמן יקר, מתעייף ללא תמורה מתאימה, מבזבז חומרים יקרים ויש סיכוי גדול שהתוצאה לא טובה שלא לדבר על נזקים.

קצת לימוד מול המחשב בצל/במזגן - חוסכים הרבה יזע ודמעות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כמה דברים:

3) לדעתי, פד הרבה יותר נח לעבודה עם ווקס.

5) עם כל הכבוד לניקול, ויש כבוד....אני חושב שאני יכול להגיד בבטחה שניקול יכולה להשאר במטבח מבלי לצאת שוביניסט הפעם :roll:.

אתה לא יכול לקנות ווקס איכותי, וקולינייט הוא ווקס איכותי לכל הדיעות ולנגב אותו עם מטלית של 10 ש"ח שזה לא הייעוד שלה.

אתה חייב מטלית שמיועדת לפעולה הזו כי זה גם מוריד את הווקס בצורה יעילה יותר והתוצאות טובות יותר ואפשר בהחלט שיהיה לך מעט קל יותר לנגב.

6) כל חומר יש לו צורת עבודה אחרת.

אתה חייב (אבל באמת-חייב!!) לקרוא את הוראות השימוש אחרת זה בלתי אפשרי עם חומרים מסוימים.

7) בווקסים זה אותו עקרון אצל כולם...תמיד מקפידים להגיד :"LESS IS MORE".

מספיקה שכבה דקיקה של חומר על מנת לכסות שטח גדול יחסית.

זה אולי נראה לך לא הגיוני שכל כך מעט חומר מסוגל לטפל במשטח רחב כל כך אבל ככה זה הולך וזו הדרך.

אם הלך לך חצי בקבוק אז אתה שמת כמות אדירה של חומר, אפילו אין לך מושג כמה בזבזת...

אתה לא חייב למרוח ווקס באור ישיר....אבל בחושך? לא רואים כלום. זו עוד טעות.

לסיכום, לפני שאתה עושה משהו ולא בטוח במה שאתה עושה-תשאל.

בשביל זה יש את הפורום פה שמי שמכיר יוכל לעזור לך לא לחזור על מה שקרה לך.

פורסם

תודה לכולם על התגובות והעצות.

בפעם הבאה אני באמת אשתדל לא לעבוד בחושך, ואני מקווה שיהייה לי פד נורמאלי. לגבי המטלית- ראיתי מה יש בהיצע, וזה נראה לי די דומה למטלית של ניקול. באמת לא מבין מה ההבדל (וזה לא משנה איזה סריגה זו, אחרי שתי דקות הכול מתכסה בואקס)

אני יודע שזה לקח לי הרבה יותר מידי זמן, אבל לעצור באמצע זה לא היה עוזר. חסר לי ציוד, ואני יכול להשיג אותו רק בשבוע הבא (או אפילו אחרי זה) אז להשאיר רכב חצי שטוף או עם חצי וקס תקופה כזו זה נראה לי יותר גרוע מלהשקיע עוד קצת זמן.

השיפשופים החזקים גם לימדו אותי על סוג הפח של הרכב, ואני די בטוח שלא יצרתי סוירלים חדשים או שקעים. והחדשות היותר טובות הן שלא מצאתי שריטות חדשות!

קנוורת'- אכן קולינייט 845 שהמלצת לי עליו :) אשמח להצעה לחומר להסרת ג'וקים (קישור למוצר). אם זה מגיע בתור ספרי, אפשר לשים את זה בבגאז' ואחרי כל נסיעה לעבור עם סמרטוט? כי עכשו אני מתעצל לעשות את זה בגלל שסתם מים או נוזל שמשות (ואז קצת מים לשטוף את הסבון) לא עובדים טוב.

מה הכוונה ב"הסמרטוט לא היה צעד הכרחי"?

לגבי הביזבוז- זה למטרה טובה. גם התוצאה סבבה, וגם להבא אני אדע להמנע מטעויות. והכול בעלות של כמה עשרות שקלים.

ללמוד על מכאניקה של רכב עלה לי איזה 10000 ש"ח כי הרכב הראשון שקניתי היה בקושי במצב של לזוז מהמקום (בבדיקה לפני קניה המוסכניק לא ממש טרח להגיד את זה... "בסך הכול במצב טוב" עאלק)

2013-06-29 12.07.12.jpg

2013-06-29 12.05.58.jpg

פורסם

מצאתי עכשו סרטון על איזה ואקס מיוחד בספריי. מישהו מכיר? נראה ממש קל לעבודה

פורסם

אני לא רוצה להשמע יותר מידי נודניק, אבל יש מצב שבימים הקרובים אני אצתרך לעשות הזמנה חדשה בVIX (לשלוח להם את הספוג המיותר ולקבל את הפד- ואני מניח שלפחות המשלוח יהייה על חשבונם), ואני רצה לנצל את ההזדמנות להזמנה של החומר לניקוי חרקים מתים ואולי מטלית להסרה של וקס.

לגבי המטלית- קראתי עוד קצת, ואתם ממליצים על מטלית דו צדדית- שער קצר להסרה של הואקס ושיער ארוך יותר להברקה.

המטלית של ניקול עם שיער בינוני+, אפשר להסיר איתה את השאריות וגם להבריק לא רע (בשביל המחיר שלה, אפילו מצויין, תראו אותה בביקור הבא שלכם בסופר).

מה היתרון של מטליות יעודיות? מסירות ומבריקות קצת יותר בקלות? אני אשקיע באחת רק אם הן מחזיקות יותר זמן- אם אני יכול לכבס אותן בלי להרוס (כדי להוציא את השאריות של הואקס)

פורסם
אני לא רוצה להשמע יותר מידי נודניק, אבל יש מצב שבימים הקרובים אני אצתרך לעשות הזמנה חדשה בVIX (לשלוח להם את הספוג המיותר ולקבל את הפד- ואני מניח שלפחות המשלוח יהייה על חשבונם), ואני רצה לנצל את ההזדמנות להזמנה של החומר לניקוי חרקים מתים ואולי מטלית להסרה של וקס.

לגבי המטלית- קראתי עוד קצת, ואתם ממליצים על מטלית דו צדדית- שער קצר להסרה של הואקס ושיער ארוך יותר להברקה.

המטלית של ניקול עם שיער בינוני+, אפשר להסיר איתה את השאריות וגם להבריק לא רע (בשביל המחיר שלה, אפילו מצויין, תראו אותה בביקור הבא שלכם בסופר).

מה היתרון של מטליות יעודיות? מסירות ומבריקות קצת יותר בקלות? אני אשקיע באחת רק אם הן מחזיקות יותר זמן- אם אני יכול לכבס אותן בלי להרוס (כדי להוציא את השאריות של הואקס)

I.G בתחילת הדרך עבדתי עם כל מיני מגבות סנו/ניקול ובאמת שאין מה לדבר על מגבת איכותית ומגבת של סנו באותו משפט.

זה הבדל עצום.

מגבת איכותית תחזיק מעמד יותר כביסות, תדע לספוח יותר לכלוך,לספוג יותר נוזלים, להסיר ווקס/אוטם/גלייז/פוליש הרבה יותר טוב.

אפשר היום לקנות במחירים טובים באיביי 3/4 מגבות ב70/80 ש"ח.

שווה לבדוק לגבי היבואנים בארץ האם הם מוכרים סט של 4/5 מגבות ולא רק בודדות.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

• תוכן חדש...