Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ממה ירוויחו בעלי הפאבים?

יקר לך? תשתה בבית..

כנראה שלא קראת את הכתבה.

מדובר על זה שהזמינו חצי ליטר בירה, וקיבלו רק 360 מ"ל. (לא על זה שהמחיר של שליש בפאב עולה כמו חצי ליטר בסופר).

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

טריק שעושים בזמן האחרון בברים רבים, כמו גם שבמקומות רבים לא ממלאים לגמרי אלא משאירים

"שטח ריק" בכוס. כששואלים את המלצרית מדוע - היא עונה כי הגזים והקצף התמוססו בדרך מהברמן לשולחן.

בנוסף בעלי הבארים קובעים מחירים מופרזים לחלוטין במקרים רבים. אין סיבה הגיונית

שכוס של חצי ליטר בירה בבר תעלה כ 30 ש"ח, כשלבעל המקום זה עולה להערכתי לא יותר מ 5 ש"ח (ואפילו פחות)

ואל תספרו לי על תחזוקה ושכירות של המקום - גם במקומות אחרים בעולם משלמים.

נכון שאפשר לומר "אם לא מתאים לך אז אל תלך" ואת זה ניתן לומר על כל תחום כמעט.

ברור שבסופו של דבר מדובר בהיצע וביקוש. כל עוד יקנו כמות מספקת במחירים הגבוהים, המחיר לא ירד

אלא רק יעלה (או יופעלו טריקים כמו הקטנת הכמות - להגדלת הרווח) ובארץ חרם צרכנים הוא לא משהו שבאמת

קורה (כמו שלמשל בחרם על הקוטג' כמות הקוטג' הנמכר רק עלתה).

פורסם
כשלבעל המקום זה עולה להערכתי לא יותר מ 5 ש"ח (ואפילו פחות)

הערכתך מאוד לא נכונה.

מהנסיון שלי בעבודה בפאבים (כמה וכמה שנים) חצי ליטר בירה, כיום, לפני הרפורמה -שאמנם לא אמורה להשפיע על מחירי הבירה, אבל כמו שאומרים, הנבואה ניתנה לשוטים - עולה לבעל המקום בין 15 ל-20 שקלים (מהנסיון שלי, אני מניח שיש בירות שיעלו פחות ויש כאלה שיותר) אחרי הוצאות נלוות. כלומר הבירה שמונחת מולך בפאב, לא חצי ליטר בתוך החבית.

*אם אתה רוצה פירוט נוסף, חפש בפורום הודעות שלי בנושא, פירטתי על זה לא פעם, כולל עלויות של החביות עצמן, עלויות נלוות, עלויות של פאבים לעומת עלויות של סופר לדוגמא וכו'

אם אתה לא יודע, אל תגיד סתם דברים שגורמים לאנשים אחרים להראות כמו גנבים.

*לנושא השרשור: אכן מעורר חלחלה שאנשים עושים דברים כאלה. קשה לכם? תעלו מחירים, אין מה לעשות. למה לשקר ללקוחות שמשלמים את המשכורת שלכם?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
הערכתך מאוד לא נכונה.

מהנסיון שלי בעבודה בפאבים (כמה וכמה שנים) חצי ליטר בירה, כיום, לפני הרפורמה -שאמנם לא אמורה להשפיע על מחירי הבירה, אבל כמו שאומרים, הנבואה ניתנה לשוטים - עולה לבעל המקום בין 15 ל-20 שקלים (מהנסיון שלי, אני מניח שיש בירות שיעלו פחות ויש כאלה שיותר) אחרי הוצאות נלוות. כלומר הבירה שמונחת מולך בפאב, לא חצי ליטר בתוך החבית.

*אם אתה רוצה פירוט נוסף, חפש בפורום הודעות שלי בנושא, פירטתי על זה לא פעם, כולל עלויות של החביות עצמן, עלויות נלוות, עלויות של פאבים לעומת עלויות של סופר לדוגמא וכו'

אם אתה לא יודע, אל תגיד סתם דברים שגורמים לאנשים אחרים להראות כמו גנבים.

*לנושא השרשור: אכן מעורר חלחלה שאנשים עושים דברים כאלה. קשה לכם? תעלו מחירים, אין מה לעשות. למה לשקר ללקוחות שמשלמים את המשכורת שלכם?

חצי ליטר עולה לבעל המקום 15-20 ש"ח?!

ניראה לי שאתה "קצת" מתבלבל. ברור שבעל המקום קונה חבית ועל כן משלם על כל ליטר שבחבית פחות מאשר אם היה

קונה מבוקבק במכולת. כשאתה הולך לסופר וקונה חצי ליטר בירה בבקבוק או בפחית אתה לא משלם 15 ש"ח

אז אל תספר לי סיפורי סבתא בבקשה על כך שבעל מקום כמו בר שקונה עשרות ומאות ליטרים בשבוע משלם כך.

תבדוק תראה שבקניית ארגז של גולדסטאר בתור צרכן פרטי תשלם על חצי ליטר בירה כ 6-7 ש"ח אחרי הזדכות על הבקבוקים.

מה שייתכן, שטעית בכמות ובמידה והתכוונת שזו העלות עבור כל ליטר לבעל המקום, שזה עוד יכול להיות איכשהו

הגיוני.

פורסם

חבית של 20 ליטר עולה כיום 450 ש"ח (גולדסטאר).

תחשב כמה עולה חצי ליטר גולדסטאר, ותחשב כמה הוא מרוויח.

קומפוננט: מורל דוטק מגבר 1 : JL AUDIO 360.2

מגבר 2 : הייפוניקס BRX 2400.1D סאב : GROUND ZERO GZHW 12SPL

פורסם
טריק שעושים בזמן האחרון בברים רבים, כמו גם שבמקומות רבים לא ממלאים לגמרי אלא משאירים

"שטח ריק" בכוס. כששואלים את המלצרית מדוע - היא עונה כי הגזים והקצף התמוססו בדרך מהברמן לשולחן.

בנוסף בעלי הבארים קובעים מחירים מופרזים לחלוטין במקרים רבים. אין סיבה הגיונית

שכוס של חצי ליטר בירה בבר תעלה כ 30 ש"ח, כשלבעל המקום זה עולה להערכתי לא יותר מ 5 ש"ח (ואפילו פחות)

ואל תספרו לי על תחזוקה ושכירות של המקום - גם במקומות אחרים בעולם משלמים.

נכון שאפשר לומר "אם לא מתאים לך אז אל תלך" ואת זה ניתן לומר על כל תחום כמעט.

ברור שבסופו של דבר מדובר בהיצע וביקוש. כל עוד יקנו כמות מספקת במחירים הגבוהים, המחיר לא ירד

אלא רק יעלה (או יופעלו טריקים כמו הקטנת הכמות - להגדלת הרווח) ובארץ חרם צרכנים הוא לא משהו שבאמת

קורה (כמו שלמשל בחרם על הקוטג' כמות הקוטג' הנמכר רק עלתה).

זה פשוט לא נגמר, זה מתחיל מאלה שמתלוננים על כך שמיכל 4 ליטר של נוזל קירור עולה 130 שקלים, על מחירי החלפים וזה מגיע עד למחיר האלכוהול בפאבים. אל תבין אותי לא נכון. אני לא מצדיק את בעלי הפאבים או משהו כזה. מה שמצחיק \ עצוב בכל הסיפור הוא שאנשים משלמים 30 שקלים על חצי ליטר בירה שהם שותים ואחרי זה משתינים אותה אבל מתלוננים על מחיר של 4 ליטר של נוזל קירור. אני לא מבין את העם שיושב בציון.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

^^

העלית נקודה מצויינת. לאנשים אין בעיה לשלם מחירים מופקעים בבתי קפה ופאבים (לא רק על בירה), ואת שארית הזמן הפנוי שלהם לבלות ברוטשילד ולבכות על יוקר המחיה. נו טוב, לפחות הקוטג' הוזל למשך איזה ככה.

פורסם
חצי ליטר עולה לבעל המקום 15-20 ש"ח?!

ניראה לי שאתה "קצת" מתבלבל. ברור שבעל המקום קונה חבית ועל כן משלם על כל ליטר שבחבית פחות מאשר אם היה

קונה מבוקבק במכולת. כשאתה הולך לסופר וקונה חצי ליטר בירה בבקבוק או בפחית אתה לא משלם 15 ש"ח

אז אל תספר לי סיפורי סבתא בבקשה על כך שבעל מקום כמו בר שקונה עשרות ומאות ליטרים בשבוע משלם כך.

תבדוק תראה שבקניית ארגז של גולדסטאר בתור צרכן פרטי תשלם על חצי ליטר בירה כ 6-7 ש"ח אחרי הזדכות על הבקבוקים.

מה שייתכן, שטעית בכמות ובמידה והתכוונת שזו העלות עבור כל ליטר לבעל המקום, שזה עוד יכול להיות איכשהו

הגיוני.

לא, נראה לי שאני לא "קצת" ולא "מתבלבל".

בגלל זה ציינתי בהודעה הקודמת "מחיר לפאבים לעומת מחיר לסופרים". ובגלל זה אמרתי שאם אתה רוצה יותר פירוט, חפש הודעות שלי בנושא.

מחיר חבית בירה יכול להגיע למחירים של 400 ואף 500 ש"ח לאחר שבעל הפאב קיבל חזרה את הפיקדון על החבית. וזה לפני שחיברת את החבית למקרר, שילמת לעובדים, חשמל, ארנונה, בלאי (כ-3 ליטר בכל חבית) ושאר מרעין בישין.

אז לא, אני לא מתבלבל, ואני ממש לא מעריך כשאנשים שאין להם מושג שוללים דעה של מישהו שיודע על מה הוא מדבר.

פורסם
לא, נראה לי שאני לא "קצת" ולא "מתבלבל".

בגלל זה ציינתי בהודעה הקודמת "מחיר לפאבים לעומת מחיר לסופרים". ובגלל זה אמרתי שאם אתה רוצה יותר פירוט, חפש הודעות שלי בנושא.

מחיר חבית בירה יכול להגיע למחירים של 400 ואף 500 ש"ח לאחר שבעל הפאב קיבל חזרה את הפיקדון על החבית. וזה לפני שחיברת את החבית למקרר, שילמת לעובדים, חשמל, ארנונה, בלאי (כ-3 ליטר בכל חבית) ושאר מרעין בישין.

אז לא, אני לא מתבלבל, ואני ממש לא מעריך כשאנשים שאין להם מושג שוללים דעה של מישהו שיודע על מה הוא מדבר.

אני אצטט לך שלא תצטרך לדפדף:

לפי מחירון 2012 של טמפו - חבית גולדסטאר:

חבית 20 ליטר: 195.74

חבית 30 ליטר: 272.26

חבית 50 ליטר: 457.1

מסכים איתך שהמחיר עלה מאז, אבל בטח שלא פי 3 (כפי שהצגת).

כמו שאמרתי, מחיר הקנייה לחצי ליטר הוא באזור ה 5 ש"ח (אתה מוזמן להיעזר במחשבון).

לא דיברתי על ההוצאות שלו, דיברתי על המחיר שהוא קונה בו!

אני לא מצפה לקנות חצי ליטר בירה בבר לא ב 5 ש"ח וגם לא ב 10 ש"ח. זה ברור לחלוטין

שהמקום הוא עסק שצריך להתפרנס. עם זאת, גם מכירה במחיר של בין 15 ל 20 ש"ח לחצי ליטר בירה תניב

מחיר מכירה גבוה פי 3 עד פי 4 ממחיר הקנייה. במרווח כזה המקום יכול להתפרנס בכבוד.

בעיקר שהבר לא מוכר רק בירה אלא מוצרים נוספים ומשלימים שגם עליהם מקבל אחוז רווח גבוה.

אדגיש שוב - ברור שמדובר בעסק מסחרי שמטרתו להכניס כסף, כמה שיותר כסף.

המחירים גבוהים בגלל הביקוש שלא משתנה כמעט עם עליית המחירים וזה ימשיך להיות כך. זה כך בתחומים רבים

בארץ והעלאת הנושא למודעות אינו התבכיינות וכו'. עובדה שכשמהלך להורדת מחירי הסלולר הצליח, כל מי שאינו עובד בתחום

הסלולר תמך בו בגדול.

פורסם

בעלי הפאבים משתמשים בשינוי זניח באחוז המס בכדי להעלות את המחירים בצורה לא פרופוציונלית (בסהכ עליה של שני ש״ח מס לליטר, כלומר חצי ליטר צריך להעלות שקל אחד נוסף בלבד).

דרך אגב, כמו ברוב ענף המזון, גם כאן המחירים הגבהים של הבירה נובעים מריכוזיות בענף שמתנהל למעשה כדואופול בו שני שחקנים שולטים על יותר מ85% מהשוק.

לקריאה נוספת:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000838747

.We apologise for the inconvenience

פורסם
אני אצטט לך שלא תצטרך לדפדף:

מסכים איתך שהמחיר עלה מאז, אבל בטח שלא פי 3 (כפי שהצגת).

כמו שאמרתי, מחיר הקנייה לחצי ליטר הוא באזור ה 5 ש"ח (אתה מוזמן להיעזר במחשבון).

לא דיברתי על ההוצאות שלו, דיברתי על המחיר שהוא קונה בו!

אני לא מצפה לקנות חצי ליטר בירה בבר לא ב 5 ש"ח וגם לא ב 10 ש"ח. זה ברור לחלוטין

שהמקום הוא עסק שצריך להתפרנס. עם זאת, גם מכירה במחיר של בין 15 ל 20 ש"ח לחצי ליטר בירה תניב

מחיר מכירה גבוה פי 3 עד פי 4 ממחיר הקנייה. במרווח כזה המקום יכול להתפרנס בכבוד.

בעיקר שהבר לא מוכר רק בירה אלא מוצרים נוספים ומשלימים שגם עליהם מקבל אחוז רווח גבוה.

אדגיש שוב - ברור שמדובר בעסק מסחרי שמטרתו להכניס כסף, כמה שיותר כסף.

המחירים גבוהים בגלל הביקוש שלא משתנה כמעט עם עליית המחירים וזה ימשיך להיות כך. זה כך בתחומים רבים

בארץ והעלאת הנושא למודעות אינו התבכיינות וכו'. עובדה שכשמהלך להורדת מחירי הסלולר הצליח, כל מי שאינו עובד בתחום

הסלולר תמך בו בגדול.

עזוב, אתה צודק... :roll:

• תוכן חדש...