Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמי לאון , משכבר הימים חובב רכב מושבע .

החלום רכב גודש , אבל עם התאספות השנים התאספו המיתוסים . של החוסר אמינות , נזילות נמוכה , מחירים מטורפים ... וכו'.

וכל פעם מחדש כשכבר כמעט עמדתי לרכוש רכב טורבו , צעדתי אחורנית וויתרתי , פעם אחר פעם מחדש , ובכל פעם ניתקפתי חרדה ובלבול , ושאלתי למה הכל צריך להיות כל כך מסובך ?!.

לפני ככמה חודשים , קיבלתי טלפון , חבר שלי קרא לי להגיע למפגש של רכבי סאאב הדלים בארצנו . כתגובה מיידית אמרתי לו , סע חביבי תהנה תעשה תמונות נדבר בערב . התהפכתי שוב במיטה לצד השני וחשבתי לעצמי אין מה להפסיד ... גלגלתי את המונך סאאב , כמובן שצצו אתרים שונים ומשונים , רכבים יפים ומכוערים . והחלטתי להצטרף לנסיעה.

לאחר נסיעה של בת שעה אני וחברי דנים בסוגיית הסאאב ואני מתכחש להכיר בעובדה שזהו הרכב שאני רוצה .

בהגיענו למפגש , ניצבת מולי שורת רכבים שונים ומשונים בשלל צבעים . התחלתי להתערבב בין אנשים לדבר ולשמוע סיפורים , 9-5 9-3, כ"ס ואת המילה מאפטון , מאפטון . ואני לעזאזל לא מבין על מה מדובר?

מבין כל האנשים בלט אדם אחד שחובבי הסאאב רקדו סביבו כמו משפחה אמריקאית ממוצעת בחג המולדת סביב עץ האשוח.

מחוסר הנעימות והאי קשירות למקום ולרכבים חיפשתי את הרגע לשאול אותו את פשר העניין המאפטון , בחייך מתכדרר אמר לי : בוא איתי רגע . הרכב שלו חנה רחוק מכולם , זוהי הייתה סאאב 9-5 אירו כסופה . הוא פתח את הרכב , הניע . ואמר לי חכה רגע תן לי לחמם את המנוע. התיישבתי לידו , פנים הרכב הזכיר לי מאוד מטוס בוינג מפואר , מושבי עור מחוררים עם חימום בכיסאות , הכל היה נקי ושמור כאילו הרכב ניקנה לפני מס' ימים . בשיחתי איתו התביישתי אך ביקשתי לשמוע מה הוא אותו המפטון המדובר , התברר כי זוהי תוכנה לניהול מנוע של רכבי הסאאב . בשיחה הכרנו וסיפרתי לו על עצמי ומהחששות שלי לרכישת רכב גודש. לאחר הכרות פליקס , פליקס היה שמו . אמר לי אל תדאג : " גם אם אתה לא בן של מיליונר ולא מרוויח הרבה , אין סיבה שלא תהנה , תחגור ! " מיד פתחנו בנסיעה במתחם ובכביש האחורי של מתחם נשר . ופה אני לא אשקר התאהבתי !

הודיתי לו מאוד על הנסיעה ובקשתי את מס' הטלפון שלו . נפרדו לשלום .

לאחר ש"ב ברשת הבנתי שאני אוכל להרשות לעצמי לרכוש רכב כמו שלו . אבל לא ידעתי איך מה מי מו ?!

התקשרתי אליו וחיש מהר ניפגשנו אצלו במוסך בצפון במושב עין יעקוב .

הסברתי לו שאין לי זיקה לרכב הנ"ל ולא נסיון קודם עם רכבים גודשים , אך הוא שכנע אותי לא לוותר . שוב בחנתי את הרכב עוד פעם ועוד פעם . וניפרדנו לשלום . לאחר כמה ימים קיבלתי טלפון מפליקס .

אמר לי תגיע , יש לי הפתעה בישבילך . התארגנתי והגעתי עמדה שמה 9-5 בצבע כחול כהה מדהימה כחדשה!

פליקס הקדים אותי ואמר תחסוך לעצמך 600 ש"ח אני מתחייב . אך לא ויתרתי נסענו ביחד למכון הטסט הקרוב לבדיקה לפני קנייה ובאמת הוא צדק ואף החמיר . כעת נשאלה השאלה , כמה יעלה לי הטיפול הראשון ויישר קו ?! שוב אותו החיוך כמו בפעם הראשונה . ונאמר לי אל תדאג. תשאיר לי את הרכב תגיע מחר . למחרת התייצבתי כמו עובד ביום הראשון בעבודה מחכה בקוצר רוח לנסיעה ( וכמובן שרצות מחשבות לגבי הטיפול והמחיר) . הרכב עבר טיפול 10.000 , סודר המזגן , וסודרו כל הנזילות. הבנתי מחברי הפורם שזהו "הרופא והקוסם" שמסדר להם את הרכבים וכולם זוכים ליחס חם ואישי, לאור העובדה שלא נתקלתי רבות ברכבים כאלה שאלתי אותו מה הוא עוד עושה במוסך , ופה חייכתי פליקס ענה לי כך : אם יש לך טורבו , יש לך כרטיס כניסה, והבנתי שהמון רכבים גודשים מטופלים שם לכן אני בידיים בטוחות. ומחיר שאינו גורד שחקים.

נכון לעכשיו לאחר כמה חודשים אין מאושר ממני!

פן ירבו אנשים כמותו.

:twisted: ...............:twisted:

למכירה VCVR עם תיבה מקורית! דנדש!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=165846

diverdolphins.gif

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש, רכשת רכב מיוחד ומהנה.

אתה צריך להחליף את התמונה מתחת השם שלך.

דרך אגב כותרת ההודעה שלך לא תואמת את גוף ההודעה, פשוט מאחר והבנתי שלא החלפת או תיקנת את מגדש הטורבו.

אתה יכול לשפוך יותר אור על נושא הביצועים של הרכב?

כמו כן כיצד ניתן להשיג חלפים לרכבי סאאב לאחר שהיצרן פשט את הרגל?

ואני גם מצטרף לבקשות- תמונות בבקשה :-)

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

כתוב יפה.

לאיזון התמונה על האמינות המפליגה של דגמי סאאב, אספר לך סיפור קטן מנסיוני הדל:

לפני שנתיים-שלוש קפצתי לראות (אני לא הייתי הקונה הפוטנציאלי) סאאב 9-5 שהועמדה למכירה, הרכב ניראה ממבט ראשון שמור מאוד ושימש לאורך כל חייו יבואן ידוע של ממתקים שהיה היד הראשונה.

נכדו של המוכר הוא שהגיע עם הרכב וברשותו היה קלסר עב-כרס שכלל את כל הטיפולים שהרכב עבר, לצד טיפולים שוטפים היו הרבה מאוד טיפולים בגין תקלות שהופיעו ברכב.

מה לא הוחלף ברכב? קל יותר לרשום איזה חלקים שרדו והם המקוריים שאיתם הרכב עלה על הכביש - זכור לי שהטורבו הוחלף פעמיים, תיבת ההילוכים נזקקה לתיקונים יקרים מאוד, ראש המנוע טופל, הסטרטר לא שרד ועוד ועוד.

עיון מהיר בסכומים שהושקעו על תיקון התקלות הראה שהקונה שילם על הרכב לפחות פעמיים - פעם עבור הרכישה ופעם בעבור התחזוקה.

עזבנו את הכלה המיועדת בלי לחשוב פעמיים - וזה למרות שהנסיעה שלה אכן מלאת קסם כפי שתיארת.

פורסם

כן ירבו אנשים כמותו.

תיקנתי לך.

המשמעות של המילה פן היא כמעט הפוכה ממה שהתכוונת לרשום.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

סאאב אכן רכב מיוחד ועשוי לקסום לאנשים מסוימים. הבעייה בסאאב הינה שהרכב רגיש מאוד לטיפולים נכונים על ידי מקצוענים המכירים היטב את הרכב ו"שגעונותיו".

עד פשיטת הרגל של היצרן השבדי השירות בארץ היה על ידי היבואן UMI. השירות שניתן על ידו במוסכי הרשת היה גרוע במיוחד ואף יקר באופן מחריד. מכלולים יקרים (ראשי מנוע,מגדשים,תיבות הילוכים) קרסו במהירות עקב אחזקה שגוייה.

לדוגמא ציטוט מקומונת מועדון סאאב :

למי שמתעניין רצ"ב פסק דין שניתן בתביעה של בעלת סאאב (שאכלה מרורים) כנגד המוסך המרכזי של יוניברסל מוטורס וכנגד מוסך מורשה היבואן - פולץ ת"א. הפרשה מלפני מספר שנים - פסק הדין טרי. לאחר שהגברת קנתה סאאב משומשת במעל 80,000 ש"ח - לאחר "טיפולים" ו"שירות" של שני המוסכים לעיל - הרכב הגיע לכשל מנוע מלא ונאלצה למוכרו ב - 30,000 ש"ח. לדעתי,

פורסם

לפליקס יש שיער קצת אפור והוא גר במעלות ?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תתחדש ותהנה וסע בזהירות! מזכיר לי מאוד את הפעם הראשונה שאני קניתי רכב טורבו, כמו שקודמי אמרו תמונות!

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

• תוכן חדש...