Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שינוי הדרגתי בתפיסה כדי ליצור בסיס אזרחים רחב ככל הניתן

ולאחר מכן צריך שייבחר מישהו עם אג'נדה כזאת

מדובר על תוכנית לשנים במקרה הטוב

איך מתחילים את השינוי ההדרגתי הזה?

איך משכנעים את הציבור להביא את נושא התעבורה למקום גבוה בסדר היום?

• תגובות 141
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אולי להקים עמותה למען הבטיחות האמיתית בדרכים?

אבל בשביל שעמותה כזאת תהיה רצינית צריך לגייס כמה מומחי תעבורה בעלי שם ולרתום אותם למטרה

האמת היא שלפחות ממה שאני רואה המון אנשים מבינים שיש בעיית תחבורה קשה בארץ וצריך שינוי. לא יודע כמה זה מייצג את כלל האוכלוסיה.

אגב משהו משמח שאולי ייתן תקווה, ביום חמישי אחה"צ מכיוון רמת גן בז'בוטינסקי לאיילון דרום פקק ארוך מהבורסה ועד הירידה לאיילון ליד רכבת מרכז, ישראלים כהרגלם הזמן שלהם חשוב יותר משל מי שעומד בפקק מעל 15 דקות והם מגיעים עד הצומת בנתיב המקביל ונדחפים, כולל אוטובוסי דן ואגד.

ממש חצי דקה לפני שהגעתי לצומת אני רואה ניידת מתנ"א מגיעה לצומת ועומדת על המדרכה.

חושב לעצמי "מה הם מתכננים עכשיו?". עובר את הצומת. היונדאי הכחולה שהייתה מאחורי (גם אחד שחשב להידחף אבל לא נתתי לו) התחלפה ביונדאי טוסון שנדחף בלי בושה ממש בצומת.

מהניידת שעדיין לא עצרה עצירה מלאה קפץ לו שוטר למרכז הנתיב מאחוריי ועצר את היונדאי.

לפחות שלוש עבירות שאני ספרתי: כניסה לצומת שלא מהנתיב, אי מתן זכות קדימה, ומעבר על אי תנועה (למרות שהוא "רק" מצויר).

faith in humanity restored

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כנ"ל בירידה לכביש החוף דרומה במחלף נתניה. זוג אופנועים של הסיירת הרכובה מעניק דוחות לנהגים שרק "התבלבלו".

אני מאוד אופטימי בנושאי התחבורה בישראל על כל גווניה.

אומנם הדרך עוד ארוכה, ונדרשות פעולות חינוך נרחבות בכל המגזרים, אבל אם נריץ 10 שנים קדימה, אין לי ספק שיהיה כאן הרבה יותר טוב.

לגבי העמותה - זה בדיוק כמו "אור ירוק". לטוב ולרע.

אור ירוק הגיעה היום לרמת מודעות כה עמוקה בחברה, שיהיה קשה להתחרות בה. מה גם, שזה יהיה לעשות בדיוק את הדבר שבגללו אנחנו "לא אוהבים" את אור ירוק - כי זה ארגון פרטי שמשפיע על מקבלי ההחלטות.

אני הייתי מציע להתחיל לפעול בקנה מידה הרבה יותר קטן ומעשי - כאן במסגרת הפורום.

שרשור דביק שבו כל אחד יתחייב לנהוג בצורה מסוימת (דוגמאות כלליות לא מחייבות: לאותת, לתת זכות קדימה, לא לעקוף מימין....).

הפקת סטיקר שכל אחד ידביק על רכבו בנוסח "אני נוהג אחרת".

דוכן הסברה של 'ארספורום בכל מיני מפגשים.

לכל זה יש עליויות כספיות, שלדעתי צריכות לחול על אלה שיחתמו באותו שרשור דביק בשיתוף קארספורום. אומנם קארספורום הוא עסק פרטי שמשמש בעיקר כפלטפורמה פרסומית, אבל לא יאונה לבעלי הפורום כל רע אם יתרמו גם חלק קטן חזרה לקהל עליו הם נשענים.

פורסם

זה נכון שהמהירות המותרת נקבעה לפני עשרות שנים ושהרכבים היום הרבה יותר בטיחותיים, אבל יש כלל בפיזיקה שלא השתנה ולא ישתנה והוא הדרך שעוברת המכונית במהלך זמן התגובה של הנהג. לא יעזור - במהירות של 80 קמ"ש הרכב יעבור כמה עשרות מטרים מהרגע שהחלטת לבלום ועד שתלחץ על דוושת הבלם. במהירות של 160 קמ"ש המרחק יהיה כפול. כמובן שגם מרחק העצירה יגדל. בסופו של דבר יש מהירויות שהתשתית הנוכחית לא תומכת בהן מבחינת התנאים (שדה הראייה, סוג הכביש, שוליים למילוט וכו')

פורסם

שוב דקלום מנטרות? לא עברנו את זה לפני כמה וכמה עמודים? רובה המכריע של התשתית הבין-עירונית בארץ מספיקת ביותר למהירויות גבוהות בשיעור ניכר מהמהירות המירבית הקבועה בחוק. רוב האזרחים הנוסעים במהירות הגבוהה מזו החוקית רק מוכיח את זה - אנשים לא שואפים למות, בניגוד למה שחושבים כל מיני מפריחי ססמאות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
כנ"ל בירידה לכביש החוף דרומה במחלף נתניה. זוג אופנועים של הסיירת הרכובה מעניק דוחות לנהגים שרק "התבלבלו".

אני מאוד אופטימי בנושאי התחבורה בישראל על כל גווניה.

אומנם הדרך עוד ארוכה, ונדרשות פעולות חינוך נרחבות בכל המגזרים, אבל אם נריץ 10 שנים קדימה, אין לי ספק שיהיה כאן הרבה יותר טוב.

לגבי העמותה - זה בדיוק כמו "אור ירוק". לטוב ולרע.

אור ירוק הגיעה היום לרמת מודעות כה עמוקה בחברה, שיהיה קשה להתחרות בה. מה גם, שזה יהיה לעשות בדיוק את הדבר שבגללו אנחנו "לא אוהבים" את אור ירוק - כי זה ארגון פרטי שמשפיע על מקבלי ההחלטות.

אני הייתי מציע להתחיל לפעול בקנה מידה הרבה יותר קטן ומעשי - כאן במסגרת הפורום.

שרשור דביק שבו כל אחד יתחייב לנהוג בצורה מסוימת (דוגמאות כלליות לא מחייבות: לאותת, לתת זכות קדימה, לא לעקוף מימין....).

הפקת סטיקר שכל אחד ידביק על רכבו בנוסח "אני נוהג אחרת".

דוכן הסברה של 'ארספורום בכל מיני מפגשים.

לכל זה יש עליויות כספיות, שלדעתי צריכות לחול על אלה שיחתמו באותו שרשור דביק בשיתוף קארספורום. אומנם קארספורום הוא עסק פרטי שמשמש בעיקר כפלטפורמה פרסומית, אבל לא יאונה לבעלי הפורום כל רע אם יתרמו גם חלק קטן חזרה לקהל עליו הם נשענים.

אני מאוד מקווה שכמה שנים קדימה המצב יהיה פה יותר טוב.

לגבי העמותה, אם עמותה לא פוליטית ללא כוונת רווח תצהיר וללא "איש מפתח" בודד (ע"ע אור ירוק) ש"אנחנו כאן כדי לבחון איך אפשר לשפר את הבטיחות בדרכים" מבלי לחפש כותרות ולקפוץ כמו בבונים ("אנחנו רוצים מהירות גבוהה", למשל לא חלק מהרפרטואר)., אני חושב שיקבלו את זה יפה, ובטח הרבה יותר יפה מעמותה פרטית שבראשה עומד אדם בודד וכל השאר מתיישרים לפי הקו שלו

אין צורך להשפיע כאן (לפחות בשלבים הראשונים) על מקבלי ההחלטות - יש צורך להשפיע על כלל הנהגים.

נכון שזה הרבה יותר קל אם תשפיע על מתנ"א לאכוף במיוחד עבירות קשות ומסוכנות, אבל אפשר גם הפוך, השינוי התפיסתי בעם יביא לשינוי תפיסתי במתנ"א, קשה יותר אבל אפשרי.

אני מוכן להתחייב שאני לא אבצע שום עבירת תעבורה למעט: מהירות גבוהה ביחס לחוק ועקיפה מימין (כלומר בנתיב ימני יותר, לא בשוליים חס וחלילה)

זה נכון שהמהירות המותרת נקבעה לפני עשרות שנים ושהרכבים היום הרבה יותר בטיחותיים, אבל יש כלל בפיזיקה שלא השתנה ולא ישתנה והוא הדרך שעוברת המכונית במהלך זמן התגובה של הנהג. לא יעזור - במהירות של 80 קמ"ש הרכב יעבור כמה עשרות מטרים מהרגע שהחלטת לבלום ועד שתלחץ על דוושת הבלם. במהירות של 160 קמ"ש המרחק יהיה כפול. כמובן שגם מרחק העצירה יגדל. בסופו של דבר יש מהירויות שהתשתית הנוכחית לא תומכת בהן מבחינת התנאים (שדה הראייה, סוג הכביש, שוליים למילוט וכו')

אני מציע שתבחן מרחק עצירה של מכונית ממוצעת לפני 20 שנה והיום

רמז - זוג בלמי דיסק מחוררים + זוג בלמי דיסק בולם הרבה יותר טוב מזוג בלמי דיסק + זוג בלמי תוף

ואני לא מדבר על עבר רחוק יותר שבו 4 בלמי תוף היה הסטנדרט

וכמובן אתה שוב בורח לסיסמאות במקום לקלוט לאן הגענו בתשעה דפים של דיון

לפחות המגיבים העיקריים כאן לא בעד העלאת "ראש בקיר" של מהירות

אלא בחינה מחודשת לאור התקדמות הטכנולוגיה והשינוי בתשתיות

זה שאנשים רואים את המשפט הזה וישר קופצים עם טיעונים לא להעלות מהירות זה אומר רק דבר אחד:

ברור לכם שבחינה מחודשת תגרום להעלאת מהירות ברוב הכבישים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לצערי הפיזיקה אכזרית הרבה יותר.

מרחק הבלימה לא גדל ביחס ישר, אלא בריבוע למהירות.

כלומר כדי להביא רכב ממהירות 40 קמ"ש לעמידה צריך מרחק X.

ממהירות 80 קמ"ש לעמידה ידרש X בריבוע, ולא 2X.

אין צורך להשפיע כאן (לפחות בשלבים הראשונים) על מקבלי ההחלטות - יש צורך להשפיע על כלל הנהגים.

אני מוכן להתחייב שאני לא אבצע שום עבירת תעבורה למעט: מהירות גבוהה ביחס לחוק ועקיפה מימין (כלומר בנתיב ימני יותר, לא בשוליים חס וחלילה)

הנהגים זה אנחנו. קארספורום אמור להיות שגריר בקרב ציבור כלל הנהגים.

לכן השינוי אמור להתחיל בנו.

אנחנו רוצים תרבות נהיגה אחרת? היא צריכה להתחיל כאן, במסגרת הקטנה שלנו.

m3x7r3m3, בתור זה שנושא את נס הדגל בהצעה לדיון מחדש על המהירות המותרת, אני מציע שתפתח את הרעיון של שרשור דביק (ומחייב, אולי גם כספית) שבו יחתמו כל הנהגים שמתחייבים לנהוג בצורה בטיחותית, אדיבה ומתחשבת.

פורסם

אמנם נכון - הכפלת המהירות היא העלאה בריבוע של מרחק הבלימה (והכפלה פי 2 של מרחק התגובה)

אבל הדוגמה שנתת לא טובה, במהירות של 40 קמ"ש ברכב עם בלמים תקינים מה-15 שנים האחרונות לפחות יהיה כמה מטרים בודדים.

בד"כ להדגים את זה משתמשים במהירות של 100 ו-200 קמ"ש, ב-100 קמ"ש מרחק העצירה (הבלימה והתגובה יחד) הם באיזור 45 מטר (מן הסתם לרכבים עם בלמים מוגדלים וכו' המרחק קצר יותר). במידע של משרד התחבורה הופיע בזמנו נדמה לי הנתון 55 מטר שהיה רלוונטי פעם, אך כבר לא.

ב-200 קמ"ש מרחק העצירה (שוב כולל הבלימה והתגובה יחד) היה באיזור ה-170 מטרים. במידע של משרד התחבורה זכור לי מעל ל-200 ומשהו מטרים

אני בהחלט בעד, אך קטונתי מלהחליט על שרשור דביק, ובטח לא התחייבות כספית

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אמנם נכון - הכפלת המהירות היא העלאה בריבוע של מרחק הבלימה (והכפלה פי 2 של מרחק התגובה)

אבל הדוגמה שנתת לא טובה, במהירות של 40 קמ"ש ברכב עם בלמים תקינים מה-15 שנים האחרונות לפחות יהיה כמה מטרים בודדים.

בד"כ להדגים את זה משתמשים במהירות של 100 ו-200 קמ"ש, ב-100 קמ"ש מרחק העצירה (הבלימה והתגובה יחד) הם באיזור 45 מטר (מן הסתם לרכבים עם בלמים מוגדלים וכו' המרחק קצר יותר). במידע של משרד התחבורה הופיע בזמנו נדמה לי הנתון 55 מטר שהיה רלוונטי פעם, אך כבר לא.

ב-200 קמ"ש מרחק העצירה (שוב כולל הבלימה והתגובה יחד) היה באיזור ה-170 מטרים. במידע של משרד התחבורה זכור לי מעל ל-200 ומשהו מטרים

אני לא אמרתי מה יהיה מרחק הבלימה. אני אמרתי שמרחק הבלימה הוא X.

200 קמ"ש היא מהירות לא ריאלית ולא רלוונטית, ואילו 40 קמ"ש זו מהירות מצוינת כי זו המהירות שאנחנו בדר"כ נוהגים בה בתוך העיר. כנ"ל לגבי 80 קמ"ש.

זמן התגובה משתנה מאדם לאדם וממצב למצב והוא לא חד משמעי. יש כלל אצבע הקובע זמן תגובה ממוצע של 0.75 שנ' לאדם בריא, ערני ודרוך. רובנו - ואני יכול להעיד גם על עצמי - סובלים לעיתים על זמני תגובה ארוכים בהרבה.

אני בהחלט בעד, אך קטונתי מלהחליט על שרשור דביק, ובטח לא התחייבות כספית

אנחנו מדברים כאן על יומרות, הצהרות והצעות לשנות את פני התחבורה בישראל, ושרשור דביק מסכן אחד אי אפשר לפתוח?

כלומר, אוכלוסיית קארספורום יודעת להיות חכמה וביקורתית עד מוות כשמדובר על גופים עלומים כמו המשטרה, משרד התחבורה או אור ירוק, אבל מרגישה חסרת אונים כשמדובר על פתיחת שרשור במקום שהוא לכאורה המגרש הביתי?

אם זה המצב, לאבואב אולי מגיעות מחיאות כפיים.

אומנם הוא חושב שהמהירות היא שורש כל הרע, אבל לפחות הוא עושה משהו בנידון.

אם אין בנו המוטיבציה לעשות את הדבר הכי פעוט וקטן, מוטב שנשתוק וניסע במהירות החוקית.

פורסם

נכון שלא אמרת מה יהיה מרחק הבלימה, אבל למיטב ידיעתי נהג מיומן שילחץ על הברקס בכל כוחו (וידמה עצירת חירום אמיתית של נהג מיומן) יעצור את הרכב מ-40 קמ"ש כמעט ללא מרחק בלימה.

כך שאני לא בטוח עד כמה מהירויות של עד 50 קמ"ש רלוונטיות למשוואה.

לגבי זמן התגובה - 0.75 שנ' זה לאדם ממוצע על הכביש, לפעמים לכל נהג יש זמן תגובה ארוך יותר, אבל לפעמים גם קצר יותר, 0.75 זה ממוצע (אולי אפילו קצת מעל הממוצע) אבל זה בהחלט לא נתון קצה של מצב אופטימלי.

כמובן שאני תומך ברעיון השרשור הדביק, אני רק אומר שאין זה ממקומי לקבוע שרשור דביק כזה או אחר, אלא ממקומם של מנהלי הפורום, בכל זאת אני לא יכול להחליט על דעת עצמי שאני מייצג את אוכלוסיית קארספורום, או לעשות שרשור דביק (וכמובן יש את העניין הטכני הפעוט של הדבקת שרשור ולי או לך אין את ההרשאה לעשות זאת)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
נכון שלא אמרת מה יהיה מרחק הבלימה, אבל למיטב ידיעתי נהג מיומן שילחץ על הברקס בכל כוחו (וידמה עצירת חירום אמיתית של נהג מיומן) יעצור את הרכב מ-40 קמ"ש כמעט ללא מרחק בלימה.

כך שאני לא בטוח עד כמה מהירויות של עד 50 קמ"ש רלוונטיות למשוואה.

אין דבר כזה ללא מרחק בלימה.

יש מרחק בלימה שאליו אתה צריך להוסיף את המרחק שעבר הרכב במהלך זמן התגובה של הנהג. 40 קמ"ש הם 40,000 מטר בשעה, שהם (אם נחלק ב3600) 11 מטר לשניה. כלומר רק במהלך זמן התגובה לבדו, הרכב יעבור כמעט 10 מ', וזה עוד לא כולל את מרחק הבלימה שלו.

לגבי זמן התגובה - 0.75 שנ' זה לאדם ממוצע על הכביש, לפעמים לכל נהג יש זמן תגובה ארוך יותר, אבל לפעמים גם קצר יותר, 0.75 זה ממוצע (אולי אפילו קצת מעל הממוצע) אבל זה בהחלט לא נתון קצה של מצב אופטימלי.

לא מצאתי סימוכין איך מדדו את זמן התגובה ההממוצע של אדם. מה שברור, שזה זמן תגובה קצר בהרבה מזמן התגובה המציאותי בכביש. אין לי נתונים אמיתיים על זמני תגובה בכביש.

כמובן שאני תומך ברעיון השרשור הדביק, אני רק אומר שאין זה ממקומי לקבוע שרשור דביק כזה או אחר, אלא ממקומם של מנהלי הפורום, בכל זאת אני לא יכול להחליט על דעת עצמי שאני מייצג את אוכלוסיית קארספורום, או לעשות שרשור דביק (וכמובן יש את העניין הטכני הפעוט של הדבקת שרשור ולי או לך אין את ההרשאה לעשות זאת)

אני לא רואה אינטרס שיהיה להנהלת הפורום לקדם דבר כזה.

קארספורום הוא פלטפורמה פירסומית פרטית למטרות רווח ותו לא.

דבר כזה יכול לבוא רק מתוך דרישה ישירה מקהל הקוראים והכותבים בפורום.

פורסם

מרחק הבלימה לפי ההגדרה הוא המרחק שעבר הרכב מרגע שהנהג לחץ על דוושת הבלם ועד שהרכב עצר עצירה מלאה

מרחק התגובה לפי ההגדרה הוא המרחק שעבר הרכב מהרגע שהנהג הבחין בסכנה ועד שלחץ על דוושת הבלם

מרחק העצירה הוא המרחק הכללי שעבר הרכב מרגע שהנהג הבחין בסכנה ועד שהרכב עצר עצירה מלאה.

ככל שהמהירות נמוכה מן הסתם מרחק הבלימה שואף ל-0. עד כמה זה באמת רלוונטי לדיון אם מרחק העצירה הוא מטר וחצי או שניים?

מספיק לדעת שברכבים המודרניים משקיעים המון המון כסף בכיול של הבלמים כך שעצירה ממהירות של עד 50 קמ"ש ע"י נהג מיומן (לחיצה מלאה על הבלם במלוא העוצמה מהרגע הראשון ולא לחיצה מתגברת) תשאף ל-0 מטרים במרחק הבלימה.

נגד מרחק התגובה אין באמת מה לעשות חוץ ממערכות אקטיביות ששילובים שלהם אפשר כבר לראות במכוניות יוקרה כאלה ואחרות.

נגד מרחק בלימה יש הרבה מה לעשות כי רוב האנשים בולמים בצורה פרוגרסיבית (מתגברת) ולא במלוא העוצמה ולכן לא בולמים באפקטיביות.

מה שאתה התכוונת כנראה להגיד זה "אין דבר כזה בלי מרחק עצירה" ובזה אני מסכים איתך, כל עוד הנהג הוא השולט היחיד בבלמים אין אופציה כזאת ללא מרחק עצירה. ללא מרחק בלימה זה בהחלט אפשרי והכיולים הם בדיוק לכך.

המטרה היא לאפשר לנהג המיומן לעצור במרחק אפסי במהירות עירונית

לגבי מדידת זמני התגובה של אנשים - זה מתבצע ע"י סימולטור, כשקבעו את אותו רף של 0.75 שניות זה היה ע"י סט דוושות חשמליות המחוברות לנורית אדומה קטנה, כשנדלקה הנורה (בזמנים אקראיים) התחילה המדידה, והיא נפסקה ברגע שלחצת על דוושת הבלם.

אני אציין שבתור אחד שניסה את הסימולטור המעפן הזה, האור הזה הרבה פחות ברור מאשר סכנה על הכביש

ומצד שני ידעת שהאור אמור להידלק שם בעוד בכביש עליך לחפש את הסכנה.

בסופו של דבר הסימולטור הזה לא מדויק וכנראה מזייף לשני הכיוונים, קשה להגיד איפה נמצאת האמת

למה שלא יהיה אינטרס להנהלת הפורום לשרשור דביק כזה?

לדעתי זו מטרה מספיק נעלה כדי להקדיש לזה שרשור דביק

למען הסר ספק אני בהחלט בעד שרשור כזה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
מרחק הבלימה לפי ההגדרה הוא המרחק שעבר הרכב מרגע שהנהג לחץ על דוושת הבלם ועד שהרכב עצר עצירה מלאה

מרחק התגובה לפי ההגדרה הוא המרחק שעבר הרכב מהרגע שהנהג הבחין בסכנה ועד שלחץ על דוושת הבלם

מרחק העצירה הוא המרחק הכללי שעבר הרכב מרגע שהנהג הבחין בסכנה ועד שהרכב עצר עצירה מלאה.

ככל שהמהירות נמוכה מן הסתם מרחק הבלימה שואף ל-0. עד כמה זה באמת רלוונטי לדיון אם מרחק העצירה הוא מטר וחצי או שניים?

מספיק לדעת שברכבים המודרניים משקיעים המון המון כסף בכיול של הבלמים כך שעצירה ממהירות של עד 50 קמ"ש ע"י נהג מיומן (לחיצה מלאה על הבלם במלוא העוצמה מהרגע הראשון ולא לחיצה מתגברת) תשאף ל-0 מטרים במרחק הבלימה.

נגד מרחק התגובה אין באמת מה לעשות חוץ ממערכות אקטיביות ששילובים שלהם אפשר כבר לראות במכוניות יוקרה כאלה ואחרות.

נגד מרחק בלימה יש הרבה מה לעשות כי רוב האנשים בולמים בצורה פרוגרסיבית (מתגברת) ולא במלוא העוצמה ולכן לא בולמים באפקטיביות.

מה שאתה התכוונת כנראה להגיד זה "אין דבר כזה בלי מרחק עצירה" ובזה אני מסכים איתך, כל עוד הנהג הוא השולט היחיד בבלמים אין אופציה כזאת ללא מרחק עצירה. ללא מרחק בלימה זה בהחלט אפשרי והכיולים הם בדיוק לכך.

המטרה היא לאפשר לנהג המיומן לעצור במרחק אפסי במהירות עירונית

לגבי מדידת זמני התגובה של אנשים - זה מתבצע ע"י סימולטור, כשקבעו את אותו רף של 0.75 שניות זה היה ע"י סט דוושות חשמליות המחוברות לנורית אדומה קטנה, כשנדלקה הנורה (בזמנים אקראיים) התחילה המדידה, והיא נפסקה ברגע שלחצת על דוושת הבלם.

אני אציין שבתור אחד שניסה את הסימולטור המעפן הזה, האור הזה הרבה פחות ברור מאשר סכנה על הכביש

ומצד שני ידעת שהאור אמור להידלק שם בעוד בכביש עליך לחפש את הסכנה.

בסופו של דבר הסימולטור הזה לא מדויק וכנראה מזייף לשני הכיוונים, קשה להגיד איפה נמצאת האמת

לפי הגדרותיך, מרחק הבלימה זה נתון לא מעניין.

כי במציאות, מה שקובע זה מרחק העצירה הכללי. תגובה+בלימה.

אם יבוא נהג ישנוני עם שוטו עם בלמים סופר דופר גדולים, לילד במעבר חציה לא יהיה סיכוי. לך תספר לו שמרחק הבלימה של האוטו הוא מה-זה קצר.

אם באמת כך זה מבוצע, אז בוודאי שזמן התגובה האמיתי ארוך בהרבה.

כי בסימולטור אין באמת הפתעה. אתה יודע שיבוא האור האדום, ואתה יודע איזה תגובה (פשוטה יש לציין) אתה צריך לתת.

בחיים האמיתיים אף אחד לא אומר לך שממש אוטוטו יתפרץ עליך קטנוע מסימטא חבויה אז כדאי לך להיות מוכן.

בנוסף, במציאות כמות התגובות שהנהג יכול לתת לכל תרחיש היא גדולה. בסימולטור אתה רק לוחץ על הברקס, ובמציאות, אתה צריך להתחשב בכל הגורמים סביבך.

ובנוסף לכל זה, המתאמן בסימולטור יודע שהוא במבחן. הוא יודע שבודקים אותו. שיש תוצאות. הנהג ברכב, מנותק תודעתית ומעשית מכל מה שקורה מחוץ לרכב. מרשה לעצמו לבדוק את הרדיו, אולי לשלוח איזה SMS-סון קטן, אולי לאכול תו"כ נהיגה, אולי להתאפר, אולי להתגלח, אולי סתם להתווכח בלהט עם מישהו בדיבורית.

כאמור, מרחק העצירה הכולל של הרכב הוא גדול מאוד, ולדעתי הוא לא השתנה מהותית ב10 שנים האחרונות.

פורסם

זה בדיוק מה שאני מנסה להגיד - מרחק הבלימה כמעט ואינו רלוונטי

הגורם האנושי הוא הבעייתי כאן וצריך לחנך אחרת ולהעניש, כבר אמרתי לא פעם באיזה מין אנשים אני נתקל בכביש, ובמה הם מתעסקים במקום בכביש.

אפילו קיבלתי דו"ח בגלל שהייתי חייב לברוח מהנתיב בגלל אידיוט אחד ששמע מוזיקה וחיפש משהו ברצפת הרכב ולא שם לב שצופרים לו כי הוא סוטה מהנתיב.

מן הסתם יצרני הרכב לא יכולים לעשות כלום (לפחות לא בדגמים הזולים) נגד נהג ישנוני או עסוק במשהו אחר, בדגמים היקרים משולב רדאר עם מערכת בלימה אוטונומית עד לעצירה מלאה. מערכת כזאת עולה הרבה כסף, אבל זה באמת הדבר הבא שאני רואה שיכול לעזור בעניין העצירות.

אני לא יודע אם זמן התגובה ארוך או קצר יותר בממוצע במציאות לעומת הסימולטור, כמו שאמרתי לפחות הדור ההוא (אולי עדיין משתמשים בהם, אני לא יודע) של הסימולטורים כלל הרבה מגבלות ובעיות, הפדלים היו משהו סטייל דוושות פשוטות וזולות שמתחברות למחשב, הזמן להעביר את הרגל מהגז לברקס היה גבוה כי הפדלים היו שטוחים והישיבה הייתה ב-90 מעלות. האור האדום הזה היה מאוד לא ברור ולפעמים השתקפות של אור הייתה נראית כאילו הנורה נדלקה, והנורה בעצמה לא הייתה בוהקת מי יודע מה.

מהצד השני כמו שאמרתי ואמרת, מיקום ה"סכנה" היה ידוע, לא היה שום אלמנט של הפתעה.

לגבי התגובה עצמה, הסימולטור נועד לבדוק אך ורק את מהירות התגובה, ולא את התגובה עצמה, מן הסתם תגובה של הפניית הגה תיקח פחות זמן (כי פיזית - אני מקווה לפחות - הידיים כבר על ההגה) וכו'.

במהירות עירונית אתה צודק, למרות שיש שיפור עקבי לטובת מרחק בלימה קצר יותר משמעותית, אבל זה רק אומר שמרחק התגובה תופס משקל גדול יותר ויותר.

במהירות בין-עירונית יש שיפור הולך וגדל, עד לימים שגם ממהירות של 80 קמ"ש תוכל לעצור במרחק בלימה אפסי (כמו שהיום עם 50 קמ"ש והיה נראה הזוי לפני 20 שנים).

אבל כמו שכבר אמרתי, השיפור הגדול הבא כנראה יבוא ממערכות מבוססות רדאר בעלות יכולת אוטונומית לבלימה.

אפילו מערכות מבוססות רדאר שרק יזהירו את הנהג יכולות לעזור נגד הנהגים ה"נרדמים" או ה"עסוקים" בזמן נהיגה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אבל כמו שכבר אמרתי, השיפור הגדול הבא כנראה יבוא ממערכות מבוססות רדאר בעלות יכולת אוטונומית לבלימה.

אפילו מערכות מבוססות רדאר שרק יזהירו את הנהג יכולות לעזור נגד הנהגים ה"נרדמים" או ה"עסוקים" בזמן נהיגה

ועד שזה יקרה, הרבה דם ישפך פה בכבישים.

סיכום שלי לעוד שרשור בנושא מהירות שנראה לי מיצה את עצמו:

טוב וכיף לנו לבכות על מהירות. זה הדבר היחיד שכולנו "נוגעים" בו בכל נסיעה, וכולנו הרי היינו רוצים להרגיש קצת כאילו אנחנו חיים באירופה. רצוי מוקפים בהרבה ירוק, אם אפשר בלי מלחמות, והכי טוב עם כבישים ללא מהירות מוגבלת.

יש לנו בנק תירוצים וסיפורים בלתי נדלה על כמה אנחנו טובים וכל השאר ממש גרועים.

וכמובן, שכולם תמיד נגדנו.

בעצם טוב וכיף לנו לבכות על כל דבר. כי רחמים עצמיים זה הרגש הכי מספק שיש. וכשהוא נגמר, אנחנו רוצים עוד.

ברמה המעשית, כולם (כולם זה אומר אפילו המשטרה שהמליצה על כך לא פעם, ומשרד התחבורה שאף עשה זאת לא פעם) מסכימים שיש לבחון מחדש ובאופן תמידי את המהירות המותרת בכבישים.

קצב התפתחות התשתית הוא איטי מאוד, ויחד איתו גם קצב התאמת החוק למציאות הוא איטי. כנראה איטי יותר ממה שהיינו רוצים שיקרה.

טכנית, אנחנו ציבור עצלן ודומם. כל עוד מדובר בתקתוק מקלדת אנחנו טובים. ממש טובים.

אבל אם זה דורש מאיתנו להוציא את האף מתחת לשמיכה ואשכרה לעשות משהו - זה כבר לא. זה "לא בסמכותנו", זה ממילא "לא יעזור", והיינו ממש שמחים אם "גוף גדול ועשיר עם קשרים" היה עושה את העבודב במקומנו.

אבל אין מישהו כזה. ולכן כל הקיטורים שלנו נופלים על אוזניים ערלות.

ועד שמישהו יהיה מוכן לקום ולעשות משהו אקטיבי, אנחנו נידרש להמשיך ולנהוג כחוק. מיושן ולא מעודכן ככל שיהיה.

ואני מייחל ליום שבו נזכה לאכיפה הדוקה וקשה, שתחמיר עם עברייני תנועה באשר הם. בין שהם נוסעים על השוליים, מקצרים נתיבים, עוברים באדום או נוסעים על 121 במקום על 90.

• תוכן חדש...