Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

mac mini , כדאי או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזדמן לי לקנות מאק מיני בן חודש ב-2000 שקל שזה יקר בערך ב 500 שקל מ-פיסי עם מפרט מקביל.

אין לי נסיון ממשי עם מחשבי מאק אבל הייתי רוצה לנסות.

השאלה שלי היא האם כדאי? הנסיון היחיד שלי עם אפל זה רק עם האייפונים,ואני ממש לא מת על מערכת ההפעלה, היא חלקה ויציבה אבל לטעמי מעט מפגרת(ולא נתחיל עכשיו ויכוח).

האם אני טועה בגדול שאני גוזר את תפעול המאק מפעול האייפון?

האם ההפרש שווה את זה?

פורסם

בוודאי שאתה טועה בגדול.

זה כמו שתסתכל על WINDOWS PHONE ותגיד שחלונות 8 היא מערכת גרועה.

MAC OS זאת מערכת נפלאה. עד שמיקרוסופט יגיעו לשם..ובכן..לא נראה לי שהם יגיעו אי פעם.

פורסם

השאלה למה אתה רוצה את המחשב

לנו יש כמה מקים בבית (כולל מיני)

אם אתה צריך לצרכי גלישה וכו ,זה אחלה .

אם לעבוד (אופיס וכו) או סרטים (שאתה מוריד ולא קונה) או שירים (כמו הסרטים) אז לא הייתי ממליץ (לדעתי הצנועה)

תמיד בבית שצריך מחשב עבודה מדליקים PC .

אז שוב , זה אחלה אבל תלוי מה הצרכים שלך .

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם
השאלה למה אתה רוצה את המחשב

לנו יש כמה מקים בבית (כולל מיני)

אם אתה צריך לצרכי גלישה וכו ,זה אחלה .

אם לעבוד (אופיס וכו) או סרטים (שאתה מוריד ולא קונה) או שירים (כמו הסרטים) אז לא הייתי ממליץ (לדעתי הצנועה)

תמיד בבית שצריך מחשב עבודה מדליקים PC .

אז שוב , זה אחלה אבל תלוי מה הצרכים שלך .

ובכן, זה לאו דווקא נכון. יש אופיס במאק. אמנם צריך לעבור ״מסביב״ כדי שעברית תעבוד טוב (סה״כ לפתוח מסמך שכתבו בו עברית מיושרת ולעבוד ממנו) אבל אפשר לעבוד מצויין.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

מכיר רק את המקבוק אייר ואת הפרו מהדורות הישנים.

האייר מהמם-הוא יפה,קל,נוח ומהיר--אני שוקל לקנות אחד.

הפרו הישנים-התחמם נורא ולא הצלחתי להבין לגמרי את ההגיון של המערכת הפעלה.

כרגע עם אולטרהבוק של HP-זבל של מחשב.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

ובכן, מערכת ההפעלה הנוכחית דווקא סבבה לגמרי (אני לא יודע מה היה בעבר). לקח לי בערך 5 דקות להבין מי נגד מה בשימוש יומיומי. יש דברים שעדיין צריך לחפש איך לעשות (כמו פרינט סקרין, שאין לזה כפתור יעודי) אבל לא אסון*.

*אין באמור להביע דעה על מערכת הפעלה כזו או אחרת. אני חושב ששתיהן טובות (ווינדוס וosx)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
ובכן, מערכת ההפעלה הנוכחית דווקא סבבה לגמרי (אני לא יודע מה היה בעבר). לקח לי בערך 5 דקות להבין מי נגד מה בשימוש יומיומי. יש דברים שעדיין צריך לחפש איך לעשות (כמו פרינט סקרין, שאין לזה כפתור יעודי) אבל לא אסון*.

*אין באמור להביע דעה על מערכת הפעלה כזו או אחרת. אני חושב ששתיהן טובות (ווינדוס וosx)

לפרינט סקרין אין כפתור ייעודי, אבל יש קיצורי מקלדת שתמיד עובדים:

http://www.printscreenmac.com

פורסם
ובכן, זה לאו דווקא נכון. יש אופיס במאק. אמנם צריך לעבור ״מסביב״ כדי שעברית תעבוד טוב (סה״כ לפתוח מסמך שכתבו בו עברית מיושרת ולעבוד ממנו) אבל אפשר לעבוד מצויין.

לא אמרתי שאי אפשר לעבוד , אמרתי שתמיד שאנחנו צריכים לעבוד נוח לנו יותר ב PC.

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם
לפרינט סקרין אין כפתור ייעודי, אבל יש קיצורי מקלדת שתמיד עובדים:

http://www.printscreenmac.com

אני יודע, סתם נתתי דוגמא

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אינדיווידואלי לחלוטין. באופן אישי אני לא מוצא שום יתרון ב-os.

אם המטרה היא אופיס ואינטרנט - בזבוז כסף.

ספציפית לעבודות פיתוח המק מיני אפילו מקרטע בעליל. סתם איטי.

מערכת נפלאה שלחיצה על enter גורמת בה ל-rename של קובץ.

אה. מופלאה ממש. בחיאת זומזום.

לכל דבר מתרגלים, כמובן, אבל אני למוצא סיבה רציונלית להתעקש דווקא על מק

חוץ מצורך בלתי נשלט לשפוך כסף. (לא מדבר על טלפונים, שם הסיפור שונה)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני לא מכיר את המאק, אבל משמועות הוא לא נהיה איטי עם הזמן ומתמלא זבל כמו הווינדואס, וכך גם כמות הקריסות קטנה הרבה יותר, במידה וזה נכון אני מוכן להוסיף עוד 500 שקל, אני גם ככה לא מחליף מחשב כול שנה.

השאלה אם זה באמת ככה(עושה רושם מהשרשור שלא כול כך), ומה שיותר מטריד אותי אם היא מוגבלת בכוונה ע"י אפל בדומה למערכת של האייפון?

פורסם

מערכת נפלאה שלחיצה על enter גורמת בה ל-rename של קובץ.

היי, כבר שנים אני על מק ולא ידעתי את זה! מה שרק מראה כמה פעמים ניסיתי להפעיל קובץ בלחיצת מקלדת ולא עכבר.

לא אכנס לדיון למה או למי עדיף מק, רק אומר שאין טעם במסיונריות. מי שניסה ונשאר יודע בדיוק למה וזה כנראה מתאים לו, מי שניסה וחזר ל-PC יודע בדיוק למה וזה כנראה לא מתאים לו, מי שלא ניסה אבל עדיין מטיף נגד (או בעד) לא באמת שווה התייחסות (לא מכוון לאף אחד ספציפית, רק לסוג מסויים של מגיבים).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

העיצוב מעולה, עכבר על טאץ זה דבר גאוני ובדגמים משולבים במסך, המסך מדהים.

כל התוכנות נפתחות מהר והוא יציב מאוד. יש לו קליינט מובנה שמאפשר לפתוח תיקיות שיתוף של חלונות, יש vnc מובנה שמאפשר עבודה ושיתוף מסך מרחוק אפילו לכמה משתמשים בו זמנית. התקנת תוכנות פשוטה מאוד על ידי גרירה של מה שרוצים לאפליקציות.

מק מתאים מאוד בתור מחשב ביתי או למעצבים ופחות לסביבה מרובת משתמשים. יש את כל חבילת האופיס, אם כי על חלונות האופיס של מיקרוסופט עובד באופן טבעי טוב יותר, החל מעברית, בדיקת איות ועוד הרבה דברים שעובדים על חלונות טוב יותר.

אני לא אוהב את סייר הקבצים שלו, הוא לא מראה קבצים נסתרים ואין אפשרות לגרום לו דרך ממשק משתמש, יש שורת פקודה ארוכה בשביל זה. ממש לא נוח למניפולצייה עם קבצים, הוא מסתיר רת הכל ממשתמש ומראה רק את מה שבאפל חושבים שהמשתמש צריך ליראות. סייר הזה מבחינתי ממש מכה ודורש התרגלות.

אני לא כל כך מתחבר לממשק משתמש עם תפריט אחד למעלה רק עבור תוכנה שבפוקוס.

בקיצור אני לא רואה עדיין את מק בתור מחשב לעסק, אבל לבית או למעצבים גרפיים כן ומאוד עבור משתמשים רבים המחפשים פשטות שימוש ולא מחפשים מעבר לאפשרויות שאפל נותנים כברירת המחדל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

דווקא בתור מערכת הפעלה יש בה רובד עמוק משמעותית למי שרוצה לעשות איתה דברים.

זה יוניקס שלם מתחת לפני השטח שpower users אמיתיים יוכלו לעשות איתו הרבה מעבר לכל מה שחלונות נותנת.

גם בתור סביבת פיתוח המערכת הפעלה הזו נוחה משמעותית מחלונות (נסו להריץ קצת command line של git לדוגמא)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...