Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה עץ לבחור לדק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהשוואת עלויות דק, חשוב מאוד להתייחס לסוג ואיכות הביסוס והקונסטרוקציה.

רגליים הנשענות על בלטות המונחות על הקרקע או רגליים יצוקות בבטון. מרחק הקורות האופקיות זו מזו וכו'.

יש לזה השפעה משמעותית על עלות העבודה.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש פערי מחיר, אבל לא ברמה של פי 3 או פי משהו.

המחיר שקיבלת לאיפאה בסדר גמור.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ל-IPA (או בשיבוש המקומי - איפאה) וגם לקומורו יש עוד תכונה מגונה שלא כולם מכירים, בוודאי ללא נסיון קודם - בגלל שהעץ צפוף וחזק - ללא ברגים מתאימים (כמו שהנס כתב, לך על SPAX או ברגים מקבילים עם ראש טורקס) - הוא ירים בקלות ברגים שאינם חזקים דיים. קנה מקדח עם שקען לפני התחלת העבודה והשתמש בברגים נורמליים.

אתה בהחלט צריך מברגה ראוייה לשמה, עדיף אחת חשמלית אבל גם אימפקט טובה על סוללה בריאה תעשה את העבודה, כמובן אחרי קידוח מראש.

אישית - מעדיף את האורן. נותן יותר "הרגשה של עץ" ובטיפול נכון ייראה טוב לאורך זמן. שמן לפחות פעם בשנה (עדיף פעמיים) ישמור על צורתו לאורך זמן וגם הרבה יותר קל לחדש אותו עם מכונת ליטוש (דווקא בגלל שהוא רך). אם המשטח לא חשוף לשמש ישירה אז בכלל המצב טוב.

לא צריך "לצבוע". רולר עם מברשת יבזבז חומר אבל יאפשר לך פיזור מהיר של השמן. אפשר גם לרסס.

אתה לא ממש צריך גרונג לעבודה כזו. אם זה תירוץ, אז לך על זה, אבל משור עגול (SKIL SAW) יעשה עבורך את העבודה ללא בעיה.

פורסם

אישית - מעדיף את האורן. נותן יותר "הרגשה של עץ" ובטיפול נכון ייראה טוב לאורך זמן. שמן לפחות פעם בשנה (עדיף פעמיים) ישמור על צורתו לאורך זמן וגם הרבה יותר קל לחדש אותו עם מכונת ליטוש (דווקא בגלל שהוא רך). אם המשטח לא חשוף לשמש ישירה אז בכלל המצב טוב.

לא צריך "לצבוע". רולר עם מברשת יבזבז חומר אבל יאפשר לך פיזור מהיר של השמן. אפשר גם לרסס.

אתה לא ממש צריך גרונג לעבודה כזו. אם זה תירוץ, אז לך על זה, אבל משור עגול (SKIL SAW) יעשה עבורך את העבודה ללא בעיה.

לא אמרת כלום:lol:

לצבוע פעמיים בשנה?! מעבר לכך שברמת אחזקה כזו גם מחיר השמן/צבע הופך למשמעותי.

בכל מקרה למרות שהדק במפנה צפוני, רובו חשוף לשמש חלק נכבד מהיום.

כבר אמר לי בעל מקצוע שהתיעצתי איתו, שבמחיר האיפאה אפשר להחליף דק אורן אחת ל 10 שנים ועדיין לחסוך. אבל אני לא אוהב לחזור על אותה עבודה פעמיים

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

IPE, לא IPA.

בנוגע לשיבוש השם, נו, פה אפשר לסלוח, פורטוגזית קשה שפה.

זה כלום לעומת ההמצאות המדהימות של סוחרי ארצנו,

כגון "אגוז אפריקאי" (אין דבר כזה)

או "אורן קרוליינה" (אין דבר כזה)

וכיו"ב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אם מדברים על דק, אז למי מכם יש את הדק הכי גדול?

http://www.youtube.com/watch?v=QQ7Ue5emo6I דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
IPE, לא IPA.

עשיתי את הפדיחה היומית שלי, אני יושב בחושך, לבד (אומר להגנתי שהיה לי לילה נטול שינה, אם זה עוזר). :loco:

פורסם

טוב. אחרי מדידה חוזרת וקיזוזים שטח הדק נסגר על 72 מ"ר.

אם אני עושה דק מאיפאה\גורופה וכיוב', האם גם את קלונסאות הביסוס מקובל לעשות מאותו סוג עץ? הקלונסאות בכל מקרה יקבלו זיפות לפני היציקה.

ואם כבר אנחנו פה, עכשיו יש דרישה גם לפרגולה:?

מאיזה עץ עושים פרגולה? כאן כבר אורן יספיק?

מה המפתח המקסימלי? אני רוצה לעשות פרגולה של 6*6.5. זה יצליח בלי עמודים באמצע?

תודה

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

קלונסאות תקנה בקלנסוואה.

כלונסאות, לעומת זאת , לא עושים מאיפאה או כל עץ אחר שתבחר.

כדי להבין איזה ביסוס אתה צריך - כדאי שתפרט על איזה משטח אתה יושב, אם בכלל (אפשר גם דק "צף").

ראיתי כבר לא מעט משטחים שיושבים על האדמה, בהם בסה"כ תוקעים יתד עץ לאדמה בניצב לקורות הבסיס. פתרון נוסף הוא יציקת חגורות/קוביות בטון עליהן מניחים את הקורות. אם אתה חושב על פרגולה, אולי עדיף.

אפשר גם לבנות תשתית מברזל מגלוון, אם מימד הגובה חשוב.

עקרונית, אתה צריך קורות אורן לא מוקצע, רצוי מאוד אחרי חיטוי, בגודל 5X 10 ס"מ. אם יש לך לאן לקבע אותן (נניח שזה על משטח בטון) - אז זה מספיק, שים אותן במרווחים של עד 40 ס"מ, כדאי לשים את התשתית (במידת האפשר) בניצב (על הצד של ה5 ס"מ) כדי למנוע מהקורות לקבל "בטן", אבל זה לא הכרחי.

לגבי הפרגולה - במפתח כזה תצטרך לעבוד עם קורות "מהונדסות", כלומר קורות דקות יותר שהדביקו אותן האחת לשנייה.

בכל מקרה הייתי מתכנן לפחות זוג עמודים באמצע, אבל תתייעץ עם מהנדס קונסטרוקציה (מה שתצטרך לעשות, באופן עקרוני, בכל מקרה בכדי לקבל היתר עבודה מצומצמת).

פורסם

יש היום לא מעט חברות המשווקות (וגם מתקינות) דק סינטטי, נכון שזה לא "הדבר האמיתי" אבל התחושה והמראה דומים למדי (ולפעמים יותר מאשר "למדי") ומצד שני אין מזיקים, אין דהייה, אין סדקים וקוצים והתחזוקה קלה עד אפסית.

לא הכי זול,נדמה לי שהמחיר כמו עץ איכותי (אבל כבר חסכתם את פח השמן לשימון הדק...).

לא הייתי בונה לא דק ולא פרגולה מעץ אורן, לא אורן פיני, לא אורן "מטופל" ולא בכלל. אורן זה טוב לארצות הצפון בהן עיקר האור הוא מהזוהר הצפוני... ולא לארצות שבהן השמש והלחות מחסלות כל דבר שהוא.

אצלי בבית השקעתי בפרגולה מאלומיניום, כבר 8 שנים ואפס תחזוקה והיא נראית בדיוק כמו ביום שהותקנה, הצללה מעולה ועמידות מוחלטת.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

דק מלאכותי הוא, ככלות הכל - פלסטיק מעורב עם נסורת. ימים יגידו איך זה מחזיק מעמד (נקווה שקונצרן PSA לא מעורב בעסק...).

זה גם יותר יקר מעבודה בעץ, למרות שההפרש לא בשמיים.

לגבי השימוש באורן - יש מספיק צריפים במחנות צבאיים (צריפין, למשל) ושאר מקומות שמחזיקים מעמד מאז ימי הבריטים (שנות ה-30/40 של המאה שעברה) וזה למרות שלא טופלו כראוי.

פרגולת אלומיניום - מסכים שמבחינת תחזוקה יש כאן הרבה פחות, אבל זה בפירוש גם עניין של טעם אישי. אני מעדיף את ההרגשה החמימה של העץ על פני הניכור היחסי של אלומיניום, גם אם אצטרך לחדש את הפרגולה במהלך חיי...

פורסם
קלונסאות תקנה בקלנסוואה.

קשה לי לקבל הערות איות ממישהו שמאיית IPA ב E:mm_tongue

כדי להבין איזה ביסוס אתה צריך - כדאי שתפרט על איזה משטח אתה יושב, אם בכלל (אפשר גם דק "צף").

המשטח הוא קרקע יציבה. לא מילוי. התכנון הוא לחפור בור לעומק 50 ס"מ ולצקת את הכלונס המצופה זפת. צפיפות ההצבה תהיה 70X70. מספיק?

עקרונית, אתה צריך קורות אורן לא מוקצע, רצוי מאוד אחרי חיטוי, בגודל 5X 10 ס"מ. אם יש לך לאן לקבע אותן (נניח שזה על משטח בטון) - אז זה מספיק, שים אותן במרווחים של עד 40 ס"מ, כדאי לשים את התשתית (במידת האפשר) בניצב (על הצד של ה5 ס"מ) כדי למנוע מהקורות לקבל "בטן", אבל זה לא הכרחי.

אוקיי.

לגבי הפרגולה - במפתח כזה תצטרך לעבוד עם קורות "מהונדסות", כלומר קורות דקות יותר שהדביקו אותן האחת לשנייה.

בכל מקרה הייתי מתכנן לפחות זוג עמודים באמצע, אבל תתייעץ עם מהנדס קונסטרוקציה (מה שתצטרך לעשות, באופן עקרוני, בכל מקרה בכדי לקבל היתר עבודה מצומצמת).

מה זה היתר עבודה מצומצמת? זה רק לעיריות לא?

לא הכי זול,נדמה לי שהמחיר כמו עץ איכותי (אבל כבר חסכתם את פח השמן לשימון הדק...). המחיר למשהו כזה איכותי הוא קצת צפונית לאיפאה. הפלסטיק הזה, למרות העמידות היחסית, ג"כ דוהה בשמש (ומתחמם כמו כביש ביום חם...).

לא הייתי בונה לא דק ולא פרגולה מעץ אורן, לא אורן פיני, לא אורן "מטופל" ולא בכלל. אורן זה טוב לארצות הצפון בהן עיקר האור הוא מהזוהר הצפוני... ולא לארצות שבהן השמש והלחות מחסלות כל דבר שהוא.

אצלי בבית השקעתי בפרגולה מאלומיניום, כבר 8 שנים ואפס תחזוקה והיא נראית בדיוק כמו ביום שהותקנה, הצללה מעולה ועמידות מוחלטת. פרגולה מאלומיניום נראה מעניין. אני אבדוק מחיר.[/quote]

פורסם

כל פרגולה (מצללה) דורשת היתר בנייה הניתן במסגרת ה"מצומצמת", ראה כאן:

http://www.nevo.co.il/law_html/law01/999_185.htm.

אלומיניום הוא ברמה אחרת של מחיר, אבל אם טוב לך עם המראה - זו ללא ספק השקעה טובה לטווח ארוך.

לא הבנתי מה זאת אומרת 70 על 70 בין העמודים. האם זה יהיה מרחק בין הקורות שישמשו כבסיס, או שאתה מתכונן לעשות שלוש שכבות? (כלומר שכבה ראשונית של 70, אח"כ 40 ורק עליהם לחבר את הקורות של הדק).

בכל מקרה- קורת IPE (רואה, גם אני לומד מטעויות, למרות שאני נשוי כבר מעל 20 שנה... :drinking: ) לא תחזיק עם מרווחים בין הברגים של למעלה מ-40.

פורסם

הכוונה היא למרחק בין כלונסאות של 70 ס"מ, ועלו קורות שוכבות על הצד הצר כל 40 ועל זה משטח האיפאה.

• תוכן חדש...