Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן המערכת סטריאו באינפיניטי מצויינת - אתה משלם על זה בהתאם.

בהחלט הייתי מסתפק במערכת של האינפיניטי אבל בין זה לבין מה שהולך אצלי זה עולם אחר - וכן, אתה יודע, אני מדבר מנסיון במקרה הזה.

בכל מקרה ההבדלים הם במחירי המחייה כאן בארץ לעומת היכולת להחזיק רכב כזה בצורה שפוייה.

בנצי חי בחו"ל וההבדלים ביכולת להחזיק רכב ברמה שכזו שם הם אדירים לעומת הארץ.

אם אתה, אפל, כאן בארץ נוהג על אינפיניטי - כנראה שאתה יכול להרשות את זה לעצמך ואין בזה שום דבר פסול, זה נהדר אבל אם היית צריך לעשות בחירה "שפוייה" יותר - לעשות את הקסטומיזציה בעצמך זו דרך נהדרת להגיע לשם, ההבדל העיקרי הוא שיש לי חצי מכוחות הסוס שיש לך -> לנסיעה מנהלתית זה מספיק בהחלט.

אה כן - ואין אצלי סאונד מנוע, פשוט אין - אתה חייב לעבור את ה3.5 סל"ד בכדי לשמוע אותו וגם אז - לא משהו מעניין במיוחד :)

אני יכול גם לעלות עבורך כאן את השרשיר בו עשיתי לרכב בעצמי SOUND PROOFING ואתה תבין למה אין אצלי רעש מנוע או פידבק כלשהוא מרצפת הרכב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היא מן הסתם נקנתה יד שנייה...ואני חושב שדיי לקחתי הימור פה שקניתי רכב עם מכאניקה+אלקטרוניקה דיי סבוכים.

נראה עד כמה זה יתנקם בי בעתיד.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
לא נפגע, אבל אתה בדקת שנפתח פער של 100 מטר? זה הזוי שאנשים כותבים לפי נתונים יבשים. אני מעולם לא טענתי שהמנוע טוב יותר בוולוסטר או חזק יותר, אבל גם לא צריך להגזים שמדובר על הפרש כה משמעותי של "השפלה" או פער של 100 מטר.

רואים שאתה לא ממש "מחבב" את יונדאי, וזה הגיוני (כי ככה בנוי העולם), אבל כתיבה כמו אפס מומנט ועד שהמומנט יגיע האודי תיעלם, פשוט לא לעניין.

אגב, אדי גם כתב שמבחינת יכולת ניהוג הוולוסטר לא תשתווה לאודי. איך הוא יודע את זה אם הוא לא נהג על אחד מהרכבים?!

אני לא שונא את היונדאי בדיוק כמו שאני לא אוהב את VAG. אבל מה לעשות, תריץ חיפוש על גרף דיינו של וולוסטר ותראה בעצמך למה אני מדבר על 0 מומנט.

נ.ב: ה100 היו דוגמא.

נ.ב2: אני לא אומר מה יותר טוב מבחינת ניהוג (אם כי כתבתי שנהגתי על וולוסטר ולא חשבתי שמדובר בשוס גדול) כי א: לדעתי יש פה הרבה עניין סובייקטיבי ו-ב: אם ישנם אי אלו מדדים מדויקים הרי שאני לא מכיר אותם וזה יהיה מגוכח מצידי להתייחס אליהם.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
היא מן הסתם נקנתה יד שנייה...ואני חושב שדיי לקחתי הימור פה שקניתי רכב עם מכאניקה+אלקטרוניקה דיי סבוכים.

נראה עד כמה זה יתנקם בי בעתיד.

יוקרה יפנית פחות מפחידה אותי בנושא אחזקת מנוע אבל עדיין אני לא רוצה לתאר לעצמי כמה יעלה להחליף איזה חיישן או משאבה - הנחמה כאן היא שיש לך שוק ענקי בארה"ב שאתה יכול להזמין ממנו חלפים לרכבים האלה.

לגבי האלקטרוניקה קצת פחות מפחיד אם מדובר במערכות בידור כלשהן - יש דברים שאני יכול לעקוף, יש דברים שאני יכול להסתדר בלי.

דווקא אני חושב שזו רכישה נהדרת מיד 2 - אבל אני מודה, הלב שלי לא בנוי להתמודד עם חיה כזו בארץ.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שלום לכל המגיבים - וואו, פתחתי את השרשור באמת כדיי לקבל המלצה או חוות דעת ולא האמנתי שכל כך הרבה תגובות יגיעו... אני אנסה להסביר את עצמי קצת יותר טוב לפני שאתייחס לחלק מהתגובות. אני מלכתכילה שאלתי את השאלה משום שההשוואה מבחינתי הייתה המחיר אל מול החבילה הכוללת, אפשר למצוא 2 רכבים מהסוג שעליו שאלתי באותה רמת מחירים ולכן שאלתי ( כפי ששאלו אותי רבים ) אם לא כדאי להשקיע

את הכסכום באודי A1 עם כל הפרסטיג' והיוקרה שיש לקונצרן ולרכב, או ללכת על רכב שלפי מה שהבנתי מפנק הרבה יותר מבפנים ( שזה לא פשוט חשוב, וולוסטר ) אבל נוסע קצת פחות מהר, שאתה רוצה לעשות עקיפות בתוך העיר כדיי להגיע למקום מהר יותר ולהספיק לרמזור זה מורגש, צריך כח זמין בסלד נמוך, או לחילופין ללחוץ על הדוושא עד הסוף ( כי זה ההבדל לפי מה שהבנתי )

אני לא נהג מרוצים, וגם לא מתיימר להיות מבין גדול , בטח לא כמו חלקכם שממה שנראה בתור צופה מהצד, ואתם חיים את עולם הרכב, כבר שנים - כל אחד וההבנה שלו.

נסעתי על שני הרכבים, אני לא מאלה שמחליפים מכונית כל שנה שנתיים, אני עושה השקעה ולדעתי הרכב יהיה איתי 3-5 שנים.

בכלל אני לא מבין מה נסיעת מבחן עוזרת כל כך הרבה, לקחתי את הוולוסטר באמצע היום, עולה על איילון, הכביש מלא ברכבים משטרות אי אפשר באמת לתקוף פניות ולראות את הגבולות של הרכב או להצמיד את דוושא לרצפה, וגם לא נעים מהשומר שיושב בכסא שליידך , כאילו ברור שזה חשוב אבל זה לא "דיל ברייקר". נסעתי באודי A1 של חבר , גם כאן לא בדיוק הספקתי "לקרוע" לו את הרכב בבדיקה.

אגב אני הגעתי מאודי A4 2001 שהייתה ברשותי איזה 8 שנים, וכל טיפול הייתי בוכה ולקראת הסוף פשוט לא מטפל , אין אצלהם מאות זה הכל באלפים, וגם הייתה לי פג'ו 306 שנת 94 הילוכים, ואני יכול להתחבר לזה שבתור העיר הפג'ו הייתה מרגשת יותר ( היה לכם איזה ויכוחון איפה שהוא באמצע על משהו דומה )...

אני אוהב נהיגה, אבל עדיין לא רוצה לאבד את הרשיון ולכן שיוט ב220 לא רלוונטי עבורי. קראתי את כל התגובות, למרות שאני חייב להודות שהרבה תגובות איבדו מהמומנט של העזרה, לפחות עבורי והפכו למן מפגן של "למי יש יותר גדול" וחבל

הפורום בא לעזור לאנשים שאוהבים רכבים וסומכים על דעת הכלל, מנסיון או הבנה, לקנות ( במקרה שלי ) את הרכב הטוב ביותר עבורם ולא להרגיש שהם עשו טעות לאחר ביצוע הקנייה. והרבה תגובות לצערי לא עזרו אלא רק בלבלו אותי, שלא תבינו לא נכון אני מאוד מעריך את כל האנשים שמגיבים אבל בתור צופה מהצד וזה שהתגובות אמורות להיות מופנות כלפיו, הייתי ממליץ לכל אחד לפני שהוא מגיב לנשום עמוק ולחשוב איך הוא יכול בתגובתו לעזור לי או לכל שואל אחר בדרך הטובה ביותר ולעשות מעשה טוב :)

ולא לרשום תגובות אמוציונאליות של הרגע ובטח לא לשהשתמש בכינויים כאלה ואחרים או לזלזל באחר, אני לא מכיר אף אחד אישית ואני בטוח שגם רובכם לא אחד את השני, ולכן זה מיותר בעיניי. ויכוחים זה אחלה לצורך הדיון אבל בשלב מסוים שקראתי את התגובות הרגשתי שממזמן סטינו מהנושא וחבל. כי באמת כל דעה של כל אחד כאן יכולה לשנות את הדרך שבא אנוע ממקום למקום ב 5 שנים הבאות. זה ברור שלכל אחד דעה אחרת וזה בסדר, ולכן אין צורך לתקוף אישית כל אחד שכותב את דעתו... להסתייג זה אחלה אבל לא באופן אישי :) לא שאני מתייפיף פה או משהו פשוט התחלתי לקרוא את התגובות והרגשתי כמו בטלנובלה...

אני אנסה לסכם את מה שהבנתי, ואשמח אם תוכלו לאשר לי את הדברים או לחילפוין לאפס אותי לכיוון המלצתכם.

לA1 מנוע יותר טוב והיא יותר זריזה אך במהירויות גבוהות זה לא יהיה מורגש

הוולוסטר מרווחת יותר ופרקטית יותר בזכות הדלת מאחורה, ותלוי בדגם אבל אם מדובר על אותה רמת מחירים היא גם יותר מפנקת ...

השאלות שנותרו לי ללא מענה:

טיפולים ?

עלויות ?

אמינות? ( שמעתי שיש בעיות עם הטורבו או משהו כזה, ושטובעים את צ'מפיון? כמו כן אמרו לי שטורבו נוטה לעשות בעיות ולהחליף טורבו אחרי שנה שנתיים בלתי נמנע ולא זול)

מישהו יודע אם הטיפולים של האודי יקרים משמעותית מהיונדאי ? או אולי ביטוח יקר משמעותית?

בכמה זה מתבטא בשנה?

האם לצורך העקיפות האלו, במהירויות פחותות מ120 אני ארגיש הבדל ממשי ?

והשאלה המשמעותית שאם הייתה לי אפשרות לקבל את חוות דעתכם עלייה היא שורה תחתונה, החבילה כוללת??? :

מנוע, אבזור, התנהגות, יופי, פרטקיות ( אני גר בתל אביב ואני מניח שמציאת החניה בשני הגדלים תהיה פחות או יותר דומה ),

אחזקה (גיר אוטומטי בלבד ) , מחיר וכו'

מה הייתם לוקחים ????

המון תודה, אתם עושים עבודת קודש, וכל מגיב, מגיב מכל הלב ולכן אני שוב מודה :)

( אגב הכתוב מעלה הוא לא בגדר ביקורת אלא המלצה )

שוב תודה

פורסם

כנראה שהיונדאי תהיה זולה יותר באחזקה ובביטוח.

להיכנס למוסך של צ'מפיון זו צרה עד כמה שהבנתי.

(לא טיפלתי אצלם).

מבחינת ביצועים-120 שתי המכוניות ייסעו בצורה מעולה(וגם הרבה יותר).

lanosforce- בינתיים הכל בסדר ואני נהנה, מקווה שימשיך ככה לפחות לשנתיים הקרובות :?:

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אז ככה:

בביטוח האודי תהיה יותר יקרה.

בטיפולים שוטפים, אני לאו דווקא בטוח שהיא תהיה יותר יקרה מההיונדאי (גילוי נאות: אני לא יודע כמה עולים טיפולים בהיונדאי).

אחזקה ככה"נ תעלה יותר באודי בשל מחירי חלפים.

בהיונדאי תוכל לקבל יותר אבזור תמורת הכסף שלך.

עקיפות ב-120: לא יודע. ההיונדאי וודאי תתאמץ יותר מהאודי.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

טיפול ראשון פחות מ-600 שקל. בקרוב טיפול שני ואעדכן :wink:

ביטוח מקיף + חובה בישיר - 4.5 אלף ש"ח.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני אנסה לסכם את זה מהצד שלי ולעזור הכי טוב שאני יכול.

לגבי כן טורבו לא טורבו - זה משהו שאני תמיד כותב כאן. האקלים בארץ הזו הוא אקלים מדברי ים תיכוני, משמע, הרבה חום ואבק.

פחות או יותר שני האויבים הגדולים ביותר של הטורבינה - השחיקה של מגדש טורבו כאן תהיה מן הסתם גבוהה יותר מאשר בארץ קרה יותר ונקיה יותר מחול ואבק - הצעה - תחליף פילטר אוויר לעיתים תקופות יותר!

לגבי נסיעה ברכב גודש לעומת רכב אטמוספרי - בנסיעה רגועה, ברכבים שבהם הטורבו מכוון לטובת חסכון בדלק יותר מאשר לביצועי מנוע בד"כ הגדישה תהיה נעימה יותר ועדינה יותר וזה היה מאוד מורגש בין STI משופרת לבין פונטיאק G5 שיצא לי לנסוע על שתיהן.

האם לאחר שתעבור לרכב גודש אתה תרגיש שאתה לא יכול יותר לחזור אחורה לרכב אטמוספרי? לדעתי, ממש לא נכון ואולי אפילו לסביבות מסויימות או סוג נסועה אתה בכלל תעדיף אטמוספרי.

בתוך עיר אני באופן אישי מעדיף שהכוח של המנוע יהיה כמה שיותר זמין ולא לחכות להתערבות של מגדש בכדי לקבל תוספת - אבל הרכבים שאנחנו מדברים עליהם כמו שאמרתי מכוונים לחסכון בדלק והטורבו נכנס בסל"ד מאוד נמוך - פחות מ2 טור.

לגבי תחזוקה - מן הסתם - מנוע גודש יהיה יותר מועד לפורענויות - עד כמה זה נכון? תלוי בך, איך תנהג ברכב ואיך תטפל בו - בעיקר תלוי בך

אני יכול לאמר שליונדאי יש תחזוקה ואחזקה זולות יותר וגם מוסכים ושירות פשוט נהדרים.

לגבי ביטוחים - אתה יכול לעשות סקר באתרים כמו WOBI ולראות בעצמך.

מה אני הייתי מעדיף?

אני מבין שאתה רווק תל אביבי צעיר

מבחינת פרקטיות ונוחות תמרון האאודי - ללא ספק האאודי.

מבחינת תחזוקה - היונדאי, ללא ספק, היונדאי.

בסופו של דבר אני בכלל הייתי פוזל לכוון הI20 אבל אם היא ממש לא עושה לך את זה ומה שמפחיד אותך זה יותר תחזוקה ואמינות - לך בלב שלם על הוולוסטר.

לגבי מי יסע טוב יותר בתוך עיר? - אז שוב, אני אומר, לא נהגתי בוולסטר אבל נהגתי על שתי יונדאיות מאותם השנתונים ואני מאמין שזה מאפיין גורף במנועים האטמוספריים שלהם - יש להם השתהות מסויימת לדוושת הגז כשאתה עובד איתה בצורה עדינה - אז אתה מרגיש באמת איפה חסר לך הכוח בסל"ד נמוך, אבל, אם תיתן לחיצה טיפ טיפה יותר גדולה - הרכב יסע יפה מאוד!

הבעיה היא שלהתנהל עם רגל כבדה על הגז בתוך עיר זה מעייף וכמו שציינתי גם דוושת הגז שם מחוברת לרצפה ואתה צריך להתרגל לנקודת הלחיצה עליה - נקודה למחשבה לאורך זמן.

לשקלל את הכל, למרות חוסר הנוחות הזה של תגובת הדוושה לגז - בתוך עיר, גם ככה הכל זז שם לאט אז אתה לא צריך לזנק כמו פנתר כל הזמן וכשיש לך מקום לזנק אז זה עניין שלך לסחוט את הדוושה.

אני הייתי הולך על הוולוסטר מבין השתיים - חד משמעית.

לא מעניין אותי שהאאודי תהיה מהירה יותר בפתיחה, לא מעניין אותי ה"יוקרה" מסביב למותג ובטח שלא מעניינים אותי המוסכים שלהם והמחירים שלהם לאור כל סיפורי הזוועה על רמת המקצועיות הנמוכה שלהם ורמת השירות המזלזלת שלהם בקהל הלקוחות - זה לא אני, אתה יכול למצוא כאן אין ספור סיפורים כאלו - על יונדאי, מתוודה - עוד לא זכור לי סיפור אכזבה אחד ממוסכים ושירות - לפחות אני, לא זוכר שנתקלתי במקרה כזה כאן.

וולוסטר! אבל בלי ספויילר!

Pioneer TS-X150

פורסם

בעיר זה ממש לא משנה.

בשביל להגיע ל50 הקמ"ש החוקיים בעיר 2 המכוניות יספקו סחורה.

אמינות ותחזוקה שוטפת היונדאי זולה יותר.

שימושיות גם לטובת היונדאי.

לטובת האאודי-סמל סמל ושוב סמל(ואולי גם יחידת הינע).

פורסם

אתה שוכח את הגודל הפיסי של האאודי שבתוך עיר נשיקות, מהווה יתרון.

Pioneer TS-X150

פורסם

פותח השרשור,תיקח בחשבון שהאחזקה באאודי תיהיה יקרה ובהרבה מהיונדאי ! וזה בתנאי שלא יהיו לך תקלות כי אם במיקרה יש תקלה אז ממש לא מומלץ להידרש לשרות של צמפיון !

פורסם

חברים כנראה שהשתכנעתי

ואני אלך על היונדאי - כבר ממשיך בחיפוש,

למרות הייתרון של הA1 מבחינת הגודל בתל אביב ההבדל הוא בערך 20 ס"מ אם אני לא טועה אז

היונדאי עדיין נחשבת קטנה ב"עיר הנשיקות" אז חוץ מזה

זה הרכב הבא שלי :) תודה לכולם

פורסם

אני מאוד התלהבתי מסקודה ראפיד - לא יודע מה ההבדלים בגודל הפיזי אבל רגע לפני, אני תמיד אוהב להציע חלופה.

ואפרופו - אם אתה כבר סגור על הרכב - תתחדש! זה רכב עם המון סקס אפיל, אמין, נוח, זול לאחזקה ותחזוקה ואני מקווה שהוא אכן כיפי לנהיגה כפי שהביקורות בחו"ל מתארות אותו, למרות שהן כולם קוטלים אותו על כוח מנוע, אני יותר מבטוח שלנהג השפוי הרכב הוא מעל ומעבר.

Pioneer TS-X150

פורסם

יש כאן בפורום מישהו שמוכר צהובה ידנית 2012. תבדוק שהיא נכנסת לתקציב.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...