Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בוא נשווה את הוולוסטר לאיביזה או פולו

זה רק גורם לזה להשמע יותר גרוע לא? אני חושב שעכשיו הצלחנו להרגיז עוד אנשים - נהדר!

טוב, אוקיי זה לא יגמר טוב.

פורש.

יש הבדל בין משקחי שליטה ברכב לבין איבוד שליטה או שליטה לקויה.

אני יכול להכניס את הרכב שלי לפנייה ולאבד טיפה אחיזה,אני יודע שאני אסובב את ההגה ואתן גז/ברקס במינון הנכון הרכב יחזור למסלולו המקורי.

כשהאחיזה לקויה ואתה טוען שאתה שולט ברכב אתה מהר מאוד תגמור בתוך גדר.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אף אחד לא אומר שהיונדאי זה יצרן גרוע או שהמכוניות שלו מחורבנות.

מה שכן אומרים זה שהולוסטר אינה ברת השוואה ל-A1, ואין מה לעשות מול זה. הA1 מקבלת כמעט את כל המומנט כבר מאיזור 1500 סל"ד, ומשם ממשיכה בשיא מומנט עד לקצת מעבר ל-5000 (וכמובן שבאזור הזה מה שמשנה זה כבר ההספק).

לעומתה, הוולוסטר מתחילה מכלום מומנט, ולא מגיע ל16~ קג"מ שלה עד איזור ה6000 סל"ד, כשבתחום הזה מתקבל ההספק שלה.

אממה, שבעוד האודי פתחה פער של 100 מטר, הוולוסטר עדיין תשתרך מאחור - וזה לא שהפער הזה יקטן. בהמשך, כששתי המכוניות תגענה לשיא הספק, הפער ביניהן עדיין לא יאפשר לוולוסטר לעקוף.

קיצר, לא צריך להיפגע מזה. לא אומרים שהוולוסטר בהכרח רכב רע, אלא שהוא פשוט לא מה שמנסים לעשות ממנו.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
הדבר היחידי ש-Audi עושה יותר טוב מהמתחרות זו איכות גימור. אם רוצים לשלם עוד עשרות אלפי ש"ח על פלסטיק יותר יפה ואיכותי - יופי.

אם לא, לקנות VAG אחרת על אותו בסיס.

לא מסכים איתך בכלל. זה הדבר העיקרי, אבל לא היחיד. ה A1 הרבה יותר כייפית משאר האחריות לפלטפורמה.

emotion of motion

פורסם
הדבר היחידי ש-Audi עושה יותר טוב מהמתחרות זו איכות גימור. אם רוצים לשלם עוד עשרות אלפי ש"ח על פלסטיק יותר יפה ואיכותי - יופי.

אם לא, לקנות VAG אחרת על אותו בסיס.

ומה קורה אחרי שנתיים לאיכות הזאת?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אממה, שבעוד האודי פתחה פער של 100 מטר, הוולוסטר עדיין תשתרך מאחור - וזה לא שהפער הזה יקטן. בהמשך, כששתי המכוניות תגענה לשיא הספק, הפער ביניהן עדיין לא יאפשר לוולוסטר לעקוף.

קיצר, לא צריך להיפגע מזה. לא אומרים שהוולוסטר בהכרח רכב רע, אלא שהוא פשוט לא מה שמנסים לעשות ממנו.

לא נפגע, אבל אתה בדקת שנפתח פער של 100 מטר? זה הזוי שאנשים כותבים לפי נתונים יבשים. אני מעולם לא טענתי שהמנוע טוב יותר בוולוסטר או חזק יותר, אבל גם לא צריך להגזים שמדובר על הפרש כה משמעותי של "השפלה" או פער של 100 מטר.

רואים שאתה לא ממש "מחבב" את יונדאי, וזה הגיוני (כי ככה בנוי העולם), אבל כתיבה כמו אפס מומנט ועד שהמומנט יגיע האודי תיעלם, פשוט לא לעניין.

אגב, אדי גם כתב שמבחינת יכולת ניהוג הוולוסטר לא תשתווה לאודי. איך הוא יודע את זה אם הוא לא נהג על אחד מהרכבים?!

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

איך הגענו למיאטה ? השעה אצלי 1:53 בבוקר, התכוננתי לעלות לחדר השינה, גשם זלעפות אני הולך לקחת בקבוק שתיה מהמקרר וכל המטבח מים, זאת רצפת עץ עתיקה, נבהלתי, הדלת לגינה לא יודבת טוב, יש מרווח בינה לבין המשקוף, אני מסתכל החוצה דרך הדלת ואני רואה שמים זורמים על הדלת כמו מפל מחלקה הפנימי, שעתיים נאבקתי בחרא הזה, שעתיים, ירדתי לגראג' הוצאתי חליפת חורף צהובה של מע"צ, סולם קטן ומגבות, את האשה שלחתי לישון ונשארתי לבד לאטום את הדלת הכופלה, לייבש את הכל עם ספוג ודלי ואז עם פן לשיער, כשנרגעתי (עכשיו), פתחתי את המחשב והדלקתי סיגריה, בשביל מה? בשביל לקרוא את המילה מיאטה!!!

לא להתרגש, אני מעריץ את המיאטה.

אתן רגע דגש לנושא הDNA, שילוש האותיות הללו בהקשר לעולם הרכב שולח אותי לשנות ה80, התקופה שבה יצרני רכב באמת התבלטו עם ייחודיות, בעיני זה היה טור הזהב של יצרני הרכב בעולם. אני אגיע לזה.

קצת על הרקע הבעייתי של אודי :

בסוף שנת 1899 אוגוסט הורץ', לשעבר מנהל היצור של קארל בנץ פנה לדרכו ופתח את חברת הורץ' (Horch)

המכונית הראשונה יוצרה ב1900 ונקראה type-4hp, מרכב פתוח ומנוע טווין עם 4 כ"ס, במהלך שלושת השנים הבאות הרכב שווק עם מנועי טווין בעלי הספקים בין 4-16 כ"ס הדגם החזק ביותר הגיע למהירות מירבית של 62 קמ"ש הדגם החלש הגיע ל31 קמ"ש.

ב1902 החברה עברה דירה לעיר סמוכה וב1904 החברה הונפקה והשם שונה למשהו ארוך ומציק בגרמנית שמתחיל עם המילה הורץ'.

הורץ' הסתכסך עם מנהל הכספים של החברה וב1909 הקים חברה נוספת בשם אוגוסט הורץ' אוטומובילס, ב1910 הוא נאלץ לשנות את שם החברה כי מה לעשות, השם הורץ' כבר היה מותג רשום, אז השם שונה לאאודי, כי אאודי בלטינית מגיע מאאודייר שמשמעותו זה "להקשיב" וזה בערך תרגום ללטינית לשם הורץ' שמשמעותו היא "תקשיב".

אז המכונית הראשונה באמת של אאודי הייתה הType B שהוצגה ב1910

מנוע 4 צילנדרים בטור עם 2 הספקים, 10 ו28 כ"ס.

הנפחים נעו בין 2600 סמ"ק ל5700.

ב1924 הוצג מנוע 6 בוכנות ראשון בנפח 4655 סמ"ק.

הורץ' מקים החברה פרש ממנה ב1920 לטובת תפקיד בכיר במשרד התחבורה הגרמני.

ב1928 DKW השתלטו על רוב מניות אאודי.

באותה שנה DKW רכשו את ריקנבקר האמריקאית מדטרויט והעתיקו את מפעל המנועים מדטרויט לגרמניה.

מנועי ה8 צילנדר מדטרויט הניעו את ספינת הדגל של אאודי, גם מנועי 6 צילנדר אמריקאים תפסו את מקומם באודי.

דגם בסיסי שנקרא "the four" צוייד במנוע 4 צילנדרים שהגיע מפיג'ו.

ב1932 אאודי התמזגה עם הורץ', DKW, וWanderer.

החברה החדשה נקראה אוטו יוניון ואז גם הוצג הסמל בעל 4 החישוקים והוא הודבק רק למכוניות המרוץ של הקבוצה.

מכוניות ביצור סדרתי נשאו את הסמלים הרגילים של החברות.

1224,xcitefun-car-logo-auto-union.jpg

בשנות ה30 המצב הכלכלי באירופה היה די מחורבן, הציבור רצה מכוניות קטנות וחסכוניות ב1938 DKW החזיקה 17.9% מהשוק הגרמני בעוד אאודי החזיקה 0.1%.

אאודי נעלמה, המכוניות האחרונות שהורכבו ונמסרו ב1939 היו האחרונות לשאת את השם אאודי.

אז איך החברה חיה וקיימת בימינו?

עכשיו נתייחס לנושא המותג, מה זה אאודי? מי זה אאודי? האם יש קשר בין אאודי של אז לאאודי של היום?

האם יש קשר בין מייבאך של אז למייבאך של היום?

בואו ונראה מהו תרגיל בשיווק ואיך מחזירים מותג לחיים, או איך מתחילים חברת מכוניות ב1965 אבל מוכרים אותה כאילו יש לה היסטוריה בת 100 שנה.

אז אאודי נעלמה ב1939, אפילו המפעלים של אאודי שהולאמו במלחמה, הוחרמו על הידי הסובייטים והחלו לייצר את הטראבנט המערב גרמנית.

ב1949 הוקמה AUTO UNION החדשה, באמצעות הלוואות ממדינת בוואריה, החברה התמקמה לה במבנים צבאיים והמפעל היה ענתיקה, לא היה תקציב.

וגם לא הייתה שם אאודי, הם ייצרו אופנוע אחד של DKW ומסחרית קטנה, שניהם היו מיושנים, אבל זה מה יש.

ב1958 החברה הייתה מיושנת מאוד, מחזיק המניות העיקרי החליט למכור את החברה, מרצדס רכשו 87% מהמניות, שנה לאחר מכן הן רכשו את 13% הנותרים.

הם החלו בהקמת מפעל מודרני, ובפיתוח של מנוע 4 פעימות מודרני (לDKW היה מנוע 2 פעימות).

שנות ה60 הגיעו, הכלכלה החלה לפרוח, אופל ופולקסוואגן עלו על הגל, AUTO UNION לעומת זאת... לא.

מרצדס החליטו להפטר מהחברה הכושלת ולהשקיע בבית.

התזמון היה מצויין, לרוכשים, המפעל החדש והמודרני כבר מוכן ויש מנוע חדש בסוף שלבי הפיתוח.

ב1964 פולקסווגן רכשה 50% ממניות אאודי, הרכישה כללה את המפעל החדש ואת הזכויות לשם AUTO UNION וכל מה שמתחתיו.

בסוף 1965 הם רכשו את שאר המניות והחלו בייצור של החיפושית במפעל החדש, לחיפושית היה ביקוש והמפעל החדש סיפק את הסחורה עם קצב ייצור של 60K מכוניות בשנה.

אבל מה עושים עם AUTO UNION?

DKW ייצרה מכוניות עם מנועי 2 פעימות, פולקסוואגן לקחו את הדגם היחיד של היצרן, עשו לו מתיחת פנים ודחפו לו מנוע 4 פעימות.

אבל אי אפשר להשתמש בשם DKW, השם הזה מקושר למנועי 2 פעימות, לא טוב.

הפתרון, מוציאים את השם AUDI מהבויידם ומדביקים אותו על הDKW.

DKW F102 הפכה לאאודי F103, בשנים הבאות יצאו מספר הספקים מהמנוע וכל גרסא כונתה לפי מספר כוחות הסוס שלה.

אאודי 60, אאודי 75, אאודי 80 ואאודי סופר 90 :)

וזה בכלל לא אאודי.

ככה פולקסוואגן החלה את פעולת הBadge engineering הידועה לשמצה.

אז האאודי הראשונה היא למעשה האאודי 100 וגם היא הגיעה לעולם בתחמנות.

המהנדסים של של אוטו יוניון פחדו שהמותג שלהם יעלם לו בתוך פולקסוואגן והם החלו בפיתוח מכונית חדשה מבלי ליידע את בעלת הבית, הם בנו אב-טיפוס ורק אז הציגו אותו למנכ"ל פולקסוואגן שאסר על הצוות של DKW לפתח רכבים חדשים, הוא אהב את אב הטיפוס ואישר את יצורו, ככה הוצגה לה האאודי 100 בשנת 1968 והיא האאודי המודרנית הראשונה.

הרכב החדש נחל הצלחה וב1969 אוטו יוניון התמזגה עם NSU שנכנסה לקשיים כלכליים עם הRU80 החדשנית בעלת מנוע הוואנקל.

עם ההתמזגות השם שונה ל Audi NSU Auto Union AG ב1970, ככה חזרה לה אאודי לעולם הרכב כחברת רכב.

NSU פיתחו במשך 3 שנים רכב משפחתי קטן יחסית שאמור היה להיכנס בין הRU80 לפרינץ, K70 היה שמו.

פולקסוואגן שהשתלטו על NSU חששו שהרכב החדש קרוב מדי במידותיו לאאודי 100 המצליחה, את NSU הם מיזגו עם אאודי וביטלו את השקת הדגם שהייתה מיועדת לתערוכת ז'נבה של 1969.

הרכב הושק לבסוף ונמכר כNSU K70 בין 1969 ל1970 ובתור VW K70 בין 1970 ל1974.

החברה נעלמה לה בתוך אאודי, מחלקת הפיתוח של NSU וגם המפעל שבו יוצרה הTTS האגדית עברו לידי אאודי.

עכשיו לאאודי כבר יש יותר כוח.

ב1972 הוצגה האאודי 80, היא ישבה על פלטפורמת הB1 של פולקסוואגן שעליה הוצגה הפאסאט שנה מאוחר יותר.

שום דבר מרגש באודי של אותם ימים, ה80GT הוציא 99 כ"ס ממנוע 1.6, ב1976 הוצגה ה80GTE ביחד עם מתיחת הפנים של הדגם, נוספה הזרקת דלק וההספק עלה ל110 כ"ס.

ב1974 הוצגה האאודי 50 (פולקסוואגן פולו).

ספורט מוטורי:

*התדמית של אאודי הייתה שמרנית מאוד, בסוף שנות ה70 אחד המהנדסים הציע לפתח את הטכנולוגיה של הפולקסוואגן אילטיס (רכב צבאי קל בעל הנעה כפולה) בשביל מכונית ביצועים שתרענן את התדמית של אאודי.

וככה הוצגה לה ב1980 הAudi Quattro, היא הייתה מכונית הנוסעים הראשונה שהייתה בעלת הנעה כפולה וטורבו.

הקוואטרו לקחה 23 ניצחונות בראלי בין השנים 1981 ל1985, ופעמים את האליפות ב1981 וב1984.

אאודי לא בדיוק הבריקה בתחום הראלי מאוחר יותר.

ב2000 אאודי נכנסו לSCCA Speed world GT Challenge, ליגת מרוצים אמריקאית עם הRS4 אך ללא הצלחה.

ב2003 הם החליטו להכנס לאותו המירוץ אך עם הRS6 והם לקחו את האליפות.

ב2004 נכנסה מתחרה חדשה הקאדילק CTS-V שעשתה לאאודי חיים קשים ולקחה ממנה את הכתר, אאודי פרשה בסוף העונה.

מכוניות מסלול - אאודי לקחו כמה אליפויות משנת 99, אבל זאת הייתה השנה שהמירוץ עצמו איבד מהזוהר, מכוניות אב-טיפוס החלו להשתלט על המסלול וחברות רבות החליטו לפרוש מהמירוץ.

אאודי של היום גם בתחום המטורי היא לא יותר ממעטפת, אין יחודיות של ממש בחברה ואני מאמין שאחרי הפירוט המעמיק שכתבתי פה אפשר להבין שDNA יחודי לאאודי אין.

יאללה מספיק.

haters will hate

פורסם

כמה תגובות נוספו מאז שהתחלתי לכתוב את ההודעה הקודמת.

אדי אל תפרוש, עצבים זה משהו שאתה בוחר לפתח, אני כבר לא מתרגש.

לפי מה שנכתב מעלי אני מבין שהA1 מאיצה בצורה מדהימה מ1500 סל"ד... וואו.

הוולוסטר לא עומדת במקום ב3000 סל"ד, והרכב מתקדם יפה מאוד, אני ממליץ לבקר בשרשור שפתחתי באוף טופיק.

אחרי שטיפלתי בבעיה של דוושת הקלאץ' הרכב מרגיש הרבה יותר זריז וכייפי.

לגביי התחושה של מכוניות מיני, אני מאוד אהבתי לנסוע על הסיריון, הרכב הרגיש מאוד זריז והנסיעה הייתה מהנה, יש תחושת קלילות שכזאת, הצמיגים הדקים והמשקל הקל סייעו לרכב להתקדם לא רע בכלל.

אפשר למצוא הנאה כמעט בכל דבר, כמו שעם האינפיניטי הייתי מחליק את הזנב וזה היה כייף, עם הוולוסטר יש את הקלילות הזאת של רכב קטן. קצת מוזר להסביר את זה.

בכל מקרה, שוב, לכל רכב יש את האופי שלו, גם מכונית משעממת מאוד יכולה להעלות חיוך, מאוד קל לקחת רכב מאעפן למגבלות שלו, זה יכול להיות מסוכן מאוד אבל זה גם מהנה, כשאני מבטל את בקרת האחיזה בפורשה ואני מתחיל לשחק איתה, זה כייף אבל זה מפחיד! ואני מאמין שהפחד הוא אחד הגורמים להנאה, הידיעה שהסיכון שם. זה נשמע כמו משהו שאיזה ילד מתלהב רושם אבל באמת שאני לא מצליח להססביר את זה כמו שצריך ואולי זה בגלל שכבר כמעט 5 בבוקר ואני קם לעבודה עוד שעתיים :\

haters will hate

פורסם
יש הבדל בין משקחי שליטה ברכב לבין איבוד שליטה או שליטה לקויה.

אני יכול להכניס את הרכב שלי לפנייה ולאבד טיפה אחיזה,אני יודע שאני אסובב את ההגה ואתן גז/ברקס במינון הנכון הרכב יחזור למסלולו המקורי.

כשהאחיזה לקויה ואתה טוען שאתה שולט ברכב אתה מהר מאוד תגמור בתוך גדר.

לא לא לא - זה לא לאן שאני בכלל הלכתי

אני אפילו לא מתכוון לבחון את הגבולות של רכב מיני, זה פשוט מרגיש שרכב מיני מגיע לשם גם ככה - בנסיעה מנהלתית - תשים לב, נסיעה מנהלתית.

מה יש לכם עם לתקוף סיבובים גם ככה? לא דיברתי על זה בכלל. אתם כותבים כאילו שאתם יוצאים לכביש מחכה לכם שם בחורה עם דגל מרוצים - 65 מייל שעה זה המהירות המירבית ברוב הכבישים שם לא? למעט אולי 90 מייל בכמה - ממש מרגש לנסוע 90 מייל ברכב שלא ממצמץ במהירות הזאת - שמתי קרוז קונטרול והתפללתי לא להרדם.

יש בזה המון כיף שרכב כמו האינפיניטי מספק רק כשמביאים אותו למהירויות בהן אתה תקבל שלילה עוד לפני שהספקת לראות את השוטר.

כמובן - אין מה להשוות בין רכב ברמה הזו לרכב מיני אבל הפואנטה היא שברכבי המיני האלה יש הרבה מאוד דברים שהלכו לאיבוד בנהיגה מנהלתית בגלל שביום יום אנחנו רואים את זה כמטרד ולא כהנאה.

אני פורש מהשרשיר הזה כי אין בזה שום תועלת כבר.

ובנצי - הלוואי והייתי יכול למצוא את התכנית של היסטוריית הרכב שבה ראיתי את הסיקור על השנים המוקדמות של אאודי - שם לא נאמר שום דבר על המילה קשב או על העיירה אלא על שמות המהנדסים שממנה השם נשאב - אבל אין לי דרך למצוא את המקור הזה ואני מתאר לעצמי שחיפוש ברשת יביא אותי למקורות שלך. אם טעיתי כאן - אז חבל, מקווה שאוכל למצוא את המקור שזכור לי.

ועוד משהו סיריון היא סופר מיני לא מיני.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לא לא לא - זה לא לאן שאני בכלל הלכתי

אני אפילו לא מתכוון לבחון את הגבולות של רכב מיני, זה פשוט מרגיש שרכב מיני מגיע לשם גם ככה - בנסיעה מנהלתית - תשים לב, נסיעה מנהלתית.

יש בזה המון כיף שרכב כמו האינפיניטי מספק רק כשמביאים אותו למהירויות בהן אתה תקבל שלילה עוד לפני שהספקת לראות את השוטר.

כמובן - אין מה להשוות בין רכב ברמה הזו לרכב מיני אבל הפואנטה היא שברכבי המיני האלה יש הרבה מאוד דברים שהלכו לאיבוד בנהיגה מנהלתית בגלל שביום יום אנחנו רואים את זה כמטרד ולא כהנאה.

אני פורש מהשרשיר הזה כי אין בזה שום תועלת כבר.

אתה צריך למצוא את הכביש המתאים ואז אף שוטר לא יעצור אותך.

אני חושב שלעבור את הגשר באיילון על 160 זה לא הפואנטה.

יותר כיף לעלות לצימר בצפון/לרדת לאילת ולסוע עם האוטו הזה טיפה יותר מהר ממה שמותר.

אם על פנייה כתוב 30 אז להיכנס אליך ב50-60.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

ובשביל זה אתה צריך אינפיניטי?!?

אתה יודע מה - הוולסטר באמת תהיה יותר כיפית במהירויות כאלה - תנסה.

פאק! מ4 שבועות שהיו להנות מהם מהרכב הזה (אינפיניטי) בסופו של דבר כל מה שנהניתי ממנו זה שקט הנסיעה והמושבים הנהדרים - את זה יש לך כבר היום כמעט בכל רכב.

כמובן - הרגעים הבודדים האלה בהם שנתתי לחיצה על הדוושה - נחמד.

אני רק זוכר דבר אחד מה4 ימים בכרתים עם הAYGO - לא הפסקתי לחייך לרגע ואני פשוט מתגעגע לאיזו נסיעונת ברכב הזה.

המשותף גם לAYGO וגם לאינפיניטי זה שאת שתיהן לא הייתי רוצה להחזיק לאורך זמן

האחת בגלל עלויות אחזקה לא מוצדקות (כאן בארץ כלומר)

השניה בגלל שזה אולי כיף לכמה ימים אבל אח"כ אני ארצה לאשפז את עצמי.

וזו בדיוק הסיבה שבגללה אמרתי שאם היתה לי וולוסטר - הייתי גאה להיות בעלים של אחת.

ושומאכר - עם כל מה שפגע בך זה המילה "השפלה" - אז בחייך - אתה אמור להכיר אותי כבר.

בוא פשוט נשים דברים במקומם - הוולוסטר תיפול ביכולת המיאוץ שלה מהA1

לגבי יכולת השליטה - מודה, לא בדקתי את עצמי מספיק טוב - נראה שבאמת עשו שם עבודה טובה, זה שנסעתי על I35 באמת לא אומר שום דבר על הוולוסטר - גם לא טענתי ככה.

אני אשמח אפרופו לעשות סיבוב על אחת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ובשביל זה אתה צריך אינפיניטי?!?

אתה יודע מה - הוולסטר באמת תהיה יותר כיפית במהירויות כאלה - תנסה.

אני לא צריך אותה בשביל זה.

אבל מצד שני גם אם אני ממש רוצה אז קצת בעייתי לאבד רשיון.

ולכן אני נהנה מהאוטו בעקיפות והאצות מהמקום :)

פורסם

מי שרוצה להתרגז, שייתרגז.

לאמי היתה A3 2.0 TFSI בת 5. מול הלאון 1.8TSI (אחותה לפלטפורמה, שהוחלפה מאז) יש לה שני יתרונות ברורים: גימור ונוחות מושבים. יש גם יתרון ביצועים קל. היא גם עם DSG6, אבל מבחינת פעולה אין ממש הבדל ומבחינת אמינות... לא יודע. אבל ה-A3 עלתה בארץ, אז, מאה אלף ש"ח יותר (אז!).

אז נכון, אז היא היתה מתקדמת, עם מנוע שלא היית מוצא בסיגמנט של הלאון דאז, עם גיר כנ"ל, אבל בהשוואה ישירה, הלאון מכונית ה-רבה יותר מוצלחת. יותר נוחה, מרווחת, מזגן יותר טוב, יותר מאובזרת, מערכת שמע יותר טוב. מכונית יותר נעימה ליומיום (אלא אם אתה עסוק בליטוף פלסטיקים).

פחות אוחזת, כי הג'אנטים פחות 'ספורטיבים', אבל זו פשרה הרבה יותר פרקטית (וגם עדיפה מבחינת התנהגות כביש, לטעמי) מהאוברסייז של ה-A3. כנ"ל לגבי כיול המתלים.

אז נכון, יש פער של דור בין הרכבים וההשוואה לא ממש צודקת, אבל הנקודה היא אותה נקודה, "בפרימיום" אתה הרבה פעמים משלם על גימור נטו, ו ה ר ב ה.

לא על ניהוג, לא על ביצועים, לא על אמינות... לא על שומדבר מלבד איכות הפלסטיק (אפילו לא ההרכבה, הפלסטיק).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ומה קורה אחרי שנתיים לאיכות הזאת?

נשארת. הגימור באמת היה ברמה גבוהה. אי אפשר לקחת מה-A3 את מה שהיה לה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לגבי נושא הפרימיום - זה נכון ברכבים מסויים ובאחרים לא

אם תיקח את האוריס החדשה ותשווה אותה לCT200H אתה תגלה שעיקר ההבדל הוא בריפודים ובגימור - למען האמת, האוריס החדשה יותר מרווחת מהCT200H במשובים האחוריים

זה ועיצוב פנים טיפה שונה ובזה נראה שמסתכמים ההבדלים בין שני הרכבים האלה - הפער במחיר? משהו בסביבות ה50 עד 80 אלף שקלים

אני אומר את זה כי בדקנו את זה וחשבנו לרכוש אחת וכשראינו את ההבדלים בעיניים - לא הצלחנו לעכל.

כמה כבר עולה זמ"ש ?!? :-D

וזה גם בדיוק מה שאני עשיתי עם הרכב הנוכחי שלי -

חיפשתי רכב שהוא קרוזר טוב, שיהיה לי נעים ונוח לשייט וגם שתהיה לו קצת זריזות (טיפה מתחת ל10 שניות מאפס למאה זה בכל זאת נחמד ברכב משפחתי גדול) - למאן האמת את נתון המיאוץ לא בדקתי בכלל, זה פשוט הפתיע אותי כשגילית שהרכב זריז יותר ממה שציפיתי לעומת איך שהוא נראה.

אני נהג רגוע מאוד ואין לי כל דרישות של ביצועים מבחינת שליטה או מיאוץ מעבר למה שציינתי ומה שעשיתי זה להשקיע בבידוד הרכב מרעשי דרך וכמובן במערכות הבידור שלו.

מקודם דיברו כאן על פורום אודיו - אז חברים - תפוח (אפל), בנצי - תהנו קצת - עמודים 16 ו17 ואז גם מציע לכם לבדוק את העמודים האחרונים וגם את חמשת העמודים הראשונים: (מדובר ברכב שלי כמובן)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2777917#post2777917

עריכה - לחובבי הOBDII הוספתי עוד קישור לתוך אותו פוסט

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2790530#post2790530

וגם כמה תמונות מתהליך הבניה של הרכב עצמו -

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2771900#post2771900

אני יודע שאתם חובבי רכב - אז גם זה לדעתי יהיה כיפי לצפיה.

בתכלס מה שנשאר לי לעשות ברכב הזה בכדי להנות ממנו עד הסוף זה את הסלון עצמו - ריפודי עור לא בדיוק הקטע שלי אבל דמוי עור מבד איכותי ונושם יכול להיות נחמד - אמנם, לא כרגע, לא על הפרק יתכן ואחליף את הרכב מוקדם מהצפוי (שנתיים, תכננתי להחזיק אותו חמש שנים יותר).

אבל יש גם רכבי פרימיום שהיצע המנועים בהם הוא טוב יותר משמעותית מדגמים אחרים וכאן כבר יש דברים שמדברים אל אנשים למעט בלינג בלינג.

Pioneer TS-X150

פורסם

לגבי נושא הפרימיום - זה נכון ברכבים מסויים ובאחרים לא

אם תיקח את האוריס החדשה ותשווה אותה לCT200H אתה תגלה שעיקר ההבדל הוא בריפודים ובגימור - למען האמת, האוריס החדשה יותר מרווחת מהCT200H במשובים האחוריים

זה ועיצוב פנים טיפה שונה ובזה נראה שמסתכמים ההבדלים בין שני הרכבים האלה - הפער במחיר? משהו בסביבות ה50 עד 80 אלף שקלים

אני אומר את זה כי בדקנו את זה וחשבנו לרכוש אחת וכשראינו את ההבדלים בעיניים - לא הצלחנו לעכל.

כמה כבר עולה זמ"ש ?!? :-D

וזה גם בדיוק מה שאני עשיתי עם הרכב הנוכחי שלי -

חיפשתי רכב שהוא קרוזר טוב, שיהיה לי נעים ונוח לשייט וגם שתהיה לו קצת זריזות (טיפה מתחת ל10 שניות מאפס למאה זה בכל זאת נחמד ברכב משפחתי גדול) - למאן האמת את נתון המיאוץ לא בדקתי בכלל, זה פשוט הפתיע אותי כשגילית שהרכב זריז יותר ממה שציפיתי לעומת איך שהוא נראה.

אני נהג רגוע מאוד ואין לי כל דרישות של ביצועים מבחינת שליטה או מיאוץ מעבר למה שציינתי ומה שעשיתי זה להשקיע בבידוד הרכב מרעשי דרך וכמובן במערכות הבידור שלו.

מקודם דיברו כאן על פורום אודיו - אז חברים - תפוח (אפל), בנצי - תהנו קצת - עמודים 16 ו17 ואז גם מציע לכם לבדוק את העמודים האחרונים וגם את חמשת העמודים הראשונים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2777917#post2777917

בתכלס מה שנשאר לי לעשות ברכב הזה בכדי להנות ממנו עד הסוף זה את הסלון עצמו - ריפודי עור לא בדיוק הקטע שלי אבל דמוי עור מבד איכותי ונושם יכול להיות נחמד - אמנם, לא כרגע, לא על הפרק יתכן ואחליף את הרכב מוקדם מהצפוי (שנתיים, תכננתי להחזיק אותו חמש שנים יותר).

אבל יש גם רכבי פרימיום שהיצע המנועים בהם הוא טוב יותר משמעותית מדגמים אחרים וכאן כבר יש דברים שמדברים אל אנשים למעט בלינג בלינג.

אני נהנה מהרכב ואני חושב שבנצי יסכים איתי שהערכת סטריאו יוצאת מן הכלל.

הסאונד של המנוע מעולה והמושבים נוחים.

אהבתי מאוד את מה שעשית באוונסיס שלך.

רק שאני מעדיף שזה יבוא מוכן(אבל זה אישי) :)

מחירי טיפולים לא בשמיים(גם ביחס למתחרות הגרמניות שלה)

• תוכן חדש...