Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוולוסטר מצויינת בזכות הגיר שלה ,לכן להשוות אותה ל I30 זה לא יהיה נכון,הגיר קצת אנמי בהתחלה אבל אחרי זה האוטו מתקדם מאוד חזק(יחסית ל 1.6) ויש מצב אפילו עדיף על מכוניות 2 ליטר.רכב אמין שנותן תמורה מצויינת בגירסאות הזולות.

חברים אומר לכם מניסיון מה שכתוב על הנייר לא בהכרח מתבטא בשטח,אז עד שלא משווים רכבים אחד מול השני אין טעם לוויכוח.

אני הייתי הולך על ה A1 אחד אם הטיפולים סבירים ,שלדעתי הרבה יותר "פוזה" מוולוסטר.

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מרשה לעצמי להניח שהנתונים האלה לא באמת משנים?

היא מאיצה יותר מהר בגלל משקל עצמי נמוך יותר ומנוע טורבו שמכניס הרבה מומנט וכוח כבר בסיבובים נמוכים.

עליית הכוח היא לא לינארית אלא סוג של עקומה ככה שהפתיחות המהממות שרשמת לא באמת משנות משהו.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

הA3 היא מכונית משעממת, הS3 מתחילה לעניין אותי, אם כבר קונים משהו כזה אז קונים את הטופ. אבל לא הייתי קונה S3, כמו שלא הייתי קונה TT-RS, וכן נהגתי על TT-RS, רכב שמאיץ ל100 ב3.6 שניות, ולא אהבתי את האוטו.

אני לא מכיר את המגיבים בשרשור אז אני מניח שאתם לא מכירים אותי. הנחה הגיונית ביותר.

אני לא כותב על רכב שלא נהגתי עליו, במבחני דרכים אני מוצא המון דברים שאני לא מסכים איתם לגביי מכוניות אשר נהגתי עליהם וללא ספק מכוניות שהיו בבעלותי.

הכל תלוי בגישה שבה אתה מגיע לרכב מסויים, לכל רכב יש את החסרונות והיתרונות שלו, אני לא מבצע הכללות לפי מותג או הילה.

אני מדבר פרופר, אני רכשתי את הוולוסטר כי החבילה הכוללת אותה היא מציעה התאימה לי כמו כפפה, כן, אני לפעמים חושב הייתי צריך לקחת את הפיאט אבארט', מתי אני חושב ככה? כשאני נוסע מהר ולא שומע שום דבר מהאגזוז, אבל יש לי פורשה בחניה, ואופנוע עם מערכת פליטה מאוד רועשת (אם אפשר לקרוא ל2 צינורות חלולים מערכת פליטה), ואני יורד מהר מהחשיבה הזאת כי היונדאי היא חבילה כוללת מצויינת, לפעמים אני נהנה מהשקט.

אני מעריך את היתרונות של היונדאי בחיי היום יום, אני לא מרגיש חוסר כוח בנסיעה עירונית ובין עירונית, כן, אין את הפאנץ' שהיה לי באינפיניטי, איפה שהדבקת הדוושה לרצפה ב100 קמ"ש הייתה מלווה בהדבקות קלילה לכסא, אבל גם את האינפיניטי יכולתי לקטול על כוח, מה זה 5.5 שניות למאה? הרי כבר היה לי אוטו שעשה 0-100 ב3.3 שניות.

בחיים הכל עניין של פשרות ושל תמורה כוללת, אם היינו מדברים על אקסנט מול A1 עדיין אפשר למצוע מגרעות ויתרונות בכל אחת מהן.

אני מציין שעל הA1 לא נהגתי ולכן דיברתי רק על הוולוסטר.

כן נהגתי על A3 2.0T, A3 TDI, A4, S4, RS4, A6, RS6, A8, R8, TT, TT-RS, A5, S5.

עכשיו איך אני מתייחס לרכב?

אני רואה תועלת, תמורה ומחיר.

לאחרונה המלצתי לחבר שרצה להחליף את ה750 שלו לרכוש A8 4.2 קואטרו, למה? כי יש המון אקזמפלרים שמורים בני שנתיים שלוש, כי בסגמנט הזה כמעט הכל אותו חרא, כי האאודי מאוד מפנקת ויש לה מראה סולידי מאוד.

אז הוא רכש אחת באפור כהה, ריפודים בצבע כתום, 2010, יד ראשונה עם פחות מ30K מייל, והמחיר? בואו שהרכב הפסיד יותר מ65 אחוז מהערך שלו ב3 שנים.

גם אני הייתי רוכש A8 אם הייתי מכוון את עצמי לסגמנט הנ"ל, ולמען האמת חשבתי שזה יהיה הצעד הנכון מהאינפיניטי, לכן כשהוא פנה אליי יעצתי לו לבדוק את האאודי.

אני אקח לדוגמא את האאודי TT-RS, מכונית מדהימה, עמוסה בטכנולוגיה, 0-100 ב3.7 שניות, תיבה ידנית (היא נמכרת רק עם ידנית בארה"ב) ומחיר של 75K$ על הכביש.

אני לא רוכש רכבים בשביל להסתכל עליהם, אני נוהג ואני נוהג הרבה וגם בתור רכב פאן (רכב שני) לא הייתי מתקרב לTT-RS, היא לא באמת מרגשת, וזה מה שהחיים האמיתיים לימדו אותי, יש משהו מעבר ל0-100. כשאתה מגיע לרכב שכזה הדרישות שלך שונות, אני יכול לאמר שלא אהבתי את ההגה, שבאינפיניטי ההגה הרבה יותר מתקשר ומהנה וכן קראתי את זה גם במבחן.

בשבילי הS5 הייתה יותר מהנה כחבילה כוללת, אני סקרן לגביי הRS5 ואני אקח אותה לנסיעת מבחן כשיהיה לי קצת זמן פנוי.

והמחיר של הTT-RS.... אני יכול לרכוש לי משהו הרבה יותר מהנה בתור רכב שני במחצית מהמחיר.

עכשיו אטפל באמירה המטומטמת של "יונדאי זה יצרן שהתחיל מפיתוח של מנורות ומברגות" ואאודי התחילו בתור יצרן מכוניות מירוץ או וואטאבר....

יונדאי זה קונצרן ענק שהחל את דרכו בתור חברת בניה בדרום קוריאה ב1947, בשנת 1965 החברה יצאה מחוץ לגבולות דרום קוריאה והתחילה לבנות בתאילנד, גואם וויאטנם, מייסד החברה צבר הון והרחיב את עסקיו.

ב1967 הוא הקים את Hyundai motor company והחברה החלה לייצר את הקורטינה של פורד, אני אחזור לרכבים בהמשך.

ב1973 נכנסה יונדאי לתחום הספנות (כיום היא שולטת ב50% מהשוק), החטיבה שינתה את השם ל"Hyundai heavy industries" ב1978, היום יונדאי מייצרת 50 ספינות בשנה! ואני לא מדבר על סירות, אני מדבר על מובילות נפט.

בנוסף החטיבה מייצרת תחנות כוח, תחנות זיקוק, מערכות סולריות, ציוד הנדסי מעולה ועוד.

הנה דוגמא למוצר של יונדאי :

Usan_FPSO.jpeg

ב1976 יונדאי הקימו את הזרוע למסחר ואת הזרוע לשילוח ימי שמספקת שירותי ספנות ומכולות בכל העולם.

ב1983 יונדאי נכנסה לתחום המעליות ולתחום האלקטרוניקה, עכשיו שמעתי פה בדיחה על המברגות של יונדאי...

הנה נתון מעניין, החברה שינתה את השם ל"Hynix", שנה אחרי שרכשה את חטיבת רכיבי הזיכרון של LG.

כיום היא ממוקמת שביעית בעולם בתחום הזכרון השבבי ובקוריאה היא שניה אחרי סמסונג.

רכיבים של "יונדאי" אפשר למצוא בתוך המק-בוק והמק-בוק פרו של אפל, בנוסף היא יצרן OEM עבור מערכת הסרברים של IBM.

ב1986 הוקם מכון המחקר הראשון של יונדאי

ב1988 הוקמה חברת הלוגיסטיקה, במהלך שני העשורים האחרונים, יונדאי הקימה בצורה אגרסיבית רשת תחבורה בינלאומית מסיבית, אשר מחוברת על ידי אחד מתשתיות הטכנולוגיות הגדולות בהיסטוריה המסחרית.

לדוגמה, יונדאי לוגיסטיקה היום מציעה לא רק שינוע בקרקע והובלה אווירית אלא גם שינוע ברכבות, ניהול סחר בינלאומי, עמילות מכס, ייעוץ ותכנון שרשרת אספקה​​, פתרונות מסחר אלקטרוני, לוגיסטיקה ויכולות הפצה , מכולות מטען, משלוח, ומגוון שירותים פיננסיים הקשורים לשרשרת האספקה.

ב1997 יונדאי רכשו את קיה

ב1999 נכנסה יונדאי לתחום התיירות והחלה בהקמת בתי מלון ואתרי נופש בדרום קוראיה.

עכשיו נחזור לתחום הרכב...

תחילת שנות ה70 :

בזמנו לבריטים הייתה תעשיית רכב טובה וע"מ להתחיל בפיתוח דגם עצמאי, יונדאי גייסו לשורותיהם את המנהל של בריטיש ליילנד והוא גייס עוד 5 מהנדסי רכב בריטים מובילים, מלאכת העיצוב ניתנה לג'יורג'טו ג'יאוג'יארו (Italdesign) ומערכת ההינע נרכשה ממיצובישי, וככה הושקה לה המכונית הראשונה באמת של יונדאי ב1975, היונדאי פוני.

ביננו, הם פעלו בדרך הנכונה למרות שהתוצאה הייתה מכוערת משהו.

אבל הרכב היה חיוני מאוד, הוא פתח ליונדאי את שוק היצוא והמכונית שווקה בארגנטינה, אקוודור, מצרים וקולומביה.

הדור השני כבר הגיע לאנגליה ב1982 לקנדה ב1983 ובשלב מסויים זה היה הרכב הנמכר ביותר בקנדה.

לארה"ב הגיעה האקסל (שאח"כ הוחלפה באקסנט) ב1985, המחיר היה זול והרכב שבר שיא מכירות לרכב מיובא בשנתו הראשונה בשוק עם 168,882 מכוניות בשנה הראשונה בלבד. והרכב סייע ליונדאי לשבור את השיא של ייצור מיליון רכבים ב1986.

האיכות הייתה מחורבנת, המחיר היה זול.

אז בואו ונסתכל על זה בעיניים בוחנות, מכוניות הלחם והחמאה הן מה שהפכו חברות רבות ומכובדות למה שהן היום.

אז ב1986 הם עברו את המיליון מכוניות (ייצור כולל), ב1990 הם כבר עברו את ה4 מיליון מכוניות בייצור כולל.

אני נוגע בזה כדי להראות איך חברה צומחת נכון, איך לקח להם 19 שנה להגיע לייצור של מיליון ומשם למכור עוד 3 מיליון לקח להם רק שלוש שנים.

ב1991 הם הציגו את המנוע הראשון בפיתוח עצמאי ביחד עם תיבת הילוכים בפיתוח עצמאי.

ב1996 הוקמה החטיבה ההודית.

ב1998 יונדאי החלה להשקיע בשינוי פני החברה

ב1999 יונדאי החלה עם ה100K מייל או עשר שנים אחריות בארה"ב.

מה שעבד לא רע...

ב2004 יונדאי מוקמה במקום השני במחקר של J.D POWER בנוגע לאמינות רכבים חדשים, תיקו עם הונדה.

היום יונדאי היא אחת החברות הכי עצמאיות בשוק והקונצרן מכיל בתוכו את מפעלי הפלדה, אלקטרוניקה, זכוכית וכמעט כל מה שצריך בשביל לייצר מכונית .

לפני שלושה חודשים יונדאי השיקה את הרכב הראשון שמונע באמצעות מימן בייצור סדרתי.

אז אם כבר מישהו מחליט לדבר על היסטוריה, אני אתן לו קצת רקע ומחקר.

אז נכון יונדאי לא נמצאת בשוק 100 שנים, אבל היא מתקדמת בקצב שאפילו היפנים נראים עצלים לידה.

ב2008 הושקה בארה"ב הג'נסיס, ב2009 המנוע של הג'נסיס, V8 בפיתוח עצמאי זכה בפרס "אחד מעשרת המנועים הטובים ביותר לשנת 2009" (גם המנוע של הוולוסטר זכה בו מאוחר יותר).

הג'נסיס נבחרה כמכונית השנה בצפון אמריקה ובקנדה.

מנוע הV8 בנפח 5.0 ליטרים מוציא 429 כ"ס ו52 קג"מ, הוא משודך לתיבת הילוכים אוטומטית בעלת 8 מהיריות בפיתוח עצמאי.

יונדאי זה לא רק אקסנט, וזה לא רק אלנטרה (שנבחרה כמכונית השנה בארה"ב לשנת 2012).

אז לפני שמקשקשים, צריך לעשות שיעורי בית.

haters will hate

פורסם

בנצי

לתגובה כמו שלך חיכיתי - כי זו תשובה לעניין.

נכון, יונדאי הם ענק אבל הDNA שלהם ברכב מעולם לא נגע בתחום הספורט כמו אאודי ולDNA הזה יש השלכות.

היום הם מדביקים כבר את הקצב בצעדי ענק - אבל זה עדיין לא זה, השוק העיקרי שהם מכוונים אליו הוא שוק אחר לגמרי.

הג'נסיס זה רכב שרירים בכלל ואנחנו מדברים על סקאלה שונה לחלוטין של כוחות סוס וניהוג.

וכמו שכתבתי כאן - הבחירה שלי בן שתי המכוניות האלו גם כן תהיה הוולוסטר וממש לא בגלל שיקולי ביצועים או מנוע אלא בגלל פרקטיות שיותר מדברת אליי, מוסכים ושירות ולהתפלא - אפילו העיצוב שלה יותר מוצא חן בעיניי מהA1 הן הפנימי והן החיצוני

אבל מנוע מול מנוע לאאודי יש עליה יתרונות רבים כשמדובר בביצועים.

רכב מבחינתי, הדבר האחרון שאני מביט בו זה נתון ההאצה 0-100, כי זה לא באמת מעניין אותי

אני בא מכוון של נוחות, שקט נסיעה, שיוט נוח וממש לא מחפש מה תהיה המהירות המקסימלית שהרכב יכול לקחת בו סיבוב חד.

להשוות וולוסטר לA1 רכב מול רכב כחבילה של משתנים שבגללה תבחר אחד אני מבין.

להשוות וולוסטר 1.6 אטמוספרית לA1 מבחינת ביצועים - מצטער, לא מבין. היא לא שם.

ולמדוד עם סטופר סרט וידאו ולהגיע למסקנה שההבדל הוא 4 מאיות - לא ככה בודקים נתוני אמת, אני מקווה שלא ככה נעשתה הבדיקה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

וואו בנצי,תודה רבה על הסקירה למדתי המון!

ובהמשך לדבריך-יונדאי זו כבר לא אותה אקסנט עם דש בורד סדוק צבע מתפוצץ ומושבים קרועים ואאודי זו כבר לא מכונית כבדה ומגושמת עם כמויות אדירות של עור וכפתורים.

לסיכום של שניכם כפי שאני רואה אותו-

יונדאי היא חבילה כוללת יותר טובה-היא יחסית איכותית,מנוע זריז וחסכוני,שימושית,דיי מרווחת עם תיבה לא רעה בכלל.

אאודי היא חבילה פחות טובה-היא באה בגרסה עם 3 דלתות שפוגע בשימושיות,החומרים שבה לא איכותיים ביותר אך לטובת יחידת הנעה מעולה וזריזה.

אני לא חושב שמה שה"מנחה" בטופ גיר אמר זה מה שהבנת.

אופל בגרסאות הקצה תהיה יותר מהנה אפילו מהפנדה 4X4 שאתה בטח כל כך אוהב.

ובכלל, כל השטויות שהם עושים מורידים מהמקצועיות שלהם,ככה שלמסקנותיהם הייתי מתייחס בעירבון מאוד מוגבל ולא לוקח כתורה מסיני.

איני יודע אם אתה מחזיק ברשיון או לא אבל להגיד שהפאנדה מהנה מהקורסה OPC זו שטות,ואין דרך אחרת לקרוא וכך.

נתחיל בחומרים היותר איכותיים,הגימור הספורטיבי.

נעבור ליחידת ההנעה היחסית עוצמתית(לגודל),לכיול המתלים,לתיבת ההילוכים

להשוות רכב כזה לפאנדה שמגיעה ל100 באיזה 15 שניות לאוטו שעושה את אותה ה"דרך" בחצי מהזמן(אם לא פחות).

--לסוע עם פאנדה על הקצה זו סכנה לציבור הנהגים ולמי שנמצא איתך ברכב ככה שלקחת אותה לקצה תיקח לבד באיזה מקום נידח שאין בו נפש חיה--

אני לא בא להגן על "שומאכר" אך הוא צודק, גם אני זלזלתי בולוסטר ועד שלקחתי אותה לנסיעת מבחן הייתי בטוח שזו איזה אקסנט מחופשת, הופתעתי מאוד ונהנתי מאוד מהרכב(יחסית למחירו).

אני מצטרף לשאלתן-על אילו חוקי פיזיקה אתה מדבר?כל הזמן אתה חוזר על המנטרה הזו של-"אתה לא יודע פיזיקה".

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

בנצי

לתגובה כמו שלך חיכיתי - כי זו תשובה לעניין.

נכון, יונדאי הם ענק אבל הDNA שלהם ברכב מעולם לא נגע בתחום הספורט כמו אאודי ולDNA הזה יש השלכות.

היום הם מדביקים כבר את הקצב בצעדי ענק - אבל זה עדיין לא זה, השוק העיקרי שהם מכוונים אליו הוא שוק אחר לגמרי.

הג'נסיס זה רכב שרירים בכלל ואנחנו מדברים על סקאלה שונה לחלוטין של כוחות סוס וניהוג.

וכמו שכתבתי כאן - הבחירה שלי בן שתי המכוניות האלו גם כן תהיה הוולוסטר וממש לא בגלל שיקולי ביצועים או מנוע אלא בגלל פרקטיות שיותר מדברת אליי, מוסכים ושירות ולהתפלא - אפילו העיצוב שלה יותר מוצא חן בעיניי מהA1 הן הפנימי והן החיצוני

אבל מנוע מול מנוע לאאודי יש עליה יתרונות רבים כשמדובר בביצועים.

רכב מבחינתי, הדבר האחרון שאני מביט בו זה נתון ההאצה 0-100, כי זה לא באמת מעניין אותי

אני בא מכוון של נוחות, שקט נסיעה, שיוט נוח וממש לא מחפש מה תהיה המהירות המקסימלית שהרכב יכול לקחת בו סיבוב חד.

להשוות וולוסטר לA1 רכב מול רכב כחבילה של משתנים שבגללה תבחר אחד אני מבין.

להשוות וולוסטר 1.6 אטמוספרית לA1 מבחינת ביצועים - מצטער, לא מבין. היא לא שם.

ולמדוד עם סטופר סרט וידאו ולהגיע למסקנה שההבדל הוא 4 מאיות - לא ככה בודקים נתוני אמת, אני מקווה שלא ככה נעשתה הבדיקה.

עזוב DNA וכל השטויות האלה,זה לא קיים בעידן שבו כל יצרני הרכב קשורים אחד לשני באלפי שתפ"ים.

בBMW יש מנועים של פג'ו במכוניות של רנו יש תיבות של ניסאן אלפא ומאזדה(כן כן הזו עם המורשת!!!) יוצאו בשנים הקרובות רכב יחדיו.

רואים שלא נהגת באף אחת מהמכוניות-האאודי הזו היא לא יותר מאיביזה מחופשת,אין בה נוחות נסיעה של אאודי,אין לה מנוע גדול שמשייט על סל"ד נמוך.

מי שקונה את הולוסטר לא מחפש לרדת לים המלח ב200קמ"ש וגם מהאאודי לא תקבל זאת.

הרכב דיי זול מבפנים.

**אתה לא נהגת באף אחד מהרכבים!!**

דעתי הייתה כדעתך עד שהזדמן לי לסוע בA1 ועד שנסעתי בולוסטר במסגרת נסיעת מבחן.

האאודי הייתה אכזבה והולוסטר הפתעה.

במקום להיצמד לויקיפדיה ולהגיגי חוכמה של הפרופסורים מטופ גיר גש לסוכנויות ונסה אותן בעצמך.

אני יכול להבטיח לך שתופתע.

פורסם

שוב ושוב ושוב - אתם מפספסים את מה שאני אומר כאן.

אני לא טוען שהאאודי היא מכונית יותר טובה.

אני טוען שיש לה ביצועים מנועיים יותר טובים.

זה בשום פנים ואופן לא הופך את האאודי לרכב יותר טוב, פשוט, יותר מהירה.

איזה מהרכבים מגיב טוב יותר לכביש - אני לא יודע ומעולם לא טענתי שידעתי - אני התייחסתי לנתון ביצועי המנוע.

בשביל זה - אני ממש לא צריך לנהוג על הרכבים.

תחזרו לסיקור שהעליתי כאן ע"י CARBUYER - אתם רואים שהבן אדם נהנה מאוד לנהוג בוולוסטר והתלונה היחידה שלו לגבי נהיגה היא בעצם תגובת המצערת, מעבר לכך - קצת רעשי דרך ושום דבר מעבר. אבל התגובה שם היתה די חריפה, הביטוי "חסר מעיים" אמור להדליק נורה אדומה למי שמחפש תאוצה טובה ברכישת הרכב הזה אל מול רכב אחר.

בשביל להחליט איזה רכב יותר מהנה לנהיגה, יותר מדבר אליי - זה כבר סיפור שונה.

ולגביי מה שנאמר בטופ גיר - יש שם משהו מאוד נכון וזה העובדה שככל שהרכב מתקרב לקצה היכולת שלו מהר יותר אתה תקבל ממנו יותר הנאת נהיגה בנהיגה מנהלתית - תשים לב, שוב, אני אומר נהיגה מנהלתית.

נהגתי באייגו במשך כמה ימים ואני לא זוכר אי פעם שנהניתי כל כך מרכב על הכביש - הרעש מנוע :-D, תזוזות המרכב ותחושת המהירות המאוד מוזרה ב90 קמ"ש :-D היתה סוג של אושר שפשוט אי אפשר לדעת אותו ברכב שלא מרגיש ולא מעביר את הדברים האלה גם כשאתה נוסע עליו 140 קמ"ש - במובן הזה, האינפיניטי (נהגתי 4 שבועות על אינפיניטי וכמה אלפי קילומטרים) מאוד מאוד משעממת! כמו כל משפחטומטית אחרת בעיניי.

האאודי שנהגתי עליה היתה A6 4.2 קוואטרו של חבר בארה"ב - אין מה להשוות כאן לA1, עולם אחר של רכב - חייב לציין שבין רכב אחד שיכול לשעמם אותך בנהיגה מנהלתית לבין רכב אחר - האינפיניטי היתה לי נוחה יותר.

שומאכר נכנס לכזו מגננה ברגע שהאגו שלו נפגע שהוא פשוט מפסיק להקשיב (לקרוא) - מעולם לא אמרתי שהוולוסטר זה לא רכב טוב וגם אני בעצמי לו הייתי קונה אחד, הייתי גאה להיות בעלים של אחת - אבל להשוות ביצועי מנוע שלה לA1 - היא נופלת ממנה כאן.

אתם רואים רכבים כמו אינסיגניה שנותנת לכם קרוב ל40 קג"מ באזור ה2000 סל"ד - קצת מתחת ל8 שניות נתון מיאוץ על רכב ששוקל כמו בהמה

אתם יכולים לראות I40 עם 180 כוחות סוס (לא זוכר כמה קג"מ) ב4500 טור

ואתם יכולים לראות רכב כמו B4 עם 140 או 150 סוסים שנותן משהו כמו 17 קג"מ ב3300 טור

אתם רואים ששני הרכבים מאיצים כמעט אותו הדבר כאשר לB4 יש מנוע ומערכת הינע מאוד כבדים לעומת הגודל העצום של הI40 ואתם מבינים שמשהו כאן בין 140 ל180 כוחות סוס הולך לאיבוד או על משקל או פשוט על הזמן שבו לקוח למנוע לבנות את הכוח.

זה כל העניין. כרכב הוולוסטר היא רכב נהדר, בכלל הרכבים האחרונים של יונדאי הם רכבים נהדרים וההצדקה לרכישת רכב יפני לעומת קוריאני בטלה בשישים היום הודות להדבקת הפערים.

אבל ההשוואה כאן היא למנועים גרמניים שנותנים את הכוח שלהם בשלב הרבה יותר מוקדם ובנושא הזה יש כאן פערים ברורים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

למען האמת הם פשוט לא רכב עם מנוע גרמני.

אמנם הA1 היא גם לא בדיוק שיא האיכות הודות לקטגוריה אבל היא רמה אחת מעל הוולוסטר - לפחות.

נכון, יונדאי זה לא רכב עם מנוע גרמני, המנועים של יונדאי לא מתפגרים כל הזמן.

דווקא מבחינת איכות, האודי A1 היא מאוד איכותית וזה בעצם היתרון הכי גדול שלה בקטגוריה. היא גם מהנה לנהיגה וזריזה. בכלל, חוץ מנושא האמינות והאחריות, קשה לי לחשוב על נקודות בהן הולוסטר טובה יותר, אולי מרחב. זה לא הופך יונדאי לזבל, פשוט ה A1 היא מוצר ברמה גבוהה מאוד.

עריכה: מיאטה מהנה גם בנהיגה במהירות 20 קמ"ש.

emotion of motion

פורסם

אלכס אני בטוח שמיאטה תמיד מהנה לנהיגה.

אבל כמה אתה כבר באמת יכול למצות את היכולת שלה בנהיגה מנהלתית? בלי להסתכן בכנס, בלי להסתכן בלפגוע בעצמך או במישהו - לשברירי שניה בלבד

לאיזו תאוצה קטנה, לסיבוב מהיר בכיר - בשביל זה להחזיק מיאטה?

בשביל זה אתה תצטרך לקחת את המיאטה שלך ליום מסלול או לנסיעה אתגרית כלשהיא בשעות שהכבישים ריקים (ואין משטרות)

בפועל - לנהיגה יומיומית ותנסה את זה - תיקח רכב מיני, הכי מסכן שיש - אתה תראה שבלי להביא אותו לקצה, הוא פשוט שם ברגע שהוא עובר 90-100 קמ"ש ואתה באופן בלתי מוסבר תרגיש הרבה יותר את המהירות, כל נגיעה בהגה וכל תזוזה של הבודי

זה - כיף! ואתה לא צריך לעבור על החוק, אתה אפילו יכול לנהוג במהירות המותרת.

Pioneer TS-X150

פורסם

אבל כמה אתה כבר באמת יכול למצות את היכולת שלה בנהיגה מנהלתית? בלי להסתכן בכנס, בלי להסתכן בלפגוע בעצמך או במישהו - לשברירי שניה בלבד

בשביל זה אתה תצטרך לקחת את המיאטה שלך ליום מסלול או לנסיעה אתגרית כלשהיא בשעות שהכבישים ריקים (ואין משטרות)

בפועל - לנהיגה יומיומית ותנסה את זה - תיקח רכב מיני, הכי מסכן שיש - אתה תראה שבלי להביא אותו לקצה, הוא פשוט שם ברגע שהוא עובר 90-100 קמ"ש ואתה באופן בלתי מוסבר תרגיש הרבה יותר את המהירות, כל נגיעה בהגה וכל תזוזה של הבודי

וואו!חוסר הידע זועק למרחקים.

מיני מהנה כי מרגישים את המהירות?

מרגישים את המהירות כי זה רכב שיועד להיות עירוני ומהירויות גבוהות זה לא "סביבת המחייה הטבעית שלו".

"כל תזוזה של ההגה וכל תזוזה של הבודי"-זה נובע בגלל בידוד רעשים לקוי,סיבובי מנוע בסל"ד גבוה,צמיגים במידה של אופניים,משקל עצמי קל הפוגע ביציבות ומרכז כובד דיי גבוה.

מה שאתה קורא לו "הנאה" רוב הנהגים מרגישים כמצב לא נעים של כמעט איבוד שליטה.

יש ברשותי רכב חזק ואני נהנה ממנו.

אולי אני לא יוצא מהחנייה של הבניין ב160קמ"ש אבל אפילו הידיעה שאם אני ארצה לעקוף אני אוכל ואעשה זאת בבטיחות גמורה תורמת לתחושה שלי ברכב.

פורסם

אתה טועה. מיאטה לא מאיצה מהר בכלל ולא משם בא הכיף בה. היא כייפית כי מאוד קל להגיע איתה למגבלות כמעט בכל מהירות והיא מאוד נשלטת. בנוסף לפאן הספורטיבי, לנסוע עם גג פתוח זה ממש כיף.

emotion of motion

פורסם

נכון - זו רודסטר עם גג נפתח - בהחלט נתון כיפי.

לגבי זה שהיא לא מאיצה מהר - שמע, בד"כ אלו שאני כן רואה על הכביש נעלמות תוך שניה לאופק - אני מניח שזה יחסי לסוג הרכבים בכביש אבל אני מבין למה אתה אומר את זה, באמת אף אחד לא בוחר ברכבים האלה בגלל המהירות אלא בגלל יכולת השליטה בהן - שאפרופו כאן הבנתי שבוולוסטר עשו עבודה טובה.

Pioneer TS-X150

פורסם
וואו!חוסר הידע זועק למרחקים.

מיני מהנה כי מרגישים את המהירות?

מרגישים את המהירות כי זה רכב שיועד להיות עירוני ומהירויות גבוהות זה לא "סביבת המחייה הטבעית שלו".

"כל תזוזה של ההגה וכל תזוזה של הבודי"-זה נובע בגלל בידוד רעשים לקוי,סיבובי מנוע בסל"ד גבוה,צמיגים במידה של אופניים,משקל עצמי קל הפוגע ביציבות ומרכז כובד דיי גבוה.

מה שאתה קורא לו "הנאה" רוב הנהגים מרגישים כמצב לא נעים של כמעט איבוד שליטה.

יש ברשותי רכב חזק ואני נהנה ממנו.

אולי אני לא יוצא מהחנייה של הבניין ב160קמ"ש אבל אפילו הידיעה שאם אני ארצה לעקוף אני אוכל ואעשה זאת בבטיחות גמורה תורמת לתחושה שלי ברכב.

זה לא חוסר ידע - זה עניין של תחושה, שם פשוט נמצא הרבה מאוד ממה שגורם לך להנות

בגלל חוסר הבידוד, בגלל חוסר היציבות ובגלל שהרכב קטן ולא בנוי למהירויות האלה הוא גורם לך להרגיש כאילו שאתה נוסע פי כמה וכמה מהר יותר - וכאן מגיע גם הכיף.

ומה שעושה לך כיף לפי מה שאתה אומר זו הידיעה שאתה פשוט יכול כשאתה רוצה - ועל זה בדיוק אני דיברתי, אתה מדבר על שברירי שניה, אני מדבר על משהו שקורה באופן רציף.

אתה מוכן להפסיק להעליב ולהתחיל להבין מה אני רושם?

זה לא לעניין - אני גם יכול לקרוא לך אידיוט, מפגר.

אני לא חושב שזה נכון.

זה דבר מאוד ישראלי להיות מגעיל כמו שזה נראה - תרבות הדיבור כאן נוראית, תמיד היתה.

Pioneer TS-X150

פורסם

רד מהעץ - הרכב שלך נחמד, יש בו דברים עדיפים על האאודי אבל יכולת ניהוג ומנוע - תשכח מזה.

הדבר היחידי ש-Audi עושה יותר טוב מהמתחרות זו איכות גימור. אם רוצים לשלם עוד עשרות אלפי ש"ח על פלסטיק יותר יפה ואיכותי - יופי.

אם לא, לקנות VAG אחרת על אותו בסיס.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אז בוא נשווה את הוולוסטר לאיביזה או פולו

זה רק גורם לזה להשמע יותר גרוע לא? אני חושב שעכשיו הצלחנו להרגיז עוד אנשים - נהדר!

טוב, אוקיי זה לא יגמר טוב.

פורש.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...