Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פורסם

עצה מס' 1 - תחליך את תמונת הפרופיל והקאבר (זה לא נראה טוב - שים תמונה של מטבח)

עצה 2 - תשנה את השם ל-Kitchens (ברבים)

פורסם
פרגנו בבקשה בלייק.

למה? :roll:

במה שונה החנות הזאת מכל שאר חנויות הרהיטים בארץ שלוקחות את הכסף ולא מספקות את הסחורה בזמן?

שמוכרות מוצרים באיכות בינונית ובמחיר גבוה? שמדברות איתך יפה עד שאתה משלם ואז מפסיקות לענות לטלפונים?

תוכיח לי (לא לי אישית, זה צורת ביטוי) שהחנות הזאת שונה ואעשה לה לייק. עד אז אני פשוט אניח שהיא זבל כמו כולם.

רוצים פרסום אפקטיבי? קודם שיציגו ערך מוסף, משהו שאין במקומות אחרים.

דווקא בתחום פרוץ ובעייתי כמו ריהוט בישראל באמת שלא קשה לבלוט לטובה.

פורסם

בוקר טוב חברים,

החנות לא שלי, מפרסם עבור חברים שביקשו.

דריש,

מחנות זו התרשמתי בביקורי שם, החנות אכן שונה מחנויות אחרות.

בסחורה, ביחס ולפי מה ששמעתי מלקוחות גם בשירות.

שווה לבקר ולטעום מהטעם שמעניקה החברה.

המוצרים הינם מוצרים בייבוא מאיטליה לכן גם הסרטונים באיטלקית.

פורסם

אני בד"כ נאמן לפתגם של אימי שליט"א, שאומר "אם אין לך משהו נחמד להגיד, עדיף שלא תאמר כלום".

הפעם אחרוג ממנהגי:

א. המטבחים בעיצובים מיושנים. הקו ה"איטלקי" המוצג בתמונות כבר לא תקף חמש שנים.

וסליחה על הבוטות, אבל את הסגנון ה"כפרי" המוצג הלקוח יכול לקבל בירכא/בדיה בחצי מחיר.

ב. אי אפשר למכור מטבחים בפייסבוק. בטח לא ברמות האלה. צריך להשקיע בשיווק.

מה זה אומר להשקיע בשיווק?

קודם כל, אתר אינטרנט מקצועי ומושקע.

דבר שני, תצוגה מרשימה.

דבר שלישי, קטלוגים כרומו מושקעים

דבר רביעי, מעצבי/ות מטבחים שיושבות באולם התצוגה ומוציאות ללקוח ב"לייב" (עם תוכנה פשוטה כמו 20/20 או רומפלאן) תכניות והדמיות. זה מביא את הלקוח לסגירה של עסקה כמעט בלי התלבטויות. לא תאמין איך זה מוכר.

והכי חשוב, להשקיע באדריכלים. אדריכלים מוכרים מטבחים. בכמויות.

הם לא עושים את זה בחינם. תצטרך לשלם עמלות (שנעות בין 5-8% מערך העסקה).

את עלות העמלה הזו אסור לגלגל על הלקוח. היא צריכה לבוא מתקציב השיווק שלך.

(כלומר- אדם שבא בלי אדריכל ישלם את אותו המחיר כמו מי שאתה צריך לשלם לאדריכל שלו עמלה).

אחרת האדריכל לא יקח ממך עמלה=לא יעבוד איתך.

חסר לאדריכל שיתגלה ללקוח שלו שהוא "נכנס שותף" עם הספקים שהוא ממליץ עליהם.

ושלא תחשוב לרגע שאם אתה משלם לאדריכל עמלה הוא ימליץ עליך בכל מקרה.

הסחורה חייבת להיות מעולה.

השירות (וביעקר ההרכבה באתר) צריכים להיות ברמה אירופאית הכי גבוהה שיש.

ברגע שהאדריכל ממליץ עליך, הוא נהיה שותף לכשלונות שלך. תפדח אותו פעם אחת, והוא לא יעבוד מולך גם תמורת עמלה משולשת. הוא צריך לדעת שיש לו איש קשר קבוע ויציב שפותר לו כל בעיה שהלקוח שלו יעלה, גם אם היא קטנונית וגחמנית.

כי ברגע שהוא המליץ- הלקוח מתקשר אליו ולא אליך. "הדוד הזה שהמלצת לי עליו נוראי. הידית בדלת המזווה עקומה ב2.45 מעלות. אני בדכאון נוראי מזה. איך אני אראה את המטבח האיום הזה לחברים..."

ולשלוח לאדריכלים קטלוג של עמוד A4 אחד,דרך רשימת תפוצה של דפ"ז זה לא אפקטיבי. גם האפקטיביות של תערוכות אינה גבוהה במיוחד.

כדי להגיע לפגישות פרודוקטיביות במשרדי אדריכלים תצטרך איש קשרי אדריכלים מנוסה ומשופשף. הוא לא חייב להיות מישהו מתחום המטבחים בעברו.

אני מכיר אנשים כנ"ל שמכרו פורמייקות, אח"כ עברו למיטות יוקרה ובסוף נמצאים בתחום אחר בריהוט לבית.

עוד שיטה טובה תהיה לפנות ליזמים (לפי יכולת הייצור של המפעל) ולהציע להם מטבחים לפרויקטים שלהם בפחות ממחיר עלות שלכם. (כן, במחיר הפסד!)

היזם נותן בסטנדרט את המטבח הכי מינימלי שאפשר לפי חוק. ושולח את הלקוח לשדרג אצלך.

על ה"שדרוג" (שהו בעצם תכנון מטבח נורמלי מחדש) אתה כמובן גובה מחיר מלא+.

היזמים (כולם ללא יוצא מהכלל) לא מאפשרים לקבלן מטבחים אחר להכנס לאתר לפני טופס 4 (מסירת הבית ללקוח). הם מגובים על זה בחוק.

יוצא, שאם הוא לא משדרג אצלך, הוא צריך לקבל את מטבח הסטנדרט (בלי מטבח אין טופס4) ולהתחיל שיפוץ שלם (כולל הזזת נק' חשמל,מים וגז) מחדש לאחר המסירה, מה שכמעט תמיד הופך את העניין ללא משתלם עבורו.

*הכותב הוא אדריכל כבר 15 שנה, שמכיר את כל השטיקים.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אינני מכיר את האנשים העומדים מאחורי החנות הספציפית הזאת, אבל אני מכיר היטב את השיטה. יש כמה גיבורים כאלה בנתניה שפותחים חנות רהיטים, מחזיקים אותה חצי שנה, אוספים כסף מלקוחות פתיים, לא מספקים את הסחורה ונעלמים לתקופה. אח"כ הם חוזרים ופותחים חנות נוספת תחת שם אחר ואז כל הסיפור חוזר על עצמו. השיטה הזאת עובדת בעיר כבר קרוב לשני עשורים והפראיירים כידוע אינם מתים אלא רק מתחלפים.

להשקיע בשיווק? האנונימיות היחסית היא חלק חשוב במה שגורם לשיטה לעבוד, וכך גם ההתמקדות בקהל יעד מאד מוגדר שמנהל חיי קהילה סגורים ולא יפנה בד"כ לרשויות או לארגוני הצרכנות. כשזה קרה אצלנו, ולאחר חודשים של התנהלות שנויה במחלוקת וגרירת רגליים מצד החנות, פנינו אליהם עם מכתב מעו"ד והפלא ופלא - הכסף חזר בתוך יומיים. שימו לב: הכסף, לא הסחורה שספק אם הייתה קיימת בכלל מחוץ לאולם התצוגה. כאמור, הדוגמה הזאת לא מתייחסת לאותה חנות ספציפית, אך בהחלט מייצגת את מה שנהוג בשכונה שלה.

אז אני שב ואומר - כולם יודעים למה לצפות מחנות רהיטים רוסית שיושבת בנתניה. לא צריך להשקיע פה יותר מדי, מספיק שיוכיחו שהם לא כאלה והלקוחות כבר יזרמו אליהם לבד.

פורסם

דריש היקר,

מדובר כאן על רשת חנויות מטבחים שפועלת בארץ ובנתניה מעל 12 שנה ובעבר מנתה מעל 10 סניפים כלל ארציים.

לחברה יש אתר אינטרנט מסודר וכמוכן עמוד פייסבוק בתחילת דרכו.

פורסם
מדובר כאן על רשת חנויות מטבחים שפועלת בארץ ובנתניה מעל 12 שנה ובעבר מנתה מעל 10 סניפים כלל ארציים. לחברה יש אתר אינטרנט מסודר וכמוכן עמוד פייסבוק בתחילת דרכו.

מצויין, שישתמשו בזה כ-selling point, יציבות היא יתרון חשוב בשוק של היום.

שים לב לדבר נוסף: התיאור (about) בדף הפייסבוק - בהתחלה יש כמה מילים בעברית ואח"כ מגילה שלמה ברוסית.

אני בתור ישראלי מצוי הייתי נעלב ומרגיש קהל סוג ב', כאילו עיקר השיווק פה מתבצע לרוסים וממני מסתירים איזשהו מידע.

אבל אז אתה יורד עוד קצת למטה ורואה שיש גם מגילה זהה בעברית, פשוט היא חבויה ומחייבת לחיצה על כפתור נוסף.

פה הם סתם יורים לעצמם ברגל, במיוחד בהתחשב בכך ששם נמצא עוד selling point יקר ערך:

בפגישה הראשונה עם מעצב של החברה אשר נמצא באולם תצוגה יעצב סקיצות מוקדמות של המטבח העתידי, אותן תראו במחשב. יש מאות אפשרויות של עיצוב ומילוי. בשלב זה אתם תגיעו לעניינים פיננסיים. המחירים שלנו יציבים. הם נקבעו ע"י היצרן עצמו. חשוב להזכיר שקיימות המון והמון אפשרויות פיננסיות לתשלום עבור המטבח. כמו כן חברת "אלרוס מטבחים" מספקת ערבות בנקאית עבור רכישה של מטבח.
למה זה קבור למטה? זה צריך להיות למעלה ובאותיות קידוש לבנה! זה בדיוק מה שנותן ללקוח את הבטחון לקנות מהם.

ואמנם באתר זה מופיע במקום יותר טוב, אבל שוב... העברית לא מושלמת והתחושה היא שקונים מ"רוסים", זה קצת מרתיע.

אני יכול להמשיך ככה כל היום, אבל בשורה התחתונה:

• הם צריכים איש שיווק מנוסה, מספיק אפילו פרילנסר, שישב איתם באופן חד פעמי ויבנה תוכנית מסודרת.
  • הם צריכים הגהה בשפה העברית.

~

אני מקווה שאתה מבין שהכוונה שלי בסופו של דבר קונסטרוקטיבית, לא סתם לרדת עליהם אלא באמת לעזור להם.

• תוכן חדש...