Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לדרמן וחוצפה ישראלית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נו מה, אל תשכח שלהם יש הוצאות כמו שכירות, ומשכורת לעובדים :roll: אפשר לחשוב לחנויות בחו"ל אין הוצאות.

קניתי בזמנו טימברלנד ב70$ (וזה עוד כשהדולר היה באיזור ה-4 שקלים). מחיר הדגם בארץ? כמעט 700 שקל. כנראה בארץ באמת פשוט מוסיפים 0-ים למחיר :\

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לכל אותם חברים שכתבו על זיופים.

שימו לב שמדובר ש״טופ-סיילר״ באיי-ביי ורכישה דרך פיי-פל.

כך שזו הקנייה הבטוחה ביותר שניתן לעשות, יותר בטוחה מלרכוש מוצר בארץ.

במידה והלדרמן מתגלה כמזוייף ואני מדווח על כך לסיילר, באותו רגע הוא מחזיר לי את הכסף או מציע לשלוח לי מוצר נוסף, העיקר שלא אתלונן עליו באי-ביי.

עד כדי כך.

כך ששקט נפשי וביטחון קנייה יש לי הרבה יותר מאשר בקנייה בחנויות בארץ.

בעוד מספר ימים הלדרמן צפוי להגיע, מבטיח לעדכן.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

אי אפשר תמיד לסמוך על טופ סלר - הסינים מומחים בלזייף חשבונות ע"י פידבק פיקטיבי

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

נגיד שהסינים מזייפים, מישהו יכול להבטיח שמוצר שנמכר בארץ במחיר מלא הוא מקורי ואיננו זיוף?

גם הישראלים לא צדיקים גדולים...

פורסם

הי, just sayin'

לכשעצמי, כשאני קונה משהו שמקוריות זה פאקטור חשוב, אני עובר על הפידבקים האחרונים של המוכר, בנוסף לכך שהוא top seller וכו'. זה כמובן לא נותן 100% ביטחון, אבל לדעתי צריך לשים לב לזה

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לפותח השירשור, נכנת לחנות בקניון או איפה שהיא לא תהיה. נעזרת במוכרת הנחמדה נכון? מישהו צריך לשלם לה משכורת עם כל התנאים המשתמעים מכך? החנות עצמה, צריך לשלם שכירות בעבורה או שהיא בחינם ? צריך לשלם מיסים כמו ארנונה מטורפת, חשמל, טלפון, אינטרנט? צריך לשלם ביטוח על המקום ועל הסחורה? צריך לשלם על החברה מבריקנקס שבאים לקחת את ההפקדות לבנק? צריך לשלם משכורות לשאר העובדים? צריך להחזיק מלאי? צריך לשלם דמי תיווך? הרי היבואן לא מוכר את הלדרמן לחנות במחיר עלות נכון?

בקיצור, במקום להיות ישר אלה שקופצים בראש אולי לנסות להבין שיש כל מיני מרכיבים במשוואה?

דבר אחרון,

בלי שום קשר למחיר, ישנה כמות מסויימת של המוצר שנמכרת באותה שנה. כמה כבר לדרמנים נמכרים בשנה? בעל העסק עושה את החשבון שלו והוא יודע שבכדי להתקיים למשך שנה עליו לגבות X כסף על כל מוצר. מיכוון שכמות הלדרמנים שהוא מוכר היא כמו שהיא לכן הוא נאלץ לגבות מחיר בהתאם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני לא יודע לכמה מכם יש ניסיון בניהול עסק,לפי איך שזה נראה רובכם רואים את זה מעיינים צרכניות וזה דיי מובן.

את ריקושט אני לא אקח כדוגמא כי מדובר ברשת ענקית שרוב החנויות שלה נמצאות בקניונים ומדובר בחנויות לרוב שהן גדולות מהממוצע ,שמה כמובן השכירות יקרה פי כמה.

על כל מצב, אתם לא מבינים כמה דברים.

זה שהמחיר באייבי הוא זול ב700 שקל נניח,ה700 שקל האלה הם ממש לא הרווח של החנות.

לפני שהמוצר מגיע לידים של הלקוח הוא עובר כמה וכמה ידים.

אני אהיה הכי גלוי שאפשר,היום שאני גם עוסק בייבוא של מוצרים לארץ מסין אני מבין את הפרשי המחירים.

היבואן הוא היד השניה מהספק בחו"ל,לרוב המוצרים נקנים ע"י היבואן מהמפעל בדרך כלל באותם מחירים שאתם רואים באיבי + - 15 אחוז.

אך עדיין לא מדובר ברווח של 400 אחוז על המוצר. היבואן מחוייב לקנות בכמויות מאד גדולות,הרי הוא לא צרכן פרטי שמזמין ומקבל חבילה בדואר. יבואן צריך לקנות בכמות של קונטיינרים מהמפעלים או מהספק בסין. הסחורה הזאת מחוייבת בהובלה ימית מסין, שיכולה להגיע ל1000 דולר לקונטיינר.

אחרי שהמוצר מגיע לפה הוא עובר במכס,לוקחים בחשבון תמיד שהקונטנר יעצר ע"י המכס והוא מעוקב,גם זה עולה כסף,כל יום כזה שהוא מעוקב במכס יכול לעלות בסביבות ה100 דולר ומעלה.

מה עם מיסים? המדינה שלנו ממש לא עושה חיים קלים ליבואן. המיסוי הוא מאד יקר. אני למשל שילמתי על יבוא של חצי קונטיינר מסין כמעט חצי מהסכום רק מס,עלויות ייבוא ותשלום לעמיל מכס.

פה נכנס גם ענין של מכון התקנים,תלוי במוצר אבל לרוב צריך וגם זה עולה כסף.

שהמוצר משוחרר מהמכס הוא עובר במשאיות,ההובלה הזאת לא עולה כסף?

הוא מגיע ישירות למחסנים,שגם השכירות שלהם עולה כסף,המשכורת של המחסנאים,הפקידה ושאר העובדים במשרד.

על זה יש עלויות של סוכני מכירות,רכבים,חשמל,מים,ביטוחים וכמובן עוד פעם מיסים למינהם.

ומה עם רווח? ליבואן לא מגיע להכניס כסף הביתה ולמשפחה שלו?

מהמחסן הסחורה יוצאת לבית העסק שהזמין את הסחורה. בדר"כ מדובר על שוטף 90\60 שהייבואן ממן את בית העסק.

עוד פעם אפשר להוסיף את המס על המוצר שבית העסק צריך לשלם בקניה שלו. מעבר לזה יש שכירות,יש עובדים יש חשמל שמגיע בחודשיים כמעט ל5 אלף שקל,ביטוחים ועוד המון הוצאות שלא עולות לי כרגע.

ומה עם בעל העסק? הוא צריך לממן את הלקוחות? אולי להחליף כסף בין הבנק לבין הלקוח?

מקווה שסגרתי לכם את הפינה הזאת.

ולא ריקושט היא ממש לא החנות לדוגמא שנתתי.

פורסם
נגיד שהסינים מזייפים, מישהו יכול להבטיח שמוצר שנמכר בארץ במחיר מלא הוא מקורי ואיננו זיוף?

גם הישראלים לא צדיקים גדולים...

הישראלים לא צדיקים כלל וכלל. לישראלים יש את הגישה הזו "מה אני פראייר? למה מי מת"? בגלל זה אנחנו אימפריה של משחקים מזוייפים, דיסיקים מזוייפים וכיוצא בזה. בישראל בכל חנות לאלקטורניקה ישמחו לפרוץ בעבורך את קונסלת המשחקים החדשה. רק בישראל תראה שלט שחור על גבי לבן מחיר לקונסלה סטדנרטית ולקונסולה פרוצה. רק תעיז לעשות את זה בארה"ב ויקצצו לך את הראש מרוב תביעות משפטיות. הישראלים בניו יורק ובפלורידה הם בין החכמולוגים המומחים לזיופי תיקים יוקרתיים ושאר מיני ירקות.

אשכרה ככה, הישראלים הם לא פראיירים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
אני לא יודע לכמה מכם יש ניסיון בניהול עסק,לפי איך שזה נראה רובכם רואים את זה מעיינים צרכניות וזה דיי מובן.

את ריקושט אני לא אקח כדוגמא כי מדובר ברשת ענקית שרוב החנויות שלה נמצאות בקניונים ומדובר בחנויות לרוב שהן גדולות מהממוצע ,שמה כמובן השכירות יקרה פי כמה.

על כל מצב, אתם לא מבינים כמה דברים.

זה שהמחיר באייבי הוא זול ב700 שקל נניח,ה700 שקל האלה הם ממש לא הרווח של החנות.

לפני שהמוצר מגיע לידים של הלקוח הוא עובר כמה וכמה ידים.

אני אהיה הכי גלוי שאפשר,היום שאני גם עוסק בייבוא של מוצרים לארץ מסין אני מבין את הפרשי המחירים.

היבואן הוא היד השניה מהספק בחו"ל,לרוב המוצרים נקנים ע"י היבואן מהמפעל בדרך כלל באותם מחירים שאתם רואים באיבי + - 15 אחוז.

אך עדיין לא מדובר ברווח של 400 אחוז על המוצר. היבואן מחוייב לקנות בכמויות מאד גדולות,הרי הוא לא צרכן פרטי שמזמין ומקבל חבילה בדואר. יבואן צריך לקנות בכמות של קונטיינרים מהמפעלים או מהספק בסין. הסחורה הזאת מחוייבת בהובלה ימית מסין, שיכולה להגיע ל1000 דולר לקונטיינר.

אחרי שהמוצר מגיע לפה הוא עובר במכס,לוקחים בחשבון תמיד שהקונטנר יעצר ע"י המכס והוא מעוקב,גם זה עולה כסף,כל יום כזה שהוא מעוקב במכס יכול לעלות בסביבות ה100 דולר ומעלה.

מה עם מיסים? המדינה שלנו ממש לא עושה חיים קלים ליבואן. המיסוי הוא מאד יקר. אני למשל שילמתי על יבוא של חצי קונטיינר מסין כמעט חצי מהסכום רק מס,עלויות ייבוא ותשלום לעמיל מכס.

פה נכנס גם ענין של מכון התקנים,תלוי במוצר אבל לרוב צריך וגם זה עולה כסף.

שהמוצר משוחרר מהמכס הוא עובר במשאיות,ההובלה הזאת לא עולה כסף?

הוא מגיע ישירות למחסנים,שגם השכירות שלהם עולה כסף,המשכורת של המחסנאים,הפקידה ושאר העובדים במשרד.

על זה יש עלויות של סוכני מכירות,רכבים,חשמל,מים,ביטוחים וכמובן עוד פעם מיסים למינהם.

ומה עם רווח? ליבואן לא מגיע להכניס כסף הביתה ולמשפחה שלו?

מהמחסן הסחורה יוצאת לבית העסק שהזמין את הסחורה. בדר"כ מדובר על שוטף 90\60 שהייבואן ממן את בית העסק.

עוד פעם אפשר להוסיף את המס על המוצר שבית העסק צריך לשלם בקניה שלו. מעבר לזה יש שכירות,יש עובדים יש חשמל שמגיע בחודשיים כמעט ל5 אלף שקל,ביטוחים ועוד המון הוצאות שלא עולות לי כרגע.

ומה עם בעל העסק? הוא צריך לממן את הלקוחות? אולי להחליף כסף בין הבנק לבין הלקוח?

מקווה שסגרתי לכם את הפינה הזאת.

ולא ריקושט היא ממש לא החנות לדוגמא שנתתי.

סוף סוף, קול ההיגיון מדבר. תודה רבה לך.

פורסם

נחזור לשרשור על אל-על. כמו שמרבית הכותבים באותו שרשור צעקו ש"אל על צריכה להתייעל" - כנראה שגם כמה יבואנים ומשווקים צריכים להתייעל. אפשר להבין שמוצר יעלה בארץ 20% יותר מאשר בחו"ל, אבל פי 3? האם לאותו אמריקאי שמוכר לי את השעון או כלי העבודה או מה שלא יהיה לא קונה את הסחורה מהיצרן במחיר שסביר שדומה לזה שמשלם היבואן הישראלי? הוא לא מחזיק מחסנים ומחסנאים? הוא לא משלם תמורת הובלת המוצר למחסניו והמשלוח ללקוח? האם הוא לא מטפל בהחזרות מוצרים, מוצרים שאבדו בדרך,או סתם קונים שמספרים שלא קיבלו את המוצר כדי לקבל זיכוי כספי לא מוצדק? האם הוא לא משלם מיסים לרשויות בארצו?

בקיצור, רוצח, גם לחנות האיביי יש הוצאות. התחושה שלי היא שלא מעט יבואנים ישראליים גובים דמי תיווך מוגזמים. סיפור השעונים שהזכרתי היה קיצוני כיון שבאותו קניון (הגרנד בחיפה) מצאתי חנות שמוכרת שעונים במחירים יותר נוחים מכל מה שמצאתי במרשתת. ואת הפולאר שלי קניתי בשני שליש המחיר שנדרש בארץ (ואילו חיפשתי יותר טוב הייתי חוסך עוד כמה עשרות ש"ח) - למרות שקניתי דרך חברת תיווך כולל תשלום העמלות והמיסים והכל באמצעותה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ואתה רוצה לומר שלחנויות בארה"ב (למשל) - אפילו הפיזיות שביניהן - אין הוצאות דומות?

איך זה שקניתי מקלדת גיימינג של לוג'יטק, ברבע מהמחיר (יחד עם מס קניה) בארץ - ומבסט ביי? ואיך זה שקניתי מחשב נייד בחצי מהמחיר בארץ, באותה החנות? הרבה יבואנים בארץ מודעים לכך שהם מונופול בתחומם והם מנצלים את זה עד הסוף. עכשיו, כשאמזון ושות' נגישים לכולם (ועוד יותר מכך עם כל מיני שירותי שילוח) ואנשים יודעים כבר מה לחפש והיכן, ומגלים שלא פעם היבואנים / משווקים דופקים אותם - למה שהם יקנו כאן בכלל? מילא תגיד לוקחים עליך תוספת רווח כלשהי. סבבה, אז יהיו אנשים שיקנו כאן. אבל כשמדברים על הפרשים של 50% ואפילו יותר מכך (גם 200% זה לא נדיר כאן) למה שלצרכן יהיה אכפת? כמו שאמרו כאן, חוץ מירקות ודלק לא כדאי לקנות בארץ כלום.

הישראלים לא צדיקים כלל וכלל. לישראלים יש את הגישה הזו "מה אני פראייר? למה מי מת"? בגלל זה אנחנו אימפריה של משחקים מזוייפים, דיסיקים מזוייפים וכיוצא בזה. בישראל בכל חנות לאלקטורניקה ישמחו לפרוץ בעבורך את קונסלת המשחקים החדשה. רק בישראל תראה שלט שחור על גבי לבן מחיר לקונסלה סטדנרטית ולקונסולה פרוצה. רק תעיז לעשות את זה בארה"ב ויקצצו לך את הראש מרוב תביעות משפטיות. הישראלים בניו יורק ובפלורידה הם בין החכמולוגים המומחים לזיופי תיקים יוקרתיים ושאר מיני ירקות.

אשכרה ככה, הישראלים הם לא פראיירים.

פריצה של קונסולה זה לא דבר לא חוקי. זה מוצר שברשותך ושילמת עליו - אתה יכול לעשות מה שבא לך איתו, ועד כמה שאני זוכר (נכון לפני שנתיים~ כשהתעניינתי בדבר) החוק בארץ התיר "פריצה" של קונסולות

{לא לקחת את זה כיעוץ משפטי, כן?}

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
לפותח השירשור, נכנת לחנות בקניון או איפה שהיא לא תהיה. נעזרת במוכרת הנחמדה נכון? מישהו צריך לשלם לה משכורת עם כל התנאים המשתמעים מכך? החנות עצמה, צריך לשלם שכירות בעבורה או שהיא בחינם ? צריך לשלם מיסים כמו ארנונה מטורפת, חשמל, טלפון, אינטרנט? צריך לשלם ביטוח על המקום ועל הסחורה? צריך לשלם על החברה מבריקנקס שבאים לקחת את ההפקדות לבנק? צריך לשלם משכורות לשאר העובדים? צריך להחזיק מלאי? צריך לשלם דמי תיווך? הרי היבואן לא מוכר את הלדרמן לחנות במחיר עלות נכון?

בקיצור, במקום להיות ישר אלה שקופצים בראש אולי לנסות להבין שיש כל מיני מרכיבים במשוואה?

דבר אחרון,

בלי שום קשר למחיר, ישנה כמות מסויימת של המוצר שנמכרת באותה שנה. כמה כבר לדרמנים נמכרים בשנה? בעל העסק עושה את החשבון שלו והוא יודע שבכדי להתקיים למשך שנה עליו לגבות X כסף על כל מוצר. מיכוון שכמות הלדרמנים שהוא מוכר היא כמו שהיא לכן הוא נאלץ לגבות מחיר בהתאם.

חיכיתי ל״קפיץ״ כמוך.

אם תחזור להודעה המקורית שלי תוכל לראות שכתבתי על רווח של 30%.

שים לב שגם החבר׳ה באי-ביי רכשו מוצא מיבואן, משלמים לאי-ביי על כל מכירה ועדיין נשארים עם יופי של רווח.

יש לי ידע לא קטן בתחום, מה שקורה בריקושט, במקרה הזה ספציפי, זה גניבה לאור היום.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

מר קיילר 2004 ניסח את זה בצורה הכי טובה שיכולה להיות. מה בדיוק אתם לא מבינים כאן?

גניבה לאור היום? אדוני, יש מחיר על הפריט, מתאים לך תקנה, לא מתאים לך אל תקנה.

ג'ייזס קרייסט. מדינת ישראל עם כולה 8 מיליון איש לעומת פאקינג אמריקה. האימפריה הכי חזקה עלי האדמות עם 50 מדינות ו 350 מיליון איש. רק בניו יורק גרים 8 מיליון איש. כמה לדרמנים מוכרים בישראל וכמה לדרמנים מוכרים באמריקה?

איך אתם מעיזים להשוות את השוק הישראלי לעומת האמריקאי.

אני בעל עסק, נפגשתי עם יבואן לעשות הזמנה. לדבריו, היצרן לא משתין לכיוון ישראל. אם מדינה מסויימת הזמינה 50 ארגזים של מוצר מסויים אז הוא על הדרך יהיה מוכן לשלוח לישראל גם כן. מי אנחנו בכלל? מי סופר אותנו בעולם?

פורסם
נחזור לשרשור על אל-על. כמו שמרבית הכותבים באותו שרשור צעקו ש"אל על צריכה להתייעל" - כנראה שגם כמה יבואנים ומשווקים צריכים להתייעל. אפשר להבין שמוצר יעלה בארץ 20% יותר מאשר בחו"ל, אבל פי 3? האם לאותו אמריקאי שמוכר לי את השעון או כלי העבודה או מה שלא יהיה לא קונה את הסחורה מהיצרן במחיר שסביר שדומה לזה שמשלם היבואן הישראלי? הוא לא מחזיק מחסנים ומחסנאים? הוא לא משלם תמורת הובלת המוצר למחסניו והמשלוח ללקוח? האם הוא לא מטפל בהחזרות מוצרים, מוצרים שאבדו בדרך,או סתם קונים שמספרים שלא קיבלו את המוצר כדי לקבל זיכוי כספי לא מוצדק? האם הוא לא משלם מיסים לרשויות בארצו?

בקיצור, רוצח, גם לחנות האיביי יש הוצאות. התחושה שלי היא שלא מעט יבואנים ישראליים גובים דמי תיווך מוגזמים. סיפור השעונים שהזכרתי היה קיצוני כיון שבאותו קניון (הגרנד בחיפה) מצאתי חנות שמוכרת שעונים במחירים יותר נוחים מכל מה שמצאתי במרשתת. ואת הפולאר שלי קניתי בשני שליש המחיר שנדרש בארץ (ואילו חיפשתי יותר טוב הייתי חוסך עוד כמה עשרות ש"ח) - למרות שקניתי דרך חברת תיווך כולל תשלום העמלות והמיסים והכל באמצעותה.

ממה שאני יודע,רוב החנויות באייבי הן לא חנויות פיזיות, הן וירטואליות. אנשים עובדים מהבית כך שסך ההוצאות פוחת בהרבה. לרוב אין עובדים,אין מדפי מכירה אין שכירות ואפילו אפשר להגיד שגם אין מס על הרווח. אני לא יודע איך זה עובד בארץ כי אף פעם לא מכרתי שום דבר מהפייפאל,אבל אני בטוח שאין מס על המכירות האלה. להזכירך המע"מ בארץ לבדו מגיע ל17 אחוז מערך המוצר אחרי שהוא מגיע לבית עסק. דרך אגב,לרוב גם היבואן מגלגל את המס מכירה על בית העסק. אצלי בחנות אין יבואן אחד שנוקט מחירים שהם כוללים במע"מ.

מעבר לזה שחלק גדול מהחנוית באייבי הם בכלל מסין והונג קונג. ככה שעלויות התיווך והיבוא נגזרות לחלוטין.

קל יותר,אהיה איתך יותר כנה. אני בעצמי מזמין דברים דרך האיבי ומוכר בחנות. מה תגיד? מהאייבי אני קונה בחצי מחיר ממה שהספק מוכר לי בארץ.

לפותח האשכול,אתה לא באמת מצפה שחנות תמכור מוצר ברווח של 30 אחוז נכון? אני מכיר בעלי חנוית שלא מוכנים להכניס מוצר לחנות אם אין להם רווח של 100 אחוז על המוצר. אנשים צריכים להתפרנס אחרי הכל ואף אחד מאיתנו לא מתעשר.

פורסם
ממה שאני יודע,רוב החנויות באייבי הן לא חנויות פיזיות, הן וירטואליות. אנשים עובדים מהבית כך שסך ההוצאות פוחת בהרבה. לרוב אין עובדים,אין מדפי מכירה אין שכירות ואפילו אפשר להגיד שגם אין מס על הרווח. אני לא יודע איך זה עובד בארץ כי אף פעם לא מכרתי שום דבר מהפייפאל,אבל אני בטוח שאין מס על המכירות האלה. להזכירך המע"מ בארץ לבדו מגיע ל17 אחוז מערך המוצר אחרי שהוא מגיע לבית עסק. דרך אגב,לרוב גם היבואן מגלגל את המס מכירה על בית העסק. אצלי בחנות אין יבואן אחד שנוקט מחירים שהם כוללים במע"מ.

מעבר לזה שחלק גדול מהחנוית באייבי הם בכלל מסין והונג קונג. ככה שעלויות התיווך והיבוא נגזרות לחלוטין.

קל יותר,אהיה איתך יותר כנה. אני בעצמי מזמין דברים דרך האיבי ומוכר בחנות. מה תגיד? מהאייבי אני קונה בחצי מחיר ממה שהספק מוכר לי בארץ.

לפותח האשכול,אתה לא באמת מצפה שחנות תמכור מוצר ברווח של 30 אחוז נכון? אני מכיר בעלי חנוית שלא מוכנים להכניס מוצר לחנות אם אין להם רווח של 100 אחוז על המוצר. אנשים צריכים להתפרנס אחרי הכל ואף אחד מאיתנו לא מתעשר.

שוב פעם, תגובה לעיניין אבל לצערי אתה נופל על אוזניים ערלות.

• תוכן חדש...