Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

הרכב הוא בסיגנון הדגמים של ה-940 המרובעות של שנות ה-90. במיקרה ניתקלתי היום ברכב שכזה בכביש שפשוט לא הניע והצעתי את עזרתי. מתיחקורי את בעל הרכב אמר לי שהרכב היה נוסע ופשוט מידי פעם ניכבה. כאשר עצר בצד וכיבה אותו הוא פשוט כבר לא הניע לו לאחר מיכן בכלל. מייד ניגשתי לעבודה: בדיקה ראשונה של ניצוץ בפלאגים הראתה שלא מגיע ניצוץ. ניגשתי לקוייל וגם הוא לא הניב ניצוץ. המתח לקוייל תקין לחלוטין. משם ניגשתי לכיוון חיישן גל הארכובה היושב במקביל לגלגל התנופה בדגמים אלה ובעל 3 חוטים. בדיקת הזנת מתח בזמן הנעת הרכב העלתה לא יותר מ-2 וחצי וולט. כידוע לי מתח תקין הוא כ 5 וולט ופה זה כבר חצי מזה כך שאני מאמין שפה טמונה הבעיה. האם הכיוון נכון על פי הממצאים שהעליתי? הקוייל ניבדק ע"י חשמלאי מוסמך שקבע שהוא תקין לחלוטין.

תודה.

:)
פורסם

נשמע כמו קראנק סנסור באמת.

ייתכן שקראנק סנסור לא תקין יגרום לאי הנעה וגם לכיבוי רגעי של המנוע בזמן נסיעה.

איך אתה בודק מתח? המתח מגיע מהמחבר שאותו אתה צריך לנתק כדי למדוד, לא?

תבדוק התנגדות בין הפינים, ותזיז בעדינות את הכבל.

פורסם

היתנגדות לא היה לי טעם לבדוק כי אין לי מושג מה דורש היצרן ובגלל זה ניגשתי ישר למתח. בדיקת המתח נעשתה בין הפלוס למינוס של חוטי החיישן שהוא מחובר בזמן ניסיון ההנעה.

פורסם

הבעיה היא לא בחיישן עצמו אלא בחיבור ובחוטים שנמצאים באיזור חם מאד ולכן אחרי זמן מסויים מתייבשים ומתפוררים.

למעשה, אם האוטו במצב כזה שהחיישן גורם לו לכיבוי באמצע נסיעה, אז פשוט תניע, גע בעדינות בחוטי מהחיישן ותראה שהאוטו נכבה.

פורסם

החיישן הוא בעל 3 חוטים כך שאני מניח שמדובר בחיישן הול. כמו כן המתח אותו אני מקבל בזמן סיבוב המנוע הוא מתח קבוע של 2.53 וולט בלי קפיצה רגעית כלל במתח (מה שאומר לי שלא קיים מרווח כלשהוא בין השיניים של גלגל התנופה). האם האינידקציה הזו מספקת דנידין?

פורסם
הבעיה היא לא בחיישן עצמו אלא בחיבור ובחוטים שנמצאים באיזור חם מאד ולכן אחרי זמן מסויים מתייבשים ומתפוררים.

למעשה, אם האוטו במצב כזה שהחיישן גורם לו לכיבוי באמצע נסיעה, אז פשוט תניע, גע בעדינות בחוטי מהחיישן ותראה שהאוטו נכבה.

ניסיתי לשחק בעדינות עם החוטים (שבאמת מיתפוררים) אך הרכב עדיין לא הניע. מה שכן בעל הרכב זרק לי באויר שדיברו איתו על משהו כמו "הול סנסור". לא זה לא אמר כלום אבל לי זה כבר נתן כיוון.

פורסם
החיישן הוא בעל 3 חוטים כך שאני מניח שמדובר בחיישן הול. כמו כן המתח אותו אני מקבל בזמן סיבוב המנוע הוא מתח קבוע של 2.53 וולט בלי קפיצה רגעית כלל במתח (מה שאומר לי שלא קיים מרווח כלשהוא בין השיניים של גלגל התנופה). האם האינידקציה הזו מספקת דנידין?

לא האיניקציה לא מספקת כי חיישן הול ופיקאפ יכולים להיות עם 2 או 3 חוטים כל אחד מהם אז צריך לדעת באיזה חיישן מדובר כדי לאבחן נכונה

האם בזמן סויץ יש מתח קבוע באחד החוטים?

פורסם
לא האיניקציה לא מספקת כי חיישן הול ופיקאפ יכולים להיות עם 2 או 3 חוטים כל אחד מהם אז צריך לדעת באיזה חיישן מדובר כדי לאבחן נכונה

האם בזמן סויץ יש מתח קבוע באחד החוטים?

אם אני לא טועה היה מתח של 0.03 ממש לפני הנעה. וזה גם המתח שהיה בלי סוויץ'

פורסם

אם זה חיישן פיקאפ אז אולי זה תקין ואם זה חיישן הול אז זה לא תקין לכן אתה חייב לדעת באיזה חיישן מדובר

פורסם

לחיישן הול יש התגדות מאוד גבוהה לעומת חיישן פיקאפ שיכול להיות כמה מאוד של אומים אבל אם החיישן פיקאפ לא תקין תקבל התנגדות גבוהה אבל בכל זאת שווה לנסות

פורסם
השאלה היא כיצד אני יכול לדעת אם זה הול או פיקאפ?

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

שלום vogivog.

מאד פשוט- מתג הול צריך מתח כדי לעבוד כך שאם קיים מתח בצמה המובילה לחיישן -לרוב בין 5 -12v (ולעטים גם בחוט הסיגנאל היה מתח תלוי בעיצוב של המעגל) זהוא מתג הול והוא מייצר גל דיגיטאלי (ריבועי).

חיישן השראתי ( v.r.s) מייצר בעצמו את המתח - מתח ac וניתן למדוד היתנגדות לחיישן שלרוב היא נעה בין 500 - 1500 אומ (והחוט השלישי בצמה הוא סיכוך).

זה לא אומר אם יש התנגדות שהחיישן תקין כי לא זורם זרם במעגל אבל זאת בדיקה בסיסית ולא מייצגת תקינות.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

תודה רבה על התגובה חיים. העניין הוא שבמדידית המתח שבדקתי בצמה לכיוון החיישן קיבלתי בזמן סטרטר 2.53 וולט ולא יותר מזה. האם זה יכול להעיד על חיישן לא תקין?

• תוכן חדש...