Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סטודנט -15K - ספייס ונספחות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום נכבדיי,

אז ככה במאי אני מתחיל ללמוד וצריך רכב כי תח"צ לא באה בחשבון

נסיעה של כ 30 ק"מ כיוון בינעירוני ההערכה שבשנה הרכב יעבור כ 17K

דרישות עיקריות לפי סדר חשיבות

-אמינות

-צריכת דלק

-אחזקה וטיפולים

*עדיפות לגיר ידני

כרגע הנעילה היא על ספייס ELX 01-02 במחיר של ~K10 = נשאר לי עודף ליישור קו וביטוח

למרות שכל רכב כזה זקן זה הימור מבחינת עומק הבור שאתה נכנס אליו על חביבת הפורום יש דעות לפה ולשם (בעלי ספייס ולשעבר להתפקד! (: ) מן הסתם יש לחפש אחת שמורה שטופלה כמו שצריך וכו' אבל זה לא חיסיון בפני צרות..

עוד מועמדות הן

סיקרואן סקסו - הרכב הזה פשוט סוס עבודה 300 אלף וממשיך ורובן מושכות לקילומטראז' הנל ויותר

אקסנט עד99' (גרוטאה אמינה)

פאביה 02~ דגם 100 כ"ס

פולו (אותו עיקרון כמו הפאביה אולי אפילו אותו מנוע? :p)

*ידוע שהגרמניות יותר יקרות לאחזקה אבל הן גם אמורות להפגין יותר אמינות (או שלא) מן הסתם שאני לא יילך עם האספנויות האלה למורשים והרבה מהאחזקה והטיפולים אני יבצע לבד.

עוד הצעות יתקבלו בברכה

כמובן הכיוון הוא מכונית קטנה אני לא צריך משפחתית

התקציב גמיש (15K) אבל בעדיפות לכמה שיותר להשאיר בכיס כי השאר יילך על הוצאות של סטודנט

** אני יודע שהנושא הזה ניטחן פה כל יום 100 פעם ואני עוקב כבר חודשים ומנסה להיסגר על עצמי אבל זה לא פשוט... תמיד אני מחפש עוד עצה עוד דעה רואה משהו שלילי מתבאס ולהפך -מנסה להכין את עצמי ככל הניתן למה שמצפה לי.

אשמח לשמוע במיוחד מבעלי נסיון שעברו את הסיפור הזה עם הרכבים האלה

תודה.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתה למשפחה פונטו ספייס 2003 ידנית. (השכרה לשעבר) קנינו אותה כשהייתה בת שנה ב-2004 וזרקנו אותה אחרי 5 שנים בערך.

4 שנים ללא תקלות ושנה שבה הלך גיר והלך ראש מנוע עקב התחממות (אין שעון חום בדגם הספציפי שהיה לנו)

אקסנט 99 שמעתי עליהן רק דברים טובים אך מעולם לא הייתה לי.

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם

אקסנט רכב מדהים באמינות, יש הרבה כאלו בצבא והן שורדות כמו גדולות.

בכלל יונדאי מחזיקות יפה בצבא, גטסים מהדור הראשון עדיין נוסעות בצבא כמו גדולות, אקסנטים ישנים (2005) וכו'.

עובדה שהיו דייהולטים בצבא (שברולט במפעל של דייהו), והפסיקו איתם, היונדאי מחזיקות כמו גדולות ולכן ממשיכים לקחת יונדאי וקיה (שזה היום בעצם אותו דבר).

ב15 אלף ש"ח אני מאמין שאפשר לקבל אקסנט במצב טוב ממודל 2002-2003, אולי אפילו 2004. חשוב שתבדוק את עבר הרכב כי יש לא מעט כאלו צבאיות/ליסינג/השכרה. חשוב בנוסף לחפש אחת מאובזרת עם כמה שיותר אבזור בטיחותי.

סטודנטים גם אוהבים משום מה את הפיאסטה, היא לא מכונית רעה אבל היא די חלשה והרוב המכריע הוא מהשכרה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מבחינתי אקסנט זה עד שנת 99 לפני השינוי צורה החל מ2000 היא יותר משפחתית ועם צריכת הדלק בהתאם

דווקא עד 99 הן באו במנוע 1300 ו 1500 יחסית חזק (בשיקולי כ"ס לא יודע איך הוא בדיוק) וחסכוני יחסית

פורסם

אבל זה אומר לרכוש רכב בן 15 כמעט, וכשיש לך בתקציב רכבים משנתונים יותר מתקדמים, גם אם זה במחיר של צריכת דלק טיפה יותר גבוהה זה עדיף.

יש בלאי שנוצר עקב הגיל ואין מה לעשות.

מעבר לכך הדורות המתקדמים יותר של האקסנט גם בטיחותיים יותר ואיכותיים יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

פונטו מאוד מומלץ! פשוט למצוא אחת שטופלה כמו שצריך ולא הוזנחה. יש המון כאלה.

הייתה לי פונטו ELX אוטומטית שנת 2001 והייתי מבסוט עד השמיים!!

מחוץ לעיר שברתי איתה שיא של 22.5 ק"מ לליטר! כמובן שזה היה בנסיעה של 80-90 קמ"ש, מה שאני לא עושה בדרך כלל אבל זה היה כדי להוכיח לעצמי שזה אפשרי.

בנסיעה רגועה של 100 קמ"ש עשיתי איתה 630 ק"מ על 35 ליטר. משולב.

וכן, היא גם חזקה. יחסית לרכב משנת 2001 עם מנוע 1242 סמ"ק. אמנם היא לא תדביק לך את הראש למשענת, אבל על 160 היא נסעה בלי בעיה בכלל.

תמצא אחת שמורה, שטופלה כמו שצריך ולא הוזנחה, ואתה רק תהנה.

בעיה אחת שהייתה לי איתה זה ההגה החשמלי. יום אחד הוא פשוט מת. במוסך יבואן רצו 3000 ש"ח על אחד כזה. לפני עבודה.

מצאתי בחור בחולון שאמר שיש לו מנועי הגה כאלה ב800 ש"ח עם אחריות לשנה. בסוף מצאתי בחור מפורום פיאט הישראלי שיש לו פונטו מפורקת שמכר לי את המנוע הגה שלה ב300 ש"ח. ואפילו הרכיב לי אותו.

בקיצור, פונטו אחלה רכב, אל תאמין לשטויות שאנשים אומרים לך בלי שיש להם נסיון בעניין והם אומרים דברים ששמעו מאיזה חבר של חבר של מישהו שמכיר מישהו שהייתה לו פונטו שנת 94...

מהנסיון שלי עם פונטו, היא מעולה!

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אקסנט, התנהגות כביש זוועתית על סף חוסר תחושה בהגה, נכון אתה לא מחפש רכב ביצועים, אבל יונדאי אקסנט מהדור הראשון זה רכב עם התנהגות כביש זוועתית, כל סיבוב צריך תפילת הדרך, רכב מפחיד לנהיגה, ועוד נהגתי באחת שמורה מאוד, עזוב את זה שיונדאי עברו שנות אור מהדור הראשון ועד לדור הנוכחי, והיום זה באמת נחשב רכב אמין מאוד, אבל כרגע זה לא רלוונטי, וותר על הרכב הזה, האמינות לא בשמיים.

סיטרואן סקסו, כמו כל צרפתייה מזדקנת בהתאם, זה שראיתי אחת שעשתה את ה300 אלף לא מעיד על כולם ככה, גם השוק לא חזק.

גרמניות, גם אני חיפשתי פולו ואחיותיה, פלסטיקה בתוך הרכב מתפוררת עם השנים, כל רכב שבדקתי סבל מזה, מנועים אמינים מאוד, וגם יש דגמים בעלי 100 כ"ס שעושים את העבודה, ממה שהבנתי בזמנו שחיפשתי לפולו יש בעיה שמתלכלך מנוע צעדים ועושה בלאגן ויקר לתקן, וחלונות חשמל נוטים למות, אל תיקח את זה ככלל כי לא היה לי רכב כזה וזה מה שאמרו לי בפורום שחיפשתי אחת (ואימתתי את זה בבדיקת רכבים דומים).

פונטו, מנוע חלשלוש, אצלי בגירסאת ה60 כ"ס בכלל, הרבה התעסקות עם ההילוכים בגלל שהמומנט לא משהו, צריך להיות ממש מדוייק בהעברת הילוך בשביל לייצר קצב התקדמות טוב, אבל כבר אמרת שאתה מחפש חיסכון, אז עזוב לרגע את המנוע.

הגה city זה מחלה, אצלי הבעלים הקודם שיפץ בעלות של 1000 שקל אז יש לי ראש שקט, כמו שכבר קראת, אפשר גם לתקן בפחות ויש אנשים מומחים שעושים את זה בזול וביעילות, עוד לא שמעתי על מישהו שהתקלה חזרה אצלו פעם שנייה.

בכלל, אני אפילו לא משתמש בפונקציה הזאת, ההגה רך גם ככה, ואם כבר משתמשים יש הרבה דרכים למנוע את זירוז המוות שלו.

הרכב רגיש למי ברז, יותר מרכבים אחרים, אל תיגע ברכב שלא שמו בו נוזל איכותי, אני לא מכיר מישהו שטיפל כמו שצריך והתלונן.

לרוב אלו שטוענים לחוסר אמינות קנו רכב זול ולא השקיעו בו, ובהתאם, אני מכיר הרבה בעלי פונטו שהרכב אצלהם לאורך מספר שנים, כל אלו שטיפלו כמו שצריך זכו לאמינות מופלגת.

מלבד זאת הרכב שורד מעולה את השנים, אין פיצוצים בדשבורד ודברים כאלה.

זול לתחזוקה? הכי זול שיש!

ביטוח בדיחה!

צריכת דלק, הכי טוב שראיתי עד היום היה 19.7 בבינעירוני על 80-90, בתכלס, 1-17\18 בנסיעה נורמלית של 90-100.

מיכל מלא מריק, 340 שקל, 45 ליטר (אמור להיות 47 אבל מעולם לא נכנס יותר מ45) מספיק לכמעט 700 קילומטר.

בעיר, 1 ל14, זה אם זאת עיר מישורית. אני גר בעיר הררית ועם מזגן אני לא יורד מ1-13.

חלפים? הכי זול שנתקלתי, טיפולים במוסך זולים מאוד, סתם לסבר את האוזן, מסרק הגה חדש בניילון מקורי עלה לי 260 שקל, טרמוסטט 250 עם הרכבה מקורי מהניילון, ועוד הרבה חלפים זולים מאוד, הייתי בהלם מהמחירים.

חוץ מזה, רכב נוח יחסית, לא רכב קצה אבל בהחלט אם לוחצים עליו אפשר לחייך (בסיבוב בירידה אבל עדיין:lol: ) קטנצ'יק ונכנס בכל חנייה, מאובזר בשני כ"א ושני ח"ח ואתה לא צריך יותר מזה עם אתה לרוב לא משתמש בספסל האחורי, מזגן מספק פלוס.

אבל הכל מתגמד לעומת החיסכון של הרכב הזה.

פורסם

מחזיק אקסנט 97' מעל שנה. יצאתי בעודף יפה מתקציב של 10 לקנייה+יישור קו + ביטוחים

מהנסיון של הרכב הספציפי שלי הוא אמין מאוד למרות הגיל והקילומטראז' גבוה, שותה 1:15 (גיר ידני) ועושה בסה"כ את העבודה בצורה יפה בלי הפתעות לא נעימות עד כה.

עם ידיים טובות אפשר לעשות הרבה מהטיפולים לבד ומבחינת נוחות אני מסתדר יפה גם בנסיעות ארוכות למרות הביקורות הקוטלות בפורום.

החיסרון העיקרי מבחינתי והסיבה שאולי היום הייתי בוחר משהו אחר הוא הבטיחות, הרכב לא בטיחותי בעליל עם כרית אוויר אחת (שסיכוי טוב שכבר לא עובדת) וללא ABS.

חסרונות נוספים הם הפלסטיקה שנוטה בגילה המתקדם להיסדק ולהישבר ותקלות שעלולות לצוץ עקב גיל מתקדם.

מסכים עם הקודמים לי שבתקציב שלך אפשר לקנות אקסנט אז מהדגמים של 2000 ומעלה, לגבי שאר הדגמים לא אכתוב משום שלא החזקתי בבעלותי כאלו וממליץ לך לנסות להשיג חוות דעת רק ממי שהחזיק בבעלותו את הדגם בו אתה מתעניין.

פורסם

תודה על התגובות המושקעות והאינפורמטיביות!

הלבטים הגדולים שלי עם הספייס זה שזה נירא כמו רולטה רוסית לאור החוות דעת השונות,

חלק יגידו ראש שקט וחלק יגידו אל תתקרב כל יום מוסך (למשל 2 תגובות בשרשור "הרכב הכי זוועתי שהיה לי" :roll:)

מחכה לעוד דעות על צרפתיות וגרמניות למיניהם

אולי עוד משהו מעניין למשוואה שהתפספס... הפאביה מאד מסקרנת..

פורסם

לרוב, מי שמטפל כמו שצריך נהנה מאמינות כמו שצריך, זה תקף לכל רכב גם אם הוא צרפתי, יש אנשים שיגרמו למאזדה להיות רכב לא אמין.

פשוט יש רכבים שמראש הם בעלי תכונות לא טובות, מה שנקרא מחלות ילדות, שלזכות הרכבים הישנים שאתה מחפש, כל הבעיות ידועות כבר, הפיתרונות זמינים וזולים, אז כמו שנאמר על הפיאט, נוזל קירור והגה חשמלי, שני דברים קלים לבדיקה עצמית ופשוטים לטיפול.

אני השקעתי 3.5 אלף שקל ביישור קו לאחר הקנייה, סתם מפדנטיות, אני כמעט שנה אם הרכב ואין תלונות, כנ"ל אנשים אחרים שאני מכיר בעלי רכב דומה ואהבה לרכב, אלו שקונים פונטו בזול עם תקציב של 6-7 לרכב ולא משאירים בצד, הם אלו שמתלוננים על אמינות. אין עוד בעיות ידועות בפיאט שהם כרוניות.

אמנם אני דוגל במה שאמרתי במשפטים הקודמים, אבל אני נמנתי מרכב צרפתי, בעיות ילדות רבות ומעצבנות, העדפתי להימנע, בטח בשלב זה שחיפשתי רכב זול ואמין, ולא הרפתקאה מוטורית.

הגרמניות דוגמאת הפולו סובלות מפלסטיקה פנימית שנוטה להתפורר, וזה מכוער, סדקים בדשבורד, ציפויים מתקלפים, תריסי מזגן שבורים, נדיר למצוא אחת שאין בה את זה, וזה מסוג הדברים שלא מתקנים כי זה יקר וקוסמטי, וזה בלתי נסבל בעין לפחות עבורי.

גם לפולו יש בעיות אמינות ידועות, אני לא יודע מה הם כי לא החזקתי רכב כזה, אבל יש כמה, מה שכן חלפים יקרים יותר.

כלל מנחה בחיפוש רכב כזה הוא לקחת את הרכב הכי שמור שמוצאים, אבל שיש כזה היצע ענק של ספייס, שאגב נהנית משוק פעיל מאוד, אז למה לא לחפש רק ספייס?

אני חיפשתי במקביל 206 ופולו, החל מבעיות פלסטיקה, עד בעיות חשמל, בעלות קודמת של ילדים וכו', ספייס שלא היו אצל סוחרים היו לרוב שמורות, ושאני חושב אחורה, אני לא מתחרט על הבחירה, עם חוסכים עד הסוף, ואם קונים רכב טוב וספורטיבי אז עד הסוף, עדיף מאשר לקחת 206 ישנה ולהתרחע איתה.

פורסם

במקודמך הייתי מחפש יפנית קטנה.

ידועות כאמינות מאוד גם בתנאים של תחזוקה לקויה.

שרייד, סטארלט, סיווקיות, קורולות וכו'.

כן קשה למצוא סיויקיות וקורולות ידניות במצב טוב, אבל אפשרי.

לעומת השרייד והפונטו הן ירגישו הכי רכב אמיתי שאפשר, ולא פחנוע. פונטו זה ממש פחנוע.

צריכת דלק ממוצעת כולל לחיצות זה 1-13 בסיוויק ידנית. 1400 ו1600, אותו דבר.

Honda civic EJ6

פורסם

סיויק ידנית? הצחקת אותי, אין כאלה טובות, בטח ובטח לא בגירסאת ההאצ', או שהם שחוטות, או אחרי תאונות, או שהם יקרות מאוד ומעבר לתקציב כי הם עברו שיפוץ, בהחלט לא רכב סטודנטים אידיאלי, דרוש הרבה מאמץ למצוא אותם, מאמץ מיותר.

סטארלט? שוק? פונטו נמכרות כמו לחמניות, קורולה זה משפחתית, זה נגזר בטסט השנתי בביטוח בצריכת הדלק ובחיפוש חנייה.

צריכת דלק ממוצעת בפונטו זה 1-15, בקילומטר שהוא עושה זה ישיג הבדל גדול, ועוד הוא נוסע לרוב בבינעירוני שמה הפונטו עושה בממוצע מעל 1-18 ואת זה כבר הבנת מתגובות רבות.

פונטו פחנוע? מסכים חלקית, שתי כריות אוויר abs, לא בידיוק הקרטון היפני שכולנו מכירים.

אני לא מזלזל בסיויק, אבל בתקציב של ספייס 2003+ קונים סיויק 98 ומטה, וזה גם פרמטר חשוב.

• תוכן חדש...