Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סטודנט -15K - ספייס ונספחות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לחבר פולו 01 אוט' והמצב הכללי דיי טוב

הבעיה עם יפניות זה שאין הרבה מבחר של קטנות והמחיר שלהן פשוט לא ריאלי

סיויק ידנית שמורה זה כמו למצוא מחט בערימת שחת

סטארלט לא נפוצה חלפים יכול להוות בעייה

שרייד דווקא היה במשוואה נעלם לו לאנשהו לאחרונה -נתעדכן בנושא

קורולה = משפחתית - לא קורץ , טויוטה בקטגוריה = יאריס אבל עם היחס מחיר\שנתון שלה היא ישר נפסלת

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שרייד זה ה-הגדרה לפחנוע, אם אתה כזה נעול על יפנית אז היחידה בתקציב הזה שאפשר למצוא במצב טוב מאיזה זקנה בת 100 זה היורו-סוויפט, אבל זה רכב מכוער לא בטיחותי שתוכנן בשנות ה80 על גב הדור הראשון.

אירופאיות נותנות הכי תמורה לשקל, אין פה ויכוח.

פיג'ו 206 דבר ראשון רק ידני, דבר שני, בתקציב אתה קונה דגמים פשוטים, דגמי הxs עם 90-110 כ"ס נמכרים במחירים של מעל 20k, בתקציב תחפש אחת שאין לה גג פנורמי שהוא מתכון לבעיות, רכב מאוד רגיש לתחזוקה לקויה, מחלות ידועות שתוכל למצוא עליהם שפע מידע בפורום.

פולו מ01' ומעלה מגיעה אחרי מתיחת פנים, יש דגמים של 75 כ"ס ו100 כ"ס, שנקראים קומפורטליין, והם הכי מאובזרים בפולו, אם תכוון ללפני המתיחת פנים תוכל לקנות פולו 100 כ"ס 16v 3 דלתות עם סאנרוף, אבל הם לרוב שחוטות. (על אף שראיתי כמה שמורות ב במועדון של ואג אבל לא למכירה ועם כן אז ביוקר), מה שכן בפולו כמו שאמרתי הפלסטיקה מתפרקת ברובם, קודם תמצא אחת שאין בה את זה, ואז תעבור למכניקה, וזה יהיה קשה למצוא אחד שמור.

ספייס? בתקציב שלך תוכל לקנות שנתון מתקדם מאוד, הרבה יותר משני המוזכרים למעלה, כמובן שבתקציב אתה רוכש את הדגם הכי מאובזר בעל 80 כ"ס שלא חסר ממנו בשוק, ועוד יכול להישאר לך להרבה יישור קו, שוק פעיל מאוד, ירידת ערך שלא קיימת כמעט, חלפים זולים כי זה פיאט, גישה נוחה לתא המנוע מקלה על טיפולים עצמיים או חיסכון בשעות עבודה במוסך, מאובזר בידיוק במה שצריך ולא סתם פיצרים שמתקלקלים ועושים חיים קשים, מחלות ילדות פשוטות מאוד לתיקון, ורוב הרכבים כבר עברו את השלב שהתקלה תוקנה, רק חפש אחת שמורה ותחסוך.

אני בשלב שלך ובדרישות שלך לא מחפש שום דבר אחר, שוב, לשניים האחרים יש יתרונות רבים על הספייס, מבחינת חיסכון הספייס ביתרון גדול מהשניים וזה נראה לי מה שאתה מחפש.

פורסם
שרייד זה ה-הגדרה לפחנוע, אם אתה כזה נעול על יפנית אז היחידה בתקציב הזה שאפשר למצוא במצב טוב מאיזה זקנה בת 100 זה היורו-סוויפט, אבל זה רכב מכוער לא בטיחותי שתוכנן בשנות ה80 על גב הדור הראשון.

בתקציב כזה שרייד של תחילת שנות ה2000. היא עדיפה על סויפט שזה פחנוע נטו מסוף שנות 80 שהיה מיוצר בשנות 2000 עם גיר אוטומטי 3 הילוכים. לשרייד גיר 4 הילוכים ומנוע 1.5 בדגם סדאן. ברכבים האלו אמינים מאוד וזה למעשה היתרון היחיד שלהם.

אם התקציב מאפשר הייתי ממליץ על דיהטסו YRV שמבוססת על מכלולים של יאריס.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

למיטב הבנתי הוא מחפש רכב קטן ולא סדאן, ככה שנפסל דגם ה1.5, והוא רוצה ידני, ככה שאין הבדל.

השרייד אכן תפס שם של אמינות, אבל בהשוואה לרכב אירופאי מבחינת איכות בטיחות ונוחות, אני לא בטוח כמה הוא עומד באותו קו, ביחס של "תמורה למחיר".

אגב, חידשת לי לגבי הyrv לא ידעתי את זה, האם מדובר בגיר שילדה ומנוע או חלק מהם?

פורסם

קיים שרייד ידני וקיים גם דגם הצ'בק 1.3. גם סדאן הזה קטן מאוד, לכן אני חושב שבכל זאת כדאי לו להוסיף אותו לרשימה.

לגבי YRV כמה שאני יודע זה מנוע וגיר. לגבי השלדה אני לא יודע (גם אם כן, רכבים שחולקים אותה שלדה הכוונה שהם חולקים אותו תכנון של שלדה ומתלים, זה לא שרצפה מיוצרת במקום אחד ושמים עליה בודי אחר).

בכל אופן, YRV רכב אמין מאוד וחסכוני. אני נהגתי עליה וראיתי שמדובר על מכונית לא רעה בכלל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רק ספייס!

עדיף לקנות את הדגם החזק יותר עם הגיר הרציף. הגיר הזה נמצא בכל המכוניות החסכוניות החדשות של 2013!

צריך למצוא ספייס שמטופלת כמו שצריך עם קילומטרז נמוך וזהו.

היה קשה אבל מצאתי בסוף! אז בהצלחה לך.

פורסם

אני אישית לא הייתי מתקרב לפחנוע הזה פונטו. בעיות נפוצות: ראש מנוע והגה סיטי שנוטים להתפגר.

לא חסר יפניות אמינות במחיר הזה.

סיוויק הצ'בק יכולה להיות מעולה, אפילו האוטומטית.

גם שרייד היא אחלה רכב.

פורסם

נסיך תה8) כבר דנו בבעיות האלה בשירשור, הגה city ניתן לשפץ בעלות נמוכה מאוד, ואם קנית אחד שכבר עבר שיפוץ כזה אז דיינו, רוב הרכבים בגלל גילם כבר עברו את השיפוץ הנ"ל.

אגב, מדובר ב300 שקלים לשיפוץ, או מנוע מפירוק ב1000 שקל עם הרכבה, חדש עולה מוגזם ומפה גרמו לבעיה הזאת להישמע כאילו נחרב העולם.

בין היתר אני רוצה לציין, שלא שמעתי על מישהו שהבעיה הזו חזרה לו שוב לאחר השיפוץ, לא בין המכרים שלי ולא במועדון פיאט שאין שם איזכורים לדבר כזה.

ראש מנוע? פונטו זה רכב עדין שדורש תחזוקה נאותה, אלו שהתקלקל הראש כנראה לא טיפלו בנוזל קירור ייעודי מומלץ יצרן, שאגב, אני לא מכיר מישהו שהראש נפרץ בשימוש נאות ותחזוקת מנע.

אני מסכים איתך שהיפניות פחות רגישות להתעללות, אבל הם לא חסינות תקלות בטח ובטח עקב גילם המופלג שכבר אתה לא יכול לדעת, בטח ובטח בגלל ידיים קודמות (במקרה של הונדות).

אגב, ניתן למצוא פונטו שמורה שעברה כבר את שיפוץ ההגה המצמרר וטופלה בנוזלים איכותיים, ממודל צעיר, במחיר של הונדה טובה ועתיקה יחסית (עוד לפני שדיברנו על כמה זה משימה בפני עצמה)

אני עדיין דוגל בקניית פונטו כרכב אמין וחסכוני, ולא כי יש לי אחד, אלא כי קניתי אחד מהסיבות הנ"ל והוא מוכיח את עצמו.

פורסם

מצדיק טענה!

קניתי מלפני כשנתיים ואני חושב לשדרג אבל בגלל עלויות הטיפול הזולות וזה שהאוטו מאוד חזק ( הגיר הרציף עושה פלאים! יחסית למשפחתיות אפילו) ובגלל שהרכב חסכוני מאוד ואמין, אני נשאר עם הספייס שלי.

כולם בישראל חושבים נו טוב זה פיאט. אבל לא מבינים שפיאט קיבלו שם רע כי לא טיפלו באוטו כמו שכתוב בספר.

זה שהרכב זול זה לא אומר שצריך לדחוף לו זבל בטיפולים.

לעניין הראש מנוע והתחממותו: צריך להחליף נוזל קרור יעודי וטוב מידי פעם וזהו.

לגבי מנוע ההגה החשמלי: יש שם שלושה ממסרים שפשוט לא יושבים טוב. כל השיפוץ הזה זה בלוף. צריך להלחים אותם מחדש וזהו.

פורסם

אישית כרגע אני נוטה מאד חזק לפאביה דגם 100 כ"ס מתחילת שנות האלפיים

למרות שהאחזקה יותר יקרה זה רכב שדיי מפגין אמינות וגם הוא (מבחינתי) "יותר רכב"

סה"כ הרכב הולך לשרת אותי לפחות שנה וחצי אם לא למשך כל התואר

הדבר הכי נכון לעשות זה ללכת לבדוק כמה אקזמפלרים ו"להרגיש" מה יותר מתאים לי פיזית ולא רק על הנייר וממראה חיצוני

פורסם

הפאביה תעלה אותו דבר, רק תיתן מודל נמוך יותר לכסף.

קל למצוא אחת שמורה, חלפי חילוף זמינים וזולים יחסית, יקר זה רק בהשוואה לפיאט, אני הייתי מכוון לפולו, נתונים זהים איבזור נדיב ומראה צעיר.

פורסם

אתה מפספס את הנקודה.

פולו ופאביה יהיו יקרות יחסית לספייס. אבל הם יושבות יותר טוב על הכביש ויותר נוחות.

העניין הוא שהספייס יותר חדשה (אם מדובר על אותו מחיר), יותר שמורה (פחות קילומטרז' כי היא יותר חדשה אז רוב הסיכויים לזה) והיא יותר חסכונית!

מה גם שבפולו הישנות, כל הפלסטיקים מתפרקים, הם אוכלים מלא דלק, והם יותר חלשים.

יותר נוח אבל פחות פרקטי!

פורסם

הפאביה והפולו זה בערך אותו דבר בעטיפה שונה לפולו יש יותר שוק אז המחירון שלהן יותר גבוהה

מבחינת המחירים לשנתונים 02-03 יחסית אין הבדל משמעותי בין הסקודה לפיאט

+ הדגם 100 כ"ס של הפאביה מכריע (בפולו הוא פחות נפוץ)

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב אז סתם עידכונים והירהורים...צימצמתי את החיפוש שלי לפונטו ספייס 01-04 שבוע שעבר ראיתי ELX ידנית,

נסעתי נגעתי הכל המוכר נראה אמין אמרתי שנישן על זה כי היו כמה ריג'קטים והוא היה בונקר במחיר

עקב חוסר אופציות אחרות באותו היום בערב חזרתי אליו בטלפון שברצוני לבצע בדיקה לרכב ואז הוא נעלם...

כנראה היה מה להסתיר..

מאז בטלפונים למודעות שונות מתקשר ומתקשר ומתקשר אז או שזה לא רלוונטי או שלא עונים בלי הגזמה מתוך 5 איש אולי אחד עונה.

ודגמים טובים מתוך עשרות הפונטואים שיש בלוח נספרים ביד אחת,

הרחבתי את החיפוש גם לדגמים עם התיבה הרציפה

אך יש הירהורים בתכלס אמורה להיות חסכונית ואמינה (ביקורות מנסיון מישהו?)

ו... זהו בגדול שבוע הבא כבר צריך משהו שיסיע אותי ובנתיים אין קצה חוט.:roll:

• תוכן חדש...