Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בדיוק מכרתי את האופל קורסה שלי מודל 2000 ואני לפני קניית אוטו חדש וצריך את עצתכם:

לקחתי לבדיקה (מכון מבדק) מזדה 3 קומפורט\ספורט מודל 2008 - 73K קילומטר - האוטו ממגרש trade in של כלמוביל

האוטו נראה בסדר גמור מבחוץ ומבתוכו

תוצאות הבדיקה (מצורפות)

בגשר לפגיעות בפח ובקורת רוחב - הייתי מודע לזה, כל עוד זה בעל משמעות נמוכה ובלי השפעה על הבטחון של האוטו זה נסבל מבחינתי (אני יודע שזה מביא להורדת ערך רכב וכן יפגע בסחירות עתידית) - תקנו אותי אם אני טועה.

השאלה שלי היא בעיקר להערה על הגיר - האם זה נוסח כסת"ח של מכונים משהו שהם מוצאים בכל בדיקה (לפי הבודק הוא לא מצא שם משהו חריג). האם זה באמת יכול להיות סמן של בעיה רצינית בגיר? בעצם השאלה היא האם לזנוח את האוטו בגלל הסעיף הזה או לא?

מקווה שנתתי את כל המידע שצריך :)

תודה רבה מראש לכל המגיבים.

bdika..jpg

פורסם

הגיר סתם כסת"ח

סע לפחח שיבדוק את ההחלפת קורה קדמית שלא פגע בקורות של השלדה.

תאכלס לרכב 2008 מצבו מצויין על פי הבדיקה.

אם המחיר טוב תיקח כי זה נראה פגיעה שולית של הקורה הקדמית.

יוגב

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

יוגב תודה על התגבה המהירה.

בקשר לגיר - גם לי יש תחושה שזה החמרה של המכון מקווה כך לפחות בכל מקרה הם שלחו את האוטו למוסך מזדה שיבדוק את זה מכיוון שהם נותנים אחריות על גיר לחצי שנה ככה שאבקש לראות את הדף בדיקה.

בקשר לקורה - בהחלט מסכים - לקחת לפחח זאת עצה טובה אחפש אחד קרוב למגרש בפתח תקוה - אם היתה פגיעת שלדה ולא רק החלפת קורה זה לא משהו שבבדיקה היו חייבים לציין כי אז זה היה עולה למשמעות גבוהה?

פורסם

chiff

בזמן נסיעת המבחן הרגשת משהו (רעשים/מכות) בעת החלפת ההילוכים?

תבדוק מפלס שמן הגיר והצבע שלו.

בהצלחה.

פורסם

בדיקה מצויינת.

לגבי הגיר קשה לי להאמין שרכב שעשה 70 אלף קמ ועוד מאזדה, תהיה איזושהי בעיה .

לדעתי שווה לקחת ותנסה להוריד במחיר על סעיף הגיר.

פורסם

תודה avir306, כפיר על התגובות:

avir306 האמת שבנסיעת מבחן לא הרגשתי כלום, אני משאר ההכוונה בהחלפת הילוכים היא שהאוטומט מחליף במצב D בין ההילוכים ולא בין ההילוכים עצמם (R ל D M וכו), כמו כן איך בודקים שמן גיר סליחה על הבורות רק במוסך?

כפיר, אנסה אמת להוריד על זה וגם על התאונה במחיר אבל אני משאר שלא אשיג פה הנחה משמעותית - בכל אופן אחכה וארה את הטופס בדיקהמהמוסך מזדה של הגיר שהם אמורים לעשות היום,מחר

פורסם

הבדיקה קצת נקייה לי מדי... בד"כ בסעיף המנוע תמיד כתובים כסת"חים למיניהם. כלמוביל ומבדק יושבים כמה רחובות אחד ליד השני בפ"ת, אני מקווה שאין כאן איזה שיתוף פעולה. אני מכירה את "מבדק" גם מבדיקת רכב שעשיתי לפני קנייה וגם מטסטים שהעברתי את הרכב שלי. בבדיקה לפני קניה שעשיתי לפני כשלוש שנים עשו לי בדיקה מקיפה ומצויינת, ולכן הבאתי גם את הרכב שלי לשם לטסט שנתי, אבל אז מצאתי שיש שם בוחן שכל שנה נדבק אליי, מנסה לסדר לי טובות בעמדות של אחרים, ואומר לי שאם יעשו לי בעיות באיזו עמדה שאבוא אליו והוא יסדר את זה... עד כדי כך שהחלטתי שבפעם הבאה אני מעבירה טסט במכון אחר. לא אוהבת את הסחבקיות הזו. מעדיפה שיכסחו אותי על מה שבאמת לא תקין, ולא ימציאו לי שטויות רק בשביל שוחד כדי שחברי שקר כלשהם "יעשו לי טובה".

בכל מקרה, לענייננו, הסעיפים שיצאו לך בבדיקה זניחים ושוליים. עניין הגיר הוא כסת"ח ידוע (ואני תוהה, שוב, מה הטעם בבדיקה במכון אם בכל מקרה צריך לעשות וריפיקציה לתוצאות שלהם במוסך אח"כ...). אם אתה כבר משקיע זמן בבדיקות נוספות, הייתי מכניסה את הרכב גם לפחח שיחווה דיעה על השלדה, כדי שלא ייצא מצב שבעוד 3 שנים כשתבוא למכור את הרכב, הליקוי שמצויין פה במשמעות נמוכה יצוץ לך פתאום בבדיקה במשמעות גבוהה, ולך תוכיח שלא עשית תאונה בשנים האלה אלא שעבדו עליך.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

MiKa_P, מסכים למרי - גם לי הבדיקה נראית מאד נקיה, שישבתי אצל הבוחן והוא אמר על השלדה ואז על הגיר ושהו הייתי קצת מופתע כי זכרתי שמכרתי את האופל קורסה שלי גם הקונה עה בדיקה במבדק והם די שחטו אוטו ובטח שהיה להם יותר דברים להגיד ככה שציפיתי לשיחה ארוכה.

אבל למרות זאת אין מה להשוות אופל קורסה 2000 שעשתה ראש מנוע למזדה 3 2008, יכול להיות שהבדיקה פשוט יצאה טובה כי האוטו באמת במצב טוב (מקווה), אם יהיה זמן מחר בהחלט אכניס את האוטו לפחח אבל בכל מקרה אני לא בונה להחליף את האוטו עוד 3 שנים מבחינתי כל עוד הוא נוסע ואין בעיות חריגות בקלות אני יכול לסחוב איתו 6 7 שנים.

אני בונה על זה שגם כלמוביל וגם מבדק לא מתעסקים בשטויות האלה בשביל למכור רכב - לשניהם אמור להיות מוניטין שלא שווה לכלכך בקומבינות כאלה (שוב אני מקווה) לפחות לכלמוביל.

מה גם שזה רכב טרייד אין כלומר הם עשו את הבדיקות שלהם לפני שהם הסכימו לקבל אותו ככה שאני מקווה שאם הוא היה גמור הם פשוט לא היו מוכנים לקחת את האוטו.

אבל שוב, אף פעם אי אפשר לדעת ב100% וזה למה אני שונא להתעסק בכל מה שקשור לרכב אתה תמיד מרגיש שמישהו משקר אותך.

*האמת שגם הסוכן רכב בכלמוביל אמר לי שהוא שהוא קצת מופתע כי בדרך כלל במנוע רושמים גם רעש.

פורסם

לגבי התמיהה של כמה חברי פורום שהמנוע יצא תקין ולא היה כיסוח של הבוחן.

יצא לי למכור כמה רכבים בחיים שלי ותמיד הסעיף של המנוע היה תקין.

מדבר על רכבים מסוג: פולקסווגן, פולו ועוד..

הדבר היחיד ששמתי לב שרושמים קבוע הוא עניין הלחיצות פח וצבע מסביב. שלא משנה אם הרכב עשה או לא עשה תיקוני צבע , תמיד ירשמו.

לכן אני לא מופתע בכלל מהבדיקה. רכבים בשנתונים כמו המאזדה פה , אמורים לצאת נקיים בסעיפים של המנוע והגיר בתנאי שאבן הרכב מטופל כמו שצריך.

לדעתי אין פה ניגוד ענייינים, רכב מצויין עם מכה מקדימה . ממליץ מאד!

אם הייתי במקומך חבר, הייתי לוקח את הרכב רק אם הם יורידו עוד על סעיף הגיר. למרות שבינינו אין בעיה בגיר.

בהצלחה

פורסם

chiff

אכן התכוונתי להעברת ההילוכים במהלך הנסיעה עצמו, מראשון לשני וכדומה, ולא מ- D ל PARK

האם הרכב נותן מכה או סוחב את ההילוך יותר מדי?

הצבע של שמן גיר צריך להיות ורוד (בד"כ). יש מדיד מיוחד לזה ליד המנוע.

בבדיקה שעשיתי לאוטו שאני קניתי גם היה רשום "גיר לא תקין" וסה"כ היה חסר שמן גיר....

בזמנו אני התרשמתי לטובה מכלמוביל בפ"ת (גיא) אף שלבסוף לא רכשתי מהם רכב (מחיר יקר לי). נראה לי שלא יתעסקו בשטויות בשביל עוד כמה אלפי ש"ח ועל הדרך יפגעו בשם שלהם. שים לב שהם גם נותנים אחריות לרכב.

בהצלחה.:lol:

פורסם

avir306, כפיר26 תודה על התגובות

כפיר26 - אכן אנסה להוריד עוד קצת את המחיר, אפילו שכבר כעת המחיר לא איזה מציאה אבל בהחלט סביר ומוסכם עליי.

avir306 - אבדוק את השמן גיר מחר נראה אם באמת זה הסיפור, גם אני בונעלזה שאין להם מה ללכלך מוניטין בשביל כמה אלפי שקלים או אפילו עוד אוטו, מה גם שהם נותנים אחריות על הגיר ככה שזה אידיוטי למכור רכב בעל גיר גמור.

מהנסיעה שעשיתי לא שמתי לב שהאוטו לא סוחב \ נותן מכה בהעברת הילוך אני בטוח שאם משהו כזה מורגש היה מתרחש הייתי שם לב.

• תוכן חדש...