Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום דיברתי איתכם לפני הרבה זמן , לגבי חיבור MT23 .

היסתבכתי והחלטתי למכור אותם , אך אנשים רוצים עליהם מחיר נמוך, אז אמרתי בוא נתן צא'נס נחבר אותם.

קניתי רכב מאזדה 3 ספיריט[2007],שמה אין טוויטרים אך יש וופרים נחמדים.

לפי מה שהבנתי צריך לכל טוויטר כבל : 8.2 uF - 250 וולט לפחות :

http://www.ebay.com/itm/310351797113?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 [זה הכוונה?]

נגדים : נגד ראשון : 50ohm

: http://www.ebay.com/itm/190776062308?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 [זה הכוונה?]

, נגד שני זה 0.68ohm

http://www.ebay.com/itm/321062338003?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 [זה הכוונה?

השאלה שלי עם זה כל המעגל החשמלי הזה הוא דו כיווני , או שהוא חד כיווני , אני שואל זאת בגלל שאני מעוניין לדעת עם הוופר שמחובר באותו יציאה במגבר , יקבל גם את אפקט התדרים שחתכנו בעזרת הכבל והנגדים.[ועם כן, זה משנה?, מה צריך לעשות עם הוופר? , לקנות סליל?]

תמונה להמחשה : yu2fmyzzimyi.png , האם ככה צריך לחבר? תודה!

המגבר שברשותי Infinity REF475A , והסאב GT51204BR JBL

פורסם

החיבור שאתה מראה נראה כמו קורס אובר פסיבי לטוויטר בלבד כאשר לטוויטר יש קבל שחותך אותו בHPF מסדר ראשון ומיד אחריו מעגל LPAD משני נגדים

השאלה היא - איך חישבת את הערכים, על פי מה? איזו נקודת חיתוך ואיזו התנגדות?

לגבי הוופר - הוא לא יחתך היות והוא מחובר במקביל למקור המתח - זה בסדר גמור סה"כ

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ידעתי שזה מוכר לי מאיפשהו

:-P:-P:-P

לך על זה! ותאמר לי איך התוצאה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שאלה אחי אני חייב את הנגדים לדעתי מהבנה שלי הם מורידים את העוצמה הטוויטר?

עוד שאלה זה יעשה את העבודה אהם אנחנו נצליח להוציא את מירב הצלילים מהטוויטר (לשמוע בצורה של קרוס אשכרה )?

פורסם

אתה לא ממש חייב את הנגדים אבל הם נועדו בכדי לייצב את נקודת החיתוך שתיקבע ע"י הקבל.

מה שקורה בלי הLPAD זה בעצם טיול של נקודת החיתוך היות והתנגדות הטוויטר משתנה עם התדר - ברגע שאתה שם LPAD לפני ה"קרוס" שזה בעצם הקבל - אתה מקבע את ההתנגדות שהקבל "רואה" וע"י כך מקבל חיתוך הרבה יותר מדוייק של הטוויטר.

מבחינת העוצמה אין לך מה לדאוג, זה טוויטר - הוא לא דורש יותר מידי בכדי לפעול ולכן רוב הסיכויים שהLPAD רק יעשה עמך חסד.

יתרה מזאת - ה"עוצמה" שאתה כל כך מודאג אליה צריכה יותר להדאיג אותך מכוון המידבאס - אם תרסן את הטוויטר, תוכל להגביר את המידבאס יותר == יותר עוצמה בפועל.

בקיצור, אני מאמין שדווקא עם הLPAD אתה תצליח להפיק יותר "עוצמה" בפועל מהסט.

Pioneer TS-X150

פורסם

תודה רבה.. שאלות לסיום :wink:

בסופו של דבר איזה כבל כדי לקנות? : [לא הבנתי את הקטע של הבי-פולארי]

http://www.ebay.com/itm/310351797113?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

-------

http://www.madisoundspeakerstore.com/px-cap-250vdc/claritycap-8.2-mfd-px-range-polypropylene-caps/ [זה מה ששלחת לי]

ועוד שאלה , איך עלי לכוון במגבר?

פורסם

בי פולארי אומר שלקבל אין קוטביות - בלי לבדוק כרגע אני אתעדף לקנות דרך מדיסאונד

במגבר אתה תכוון לHPF באזור ה80 הרץ, הטוויטר שלך כבר חסום פסיבית.

Pioneer TS-X150

פורסם

עם כמה שאני באמת רואה בזה פרויקט מבורך, וברור לי שברגע שצוללים לתוך תיכנון קרוס כמו שצריך התוצאה אמורה להיות אופטימאלית, אני לא יודע אם במקרה הזה "המיץ שווה תסחיטה", מכיוון שאינך מתכנן לבצע חיתוך עליון למיד באס, מה שיצור מצב שאכן הטוויוטר מתחיל לנגן מתדר x אבל המיד באס גם ינסה לנגן אותו ואת כל מה שמעליו... , אני ממש מקווה שזה ישמע לך טוב, אך קשה לי להאמין.

אם תגיע למפגשי צפון נפנק אותך בזוג קרוסים פשוטים שיעשו תעבודה יותר טוב.

ואם תרצה משהו באמת איכותי ואפילו קצת נדיר, יש בפורום המכירה קרוסים של jl , זה הקרוס הכי מושקע שראיתי, שלל אפשריות כיוון, יכולת עבודה בביאמפ, שליטה על עוצמת מידבאס ושליטה על עוצמת טוויטר, לדעתי גם בכלום כסף ביחס לשווי האמיתי.

בהצלחה ותעדכן!

SCANSPEAK

פורסם

בתכנון הנוכחי המידבאס ינגן עד הרול אוף שלו ובמידה והמידבאס הוא של מוראל אז לא מדובר על רול אוף גבוה במיוחד

אפשר תמיד גם להוסיף סליל בכדי לחסום את המידבאס אבל יותר קריטי כרגע לחסום את הטוויטר.

Pioneer TS-X150

פורסם

הבנתי את זה אדי, אבל בכל אופן לתת לדריבר לנגן עד הרול אוף שלו זה פחות מומלץ, אומנם ההיענות של המידבאס יורדת עם עליית התדר, אבל עדיין יהיה ניתו לשמוע ממנו תדרים גבוהים, אומנם פחות "חזק" אבל הם ישמעו, לצורל העניין אחרי שהרכב הקודם נגנב לי הייתימאיזה שבוע ללא טוויטרים עם מידבאס ללא חיתוך עליון, אמנום הגבוהים היו טיפה יותר עמומים, אבל בהחלט היו שמיעים.

SCANSPEAK

פורסם

אני יודע, זה הרע במיעוטו כרגע ולפעמים זה לא כל כך רע כי יש תחום חפיפה שמקפיץ את אזור המיד.

Pioneer TS-X150

פורסם

האם נלקח בחשבון כי חיבור הטוויטר על אותו ערוץ הגברה של המידבאס, יוריד את העכבה השקולה שרואה המגבר של הר"ד?

ועלול להביאו למצב של שריפה (לא מייד אבל עם הזמן).

פורסם

יורי - אף פעם לא חשבת על זה שככה עובדים כבר שנים ארוכות עם סטים פסיביים?

:-D

אל תשכח שהמגבר לא רואה מהרמקול התנגדות קבועה - הוא רואה התנגדות משתנה פר תדר - ההתנגדות הנומינלית היא אולי 2 אוהם לכל הסט אבל גם אתה מרים את זה על ערוץ מגבר שהוא לא בגישור אז אין לך בעיה ב99 אחוז מהמגברים לרדת לשני אוהם.

בנוסף לזה אם הוספת LPAD או זובל לפני כל רכיב אתה כבר מקבע כאן את ההתנגדות שהמגבר יראה מהקרוס הפסיבי כי הוא בעצם לא רואה את האלמנט אלא את המעגל המייצב שבא לפניו - זו סיבה טובה מאוד לא להרים סט פסיבי בגישור אבל אני לא חושב שזה מה שקורה כאן לא?

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...