Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

כפי שזה נראה בסוף אפריל אני עוזב את הארץ למשך שנה של עבודה.

אחרי ההשקעה העצומה ברכב, אני לא רואה סיבה למכור אותו, לפחות לא סיבה טובה מספיק כדי לשכנע אותי...

אז אני מחפש המלצות או ראיונות איפה אפשר לאחסן לתקופה של שנה את הרכב, חשוב לי שהמקום יהיה סגור ומקורה, עדיפות לפרטי ולא לחניון גדול שבו יטיילו להם כל מיני אנשים לא רצויים.

בנוסף, מה הדרך הנכונה לאחסן את הרכב? לבקש מקרוב משפחה שיגיע להניע פעם בשבוע ויעשה סיבוב?

תודה לכולם!

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:
פורסם

אם לא מדובר רכב אספנות או משהו נדיר אחר - מכור את הרכב. חשוב על ירידת הערך למהלך שנה + הוצאות קבועות (רישוי, ביטוח וכו') ועלות האחסנה - אתה מדבר על סדר גודל של 20 אש"ח ואף יותר (אני זורק מספר מאוד כללי כיון שהוא תלוי בדגם הרכב, המחיר שגובה המחסן וכו'). כמוכן אתה יוצא כעת לשנה, אבל יתכן שהשהיה בחו"ל תתארך.

לכן עצתי - מכור את הרכב והשקע את הכסף במקום שערכו יישמר או אולי אפילו יישא ריבית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תוסיף לבחינת האלטרנטיבות גם ריבית שתקבל על שווי הרכב.

סביר שהמצבר ימות...

אם בכל זאת אתה משאיר אותו, יש כמה טיפים שכדאי לקבל ממנוסים בדבר.

לחץ האוויר בגלגלים, גובה מפלס השמן, ציפוי הרכב בשכבת מגן וכד'

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תודה על התשובות,

לגבי המכירה - כפי שאמרתי, לא רלוונטי... יותר מידי ערך רגשי יש לרכב...

לגבי גוגל - בהחלט חיפשתי שם, אך אני לא נוטה למהר לסמוך לכל מה שמפורסם באינטרנט וכמובן מעדיף לשמוע ממכם ומנסיונכם.

כרגע אני חייב ללכת, מקווה למצוא את השרשור על איך לאחסן מאוחר יותר, מאוד מעניין אותי.

תודה לכולם !

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:
פורסם

אתה צריך לחפש בפורום אספנות, שם יש סיכוי גבוה יותר שתקבל תשובה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לפני מספר שנים כששהיתי שנתיים בחול איחסנתי את הרכב בקומה התחתונה של חניון בקרבת אוניברסיטת ת"א, שבעזרת מנהל פורום אספנות כאן נתן מחיר סביר לתקופה. מציע אכן להתייעץ בפורום אספנות.

לעניין מצבר - פשוט נתק את המצבר משני הקטבים שלו - אם הוא חדש יחסית אין סיבה שלא יחזיק מעמד ותוכל להדליק איתו אחרי שנה בלי בעיה (מנסיון).

לגבי צמיגים - מומלץ שמישהו יבוא ויזיז את הרכב קצת פעם בכמה חודשים/חצי שנה כדי שלא אותו חלק בצמיג יהיה באופן קבוע עם הפנים לרצפה. אם אין ברירה אפשר להעמיד על בלוקים, או לנפח את הצמיג בלחץ גבוה יחסית כדי לצמצם את הנזק.

מנסיוני, גם אם הצמיג יתעקם קצת בגלל החניה הממושכת, אחרי נסיעה של כמה ימים יחול שיפור משמעותי.

ככל שמדובר בתקופה של שנה - אין שום בעיה מבחינת שמנים וכו', אך בדוק אם נוזל הקירור שאתה עושה בו שימוש נוטה ליצור גבישים בעמידה (כמו פארפלו למשל), אם כן - הייתי ממליץ להחליפו לפני.

פורסם
למה לא פשוט להעביר אותו לחבר טוב שאתה סומך עליו, שיסע עליו מידי פעם ויהנה מהרכב ?

אני גם חושב כך,

דבר עם חבר שאתה סומך עליו, להעמיד את הרכב ליד ביתו , פעם בכמה ימים שיעשה סיבוב , אולי לנפח צמיגים שצריך וכו'.

אין סיבה שחבר טוב לא יסכים לזה.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

שנה זה לא הרבה זמן. מאמין שתמצא מישהו שאתה יכול לסמוך עליו חבר או משפחה שיהיה מוכן להניע את הרכב פעם בשבוע שבועיים ולעשות בו סיבוב של 20 דקות כל פעם. כמובן שזה מנקודת הנחה שמדובר ברכב "רגיל" שאתה אוהב ולא איזה משהו נדיר ויקר כי אז זה סיפור אחר.

פורסם
אני גם חושב כך,

דבר עם חבר שאתה סומך עליו, להעמיד את הרכב ליד ביתו , פעם בכמה ימים שיעשה סיבוב , אולי לנפח צמיגים שצריך וכו'.

אין סיבה שחבר טוב לא יסכים לזה.

אז הוא כבר יצטרך לעשות ביטוח דבר שייקר את העניין.

פורסם
אז הוא כבר יצטרך לעשות ביטוח דבר שייקר את העניין.

או לשלם ביטוח ושהרכב לא יירקב בחניה סגורה , או לשלם על מקום סגור והרכב יירקב שם ומי יודע מה יהיה אחרי שנה שיבוא לקחת אותו.

אני הייתי מעדיף את האופציה הראשונה.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

אני מכיר מוסכים מורשים של יבואני הרכב שמעניקים שירות אחסנה לרכבים מהמותגים שהם מייבאים. אם אני לא טועה, העלות נעה סביב ה- 15 ש"ח ליום.

• תוכן חדש...