Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי את השרטוט הנ"ל מהספר היינס. מרק שים לב כי הרכיב שהקפת בעיגול 10571 הינו הרכיב אשר שולט על הנעילה המרכזית ואין לו קשר לחלונות החשמל. ממסר חלונות החשמל הינו הרכיב 04260, אשר למיטב הבנתי וע"פ מדידות שביצעתי בשטח הינו הממסר אשר נותן פלוס 12V לאחר סוויץ דרך רגל 87 למפסק הנוסע ומפסק הנהג.

ROOONEEYY

פורסם
תודה על התשובות, בינתיים התקנת ממסרים לא על הפרק, לפי מה שנראה לי הבעיה היא במתג הנוסע או בחיווט אליו.

מצ"ב תמונת המפסק של צד הנוסע, אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי איך לחבר אותו נכון ומהי הדיאגרמה שלו, חיפשתי באינטרנט ומצאתי את האתר של המתג, אולם לא רואים כאן כלום http://www.ansor.it/alza2.htm (המפסק האחרון בעמוד).

כרגע המפסק מחובר כך http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=325744&d=1360765998, אולי החיבור הנ"ל אינו נכון? אולי עשיתי שם סבטוחה והמפסק כלל לא מחובר נכון? (לא להתייחס לצבעי החוטים מכיוון שתקע והשקע נלקחו מרכב אחר לצורך החיבור וההלחמה אל המתג).

שוב המון תודה לכולם

אולי השרטוטים המצורפים יעזרו לך.

סימנתי באדום את הכפתורים.

Pages from Haynes Manuals - Fiat Uno Service And Repair Manual (83-95)-2.pdf

Pages from Haynes Manuals - Fiat Uno Service And Repair Manual (83-95).pdf

איזה כייף לי :)

פורסם
אולי השרטוטים המצורפים יעזרו לך.

סימנתי באדום את הכפתורים.

תודה מרק, כפי שציינתי יש ברשותי את השרטוטים הנ"ל. הבעיה היא שההיינס הינו אנגלי, לכן לא הצלחתי לפענח האם ימין זה צד נהג או צד נוסע (מכיוון שהם נוהגים בצד ימין), בכל מקרה בשרטוט שלהם לכפתור מגיעים 6 חוטים, אולם אצלי כפי שניתן לראות בתמונה ישנם רק 5 חוטים שהולכים לכפתור ולכן יש לי חשד שאצלי החיבור של הכפתור אינו נכון.

ROOONEEYY

פורסם
תודה מרק, כפי שציינתי יש ברשותי את השרטוטים הנ"ל. הבעיה היא שההיינס הינו אנגלי, לכן לא הצלחתי לפענח האם ימין זה צד נהג או צד נוסע (מכיוון שהם נוהגים בצד ימין), בכל מקרה בשרטוט שלהם לכפתור מגיעים 6 חוטים, אולם אצלי כפי שניתן לראות בתמונה ישנם רק 5 חוטים שהולכים לכפתור ולכן יש לי חשד שאצלי החיבור של הכפתור אינו נכון.

זה לא משנה אנגלי או לא

שים לב כי,מתג צד נוסע (לא משנה אם הוא בימין או שמאל)

מחובר,דרך מתג צד נהג מה שמאפשר הרמת/הורדת

חלון נוסע,דרך מתג נהג

ואילו מתג צד נהג מחובר ישירות להזנה V12 ולמנוע צד נהג.

פורסם
מוזר מאוד מה שאתה כותב.

1. בסכימת החשמל המצורפת עבור פיאט טיפו שנת 1991 נראה בבירור שקיימים ממסרים.

ראה חלק מספר 46 בשרטוט.

2. בסכימת החשמל עבור פיאט אונו שנת 95 ומטה ניתן לראות שקיים ממסר או יחידה כולשהי המחוברת בין המתגים למנועים ראה חלק מספר 10571.

לעניות דעתי כנראה זו יחידת ממסרים.

איפה רפי לין כאשר צריך אותו :-D

מה שהקפת זה "המוח" של הנעילה מרכזית

פורסם

אני ממליץ לך להחליף את החוטים המקוריים,במוליכים גמישים 2.5 ממ"ר

לא צריך שום שרטוט,תחליף צבע בצבע

במכוניות האלו,(היו לי 3 אונו) יש נטייה לחוטים

להיחתך עם הזמן,במוביל הפלסטיק ביציאה לתוך הדלת

וכך למעשה עובי המוליך יורד וגורם לנפילת מתח.

פורסם
טעות שלי.

אבל חלק מספר 04260 נראה כממסר של מנועי החשמל.

לא ראיתי חלק מספר 04260,בכל אופן

גם מהסתכלות בשרטוט ברור לחלוטין,כי כל זרם המנוע עובר דרך המתג

אם זכרוני אינו מטעה אותי,אז גם ב 306 שנת 94 שהייתה לי זה בדיוק כך

ובמרבית הרכבים של אותה התקופה.

בשנות ה 90 העליזות,עבדתי באביזרי רכב והתקנתי המון מרימי שמשות

לחלונות מקוריים,וכן חלונות חשמל אוניברסליים של ספאל לכן אני מכיר את הסכמות הללו.

פורסם

אין לי בעיה להחליף חוט בחוט, הבעיה היא שאני לא יודע ובטוח ב 100% שהכל מחובר עכשיו נכון.

היה שם פעם מפסק אורגינלי אשר לא עבד, ואז נעשתה קומבינה ככה שהחלון היה יורד רק דרך הנהג (ובצד הנוסע לא היה מפסק כלל), עד שנמאס לי וקניתי מפסק חדש וחיברתי הכל (ניתן לראות תמונות של החיבור בהודעות הקודמות).

אולי החיבור הנ"ל לא נעשה כמו שצריך? הרי בשרטוטים למפסק מגיעים 6 חוטים, ואילו אצלי רק 5...

כמו כן קפצתי לחשמלאי שחיבר 12V מסוללה של מברגה אל המנוע והחלון בקושי עלה, אבל אתמול כשחיברתי את המנוע ישירות למצבר עם כבלים הוא עלה מהר. מה לעזעזל קורה פה?!?

ROOONEEYY

פורסם

סוללה של מברגה לא מסוגלת לעמוד בצריכת הזרם של המנוע החשמלי של החלונות שעשוייה להגיע ל-7 אמפר בזמן הורדת החלון ול-10 אמפר או יותר בזמן עליית החלון ולכן גם מתח הסוללה יורד בצורה מהירה מתחת ל-12 וולט ולכן החלון עלה לאט.

איזה כייף לי :)

פורסם
אין לי בעיה להחליף חוט בחוט, הבעיה היא שאני לא יודע ובטוח ב 100% שהכל מחובר עכשיו נכון.

היה שם פעם מפסק אורגינלי אשר לא עבד, ואז נעשתה קומבינה ככה שהחלון היה יורד רק דרך הנהג (ובצד הנוסע לא היה מפסק כלל), עד שנמאס לי וקניתי מפסק חדש וחיברתי הכל (ניתן לראות תמונות של החיבור בהודעות הקודמות).

אולי החיבור הנ"ל לא נעשה כמו שצריך? הרי בשרטוטים למפסק מגיעים 6 חוטים, ואילו אצלי רק 5...

כמו כן קפצתי לחשמלאי שחיבר 12V מסוללה של מברגה אל המנוע והחלון בקושי עלה, אבל אתמול כשחיברתי את המנוע ישירות למצבר עם כבלים הוא עלה מהר. מה לעזעזל קורה פה?!?

השרטוט של היינס,זה שרטוט מקורי מפיאט

תחווט לפיו חוט לחוט שים לב כי בשרטוט,מופיעים גם צבעי החוטים

וגם סדר החוטים במפסקים

אם המנוע עובד טוב בחיבור ישיר למצבר,אזי סביר להניח כי הוא תקין.

פורסם

עשיתם לי חשק, בBMW קופה שלי מודל 1987 גם החלונות ענקיים וזזים לאט מדי. החלפת גומיות לא עזרה.

בהזדמנות קרובה אחליף את החיווט.

ולא, אין שום ממסרים בין המפסקים למנועים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...