Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הערכת מחיר לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מספר שאלות לגבי המחיר הריאלי שיש לשלם על רכב משומש.

אני בודק אופציה על רכב משומש במצב טוב, המוכר טוען שהרכב טופל רק במוסך מורשה.

הרכב עם קילומטרז' נמוך יחסית כך שהמחירון המשוקלל ביד 2 גבוהה יותר מהמחירון המקורי (ללא השקלול)

בנוסף, המוכר טוען שהוא קנה לרכב מערכת סאונד חדשה בעלות 2,000 ש"ח לפני שנה.

מצד שני, לרכב נשאר עוד חודשיים לסיום הטסט.

המוכר דורש 2,000 ש"ח מעל המחירון המשוקלל.

מה אתם חושבים?

כמה הרכב שווה?

מצטער על החפירה. תודה למי שיוכל לענות!

תודה!!!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קשה לענות על זה מבלי לדעת את סוג הרכב, יד , ק"מ וכדומה.

לדעתי, אם הטסט כ"כ קרוב- צריך לקזז מהמחיר.

בקשר למערכת, אם זו "מערכת" כהגדרתה- לפחות מגבר, רדיו דיסק ורמקולים, סביר להניח שכחבילה במחיר כזה מדובר בזבל סיני.

לא הייתי מוסיף עליה כסף.

אם מדובר ברדיו דיסק במחיר כזה הייתי שוקל להוסיף כסף אם מדובר בדגם טוב ויש לך אהבה לתחום.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

שמע יש פה בפורום שתי אסכולות, ותכף תראה אותם כשיתחילו להגיב לך

א. יגידו שאם תשלם שקל מעל המחירון, אתה הפראייר הכי גדול במדינה, מינימום בן מעמד הביניים שמצביע לביבי...

ב. שיגידו שצריך לבחון כל מקרה לגופו והמחירון הוא קו מנחה, אבל לא גורף והכל תלוי באקזמפר שעומד לפניך

אני יותר נוטה לאסכולה השניה, אם הרכב שלפניך הוא נפוץ (שיש כ-100 מודעות ביד 2 בכל רגע נתון)

ויש לו נתונים טובים והוא נחשב (ע"פ דעת רוב לפחות) לאמין מכנית ומטופל לפי הספר עם קבלות, והוא שמור קוסמטית,

ואין בו שברים בחלקי הפנים, והצמיגים שלו תקינים ויש טסט לחצי שנה לפחות, אז אפשר להתחיל לדון על מחירון משוקלל

לגבי המערכת, אם זה הטיעון שלו שיפרק אותה ויעשה איתה מה שבא לו

אגב קילומטרז' נמוך, כמה נמוך? 70K ב 7 שנים? או 70K ב 3 שנים?

כי יחסית לרכבי ליסינג שיוצאים היום עם 120K אחרי 3 שנים, גם 70K ב 3 שנים זה כבר מחזה נדיר

אם הרכב לא נסע הרבה, יש גם בלאי שמש, דברים נוטים להתייבש והרבה חלקים צריך להחליף בהתאם לגיל ולא הקילומטראז'

כדאי שתגיד גם על איזה רכב מדובר ואז ידעו לתת לך מידע יותר קונקרטי

פורסם

בנוסף, אני רוצה לשאול לפי איזה מחירון נהוג ללכת היום? לפי יד-2 או לפי לוי יצחק?

ברכב שאני מחפש יש פער יחסית גדול. 19K ביד 2. ו-16.5K בלוי יצחק?

לפי מי ללכת?

תודה רבה למי שיכול לעזור!

פורסם

על הנייר נתוני הרכב סבירים עד טובים, מחירון משוקלל הייתי משלם במקרה שאכן הרכב היה במצב מצויין ועם טסט ארוך יותר, וגם אז כנראה שלא על פיז'ו ידנית (ולא שחלילה יש לי משהו נגדם, אני נוהג באחת כאת בדיוק).

לבקש מעל למחירון המשוקלל זו הגזמה.

בקשר למערכת, זה כבר שיקול שלך.

מערכת טובה תביא לך איזשהי תועלת?

אם כן והמערכת טובה תחשוב כמה אתה מוכן לשלם עליה.

אם לא מעניינת אותך, שיפרק...

פורסם

תמסור לו שילך לעשות חמוצים. אני רואה ביד 2 עשרות מודעות של רכבים מהסוג שציינת (למען ההגינות יותר עם נפח מנוע 1600) שמשבוע לשבוע המחיר המבוקש עליהם יורד ועדיין אין קונה. ומדובר על רכבים עם ק"מ נמוך מאוד ולא רכב שחוט עם 300,000 ק"מ. אין לפיג'ו 206 שוק וכדאי שתסביר את זה למוכר הרכב שיפנים. רק לשם המחשה ראיתי XS לפני מספר שבועות שביקשו עליה 33 והמכירון עומד על 39. הרכב הזה מפורסם המון זמן. אחרי מספר דקות המוכר הסכים למכור ב-28 וזה לפני הבדיקה. אל תשלם שקל מעל המחירון ובטח לא על פיג'ו.

לגבי המערכת תגיד לו שיפרק אותה. רק המחשבה על הכאבי ראש שהוא יצטרך לעבור ולשלם למתקין שיפרק את הרמקולים וכו הוא יחשוב פעמיים. לגבי המחירון רק לוי יצחק. יד 2 לא רלוונטי בכלל.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

הייתי אומר לו שיקח את המערכת איתו ושיוריד את ה 2000 ש"ח וכמובן שישים במקומה את המערכת המקורית של הרכב ואם הוא אומר שאין לו אותה אז שיוריד לך מהמחיר גם עלות של מערכת בסיסית שתצטרך לרכוש

פורסם

אני אקצין יותר ואומר שגן מחירון לא הייתי משלם על רכב הנ"ל ךא משוקלל ולא לפני שקלולים. (כמובן שמדברים רק על לוי יצחק)

אין מה לעשות במצב השוק של היום מדובר על שוק של קונים בלבד!! אין דבר כזה שאנשים מקבלים היום מחירונים אלה אם כן נפלת על רכב נדיר שמור בצורה מטורפת ונדלקת עליו עד כדי כך שאתה מסונור.

אני מעריך שלפני הרכישה שאתה רוצה לבצע היום ביצעת גם מכירה של רכב קיים (זה לפחות המצב שקורה לרוב) וגם אתה התפשרת במחיר וסביר להניח שלא קיבלת מחיר מחירון.

כמו כן לכל כלל יש יוצא מן הכלל אבל אותו ציינתי קודם.

בכל מקרה תעשה חושבים ותבדוק אופציות נוספות, אני יכול להגיד לך שבמחיר הזה הוא לא ימכור, יקח לו אולי חודש אולי חודשיים אבל בסופו של דבר הוא יוריד את המחיר אותו הוא מבקש.

סתם מתוך סקרנות ידוע לך כמה זמן הרכב הזה מפורסם בלוח היד שנייה...???

פורסם

תשאל אותו ( את המוכר ) כמה כסף חברת הביטוח שלו תשלם לו אם הרכב שלו נגנב/ טוטלוס.

ואז הוא יבין שמחירון יד 2 לא רלוונטי בעליל.

כל חברות הביטוח עובדות לפי מחירונו של לוי יצחק.

ובחיים לא הייתי משלם מחירון על דגמי פיג׳ו או סיטרואן! אל תהיה הפראייר!

בהצלחה

פורסם
תשאל אותו ( את המוכר ) כמה כסף חברת הביטוח שלו תשלם לו אם הרכב שלו נגנב/ טוטלוס.

ואז הוא יבין שמחירון יד 2 לא רלוונטי בעליל.

כל חברות הביטוח עובדות לפי מחירונו של לוי יצחק.

ובחיים לא הייתי משלם מחירון על דגמי פיג׳ו או סיטרואן! אל תהיה הפראייר!

בהצלחה

אף פעם לא חשבתי על האפשרות לברר ככה על מחיר מחירון - אהבתי

• תוכן חדש...