Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בינתיים גיליתי משהו חדש, ואני דורש לקבל את החלק שלי בכסף שמגיע מאמריקה (שכן הוא אמור לפרנס גם אותי, מסתבר). זה ממש יבוא לי בטוב בתקופה לא קלה זו. למי להעביר פרטי חשבון?

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 3

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לעומת זאת אם תבין את הנקודות האלה ותנסה לנצל אותן לטובתך אולי תרוויח משהו.

סתם לדוגמה אם תשים תל אביבי בראש מפלגת העבודה אולי היא לא תגרד את אחוז החסימה מלמטה.

סתם לדוגמה אם תחפש פוליטיקאי טוב (שזה מקצוע בפני עצמו) במקום רמטכ"ל תורן לשעבר, אולי אשכרה השמאל יוכל להציג אלטרנטיבה שהיא לא בדיחה, או לחפש איזה מישהו שהוא מרכז אמורפי כזה

אתה חושב שמצב השמאל טוב יותר איפשהו?

אין כמו מגיפה חזקה לעורר רגשות לאומיים, ועם כמה שזה תהליך נפילה של השמאל באירופה כבר, הוא יואץ יותר בגלל הקורונה

אני רק רוצה להבהיר את הנקודה הזו, כי אולי איכשהו היא לא ברורה: לא אני ולא יבגניפ (למיטב ידיעתי) ממנים את נציגי המרכז-שמאל (או מרכז-מרכז, איך שבא לכם). סתם, שלא נפספס משהו.

זה לא עניין של מצב השמאל. אני לא חושב שהתשובות הנכונות הן תמיד רק בצד שלי, ושאם לא אז שוברים את הכלים.זה עניין של הסכמה בסיסית על כמה דברים, כמו שלטון החוק למשל. עכשיו, אני בוודאי לא אומר שביבי אשם, או שהפרקליטות חפה מטעויות, או משחיתות, או שיש או אין אכיפה בררנית. אני לא מתיימר להבין בכל הדברים האלה. אבל מאוד ברור לי, שראש ממשלה שטובת המדינה מהווה שיקול עיקרי עבורו לא ממשיך לכהן כראש ממשלה כשהוא מואשם ב-3 תיקים פליליים. גם כי יש פה ניגוד עניינים זועק לשמיים, וגם כי זה משליך על אמינות מערכת אכיפת החוק בעיני הציבור. הדבר הנכון לעשות, לטובת המדינה, הוא שהוא ילחם על חפותו כאזרח, לא כראש ממשלה.

אבל אפילו נתניהו עצמו הוא לא הבעיה. כי ראש הממשלה הבא אחריו ילך עוד צעד קדימה, ועוד צעד קדימה. ובסוף תקבל פה את ארדואן.

מעבר לזה, גם העניין של אחריות בסיסית של הפרט על עצמו והצורך לכלכל את עצמו לא כל כך חזק פה.

לא אמרתי שדווקא ארה"ב היא המקום הכי מוצלח לגור בו. יש שם המון יתרונות, אבל גם לא מעט חסרונות. וזה ממש לא קשור רק לשמאל או ימין.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
לפני 1 שעה, avi 1234 כתב:

אין מצב שמשפחה בת 7 ילדים חיה משכר מינימום

זה אפילו לא עוני...

אתה סתם זורק סכומים וסיסמאות

הסכומים שהם מביאים מאמריקה (מאות מיליונים בשנה) מפרנסות אותך ואותי

כספי התרומות מארה"ב לא ממוסים, ולכן לא עוזרים למדינה ולשאר האזרחים בגרוש. הם מגיעים היישר אל הקהילות החרדיות הגדולות, בהתאם לחסידות ממנה הגיע הכסף . 

משפחת 7 נפשות לא חיה משכר מינימום. היא חיה מקבצאות ילדים, מס הכנסה שלילי, קצבת כולל, משכורת אחת של עבודה בשחור, ופה ושם תרומות/גמ"חים. זה לא הרבה כסף בסופו של דבר, אבל רמת החיים של המשפחות האלו בחלקן הגדול די מזעזעת.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, Pika007 כתב:

כספי התרומות מארה"ב לא ממוסים, ולכן לא עוזרים למדינה ולשאר האזרחים בגרוש. הם מגיעים היישר אל הקהילות הגדולות. 

משפחת 7 נפשות לא חיה משכר מינימום. היא חיה מקבצאות ילדים, מס הכנסה שלילי, קצבת כולל, משכורת אחת של עבודה בשחור, ופה ושם תרומות/גמ"חים. זה לא הרבה כסף בסופו של דבר, אבל רמת החיים של המשפחות האלו בחלקן הגדול די מזעזעת.

עוזרים למדינה כי קונים בזה בסופר...

אם זה ההכנסות שלהם

מהיכן הם קונים בדיוק דירות???

מ ה150-190 שקל לילד?

דירת 3 חדרים במרכזים החרדים לא עולה פחות מ 1.4 מיליון

לשיטתך הם מתפרנסים מ 5000 שקל פלוס 150 שח לילד פלוס 500 שקל שמקבל אברך

ועוד משלמים משכנתא

נו בחייאתתת

עריכה אחרונה על ידי avi 1234
פורסם

מי היה מאמין, אני לא מצליח להתאפק..

אבי, תרגיל במתמטיקה:

משה מרוויח 20,000 בחודש, משלם לפי מדרגות מס הקבועות, יש לו שני ילדים וכלב, והוא קונה להם בסופר. משה קונה עם משפחתו דירה ב2 מיליון בהרצליה, ומשלם 3 אחוז מס על רכישת דירה. כמו כן יש לו רכב, הוא נוהג, משלם מס על הדלק, שילם מס על הרכב ועוד. אה והוא גם שירת בצבא.

יוסי מרוויח 4000 רשמית. כשאף אחד לא רואה, בן דודה שלו מברוקלין מעביר לו עוד 10,000 בחודש. עליהם הוא לא משלם מס בכלל. חוץ מעל מה שהוא קונה בסופר. יש לו 7 ילדים שלכל אחד מהם הטבות כלכליות שונות מהמדינה. אין לו רכב. ועל הדירה שלו ב1.4 מיליון בבני ברק הוא לא שילם שקל מס, כי זה מתחת למדרגת המס הבסיסית. צבא? לא צריך. מתפללים למשיח שיעיף את החיזבאללה מהגדרות, כמו שהעביר את הקורונה.

עזור לי להבין באיזה עולם הזוי התרומה של יוסי - שהלכה למעשה מתחמק מתשלום מיסים, לא משרת בצבא, ולא עושה כלום חוץ מלתת באישתו וללמוד תורה - שווה לזו של משה.

• מעניין 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 48 דקות, pooh-bear כתב:

אבל מאוד ברור לי, שראש ממשלה שטובת המדינה מהווה שיקול עיקרי עבורו לא ממשיך לכהן כראש ממשלה כשהוא מואשם ב-3 תיקים פליליים. גם כי יש פה ניגוד עניינים זועק לשמיים, וגם כי זה משליך על אמינות מערכת אכיפת החוק בעיני הציבור. הדבר הנכון לעשות, לטובת המדינה, הוא שהוא ילחם על חפותו כאזרח, לא כראש ממשלה.

ראשית, לפי החוק, ראש ממשלה יכול להמשיך לכהן, תחת כתב אישום, עד פסק דין חלוט. החוק מאוד מפורש וברור בנושא הזה. ההתפלפלות האם זה תקף לגבי הרכבת ממשלה חדשה הן לדעתי התעסקות בתפל ובכל מקרה מנוגדות לרוח החוק.

שנית, אתה בעצמך הודית שאתה לא אומר שהפרקליטות חפה מטעויות, או משחיתות. יתרה מכך, קיים תקדים יעקב נאמן, בו היועץ המשפטי הגיש (לכאורה) כתב אישום נגד יעקב נאמן במטרה מובהקת לסכל את מינויו לתפקיד שר המשפטים, כי הוא חשש שנאמן ידיח אותו מתפקידו. גם כשהדבר לא נעשה בזדון, הגשת כתב אישום בפני עצמה היא תהליך טכני חסר משמעות. לא היועץ המשפטי מחליט אם אדם אשם או לא, אלא בית המשפט. ואפילו בין כותלי בית המשפט יכולות להיות אי הסכמות.
הגשת כתב אישום היא פעולה טכנית לחלוטין שלא מעידה על אשמה, ולכן אין שום סיבה שהפעולה הטכנית הזאת תגרום לפיטוריו של ראש ממשלה, או תמנע ממישהו לכהן כראש ממשלה. בפרט, אין שום הגיון להפקיד בידי יועץ משפטי - שהוא בסופו של דבר פקיד אחד - את היכולת לקבוע את זהותו של ראש הממשלה.

עכשיו, מנקודת המבט של נתניהו - ושל רבים ממצביעיו - הוא הקדיש את כל חייו לשירות מדינת ישראל, הוא עושה (בעיניו) את מה שהכי טוב עבור המדינה, אין אדם אחר במערכת הפוליטית מוכשר יותר ממנו והאישומים נגדו הם תקדימיים. לכן, מנקודת המבט הזאת, הדבר הנכון לעשות, לטובת המדינה, היא שהוא ימשיך לכהן בתפקיד ראש הממשלה.

פורסם
לפני 34 דקות, avi 1234 כתב:

נו בחיאאאאאת

אני אמור להגיד תודה על זה שהקבוצה הזו עוד לא מצאה דרך להתחמק מתשלום מע"מ על מוצרי מחיה בסיסיים? אתה שם לב למה שאתה אומר?

אתה ראית פעם איך חלק נכבד מהמשפחות חיות בבני ברק? קודם כל, הרבה מהדירות לא נקנות ע"י המשפחה אלא באופן מרוכז. דבר שני, תוספות בניה לא חוקיות ואלתורים בכל חור, בניינים לא חוקיים עם היתר לא מתאים, פיצולים, דחיסת משפחות בדירות קטנות מדי (חלק ממה שדיברתי עליו בנוגע לרמת חיים)

בני ברק זה מערב פרוע בכל ענייני הדירות. 

אפשט את מה שיבגני כתב לרמה הכי פשוטה שניתן:

ההכנסה למדינה מרוב המשפחות החרדיות היא אך ורק המע"מ על הכסף שהם מוציאים, כלומר 17% מההכנסה הזעומה שלהם. רוצה להיות לארג'? 17% מ 7000 ש"ח. בוא נשכח לרגע שחלק נכבד מהכסף הזה בכלל מגיע מהמדינה, אז זו גם ככה בדיחה.

ההכנסה למדינה מאדם שכיר המרוויח את השכר הממוצע במשק- מס הכנסה ישיר על המשכורת שלו, מע"מ על המוצרים הרגילים שהוא צורך, אם יש לו רכב- מעל 70% מיסים על דלק, אגרת רישוי ועוד כל מיני דברים כיפיים כאלו מסביב, קנה רכב? 100% מס, וכו' וכו'. באופן כללי נטל המיסים על השכיר הממוצע בישראל עולה על 38% (וזו הערכה נמוכה מאוד שכן היא כבר ישנה)

אם ניקח שכר נמוך מהממוצע במשק, בית בו עובדים 2 אנשים- תעשה 38% מ 16,000, תקבל 6080. ולא לשכוח שהמקסימום שהזוג הזה מקבל זו קצבה על 2 ילדים ושום דבר מעבר.

שם לב לפער הפשוט מפגר בהכנסה ממיסים? עכשיו נכניס לתחשיב את העובדה שהמשפחה החרדית מקבלת קצבאות גבוהות בהרבה- למדינה אין שם בכלל הכנסה ממיסים, למעשה היא נאלצת להוציא כסף, שנגבה משאר האוכלוסיה דרך מנגנונים כמו ביטוח לאומי.

אגב, זו הסיבה שבגינה המדינה מסבסדת סטודנטים- אקדמאי לאחר מכן מרוויח שכר גבוה יותר, ובמשך כל חייו צורך יותר ומשלם מיסים גבוהים יותר. בטווח הארוך, זה מאוד, מאוד משתלם למדינה.

• מעניין 1
פורסם
לפני 18 דקות, יבגניפ כתב:

מי היה מאמין, אני לא מצליח להתאפק..

אבי, תרגיל במתמטיקה:

משה מרוויח 20,000 בחודש, משלם לפי מדרגות מס הקבועות, יש לו שני ילדים וכלב, והוא קונה להם בסופר. משה קונה עם משפחתו דירה ב2 מיליון בהרצליה, ומשלם 3 אחוז מס על רכישת דירה. כמו כן יש לו רכב, הוא נוהג, משלם מס על הדלק, שילם מס על הרכב ועוד. אה והוא גם שירת בצבא.

יוסי מרוויח 4000 רשמית. כשאף אחד לא רואה, בן דודה שלו מברוקלין מעביר לו עוד 10,000 בחודש. עליהם הוא לא משלם מס בכלל. חוץ מעל מה שהוא קונה בסופר. יש לו 7 ילדים שלכל אחד מהם הטבות כלכליות שונות מהמדינה. אין לו רכב. ועל הדירה שלו ב1.4 מיליון בבני ברק הוא לא שילם שקל מס, כי זה מתחת למדרגת המס הבסיסית. צבא? לא צריך. מתפללים למשיח שיעיף את החיזבאללה מהגדרות, כמו שהעביר את הקורונה.

עזור לי להבין באיזה עולם הזוי התרומה של יוסי - שהלכה למעשה מתחמק מתשלום מיסים, לא משרת בצבא, ולא עושה כלום חוץ מלתת באישתו וללמוד תורה - שווה לזו של משה.

בנתונים שאתה מציג אתה צודק לגמרי

השאלה אם הם נכונים

נניח שיש 100000 בתי אב חרדים

לכולם יש דודה בברוקלין ששולחת להם 10000 שח?

בוא תגלה לי איזו הטבה כלכלית הוא מקבל על הילדים חוץ מ 150 שקל קצבת ילדים

ו500 שקל שהוא מקבל אם הוא בכולל

לחרדי אין רכב?

(בפעמים שהייתי בבני ברק הכל היה פקוק)

1.4 זה דוגמא

בבני ברק עולה קרוב ל 2 מיליון

פורסם

48.7% מהגברים החרדים בישראל עובדים, זה כל מה שאתה צריך לדעת. גם אם ה-51.3% הנותרים "עובדים", הם כנראה עושים זאת בשחור.

פורסם
לפני 4 דקות, avi 1234 כתב:

בנתונים שאתה מציג אתה צודק לגמרי

השאלה אם הם נכונים

הם נכונים לחלוטין על פי הלמ״ס.

בממוצע יש פחות בעלי רכבים בריכוזים חרדיים.

שוב, בתי חולים זו לא ״הטבה״ שהחרדי מקבל. זה פשוט משהו שממומן מהיסים שהוא לא משלם. גם צבא ומשטרה. שוב, לא לפי דעתי. עובדתית.

בוודאי שלא לכולם יש דודה בברוקלין. גם מי שחי עם שבעה ילדים בשלושה חדרים הוא מסכן. לא משנה מי קנה לו את הדירה.

גם אם דירה עולה שני מיליון - המס הוא פחות מ-15,000 חד פעמים. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 1 דקה, MiniMiz3r כתב:

48.7% מהגברים החרדים בישראל עובדים, זה כל מה שאתה צריך לדעת. גם אם ה-51.3% הנותרים "עובדים", הם כנראה עושים זאת בשחור.

ברור לי שלא כולם עובדים

אבל אחד מבני הזוג עובד

וכנראה לא מרויח 5000 שח

כשיש לו 7 ילדים

אני לא מצדיק אותם ולא בא לי לחיות ככה

אבל הטענות שלכם לדעתי לא כצעקתה

פורסם

אם הוא "כנראה לא מרוויח 5000", אז יש שתי אפשרויות:

א) הוא מרוויח הרבה יותר

ב) הוא מרוויח הרבה יותר אבל מעלים את ההכנסה הזאת

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, pooh-bear כתב:

יאללה, שיהיה לכולנו בהצלחה. לא רוצה להתבכיין יותר. עד כמה שכואב להגיד את זה, oryo צדק. אין פה שום עתיד.

לפני כשעה, pooh-bear כתב:

אבל אפילו נתניהו עצמו הוא לא הבעיה. כי ראש הממשלה הבא אחריו ילך עוד צעד קדימה, ועוד צעד קדימה. ובסוף תקבל פה את ארדואן.

אקסטרפולציות, אקסטרפולציות בכל מקום!

נתחיל מהקל, נושא החרדים. מה שמדאיג הוא הריבוי הטבעי ואופי החיים הנוכחי. אני גם ראיתי את הפוסטים של אור (ויתקן אותי @oryo אם אני מקשקש פה יותר מידי), וסה"כ יש נקודה בה הם יהוו אחוז מספיק גדול באוכלוסיה כך שהמדינה לא תוכל לממן את עצמה (אני שם שניה בצד את שאר ההשפעה שיש לגידול כזה). אני מסכים עם זה בגדול. עם זאת מדובר באקסטרפולציה ללא תיקנון. כמו שהם משלמים יותר מיסים (ישירים) מאשר בעבר, ככה אפשר (אם רוצים להיות אופטימיים) להאמין שהמצב יכול (שים לב, אמרתי יכול) להשתפר. בין אם תהליך חילון, מודרניזציה, פוליטיקה או מלחמת אחים (קרה או חמה). חלק מהגורמים האלה, או כולם.

רוצה איזה אנקדוטה? תראה מה קרה עם הקורונה. כמה מהר הם (החרדים) הפכו למוקצים בעיניי האוכלוסיה המורחבת. אפילו יותר מהערבים (להם גם היה גידול בכמות החולים המאומתים). אשכרה המלך היה צריך לעלות על הפודיום ולבקש מהעם (יענו הבוחרים שלו) להפסיק להדיר אוכלוסיה שלמה (נו, ביבי שלנו, ביבי הערבים נוהרים).

זה סממן ל"חלאס" של הציבור הכללי כלפי ציבור אחר. וזה קרה כי היו כמות חולים מאומתת גדולה יותר (בפער) משאר האוכלוסייה.

נמשיך עם היותר קשה, פולטיקה. תראה, זה נכון שהמלך הנוכחי שולט ביד רמה. אבל זה משהו מיוחד. היכולת שלו לצבור כוח היא פנומינאלית. לטעון שהבא בתור יהיה מוכשר כמוהו? אני לא מאמין. אתה לא נותן מספיק קרדיט לביבס. 

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...