Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

פורסם
לפני 2 דקות, DareDevil כתב:

https://www.ynet.co.il/economy/article/sywjcmzqr

screenshot-www_ynet_co.il-2024_07.20-16_20_23.png.53ffb87c56195a29822b3e89e7621df6.png

תגידו למה לא לייבא מהודו?

עלויות הובלה וחודשיים דרך מייקרים משמעותית.

מכולה מהודו היום זה 6000 דולר. חלק את זה על כ 30 מקררים  שאולי ייכנסו וקיבלת רק הובלה 200 דולר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 22.2.2024 בשעה 10:01, יובל .מ. כתב:

מה שמחזיר אותי למה שרשמתי - תמיד היו כיסתוחים במדינת ישראל, לנסות לצבוע את זה כ"הנה משטרת בן גביר" זה טעות מוחלטת.

מעניין אותי אם יהיה איזה שלב שבו תודה שמדובר במשטרת בן גביר.

IMG_9360.jpeg

• אהבתי 3
  • מבאס 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מה? להיות מסוכסך עם כל העולם בא עם השלכות???

אני קצת רוצה לחפש את הציטוטים מסביבות פברואר שאנשים פה צחקו עלי "אוי לא, עמיתים של פיקה מחו"ל מסתכלים עליו מוזר"

מדי פעם צריך להסתכל מעבר לקצה האף של עצמנו (וגם לא לשים את כל הביצים בסל אחד...)

נגד ההנהגה הטורקית והדיקטטור שבראשה יש לי הרבה מאוד להגיד.

נגד העם הטורקי- הרבה פחות. מקווה שהדיקטטור יעוף בדרך זו או אחרת ונוכל לתקן את היחסים.

פורסם
לפני 5 שעות, RK כתב:

החד פעמי ממש לא שטויות, כי הנזק הסביבתי של זה עצום.

באופן כללי? כן.

באופן פרטני? ישראל אחראית בערך ל0.02 אחוז מהזיהום העולמי (לדוגמא פליטת CO2: https://www.worldometers.info/co2-emissions/co2-emissions-by-country/ ) גם בארץ המצב לא כזה גרוע ואתה לא רואה זבל בכל פינה, יש מחזור, הזבל בסך הכל מטופל כמו שצריך, והכל טוב. בגלל זה גם חושב שלשלוח עשרות אנשים כל שנה לועידת אקלים זה מטופש.

מצאו גימיק על החד פעמי כי יותר קל להיטפל למשפחה ישראלית/נורבגית/אמריקאית/גרמנית שיוצאת לפיקניק ופחות לסינים/הודים/מדינות ערב.

• מצחיק 1
פורסם

אין קשר בלי פליטת מזהמים למשפחות שלמות שזורקות עשרות ק״ג של חד פעמי בשנה כי קשה לשטוף ולשמור כשרות כשאוכלים 9 נפשות כל ארוחה. 

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

באופן כללי? כן.

באופן פרטני? ישראל אחראית בערך ל0.02 אחוז מהזיהום העולמי (לדוגמא פליטת CO2: https://www.worldometers.info/co2-emissions/co2-emissions-by-country/ ) גם בארץ המצב לא כזה גרוע ואתה לא רואה זבל בכל פינה, יש מחזור, הזבל בסך הכל מטופל כמו שצריך, והכל טוב. בגלל זה גם חושב שלשלוח עשרות אנשים כל שנה לועידת אקלים זה מטופש.

מצאו גימיק על החד פעמי כי יותר קל להיטפל למשפחה ישראלית/נורבגית/אמריקאית/גרמנית שיוצאת לפיקניק ופחות לסינים/הודים/מדינות ערב.

כפי שאמרו פה, אין קשר בין פליטת CO2 (או מתאן, או מזהמים אחרים לאטמוספירה) לבין פסולת פלסטיק.

"יש מחזור, הזבל מטופל כמו שצריך"

לא. במגזר הביתי ישראל ממחזרת כ 3.5% מהפלסטיק הנזרק (ממוצע עולמי- 8.5-9%), ובמשך שנים יצאה הרבה ממנו, מ 2021 בערך הייצוא כמעט נפסק (ברגע שאל"ה נערכו לסיום פעילות) וכרגע רוב הפלסטיק עובר להטמנה או לקבלני צד שלישי- שלרוב זורקים אותו בבורות לא חוקיים בנגב או בגליל.

גם בנוגע לטיפול בפסולת אנחנו לא להיט ויש בארץ עשרות אתרים לא חוקיים שפולטים מזהמים לסביבה הקרובה אליהם.

אנחנו לא קטסטרופה בנוגע לטיפול בפסולת, אבל זה לא שהמצב פה טוב.

פסולת חד"פ היא גורם לא מתכלה שמהווה מפגע סביבתי, שיש ריכוז גדול של פלסטיק- הוא מונע מנוזלים+מי גשמים לחלחל למטה והלאה ובעצם יוצר "שכבת ג'יפה" לכל מיני תהליכים כימיים שהתוצרים שלהם הם גזים מסריחים מאוד ודליקים מאוד. את תל חיריה והשריפות שם זוכר?

בנוסף, בגלל אופי השימוש בו, חד"פ נוטה להיות הגורם המזהם מס' 1 בשמורות טבע וכל מקום אפשרי שבו אנחנו ממש לא רוצים זיהום.

המס על החד"פ היה אחד הדברים הטובים שניתן היה לעשות, וצריך להחזיר אותו אתמול וליישר קו עם העולם.

• אהבתי 5
פורסם

אם היתה מערכת רצינית לאיסוף ולמחזור הפלסטיק, ולא רק פרסומות בטלויזיה עם חתול, אז התוצאות היו טובות יותר. פח כתום לכל בית/בניין, ולא פח מאה מטר מהבית, ואנשים היו משתפים פעולה טוב יותר. השקעה במתקן מחזור שיוכל לעמוד בהיקף הפלסטיק שנזרק גם תעזור.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אמת אבל לא יודע אם זה יעבוד בלי שיזרקו זין

כאן הפח לזבל ״רגיל״ קטן והפח למחזור גדול כדי לעודד אותך למחזר ואוספים כל שבועיים אז אם לא תמחזר אשכרה לא יהיה לך מקום לזבל שלך. 

עריכה אחרונה על ידי Mech Morphix
  • אהבתי 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

בתל אביב זה עובד יופי. לנו בבניין פח יש כחול פח כתום ורגילים. לעתים מאוד נדירות יש משהו לא קשור בפחים, אבל לא זוכר שראיתי שם שקית זבל רגיל. 

אלקטרוניקה וזכוכית זה טיפה יותר בעייתי כי יש בערך 2 עמדות בכל עיר, וגם זה לא בכל עיר, אז נראה שלאף אחד אין באמת רצון שימחזרו זכוכית. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני כשעה, Renaultrap כתב:

פח כתום לכל בית/בניין, ולא פח מאה מטר מהבית

מאה מטר זה כלום ושום דבר.

ישראלים רבים לא רוצים להפריד וזהו. ככה זה. 

• אהבתי 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

@ניקו פ. אני לא יודע באיזה מין בניין אתה גר. לי יש ליד הבית ירוק, הכתום 100 מ׳ משמאל והכחול 100 מ׳ מימין. חלוקה שלא מזמינה הפרדה. הוסף לכך מתקן לזכוכית שמצריך סיבוב מיוחד ומתקן לאלקטרוניקה במרחק 7 ק״מ והבנת למה אני מפריד באופן חלקי מאוד.

אגב, הפח הכתום הוחלף לאחרונה, כנראה לסטנדרד אנטי חזירים, עם פתחים קטנים, כך שכל מה שיותר גדול מבקבוק של מרכך כביסה לא עובר.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 38 דקות, David32 כתב:

מאה מטר זה כלום ושום דבר.

ישראלים רבים לא רוצים להפריד וזהו. ככה זה. 

ישראלים רבים שמים זין. ישראלים רבים חושבים שבקבוק המשקה שלהם יכחיד דובי קוטב. הישראלים כולם כקבוצה היו מפרידים יותר אשפה אם זה היה להם יותר נוח.

• אהבתי 1
פורסם

תראה, לפני כמה שנים ביקרתי קרובים בטורונטו. גרים בבית בודד. יש להם הקצבת פינוי אשפה של מיכל אחד בשבוע. מצד שני, שלושה מיכלים צמודים לבית שלהם, כך שהולכים לפח פעם את עם שלוש שקיות. אם אני צריך לעשות סבב הפצה ל-3 פחים במקומות שונים, ועוד להיאבק כדי להכניס את הקרטון לפח הכתום, המוטיבציה נגמרת.

אגב, את השיטה השוויצרית אתם מכירים?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, Mech Morphix כתב:

אמת אבל לא יודע אם זה יעבוד בלי שיזרקו זין

כאן הפח לזבל ״רגיל״ קטן והפח למחזור גדול כדי לעודד אותך למחזר ואוספים כל שבועיים אז אם לא תמחזר אשכרה לא יהיה לך מקום לזבל שלך. 

בארץ פשוט יזרקו הכל לפח של המחזור.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...