Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור פוליטי של אחרי/לפני/באמצע בחירות/מלחמות/שלום/חומוס בדמשק

roee

פוסטים מומלצים

• תגובות 64.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

5109

• יבגניפ

5098

• פינדר

4065

• Night Driver

3157

כתבה על משרתי מילואים שפוטרו

https://www.ynet.co.il/news/article/hkwdfhxcc#autoplay

דל"פ - 

אין להם מה להתלונן על המעסיקים, ובכלליות לצאת נגד מעסיקים המפטרים משרתים זה פשוט לחפש שעיר לעזאזל. 

ואבהיר - 

אני לא חושב שזה מגניב לפטר אנשי מילואים לאחר שירות בעזה, אבל אני גם לא חושב שזה מגניב להקריס עסקים או לדרוש מעסקים קטנים לסבסד מלחמה באופן ישיר. 

כל הדבר הזה פשוט יגרום למעסיקים למשקל אנשי מילואים ולחסום מהם משרות עוד בכניסה, כפי שגם עלה בראיון - ולא במפתיע. 

אם הממשלה מסכימה עם הדעה שלי (ולכאורה של רוב עם ישראל) ששירות מילואים זה חשוב ושאין להעניש את המשרתים, אז רגולציה על איסור פיטורים זה לא הפתרון, תמריץ זה כן. 

שיתנו הטבת מס לעסקים עם משרתים, במקום להעניש כאלו שמבינים שזה לא בר ביצוע. 

זה מאוד מזכיר את הסיטואציה עם חופשות לידה, שלעתים פוגע בנשים צעירות. בתור בעל עסק קטן לא הייתי מעסיק אישה לפני לידה ו/או משרת מילואים פעיל בתפקיד קריטי, לא כי אני שונא נשים בהריון או משרתי מילואים - אלא כי אני מנסה לתפעל עסק ולאבד אותו (+גרירת פיטורים לכל השאר) לא מסייע לאף אחד. סוג של "ראש חולה מיטה בריאה" - שזה לגמרי דפוק לכתוב על שני דברים כ"כ חשובים, אבל בפן העסקי It Is what it is. 

יש לי חבר כאן בארה"ב, שהשותף שלו במילואים מאז אוק' - החבר לקח את כל העומס, התסכול ענק, וכעת הוא בשלבי חיסול העסק. עסקים זעירים מתקשים לשרוד היעלמות ממושכת של אנשי מפתח. 

כמובן שלדבר על סבסוד זה קל, אבל מציאת מקור תקציבי - פחות. שתקום הממשלה ותחליט כמה דחוף הנושא הזה, אם בכלל. 

ושיקום מי שחושב שזה אשכרה יעניין את הממשלה הנוכחית... 

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 4

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אור, מעבר לזה שהחוק אוסר אוסר לפטר הניסיון שלי הוא שאלה שכן עושים מילואים לרוב עובדים יותר איכותיים.

היה מצב שאת השכר המילואימניק קיבל מביטוח לאומי אבל כל הסוציאליות היו עליי (תבירת חופש, הבראה, ימי מחלה, הפרשות וכו'). רק לאחרונה החליטו לשלם חלק מהסכומים האלה למעסיק 

אישית אם יש שני מועמדים זהים בכל הנתונים אני לוקח את זה שעושה מילואים. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

האשם פה הוא מי שמורח את המלחמה ומקריס את הכלכלה. הוא כנראה חושב שככל שיהיו פה יותר מובטלים יהיו לו יותר מצביעים.

מצד שני, אם מסתכלים רק על שורת הרווח לא משתלם להעסיק משרתי מילואים גם בתקופות רגועות. אני מכיר מישהי שפיטרו אותה בגלל שהיא יצאה למילואים. היא אמנם תבעה את המעסיק וקיבלה פיצוי מכובד אבל הגישה הזו לא בריאה לקיום שלנו פה.

אני לא עושה הרבה ימים אבל בכל פעם שהיו קוראים לי הבוס שלי היה מתנהג כאילו אין לי כח להתמודד עם העומס בעבודה אז התקשרתי ליחידה וביקשתי לקבל צו. 

צריך להבין שבlong run, אם אף אחד לא ילך למילואים כי זה סכנה לפרנסה והמעסיקים והעובדים יתנהלו רק לפי הצרכים הפרטיים שלהם, לא היה מצב להחזיק 10 חודשים במצב הזה, אפילו לא חודשיים. המדינה היתה נופלת הרבה לפני כי האויב היה מזהה והסדיר לא היה עומד בזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 28 דקות, oryo כתב:

כתבה על משרתי מילואים שפוטרו

אני יודע שקראת את הכתבה, כי זה אתה.

אבל בוא נפרק לרגע:

בחור אחד שהלך וגילו שאפשר להסתדר בלעדיו (קורה + ירידה בהכנסות אז ברור שה"מיותר" עף ראשון). באותה מידה הוא היה יכול להעלם לחודשיים שלוש בגלל מחלה והיו מפטרים אותו. 

בחור אחד סטודנט שעובדת במסעדנות. תחום פרוץ שגם ככה עם תחלופה גבוהה.

בחור אחד חצי עצמאי חצי נותן שירות לבתי ספר - זה המקרה היחיד ששווה התייחסות. וגם הוא לא פוטר אלא לא חודש חוזה. 

עם כול שאר ההודעה שלך אני גם לא כול כך מסכים. כאילו... הבעיה היא שהחיתוך בין קבוצת האנשים שעובדים ומכניסים כסף ומיסים למדינה והקבוצה שעושה מילואים - ממש ממש גדול.

ומישהו היה צריך לחשוב, שזה כנראה רעיון שמאוד מתאים למדינה שוחרת שלום שלא נמצאת בסיכסוך אף פעם, סטייל שוויץ, אולי שבדיה נורבגיה כזה. רעיון מעולה שם.

בישראל קצת פחות.

ולסבסד חברות שהעובדים שלהם הולכים למילואים? זאת אומרת גם הוצאת הון על זה אנשים הלכו להילחם, וגם להוציא הון על העבודות שיש לכול אחד מהם כדי שלא יפטרו אותם?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא אומרים להוציא הון.

עובד בצו 8 תן לי 15% מהשכר שלו למשך עד 3 חודים כדי שאוכל לשלם יותר לממלא מקום (אני גם צריך לשלם יותר כדי למצוא מישהו שיסכים לבוא לתקופה קצרה וגם הקליטה וההכנסה שלו לעניינים עולה).

תקטין לי רק את הנזק. אני הייתי עם כ 15% מכוח האדם מגוייס וזה סיוט. מה יעשו עסקים עם 50 ו 60%?

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

הוא התלבט בין זה לבין פגיעה אנושה בחמאס.

או חיסול מנהרות הטרור של חמאס 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם עם כיסוח דשא אתה לא תצליח לשרוד הרבה זמן והפלישה הבאה מתקרבת..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, oryo כתב:

אין להם מה להתלונן על המעסיקים, ובכלליות לצאת נגד מעסיקים המפטרים משרתים זה פשוט לחפש שעיר לעזאזל. 

הבעיה אצלינו מתחילה מהדבר הזה שנקרא עובדי מדינה וההסתדרות, מכיוון שהכסף שלהם הוא ציבורי הם מרשים לעצמם המון דברים שנכפים גם על המעסיק הפרטי כמו השלמות מעסיק - ביטוח לאומי, מס בריאות, הפרשות לפנסיה וקרן השתלמות וכו'. אבל כמובן שהרבה יותר קל להעמיס עוד מעסיקים בשוק הפרטי מאשר להכניס את היד לכיס, כפי שהיא עושה עבור כל עובד מדינה. יש כאן ממש הפליה בחסות החוק, כולם משלמים את ההטבות לעובדי מדינה אבל עצמאי לדוגמה צריך לשאת בעצמו באותן הוצאות והמדינה רק מתחשבת בהוצאה הזו. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שכחת שהמדינה משלמת את כל העלויות אלה גם עבור עובדיה, ורובם מרוויחים פחות - הרבה פחות - ממקביליהם בשוק הפרטי ובמיוחד העצמאיים. וכנראה שלא כל כך שמתֶלב,, אבל משק ההסתדרותי הוא משהו היסטורי שחוסל לפני עשרותֶשנים.

אגב, מה שאתה מתאר קיים כמעט בכל מדינה מתוקנת. לכל שיטת העסקה יתרונות וחסרונות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, sperial כתב:

שכחת שהמדינה משלמת את כל העלויות אלה גם עבור עובדיה, ורובם מרוויחים פחות - הרבה פחות - ממקביליהם בשוק הפרטי ובמיוחד העצמאיים

מי זו המדינה? אני ואתה! בחברת חשמל, הנמלים, תעשייה אווירית.... מרוויחים פחות? מרבית העצמאיים בישראל הם קטנים שמכניסים פחות מאותם שכירים. 

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 שעות, Night Driver כתב:

לא אומרים להוציא הון.

עובד בצו 8 תן לי 15% מהשכר שלו למשך עד 3 חודים

אבל עד 3 חודשים לא יעזור לך במצב עכשיו, או שאתה רוצה לרסט את זה כול פעם שהוא חוזר הביתה.

בכול אופן, זה יאמבה כאסף. זה יכול להיות בסדר במצב רגיל. במצב של "מבצע" קצר. אבל לא לאורך זמן כשחצי משק לא עובד כי הוא גויס למילואים. 

אבל זה שוב לטחון מים לגבי איזה אוכלוסיות מסויימות שלא עובדות ותורמות מעט מאוד. 

מי שחשב שזה הגיוני - הוא המקור. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...