Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, יבגניפ כתב:

העניין הוא שזה לא עניין של בחירה. אנחנו תלויים ביבוא כדי שיהיה לנו מה לאכול. אם רוצים לתמוך בישובים בגבול מכל סיבה שהיא, או בחקלאות מכל סיבה שהיא, זה לא דבר רע בפני עצמו. פשוט אפשר לעשות את זה לא כמו שזה נעשה כרגע. הרעיון של סבסוד ישיר של החקלאים זה משהו שהוצע כבר לא מעט בעבר.

האמת היא איפשהו באמצע.
לא על כל דבר צריך מכסים. למשל אננס. שיגדלו את זה במקום אחר.
ירקות והיצע מגוון של פירות זה כן משהו שהייתי רוצה לראות גדל כאן. קודם כל אני רואה בזה נכס אסטרטגי. דבר שני זו דרך נהדרת לשמור על שטחים עצומים.

בסוף קשה להתחרות בגידול טורקי. 
א. הידיים העובדות שם הרבה יותר זולות.
ב. המים שם הרבה יותר זולים.
ג. יש הרבה יותר שטח.
ד. כנראה שהחקלאים שם לא צריכים להילחם בכל העולם ואישתו כדי לשרוד, להמר על מיליונים בכל שנה עם כל כך הרבה אי וודאות כמו שיש פה, גנבות וטרור.
ה. כנראה שגם אם אנחנו נתחרה בהם הם יבצעו מכירה בהיצף כדי לחסל את השוק פה.

המדינה צריכה קודם כל לתת לחקלאים וודאות, בטחון נגד פרוטקשן וגנבות להשקיע באופן ישיר בהקמת חממות חדשות (אתם יודעים שאף אחד כבר לא בונה חממות? פעם בעזרת המדינה זה השתלם היום כבר לא). החקלאים שלנו מבחינה טכנולוגית, מבחינת תפוקות ואיכות הם ברמה הגבוהה ביותר. אני אוכל עגבניות ישראליות ונהנה, גם בלי כלום. מצד שני עגבניה טורקית? בעעעע וזה לא כי אני פטריוט זה באמת בעעעע.

למרות כל הקשיים של החקלאים. למרות תנאי הפתיחה הגרועים, מלבד עונות מעבר וגלי קור שמחסלים יבולים מחירי הירקות הם לא יקרים. את רוב הכסף עושים הסופרים. החקלאי עצמו, היד הראשונה מתפרנס "בכבוד" בסך הכל. אני רושם בכבוד עם מרכאות כי ביחס לסיכון העצום שהם לוקחים זה כלום כסף.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 4

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

פורסם
לפני 48 דקות, עדי-אל כתב:

נראה לך באמת אתה יכול לגדל הכל כאן?

או שאתה שואף לא"י השלמה ויהיה לנו מקום לגדל הכל כאן?!

עזוב השטחים, מה עם כוח האדם? גם במצב הנוכחי עם כל העובדים זרים חסר לך כ"כ הרבה ידיים עובדות.

ברור שלא לגדל את הכל, אבל גם לא להרוג את החקלאות המקומית. להרוג את החקלאות המקומית הייתה החלטה של המדינה, היא יכולה כמו צרפת ולא מעט מדינות באירופה לתמוך בחזרה בחקלאות מקומית, להפוך את זה למשהו שאפשר להתקיים ממנו גם אם אתה לא מחזיק 1000 דונם לפחות. 

אני מושבניק, מכיר מקרוב מאוד את הנושא, גם הבית שלי היה פעם משק חקלאי של ממש וכיום כבר לא. אפילו את הפרדס שהיה לנו עקרנו כי לא היה משתלם להשקות ולתחזק אותו מול הרווח מהמכירה של התפוזים. 

פורסם

האלגוריתם של יוטיוב טירגט אותי כפרו-פלסטיני כנראה כי אני מנסה לצפות בידיעות בצורה מאוזנת, מה שקרה זה שצפיתי בעוד כמה סרטונים עד שהבנתי למה שונאים אותנו בעולם. ברגע שאתה מסומן כפרו-פלסטיני אתה נחשף לכל כך הרבה שיט ופרופוגנדה. 2 דוגמאות:

א. סרטון של עאלק 'עיתונאית' מראיינת יהודים בכיכר ציון (סימבולי משהו) ושואלת מה דעתם על הערבים, וכולם ללא יוצא מן הכלל אומרים לה 'צריך להעיף אותם\להרוג אותם' אבל היא חותכת קטעים די נרחבים שהם גם מסבירים שהם חיים בפחד ויש הרבה פיגועים. בקיצור, סרטון מגמתי, לא חידשתי לכם כלום

ב. סרטון שני של ערוץ בשם VOX שמציג את הנכבה כ'פיסת ההיסטוריה שדאגו לטייח'. אבל גם כאן - הסיפור מאוד חד צדדי. נכון, ישנן עובדות לגבי חלוקת הארץ, העליה של יהודים והסירוב של הערבים לקבלת תוכנית החלוקה, אך ישר מכ"ט בנובמבר יש קפיצה לתוכנית ד' שקרתה באמצע מלחמת העצמאות. כלומר אין התייחסות בכלל להכרזת מלחמת העצמאות ע"י מדינות ערב, אין התייחסות לפרעות ולטבח שעברו בני הישוב היהודי קודם להקמת המדינה. הנרטיב הפלסטיני המתמסכן מכה שנית.

• אהבתי 2
פורסם

זה לא רק חקלאות, זה עוד ענפים חיוניים. למשל תחבורה. הקטסטרופה של צי הסוחר שחוסל, נותרו ימאים ישראליים בודדים (נדמה לי שיש עוד איזה 6 אניות במרשם הישראלי, אבל מרבית הצוות שלהם זר). ואת חיוניות התעופה ראינו בקורונה ורואים שוב היום. לפחות את הענף הזה עדיין לא חיסלו (לא מדבר על כך שצריך להעיף את קני רוזנברג לכל הרוחות).

ובינתיים יש מי שעושה במכוון נזקים לכלכלה משיקולי פוליטיקה קטנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

זה לא רק חקלאות, זה עוד ענפים חיוניים. למשל תחבורה. הקטסטרופה של צי הסוחר שחוסל, נותרו ימאים ישראליים בודדים (נדמה לי שיש עוד איזה 6 אניות במרשם הישראלי, אבל מרבית הצוות שלהם זר). ואת חיוניות התעופה ראינו בקורונה ורואים שוב היום. לפחות את הענף הזה עדיין לא חיסלו (לא מדבר על כך שצריך להעיף את קני רוזנברג לכל הרוחות).

מצטט אותך, למרות שלא רק אתה כותב על זה.

לישראל אין יכולת לגדל מזון בכמות מספקת. זה לא עניין של "חיסול ענף". אלא חוסר יכולת. 

לגבי חברת התעופה - קיבלנו בדיוק את ההוכחה למה כל הטענות למה צריך להציל את אלעל היו לא נכונות. בפועל הם עושים מה שבא להם. 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

תגיד, איך היית מחזיר לישראל את כל בעלי צו 8 בלי החברות הישראליות? על גלשנים?

גם בקורונה וגם עכשיו קיבלנו הוכחות חד משמעיות שאנחנו זקוקים לחברות לעופה חזקות עם יכולות מעבר לקפריסין ואתונה. בינתיים יש לנו רק את אלעל, החברות האחרות לא נראות מסוגלות להתפתח מספיק מהר כדי להחליף אותה.

ואני חוזר - אותו עניין גם עם צי הסוחר. כשיתחילו לעוף טילים לנמל חיפה לא תקבל אספקה חיונית - מגרעינים עד טנקים. לא מזמן ראיתי באיזו קבוצת פייסבוק של ימאים צילומים של האניות שהביאו נשק (טנקים ומטוסים) במלחמת יום הכיפורים. היום אין מי שיעשה את העבודה, כי חיסלו את הצי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא ממש קשור למשהו...אבל בין כל העדכונים בטוויטר (X, נו) הגעתי גם לזה. לא בטוח מה היה מיוחד אבל אחרי זה (ופרטי המקרה למטה) פשוט לא יכולתי להמשיך לגלוש והתבוננתי החוצה מהחלון כמה דקות.

החמאס צריך להיות מחוק מדפי ההיסטוריה. לא יודע איך, אבל אי אפשר להשאיר רוע כזה מעבר לגבול.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

לישראל אין יכולת לגדל מזון בכמות מספקת. זה לא עניין של "חיסול ענף". אלא חוסר יכולת. 

אני לא בטוח לגבי זה. בקונטלציה הנוכחית אין יכולת, אבל בוא ניקח תסריט דמיוני שהבדואים בנגב מקבלים אדמות לגידול של אוכל.
יש בנגב שטחים עצומים, אפשר לגדל שם חיטה, ירקות, פירות. צריך הרבה מים כן? אבל אנחנו כבר מתפילים, ויש המון שמש והמון מקום לאגור אנרגיה.
בקיצור אם זו הייתה מדינה מנוהלת אז כן, יש מצב שהיה אפשר לבנות פה משק מזון שגם בעת מצור יוכל לקיים את עצמו, אני בכלל לא מדבר על הרווח הנוסף שנקבל מתסריט כזה, ואיך זה יחבר את הבדואים (שרובם למי שלא יודע ממש לא אכפת מהפלסטינים, לפחות עד שהרסנו גם את זה).

בשביל זה צריך ממשלה מתפקדת שחושבת 20 שנה קדימה. כרגע יש לנו ממשלה שלא מסוגלת לנהל משבר בקנה מידה קטן יחסית ובמקרה הטוב חושבת על הסקר הקרוב.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 15 דקות, MadCat_LE כתב:

לא ממש קשור למשהו...אבל בין כל העדכונים בטוויטר (X, נו) הגעתי גם לזה. לא בטוח מה היה מיוחד אבל אחרי זה (ופרטי המקרה למטה) פשוט לא יכולתי להמשיך לגלוש והתבוננתי החוצה מהחלון כמה דקות.

החמאס צריך להיות מחוק מדפי ההיסטוריה. לא יודע איך, אבל אי אפשר להשאיר רוע כזה מעבר לגבול.

זה מזכיר ימים אפלים מאירופה. אני עדיין לא מבין ולא נתפס מדוע בימים הראשונים לא השתגענו ברמת "בעל הבית השתגע". המעשים שנעשו היו צריכים לגרום לנו להתפרע בצורה שלא רואים ממטר. נתחיל לחשוב אחרי שנוציא את האנרגיה. בפועל - תגובה רופסת שאם הייתי רואה אותה אחרי שלא הייתי בישראל כמה ימים הייתי חושב שזה עוד מבצע בעקבות כמה טילים שנפלו פה.

מאכזב. ממש מאכזב.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

אגב, עוד נושא מעניין שלא עלה כאן.

נטען בתקושרת ש75% מהפירות והירקות שמגדלים בישראל, מגדלים בעוטף עזה. באותו הקשר, כרגע סמוטריץ' ודיכטר הסכימו להאריך ב-3 חודשים את הפטור ממכס ליבואני חלב.

בעבר התווכחנו גם על זה פה, אבל הנה, קיבלנו הוכחה לחוסר היכולת של ישראל להסתמך על יצור מזון באופן עצמאי.

זה לא בהכרח רע לתמוך בחקלאים מקומיים. אבל אולי זו הזדמנות להבין שמכס וייקור המזון לכולנו לא באמת עוזרים לנו.

צבטתי את עצמי בשביל לראות אם אני חולם או משהו אבל השמאלני של הפורום מסכים לפתיחת שוק הירקות והפירות בישראל.

כנראה אתה אחרי הכל לא כל כך שמאלני.

וכן, מעדיף תמיכה ישירה מאשר מכסים על פירות וירקות, אבל באותה נשימה מעוניין שיהיה מע"מ על ירקות ופירות.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 2 דקות, DareDevil כתב:

צבטתי את עצמי בשביל לראות אם אני חולם או משהו אבל השמאלני של הפורום מסכים לפתיחת שוק הירקות והפירות בישראל.

כנראה אתה אחרי הכל לא כל כך שמאלני.

וכן, מעדיף תמיכה ישירה מאשר מכסים על פירות וירקות, אבל באותה נשימה מעוניין שיהיה מע"מ על ירקות ופירות.

לול. אני שמאל מדיני הרבה יותר ממה שאני שמאל כלכלי. אני כן בעד מדינת רווחה וחינוך ומערכת בריאות נגישים לכולם, ןלא חושב ש"תפריטו את זה" זה פתרון קסם לכל בעיה. אבל אני גם משתדל לא לחיןת בעולם בינרי. כמובן שמדינת רווחה בעייתית במדינה כמו ישראל, למשל. ואני גם לא בעד מיסים שבעיקר דופקים אותנו בלי לפתור את הבעיה שבשבילה הם נלקחים כביכןל.

• אהבתי 1
פורסם

והנה ה2 סנט שלי לדיון ירקות את פירות.

1. אי אפשר לגדל את כל התצרוכת של ישראל בתוך גבולות ישראל. 

2. בוא נעשה את מה שאנחנו טובים בו ולא מה שאנחנו גרועים בו כי סיבות רבות, ע"ע אננס ומזג האוויר המזרח תיכוני.

3. תמיכה ישירה זה הכי טוב.

4. ללמד חקלאות כמו שצריך ולשתף פעולה עם מדינות אחרות. יעני להכשיר את הדור הצעיר.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני 16 דקות, sperial כתב:

תגיד, איך היית מחזיר לישראל את כל בעלי צו 8 בלי החברות הישראליות? על גלשנים?

היו צריכים בערך להתחנן לאלעל לשיתוף פעולה, כולל סירוב להוציא טיסות בשבת.

לא בטוח שהתמורה האפסית שקיבלנו שווה את כל מה ששלמנו על החרא הזה בעשור האחרון.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 2 דקות, יבגניפ כתב:

אני שמאל מדיני הרבה יותר ממה שאני שמאל כלכלי

אז 2 מדינות ל2 עמים (או איך שתמיד אמרתי 3 מדינות ל2 עמים - חמאסטן, פת"חסאטן, ישראל).

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

כתבתי - הבעיה היא רוזנברג. החברה הזו חיונית כי אין לה שום מקבילה ישראלית.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...