Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 דקות, waterman כתב:

שיתוף הפעולה עם האמריקאים

אני חושב שאתה צריך לבדוק את הלך הרוח בארה״ב, גם בימין הרפובליקאי. ההנחה השולטת ממה שאני קורא זה שישראל שוב זממה והכניסה את ארה״ב למלחמה מיותרת במזרח התיכון, שהורגת חיילים אמריקאים ללא שום יתרון לארה״ב. אני לא אומר שזה נכון, אבל זה בהחלט הלך הרוח בקרב שכבות נרחבות גם בימין שם (אני לא מדבר על שמאל, שם ישראל כבר מזמן קולניאליסטית לבנה וברברית שמבצעת רצח עם והורגת ילדים ותינוקות להנאה הסדיסטית שלה)

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 14 דקות, waterman כתב:

יתכן מאד שחלק משיקולי נתניהו נגוע, כנ״ל לגבי סקרים.

כנ״ל ניתן לומר על סקרים הנערכים ע״י מועמדים/מתמודדים, ערוצי טלביזיה וכו׳, אף אחד לא עושה זאת לשם שמיים - כולם מנסים להבין את הלכי הרוח בעם ואולי לכוון למכנה המשותף הנמוך ביותר.

אתה מבין את ההבדל בין ראש הממשלה לבין מועמדים וערוצי טלוויזיה?

רק אחד מהם אשכרה מקבל החלטות בקשר למלחמה כרגע.

אתה בורח לאן שנוח לך. מודה בחצי פה שיתכן שנתניהו… ואז מצדיק את זה בזה שכולם ככה. לכאורה.

איך בדיוק אני יכול להאמין שנתניהו מקדיש את כל מרצו להשגת מטרות המלחמה, אם הוא בעצמו משנה את המטרות תוך כדי המלחמה, בהתאם למצב בשטח ובהתאם לסקרים?

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני כשעה, waterman כתב:

Fun fact: עד כה האירנים ירו לכאן כ-360 חימושים בעוד אנחנו והאמריקאים תקפנו כ-15,800 מטרות.

אם זה ניצחון או הפסד (או בכלל אנקדוטה חסרת משקל), שכל אחד יחליט לעצמו

עריכה היות ותחילת התגובה נמחקה:

יתכן מאד שחלק משיקולי נתניהו נגוע, כנ״ל לגבי סקרים.

כנ״ל ניתן לומר על סקרים הנערכים ע״י מועמדים/מתמודדים, ערוצי טלביזיה וכו׳, אף אחד לא עושה זאת לשם שמיים - כולם מנסים להבין את הלכי הרוח בעם ואולי לכוון למכנה המשותף הנמוך ביותר.

עם זאת, לפעמים מתעוררת התחושה שמתמקדים כאן בטפל במקום בעיקר, בחור שבגרוש במקום בגרוש.

ברור לחלוטין שכושר ההרתעה של מדינת ישראל התעצם וכי שיתוף הפעולה עם האמריקאים, בעיקר לאור הכתף הקרה מהאירופאים, יניב דיבידנדים רבים בעתיד.

האם בזכות נתניהו, למרות נתניהו, בגלל מפלצת הספגטי המעופפת? שכל אחד יסיק מסקנות לבד.

מה זה משנה כמה מטרות תקפנו, כשלא אתה ולא אני ולא אף אחד אחר לא יודעים להגיד מה האימפקט האמיתי של זה?

אתה אומר שיש תחושה שמתעסקים בטפל, אבל המספרים האלו חסרי משמעות לחלוטין. שוב, אחרי שנים ארוכות שבהן הפצצו, השמדנו, פגענו, יצרנו הרתעה בעזה וראינו איך זה נגמר.

..

לפני שלושה שבועות, כשהחרא הזה התחיל, חיל האוויר הדליפו הערכה מצוצה מהאצבע שצריך שבועיים. שבועיים. הרמטכל מדליף עכשיו שאנחנו אפילו לא באמצע הדרך, ואם נעצור עכשיו - נחזור לזה עוד שמונה חודשים, ואם לא נעצור עכשיו - נחזור לזה עוד שנתיים. אנחנו כבר איזה שבועיים מגלים כל בוקר שהשמדנו להם בערך 60% מהמשגרים. לפעמים זה 65% לפעמים 66%. את הטילים המתפצלים אפילו לא מנסים ליירט, לפי מה שדווח בתקשורת. ואתם בסוג של אופוריה פה, כי מה? כי אמרו שתקפנו 16,000 מטרות?

זה בדיוק העיקר. המלחמה לא משיגה את היעדים שפורסמו. אף אחד מהם. והיא לא צפויה להשיג אותם. כי איראן מדינת ענק? כי אין לנו באמת את היכולות שאנחנו מספרים לעצמנו שיש לנו? לא יודע. אבל אני כבר מעכשיו יודע שאם לא יהיה לנו "קיץ חוויתי", כמו שראש הממשלה כנראה אוהב, אז יהיה חורף חוויתי. ומה אז?

...

הנה הקישור אגב. אז נתניהו שיקר אתמול או שלשום שהאיראנים לא יכולים לייצר טילים. מסתבר שהם כן. מסתבר שברור גם שיוכלו לחזור לזה בהמשך. ואני שואל: ממה האופוריה שלכם?

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 3
  • מעניין 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 45 דקות, פינדר כתב:

איך בדיוק אני יכול להאמין שנתניהו מקדיש את כל מרצו להשגת מטרות המלחמה, אם הוא בעצמו משנה את המטרות תוך כדי המלחמה, בהתאם למצב בשטח ובהתאם לסקרים?

אתה לא חייב להאמין לכלום.

שינוי מטרות תוך כדי תנועה נעשה תמיד עפ״י ההתפתחויות בשטח שהרי אי אפשר לנבא כיצד דברים יתפתחו.

היות והאכסניה כאן מארחת חובבי רכב אשאל: יצא לך פעם לשנות מסלול נסיעה עקב עומס בלתי צפוי הברך הרגילה? כן, יודע שהדוגמא פחות ממצויינת אך עדיין תקיפה.

שוב, אתה (ויבגני) חוזרים ומדגישים אי-דיוקים (או שקרים בעינכם) של מנהיגים באומרם שכך וכך נפגעו יכולות האויב וכו׳: כאן ובארהב המידע מתקבל מהערכות מודיעין (בין צבאי ובין אחר) וכאנשי דאטה/מתכנתים אמור להיות ברי לכם שבאם הנתונים הגולמיים שגויים/מוגזמים/מונפצים, כך תהא גם התוצאה.

חוזר ומציע לקחת נשימה ארוכה ולספור עד שלוש לפני שמגיבים, אף אחד לא הוצא להורג בגין תגובה שלא פירסם…

לפני 47 דקות, garicho כתב:

אני חושב שאתה צריך לבדוק את הלך הרוח בארה״ב, גם בימין הרפובליקאי. ההנחה השולטת ממה שאני קורא זה שישראל שוב זממה והכניסה את ארה״ב למלחמה מיותרת במזרח התיכון, שהורגת חיילים אמריקאים ללא שום יתרון לארה״ב. אני לא אומר שזה נכון, אבל זה בהחלט הלך הרוח בקרב שכבות נרחבות גם בימין שם (אני לא מדבר על שמאל, שם ישראל כבר מזמן קולניאליסטית לבנה וברברית שמבצעת רצח עם והורגת ילדים ותינוקות להנאה הסדיסטית שלה)

בהחלט תופעה מדאיגה הנובעת מסיבות רבות שלא כאן המקום לפרטן.

אך בשיקלול כל הפרמטרים, ישראל נקטה בצעדים הכרחיים בהעדר חלופות ישימות אחרות (אלא באם מישהו חושב למשל שהסדר מול הפלסטינאים היה מוריד את האירנים מעלינו), ובכלל גרירה לכאורה של ארה״ב.

בכלל, המערבי הממוצע מתקשה להתמודד עם איומים ומעדיף לטמון את ראשו בחול בתקווה שהאתגר יחלוף או לפחות ידחה למחר. אומה חייבת להיישיר מבט לסכנה ולפעול בהתאם גם אם צפויות השלכות כואבות בעתיד.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, waterman כתב:

חוזר ומציע לקחת נשימה ארוכה ולספור עד שלוש לפני שמגיבים, אף אחד לא הוצא להורג בגין תגובה שלא פירסם…

אתה עוד מעיר לי על פסיב אגרסיב? אף אחד גם לא הוצא להורג בגין לחיצה על כפתור החסימה בפורום, אם לא בא לך לקרוא.

לפני 6 דקות, waterman כתב:

שוב, אתה (ויבגני) חוזרים ומדגישים אי-דיוקים (או שקרים בעינכם) של מנהיגים באומרם שכך וכך נפגעו יכולות האויב וכו׳: כאן ובארהב המידע מתקבל מהערכות מודיעין (בין צבאי ובין אחר) וכאנשי דאטה/מתכנתים אמור להיות ברי לכם שבאם הנתונים הגולמיים שגויים/מוגזמים/מונפצים, כך תהא גם התוצאה.

צחקתי בקול רם. כשהמלך מספר שהאיראנים לא יוכלים לייצר טילים - זה אי דיוק? כן, מצחיקול הביבי הזה. הוא והאי דיוקים הקטנים והחמודים שלו.

..

כמתכנת (או בכלל, מישהו שחי בעולם של מבוגרים) ברור לי שתהליכי קבלות החלטות אמורים להיות מלווים בביקורת. אבל מסתבר שפינדר ואני במיעוט בהקשר הזה בישראל. כי אז מה אם ביבי מבטיח פעם בחצי שנה שנצחנו? לא נורא, עוד חצי שנה נשב עוד חודש במקלטים. מסגרות לילדים? כלכלה קורסת? שיתוק של ישובים שלמים בצפון? הרוגים? הכל חרטה. ביבי טעה קצת. לא נורא. פעם הבאה זה יהיה מדויק. 

...

בינתיים התרעה כמה? שישית פה מהבוקר? אחרי מה? חמש שש כאלו בירושלים בלילה? ועוד אחת או שתיים במרכז? אבל היי.. ירינו על 16,000 מטרות!!! 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 4
פורסם
לפני 27 דקות, waterman כתב:

שוב, אתה (ויבגני) חוזרים ומדגישים אי-דיוקים (או שקרים בעינכם) של מנהיגים באומרם שכך וכך נפגעו יכולות האויב ו

לפני עשרה ימים הודיעו לנו שתיכף לוקחים מהם 95% מיכולת השיגור. לא פחות!!

בינתיים אני כותב את ההודעה הזו מהממד, כשמהבוקר כבר כמה בתים נפגעו באיזורים שונים בעיר שלי.

לא מפריע לי אי הדיוק. מפריע לי שהכתב הזה ושאר הכתבים בפאנלים ממשיכים לדקלם את המסרים של הצבא ושל הממשלה.

image.thumb.png.51622eda63db95b59214d6078775417e.png

אז אתה אומר, מה אתה קטנוני? מלחמה כל כך מורכבת ומסובכת.

אז הנה אותו הכתב מדווח, לפני יומיים על השמדה של 6 קילומטרים של מנהרות. לא באירן. בעזה הקטנה. פה לידנו. אחרי שנתיים וחצי של מלחמה שבה כל שבועיים הודיעו לנו חגיגית שהפעם השמידו סופית את כל המנהרות.

ושוב, אף אחד לא שואל שאלות ולא מפקפק.

image.thumb.png.53e84ad2dbec3076641a93e46eaebcb6.png

• מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

ה-body count, או bomb count שמודגשים כאן הם סימן שמנסים להסיט את תשומת הלב מ(חוסר) ההישגים. מכירים את זה מארועים קודמים, היה בולט במיוחד ב-2006.

אגב, לגבי דעת הקהל בארה״ב - אחד הכישלונות המהדהדים של גאון הדור. במיוחד שבירת היחסים עם המפלגה הדמוקרטית.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, garicho כתב:

הכל תלוי איפה אתה קורא.

השיט הזה מקודם חזק ע"י רוסיה.

לפני 20 דקות, פינדר כתב:

לא מפריע לי אי הדיוק. מפריע לי שהכתב הזה ושאר הכתבים בפאנלים ממשיכים לדקלם את המסרים של הצבא ושל הממשלה

כי כשמדברים באחוזים הכל הולך.

הורדנו 80 אחוז משגרים? זה לא אומר שלא נשארו להם איזה 300 משגרים מפוזרים ברחבי איראן. 

גם איזה מסרים אתה רוצה שידקלמו? כל אחד אומר לך מה שהוא רוצה שתחשוב, או מה שהוא חושב שקורה. אף אחד לא באמת יודע מה קורה ושיש איזה דרך לדעת בדיוק כמה טילים ומשגרים נשארו להם. הממשלה והצבא מפיצים מסרים יחסית אופטימיים כי מה לעשות, יש להם קונטרה חזקה שתכף כולנו מתים, שתכף טראמפ מתהפך או שנישאר במצב הזה עד הפנסיה, ויקחו לנו אותה כדי לקנות עוד f35.

מה קורה בפועל כאן אתה יכול לדעת בעצמך, בלי שייתווכו לך את המציאות. בהתחלה ירו המון, אחרי זה ירו קצת, מאתמול בערב הרימו קצת את הקצב. מה זה אומר? כל אחד יכול לחרטט איזה תיאוריה שמתאימה למצב הרוח שלו. בתכלס למלחמות אין גנט. אי אפשר לדעת מתי זה יגמר. יותר חשוב מה תהיה התוצאה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ראיתי את זה לפני כמה ימים וזה הצחיק אותי:

- ״חמאס קיבל מכה שלא חלם עליה - הושגה הרתעה משמעותית" (נתניהו, נובמבר 2012, עמוד ענן)

- "חמאס ספג מכות שלא חלם עליהן. הושמדו יכולותיו והוא מורתע. מעכשיו לא יטריד אותנו" (נתניהו, אוגוסט 2014, צוק איתן)

- "חמאס קיבל את המכה הקשה בהיסטוריה שלו. הושמדו יכולותיו האוויריות, הימיות והתת-קרקעיות. הוא מורתע לשנים" (נתניהו, מאי 2021, שומר חומות)

- "זה כבר לא אותו חיזבאללה. החזרנו אותו עשרות שנים אחורה" (נתניהו, נובמבר 2024)

- "השגנו ניצחון היסטורי שיעמוד לדורות. השמדנו מתקני גרעין, מחסני טילים ומפעלי נשק" (נתניהו, יוני 2025, עם כלביא)

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

ויכוח די עקר.

אפשר לחשוב שמנהיג אחר, לא משנה מאיזה קצה במפה, היה מדבר אחרת. אז נניח שכן. הוא היה שוכר דובר אחר שמשתמש במילים אחרות, במקום "ניצחנו/הכרעה" "תנופה/תעוזה" או השד יודע מה.

התוצאה הייתה שונה?

כרגיל ויכוחים על סגנון במקום מהות.

ואני לא חובב את הסגנון של ביבי בכלל, משתדל מאוד לא להאזין לאף מילה.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 3
  • רעיון גרוע 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

סגנון דיבור זה שטויות, כולם קשקשנים שמעניין אותם להיות פופולריים יותר מהכל.

צריך להסתכל על האמירות האלה מול התוצאות בפועל ולפי זה לדעת למה לצפות.

למזלנו הגדול אנחנו לא לבד עם ביבי בסיפור הזה.

פורסם
לפני 40 דקות, SlowRide כתב:

מה קורה בפועל כאן אתה יכול לדעת בעצמך, בלי שייתווכו לך את המציאות. בהתחלה ירו המון, אחרי זה ירו קצת, מאתמול בערב הרימו קצת את הקצב. מה זה אומר? כל אחד יכול לחרטט איזה תיאוריה שמתאימה למצב הרוח שלו. בתכלס למלחמות אין גנט. אי אפשר לדעת מתי זה יגמר. יותר חשוב מה תהיה התוצאה.

נכון. שאל את עצמך מה היה קורה אם איראן היתה בוחרת לא לירות על השכנות שלה, אלא מתרכזת רק בישראל, כמו שקרה לפני חצי שנה. ושאל את עצמך מה אתה חושב שיקרה עוד חצי שנה - שנה.

לפני 16 דקות, hans כתב:

כרגיל ויכוחים על סגנון במקום מהות.

הויכוחים הם דווקא על מהות. אני חושש שחלק מנסים לגרור את זה לסגנון פה, כשמספרים לי או לפינדר שאנחנו "סתם" נטפלים למילים של נתניהו. אבל המהות נמצאת בדיוק במה שגריצ'ו ציטט מעלך:

לפני 20 דקות, garicho כתב:

ראיתי את זה לפני כמה ימים וזה הצחיק אותי:

- ״חמאס קיבל מכה שלא חלם עליה - הושגה הרתעה משמעותית" (נתניהו, נובמבר 2012, עמוד ענן)

- "חמאס ספג מכות שלא חלם עליהן. הושמדו יכולותיו והוא מורתע. מעכשיו לא יטריד אותנו" (נתניהו, אוגוסט 2014, צוק איתן)

- "חמאס קיבל את המכה הקשה בהיסטוריה שלו. הושמדו יכולותיו האוויריות, הימיות והתת-קרקעיות. הוא מורתע לשנים" (נתניהו, מאי 2021, שומר חומות)

- "זה כבר לא אותו חיזבאללה. החזרנו אותו עשרות שנים אחורה" (נתניהו, נובמבר 2024)

- "השגנו ניצחון היסטורי שיעמוד לדורות. השמדנו מתקני גרעין, מחסני טילים ומפעלי נשק" (נתניהו, יוני 2025, עם כלביא)

עכשיו, זה לא רק נתניהו, למרות ששוב, הוא האחראי העיקרי על המציאות המופרעת שאנחנו חיים בה רק מעצם העובדה שהוא מכהן נצח בתפקיד, ומאונן על מלחמות עם איראן כבר 30 שנה. זה לחלוטין גם מערכת הבטחון. וגם אנחנו, או קודם כל אנחנו, כחברה אזרחית, שפשוט לא דורשת שום אחריות על שום דבר מהמדינה.

אני בספק אם יש פה משתתף אחד בשרשור, אחד, שבאמת מאמין שלא נשוב לממדים תוך שנה. האם כולם בטוחים שהמדינה, כשם קוד, עושה את המקסימום בהקשר הזה? אני גם בספק.

• אהבתי 1
פורסם

את האמת, מהמלחמה מול אירן אני לא חושש.

די ברור שיספרו לנו סיפור על גבורה ועל נצחון מזהיר.

הלוואי שהסיפור שיסופר יהיה אמיתי. הלוואי.

אני חושש מהיום של אחרי. יצא לי לשוחח עם מכר שגדלתי איתו. היה חילוני כשהיה ילד והיום הוא דתי עם כיפה סרוגה. משוחחים מדי פעם על כל מיני נושאים. בתים, עבודה, משפחה - כרגיל.

היום השיחה גלשה לחלוניים ודתיים. הרצון של הצד השני למדינת הלכה הוא ברור. מבחינתם מי שלא חי חיים יהודיים שילך לחפש מדינה אחרת. הוא גם הדגיש הדמוגרפיה תנצח והחילוניים לא יוכלו לחיות פה. יצטרכו לקבל את הדת על הראש או לחפש מדינה אחרת.

איך אמר לי? הימין והדתיים מחכים לרגע הזה. השמאלניים והחילוניים יאכלו אותה. ישפך פה הרבה דם של החילוניים והשמאלנים.

ככה אמר ואני רואה את השנאה שיש לו בעיניים לכל מה שלא קשור לדת ולימין. השנאה לבתי המשפט וחוסר שביעות רצון לאיך שהצבא לא מספיק דתי.

וזה אדם שעד היום החזקתי ממנו ערכי שיודע לכבד גם מי שלא חי לפי עולמו למרות שחזר בתשובה מהימים שהכרתי אותו. הייתי נהנה לפגוש אותו ולשוחח איתו.

איך אמרתי לו? אבל אלה עדיין יהודים שחיים אחרת. אמר אלה לא יהודים ואלה לא אחים. כלומר הם יהודים כי אי אפשר לקחת מהם את זה אבל הם לא חיים את המהות היהודית וכדאי שילכו מפה כי הרבה דם ישפך אחרי המלחמה. 

הוא טוען שהוא מסתובב המון והרבה אנשים רק מחכים לרגע פקודה.

יצאתי מהשיחה הזאת עם הרבה תהיות. האם באמת בימין ובדתיים מחכים לרגע הזה?

האם באמת זה הלך הרוח? 

יצאתי מבואס ואם חשבתי שאחרי הכל נצליח לחבר פה משהו אני חושש שלא. 

ולכל אלה שאחרי כל מה שרשמתי אומרים אבל תראה את נאור נרקיס ותראה את ההוא, מסכים שגם בצד השני הקיצוניות היא לא תקינה אבל אני יודע להעביר ביקורת על הצד שלי. אני מבין שהוא מנסה להציב מראה להרבה פעילויות דתיות אבל מרוב שכל אחד מנסה להציב מראה אנחנו לא רואים מעבר למראה. התחושה שלי שמהצד השני אין שום ביקורת ורק יותר ויותר הקצנה ללא רצון לקבל את האחר אלא לשלוט ולכפות על האחר את האמונה בדת ולחיות לפיה.

אני נפרדתי ממנו בברכת שבת שלום עם הרבה אכזבה ופסימיות לעתיד המשותף.

העיקר שיש צום ב ט' באב שמזכיר לנו מדוע נחרב בית המקדש.

האם זה באמת מה שמצפה לנו לקראת הבחירות וסיום המלחמה עם אירן?

• מבאס 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

@יבגניפ

האמת שגם לפני חצי שנה כשאיראן ירתה רק על ישראל, ירו בימים הראשונים המון ואחרי זה הקצב פחת משמעותית. צריך לזכור שגם אז היתה תכנית להמשיך, ומי שעצר אותנו זה טראמפ. ביבי כמובן קיבל את זה בלי שום ציוץ.

מה שיקרה בעוד שנה תלוי בתוצאות של המלחמה הזאת, שמוביל אותה מי שהבטיח לאומה שלו שלאיראן לא יהיו טילים ולא נשק גרעיני. יש לו רקורד של קיום הבטחות טוב בהרבה משל המנהיג הדגול שלנו שמבטיח לנו 15 שנה הרבה דברים וקורה בדיוק ההפך, אז אני עוד אופטימי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני 8 שעות, יבגניפ כתב:

מותר בכלל?

כמובן. אבל מה זה משנה? 

אני יוצא מנקודת הנחה שהם כולם, כמעט תמיד, משקרים, כל הזמן. בהרבה מהמסיבות עיתונאים האלה יושב הרמטכ"ל התורן נותן נאום חוצב להבות, עד הסבב הבא. והוא מייצג את הצבא וגופי ותעשיות הביטחון. 

הרי אם נדבר על המהות, כי זה מה שמעניין, קשה מאוד למכור לאנשים שטרור זה סופר אפקטיבי, זול וגם די קל ליישום. ופתרון ארוך טווח? אין ממש.

אז מוכרים כל מיני סיפורים על מיגור, השמדה, חיסול, הסרה וכל מיני פעלים מרשימים כאלה. אבל בסוף? חוזרים לעוד סיבוב.

מייאש? ברור. אז מקפידים על אתוס ופאתוס מספקים. הלוגוס כנראה פחות קריטי.

--

איראן היא בעיה אמיתית, ולא רק של ישראל. היכולת שלה לגרום למשבר כלכלי חמור בעולם היא כלי נשק עוצמתי, כמו שאמר לאחרונה שר אוצר אמריקאי לשעבר "כלכלת העולם לא יכולה לגדול בלי 20 אחוז מהאנרגיה שלה". בנוסף הנפט הזול שהיא מוכרת לסין היא בעיה גדולה עבור ארה"ב לקראת עימות אפשרי ב2027 סביב טאיוואן.

וזה מבלי לדבר על הגרעין או הטילים הבליסטיים שכבר מגיעים לאירופה ומאיימים על המפרציות (ומכאן על שוק האנרגיה העולמי).

אישית אני מרגיש שכמו שכיפת ברזל נירמלה את הקסאמים, החץ ושרביט קסמים נירמלו טילים בליסטיים. אמנם בלי המערכות האלו הרבה יותר אנשים היו מתים והתשתיות היו סופגות נזקים גדולים אבל אולי זה היה מדרבן את הקברניטים להסלים הרבה יותר מהר והרבה יותר חזק (לאו דווקא גרעין).

אבל מה אני יודע, אולי אני כבר מדמיין. שבוע שלישי בלי שינה.. (מסתבר שפעוטות פחות מתחברים לאזעקות 🫠)

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...