Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אבל אנחנו לא מדברים על תלונות.

הנושא הוא ציפיות משפת דיבור של פוליטיקאים, כל עוד הם מצד מסוים.

עריכה: הלאה מיצינו.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 29 דקות, hans כתב:

הנקודה שלי הייתה ברורה, אל תתחכם.

הנקודה שלך מציגה תפיסת עולם שמעוות את ההיסטוריה. השמאל נמחק כמעט בעקבות הכישלון של אוסלו, וכל מה שקרה אחרי. הימין שולט כאן פחות או יותר רצוף מאז רצח רבין. נתניהו עצמו היה ראש ממשלה בערך בחצי מהזמן שעבר מאז. כל מנהיג יכול לעמוד מול העם, לספר סיפור שהוא מאמין בו, להמר על אסטרטגיה ו... לטעות. מר ליגה אחרת לא שם בכלל. הוא לא מאמין בחירטוטים של עצמו, כי אחרת היה פורש אחרי שתי קדנציות, או מתפטר על רקע ה7.10, או הכישלון במלחמה הקודמת, בה נצחנו את איראן נצחון היסטורי, שהספיק לחצי שנה. ושוב, הוא זה לא כל הסיפור כאן. כשאולפני החדשות הופכים לניר דבורי, וכל תכליתם היא לדברר את צהל, ואף אחד לא שואל שאלות בסיסיות, כמו "מה קיבלנו מזה שהפצצנות זביליון טריליון אלף מטרות באיראן, אם עכשיו אותו הצבא בדיוק אומר שאם עוצרים אז עוד שמונה חודשים אנחנו בעוד סיבוב" - אנחנו, כחברה שמתיימרת להיות אזרחית, בבעיה אחרת.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

כשאולפני החדשות הופכים לניר דבורי, וכל תכליתם היא לדברר את צהל, ואף אחד לא שואל שאלות בסיסיות, כמו "מה קיבלנו מזה שהפצצנות זביליון טריליון אלף מטרות באיראן, אם עכשיו אותו הצבא בדיוק אומר שאם עוצרים אז עוד שמונה חודשים אנחנו בעוד סיבוב" - אנחנו, כחברה שמתיימרת להיות אזרחית, בבעיה אחרת

אתמול בעובדה בהחלט היה קול כזה, רק שהוא באמת היה קול בודד באפלת הניר דוברי והאלמוג לא-מבקר (סליחה, הייתי חייב)

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, hans כתב:

הנושא הוא ציפיות משפת דיבור של פוליטיקאים, כל עוד הם מצד מסוים.

זה לא היה הנושא, וגם אמרו לך, אבל עדיף להגיד שהנושא הוא שפת הדיבור מאשר להסכים שהתוכן היה שיקרי. סליחה, "נכון לאותו הרגע"

לפני 6 שעות, Gosser1860 כתב:

איראן היא בעיה אמיתית, ולא רק של ישראל. היכולת שלה לגרום למשבר כלכלי חמור בעולם היא כלי נשק עוצמתי

אוי נו, עכשיו איראן היא בעיה (של כול מי שלא ישראל) כי היא יושבת על מיצרי הורמוז? נו באמת.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 8 דקות, David32 כתב:

נו

אתה לא חושב שמשטר פונדמנטליסטי אסלאמי קיצוני ששם לעצמו מטרה להתרחב ולפזר את האידאולוגיה שלו היושב על השיבר של בערך 20 אחוז משוק האנרגיה (נפט וגז) הוא בעיה כלל עולמית?

מעבר לפגיעה בנכסים אמריקאים, בישראל וכו' בסבב הנוכחי איראן הראתה שהיא מוכנה למקש את המיצר ו/או לתקוף אוניות מסחריות, לתקוף מתקני אנרגיה של המפרציות ולירות אל עבר ריכוזי אוכלוסין לרבות פצצות מצרר.

כן איראן, בפרט המשטר ומשמרות המהפכה, הם בעיות כלל עולמיות.

אם התרגיל של סגירת המיצר תעבוד להם (המלחמה תיגמר), תיהיה בטוח שהם ישתמשו בכך בכל קונפליקט עתידי שיהיה מספיק עצים 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 14 דקות, Gosser1860 כתב:

אם התרגיל של סגירת המיצר תעבוד להם (המלחמה תיגמר), תיהיה בטוח שהם ישתמשו בכך בכל קונפליקט עתידי שיהיה מספיק עצים 

כבר היה. 

לפני 14 דקות, Gosser1860 כתב:

בסבב הנוכחי איראן הראתה שהיא מוכנה למקש את המיצר ו/או לתקוף אוניות מסחריות, לתקוף מתקני אנרגיה של המפרציות

אחרי שתקפו אותם והפציצו להם גם מתקנים והכול. 

לא צריך להמציא בעיות.

הם אולי לא חברים, אבל בטח שזה שהם יכולים לסגור מיצר זאת לא סיבה להפציץ אותם או לספר שהם אוייבים לכולם. 

עם שכנותיה היו להם הסכמים, והשכנות לא רצו לתקוף יחד עם ארהב, גם עכשיו אם אני מבין נכון הם די יושבים ומסתכלים מהצד. 

- By lifting money bags

פורסם
לפני 2 דקות, David32 כתב:

כבר היה. 

בהיקף הנוכחי? לכאורה מיקשו חלקים מהמיצר.

לא צריך להמציא בעיות.

הם אולי לא חברים, אבל בטח שזה שהם יכולים לסגור מיצר זאת לא סיבה להפציץ אותם או לספר שהם אוייבים לכולם. 

יכולים - לא. מאיימים - אולי. מבצעים? בוודאי שכן.

עם שכנותיה היו להם הסכמים, והשכנות לא רצו לתקוף יחד עם ארהב, גם עכשיו אם אני מבין נכון הם די יושבים ומסתכלים מהצד. 

על אילו שכנים אתה מדבר? אלו שמארחים בסיסי צבא ארה"ב מהם יוצאים לתקוף באיראן? או השכנים שבחדרי חדרים, לכאורה לפי פרסומים, דורשים מטראמפ להילחם עד הסוף?

מה אני אגיד לך, ממש יושבים ומסתכלים מהצד. 

עם שכנים כאלה..

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם
לפני 12 דקות, David32 כתב:

לא צריך להמציא בעיות.

להפנות אותך לוויקיפדיה על ה"אימאם הנעלם"?

הזרם השיעי העדכני? הנאומים של אחמדינג'אד?

חיזבאללה? חמאס? חות'ים? יש תוכנית שיעית להשתלט על העולם ולהרוג את כל מי שלא מוסלמי (אל יהוד בראש התור) נקודה. אתה יכול לגחך ולהגחיך עד מחר, זה קיים וזה בפועל ופצצה גרעינית עדיין חלק מהתוכנית, ולא בתור מנוף/קלף מיקוח של מלחמה קרה. 

להמציא בעיות.

אין דברים כאלה.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 9 דקות, hans כתב:

חיזבאללה? חמאס?

בעיות כמעט בלעדיות של ישראל.

לפני 10 דקות, hans כתב:

חות'ים

ישראל וערב הסעודית בלבד. 

לפני 10 דקות, hans כתב:

אתה יכול לגחך ולהגחיך עד מחר

אה, כאילו מתי בדיוק האיראנים באים ומשתלטים על כול העולם בדיוק? 

אני מבין, ממש חשוב לך להפוך את זה למלחמת דת ולהפחיד. ועוד יותר להגיד לי שאני טומן את ראשי בחול או חי בסרט. 

הסיבה הממש חשובה לפתח גרעין עצמאי זה כדי שכול מיני טראמפים ונתניהוים יחשבו 450 אלף פעם לפני שתוקפים אותך. עובדתית זה המגן הכי טוב. קימי יושב רגוע, פוטין יושב רגוע, מדורו בכלא וחומייני קבור איפשהו. איזו מדינה שלא הייתי - הייתי רץ לפתח גרעין. 

_________

לפני 29 דקות, Gosser1860 כתב:

אלו שמארחים בסיסי צבא ארה"ב מהם יוצאים לתקוף באיראן

כן, היו הסכמים שעבדו.

לפני 30 דקות, Gosser1860 כתב:

מה אני אגיד לך, ממש יושבים ומסתכלים מהצד. 

יושבים פה אנשים וכותבים ומתווכחים יום אחרי יום שהאירופאים נמושות כי הם לא רוצים לחבור עכשיו לארהב, וזה שמישהו מארח בסיס צבאי זה הופך אותו  ל "עם שכנים כאלה" (זאת אומרת אתה טוען שזה מעשה אקטיבי)? 

לפני 31 דקות, Gosser1860 כתב:

בהיקף הנוכחי? לכאורה מיקשו חלקים מהמיצר.

אני אגב ממש סקפטי בעיניין.

טראמפ התגאה שהוא הוריד להם את כול חיל הים, ואז כמה ימים אחרי זה רצו לספר שהם הולכים למקש את כול המיצר. אחד מאלה צריך להיות שקר. 

לפני 32 דקות, Gosser1860 כתב:

מבצעים? בוודאי שכן.

רק אחרי שתקפת. מה... מה לא ברור בזה שיש פה תגובה למעשה?

• אהבתי 1

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 55 דקות, Gosser1860 כתב:

תרגיל של סגירת המיצר תעבוד להם (המלחמה תיגמר), תיהיה בטוח שהם ישתמשו בכך בכל קונפליקט עתידי שיהיה מספיק עצים 

הם כבר שרפו את הקלף הזה, אי אפשר להשתמש בו שוב.

איימו על כל העולם שיסגרו את המיצר. סגרו אותו.

מה קרה? סוף העולם? האיום מומש והנפט מתייקר אבל עכשיו או שהאמריקאים ועוד מדינות יקחו את השליטה על המקום בכח, או שפשוט יעבירו את הנפט והגז בדרכים אחרות, והמיצר הזה יהיה שווה לתחת.

זה כמו בן אדם ששודד בנק והמשטרה סוגרת עליו, הוא תופס איזה מישהו מצמיד לו אקדח אומר אם אתם לא נותנים לי לברוח אני הורג אותו, ואז הורג אותו. 

לפני 14 דקות, David32 כתב:

סיבה הממש חשובה לפתח גרעין עצמאי זה כדי שכול מיני טראמפים ונתניהוים יחשבו 450 אלף פעם לפני שתוקפים אותך

כן, כי הרי הם תוקפים את מי שמתחשק להם ככה בשביל הכיף, בהפסקות בין הסיגרים והשמפניות הוורודות.

פוטין לא רוצה שואה גרעינית. מעדיף להיות מלך רוסיה, לגור בארמון לאכול קוויאר לרכב על דובים בשלג ולמכור גז לאירופה. קימי גם, מעדיף לחיות את החיים הטובים, לשחק משחקי וידאו ולאונן על הטילים שלו ולא לחיות בבונקר כל החיים. הרי אף אחד מהנתינים שלו לא מתלונן.

אבל אם למשמרות המהפכה האיסלאמית היה נשק גרעיני, תהיה בטוח שהם היו שולחים אותו לכאן במקום כל פצצות המצרר שלהם, ואם היה יכול להגיע לארה"ב, היו שולחים גם לשם. אם אתה חושב שזאת הגזמה והפחדה, זה כנראה כי האידאולוגיה הזאת זרה לך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, SlowRide כתב:

פוטין לא רוצה שואה גרעינית.

אה, נכון, כי אם יתקפו אותו הוא יחזיר.

בצפון קוריאה ארה"ב נחשבת לאוייב. בשיגורי ניסוי שלהם הם משגרים לכיוון ארהב. 

לפני 26 דקות, SlowRide כתב:

אם אתה חושב שזאת הגזמה והפחדה, זה כנראה כי האידאולוגיה הזאת זרה לך.

אני אוהב את זה שמסתבר שכולם פה מומחים לתאולוגיה. עובדתית איראן לא תקפה ישירות את ישראל למרות אלפי או עשרות אלפי טילים בליסטיים. אבל כמובן שאם הם היו מגיעים לנשק הגרעיני, שאליו הם כבר אוטוטו מגיעים 30 שנה, ורק שנה שעברה התוכנית נפגעה אנושות - הם היום משגרים על ישראל. ברור.

או כי האידאולוגיה זרה לי, או כי נראה לי ששיקרו לי לגבי העיניין הזה מהרגע שנולדתי בערך. 

אולי, זה כי אני מבין שההבנה שכול הזמן הזה שיקרו לי פעם אחר פעם שמצליחים לעשות משהו תערער לי משהו בפנים, ובגלל זה אני מוכן למצוא תירוצים במקום לקבל את חוסר השליטה הזה.

עריכה אחרונה על ידי David32
  • אהבתי 1

- By lifting money bags

פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

כן, היו הסכמים שעבדו.

יושבים פה אנשים וכותבים ומתווכחים יום אחרי יום שהאירופאים נמושות כי הם לא רוצים לחבור עכשיו לארהב, וזה שמישהו מארח בסיס צבאי זה הופך אותו  ל "עם שכנים כאלה" (זאת אומרת אתה טוען שזה מעשה אקטיבי)? 

מה זה מארח? מביא לו קפה ועוגה?

בא, יושבים אלפי או עשרות אלפי חיילים אמריקאים, ציוד לוגיסטי, מטוסים ומה לא. הם לא שם ליופי. זה נעשה, בין היתר, כדי לסמן כלפי חוץ שלארה"ב יש אינטרס במדינות הללו (ולחלקן יש או בשאיפה שיהיו הסכמי הגנה).

בלי קשר, האירופאים לא אמרו השבוע משהו בכיוון יותר לוחמני?

לפני כשעה, David32 כתב:

אני אגב ממש סקפטי בעיניין.

טראמפ התגאה שהוא הוריד להם את כול חיל הים, ואז כמה ימים אחרי זה רצו לספר שהם הולכים למקש את כול המיצר. אחד מאלה צריך להיות שקר. 

כמובן שהוא משקר ויש הרבה סירות מהירות עם מוקשים עליהן ו/או סירות נפץ אשר מתחבאים במעגנים מוגנים לשעת פקודה. אז הורידו 120 כלי שיט. האיראנים למדו משהו מפעם שעברה שארה"ב השמידה להם את הצי והחביאו את חלקו במתקנים מבוצרים.

לפני כשעה, David32 כתב:

רק אחרי שתקפת. מה... מה לא ברור בזה שיש פה תגובה למעשה?

אולי לא הייתי ברור. הם אויבים אידאולוגית לפני הכל. עכשיו, לאחד מהם יש את היכולת לעשות שמות בכלכלה. זה הופך אותו לבעיה גלובאלית.

לפני 28 דקות, David32 כתב:

עובדתית איראן לא תקפה ישירות את ישראל למרות אלפי או עשרות אלפי טילים בליסטיים.

מה זאת אומרת? ולמה אתה קורא "ליל הכט"במים" מספר 1 (בתגובה לתקיפת הקונסוליה האיראנית בסוריה), ומספר 2 (בתגובה לחיסול נסראללה, הנייה ועוד גנרל איראני)?

בכל אחת מהתקופות ירו יפה מאוד טילים בליסטיים.

באופן כללי איראן השתדלה מאוד לאורך השנים לא להיות מעורבת ולתת לפרוקסיז להילחם עבורה. הגיע סינוואר אחד ודפק להם את התוכניות.

אבל כמובן שאם הם היו מגיעים לנשק הגרעיני, שאליו הם כבר אוטוטו מגיעים 30 שנה, ורק שנה שעברה התוכנית נפגעה אנושות - הם היום משגרים על ישראל. ברור.

ככל הנראה להיות מדינת סף שירת אותם יותר מאשר להיות מדינה גרעינית. בסוף, יכלו לקנות מצ' קוריאה את החומרה. 

אחרי המלחמה הנוכחית די בטוח שהמשטר הזה יפרוץ לפצצה.

לקבל את חוסר השליטה הזה.

בסוף הכל די כאוס, לא?

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, יבגניפ כתב:

אתה עוד מעיר לי על פסיב אגרסיב? אף אחד גם לא הוצא להורג בגין לחיצה על כפתור החסימה בפורום, אם לא בא לך לקרוא.

צפרא טבא,

צודק, הפאסיב-אגרסיב היה קודם, עכשיו זה אגרסיב-אגרסיב.

שמת לב שרק מתדיינים ממחנה מסויים חוסמים משתמשים אחרים? אני מנסה להבין, זו גירסה עדכנית של צ׳ילבה?

להגנתך, אתה לא הראשון וככל הנראה לא האחרון להשתמש/לאיים בנשק יום הדין 😉

רבים מהכותבים כאן מתלוננים על פעולות/אמירות/רהבתנות וכו׳ מצד מקבלי ההחלטות (בין אם בארץ ובין מחוצה לה) וטוענים שיתכן וניתן היה לעשות אחרת/טוב יותר.

כשעולה השאלה ׳מה אתה מציע / היית עושה במקום׳, התשובה הנפוצה ׳איני מקבל החלטות כאלו ואין זה מתפקידי לענות על כך׳.

ואני תוהה, באם המשיב אינו מסוגל להציג חלופות להתנהלות מקבלי ההחלטות, ככל הנראה אין לו את הכלים לכך ולפיכך לא ברור מנין הבטחון להטיף בנושא שאינו בקיא בו.

די דומה למי שמעולם לא היה ברשותו רכב חשמלי ומסביר למחזיקים בו מדוע הם טועים.

הכל טוב חברים: נתניהו מאונן על אירן, צפוייה מלחמת אחים ביננו, כל העולם נגדנו וכו׳ וכו׳ - החבילה המושלמת לחרדתי המצוי.

המצב רחוק מלהיות מושלם אך בנסיבות הקיימות, טוב בהרבה ממה שנצפה ע״י האלרמיסטים למינהם.

יכול להיות עוד יותר טוב? ודאי - עדיף להיות צעיר, בריא ועשיר (ויש אומרים גם בלונדיני עם עינים כחולות) אך למרבה הצער אני לדוגמא כושל באחד הסעיפים.

עריכה אחרונה על ידי waterman
תוספת קלה
  • אהבתי 2
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 8 שעות, SlowRide כתב:

תהיה בטוח שהם היו שולחים אותו לכאן במקום כל פצצות המצרר שלהם, ואם היה יכול להגיע לארה"ב, היו שולחים גם לשם. אם אתה חושב שזאת הגזמה והפחדה, זה כנראה כי האידאולוגיה הזאת זרה לך.

רק שלשגר לכאן פצצות מצרר זה תקין לחלוטין כי אנחנו לא חתומים על האמנה שאוסרת את זה.

לפני 16 דקות, waterman כתב:

רבים מהכותבים כאן מתלוננים על פעולות/אמירות/רהבתנות וכו׳ מצד מקבלי ההחלטות (בין אם בארץ ובין מחוצה לה) וטוענים שיתכן וניתן היה לעשות אחרת/טוב יותר.

כשעולה השאלה ׳מה אתה מציע / היית עושה במקום׳, התשובה הנפוצה ׳איני מקבל החלטות כאלו ואין זה מתפקידי לענות על כך׳.

ואני תוהה, באם המשיב אינו מסוגל להציג חלופות להתנהלות מקבלי ההחלטות, ככל הנראה אין לו את הכלים לכך ולפיכך לא ברור מנין הבטחון להטיף בנושא שאינו בקיא בו.

די דומה למי שמעולם לא היה ברשותו רכב חשמלי ומסביר למחזיקים בו מדוע הם טועים.

כשאתה קונה רכב חדש והיצרן מבטיח לך שהוא חונה לבד אז כשתבוא בטענות ליצרן שהוא לא מצליח לחנות הוא יגיד לך אז מה אתה מציע?

הממשלה מכרה לנו ניצחון מלא לפני 8 חודשים ורימתה אותנו. אני רק רוצה את מה שהבטיחה או שתבטיח מה שהיא יכולה. אם מה שהיא יכולה לא מתאים לי אולי אקנה מותר אחר.

לפני 16 דקות, waterman כתב:

הכל טוב חברים: נתניהו מאונן על אירן, צפוייה מלחמת אחים ביננו, כל העולם נגדנו וכו׳ וכו׳ - החבילה המושלמת לחרדתי המצוי.

המצב רחוק מלהיות מושלם אך בנסיבות הקיימות, טוב בהרבה ממה שנצפה ע״י האלרמיסטים למינהם.

יכול להיות עוד יותר טוב? ודאי - עדיף להיות צעיר, בריא ועשיר (ויש אומרים גם בלונדיני עם עינים כחולות) אך למרבה הצער אני לדוגמא כושל באחד הסעיפים.

מה כל כך טוב?

אחרי שנתיים וחצי של מלחמה, קפיצה ממלחמה למלחמה, פגיעות בעורף, אלפי נפגעים, יישובים הרוסים וסף מלחמת אחים הייתי רוצה לראות לפחות הישגים.

וחמאס יותר קטן אבל משתקם, אירן חיה ובועטת עם פרוקסיז פעילים והכנת הקרקע להפיכה זה ממש לא הישג.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, Night Driver כתב:

רק שלשגר לכאן פצצות מצרר זה תקין לחלוטין כי אנחנו לא חתומים על האמנה שאוסרת את זה.

צודק,

אנחנו גם לא חתומים על האמנה למניעת הפצת נשק גרעיני, ולכן לאירנים (אם וכאשר) תהייה זכות מלאה (בטאבו) להוריד פצצה על ראשנו.

מה עמדתך על שימוש בפצצות מצרר המוטלות מהאוויר על אירן ע״מ לפגוע במוצהר באוכלוסייה אזרחית? שואל בשביל חבר המתלבט בנושא ונדרש לפסק הלכה מצד מי מהמומחים כאן.

עריכה אחרונה על ידי waterman
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

• תוכן חדש...