Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 שעות, Nemesis כתב:

. אם האזרחים יחליטו ברוב של 51% שהשופטת חיות תהיה מלכת ישראל לכל חייה, זה מה שצריך לקרות?

משאל עם פועל במדינות רבות בעולם ובשום מקום לא הועלתה הצעה משונה כזו. ואנו לא שונים מאנשים בארצות אחרות.

לפני 13 שעות, DubelBoom כתב:

נשמע לי מאד לא מתאים לישראל שפה הכל קורה מהר, ובטח לא לישראלים - אנחנו צריכים את המתח שהיה בחודש האחרון ברחובות כל שנה כשנעשה משאל עם?

ההפך. המתח הוא כי אין מוצא מהחלטה של שלטון שיש לו רוב קטן בכנסת. לו היה מוצא מזה, כמו משאל עם, המתח היה נמוך בהרבה.

לפני 5 שעות, sperial כתב:

@DubelBoom למה פעם בשנה? המערכת השווייצרית מסובכת יותר משעון שוויצרי, ומשאלי העם נערכים כמה פעמים בשנה.

זה מה שמצוין. זו דמוקרטיה אמיתית, לעומת מצב שבו אנשים מצביעים בעד מפלגה למרות שלא מזדהים ב 100% עם אותה מפלגה.

לפני שעתיים, hans כתב:

לא מסורבלת. בשוויץ דווקא קל יחסית להצביע במשאלי עם.

אבל הסיבה לשינויים איטיים איננה טמונה בשיטה - העם השוויצרי שמרן ונוטה להצביע "לא" כמעט לכל שינוי מוצע, ולא ביחס של 51:49 אלא 60:40 או 70:30. זה אופי מנוגד כמעט לגמרי לתזזיתיות הישראלית/יהודית, אנחנו מאוד ממהרים לאמץ אופנות חדשות ואידאולוגיות מהפכניות.

אנו לא שונים מאנשים בארצות אחרות וגם בארץ הדוב הדומם לא ממהר לאמץ אופנות ואידיאולוגיות.

וגם, בשוויץ הכביכול שמרנית , הציבור כן אישר במשאל עם זכויות להט"בים למרות התנגדות מפלגות שמרניות.
https://www.ynet.co.il/news/article/r1rkgct7f

לפני שעתיים, hans כתב:

עריכה:

חייב לתקן עוד טעות - משאלי העם בשוויץ לא מחייבים.

משאלי העם בשוויץ כן  מחיבים.
https://en.wikipedia.org/wiki/Voting_in_Switzerland

לפני שעה, פינדר כתב:

אני חושש שאם נעשה משאל עם פה, לגבי זכויות של מיעוטים כמו ערבים, או להטב או סתם סמולנים, התוצאות לא יהיו מעודדות.

האנשים פה לא שונים מאנשים בארצות אחרות, ובשום מדינה בעולם לא אושרו הצעות כאלה במשאל עם.
לגבי להט"בים, מדוע עליהם לערוך הפגנות דווקא בירושליים , מקום שבו יש הרבה דתיים. מדוע שלא יסתפקו בהפגנות בתל אביב? לפעמים צריך שכל ישר ולא דביקות חסרת טעם בחוק מסוים.

לגבי תחבורה ציבורית בשבת- הסיכוי היחיד לאישורה הוא במשאל עם. לדעתי אם זה יגיע למשאל עם, תזכה הצעה שמאשרת תחבורה ציבורית בשבת אבל במידת האפשר ללא נסיעה בשבת בתוך ריכוזים דתיים.

לפני 5 דקות, Mech Morphix כתב:

איזה משאל עם בראש שלכם? העם פה מטומטם בצורה יוצאת דופן. תראו את התגובות על כתבות של רומן זדורוב שיצא זכאי.

העם אצלינו הוא בדיוק כמו בארצות אחרות. אל תחשוב ששם אין אנשים כאלה.
לגבי זדורוב, לפי השופט, "נעשו כאן דברים שלדעתי אסור שייעשו במדינה מתוקנת". האם זה לא מעורר בך חרדה?

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7471

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 1 דקה, yehuda-k כתב:

משאל עם פועל במדינות רבות בעולם ובשום מקום לא הועלתה הצעה משונה כזו. ואנו לא שונים מאנשים בארצות אחרות.

לפני 14 שעות, DubelBoom כתב:

נתתי דוגמא קיצונית בכוונה. רק אומר שמשאל עם הוא לא פתרון בזק לכל שאלה אפשרית.

גם אי אפשר לנהל משפט בשיטה של משאל עם לצורך הדוגמא.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

משאל עם זה פתרון קלאסי של תאכלו את הדייסה שבישלתם. לדעתי זה אחלה כי התרבות הדפוקה שלנו מעודדת חוסר לקיחת אחריות. אחראי אבל לא אשם. יעשה רק טוב לציבור הישראלי בטווח הארוך.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 23 שעות, Arik TG כתב:

בנוסף החוק של ה three strikes  לא מאפשר לשופטים שיקול דעת ומכניס אנשים לתקופות מאסר ארוכות מאוד באופן אוטומטי. 

אנחנו ממש לא רוצים ללמוד מארה"ב. 

אגב- שם ברוב המדינות לאסירים אין זכות הצבעה וגם החזרת זכות ההצבעה לאסירים משוחררים היא לא אוטומטית. 

מה רע בזה נראה אחלה.  דווקא היה מצוין אם בזה היינו לומדים מארה"ב. במציאות של היום החוק מאיים רק על אנשים נורמטיבים. 

• מצחיק 1
פורסם
לפני 7 דקות, yd b-4 כתב:

מה רע בזה נראה אחלה.  דווקא היה מצוין אם בזה היינו לומדים מארה"ב. במציאות של היום החוק מאיים רק על אנשים נורמטיבים. 

זה מצחיק אותי בכל פעם מחדש איך אתה מצליח לעוות את המציאות. תודה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

היום שבו (טוביה, אח של) סמוטריץ' הופך להיות הקול השפוי.

להוריד את הרפורמה מסדר היום הפוליטי לתקופה של שנה לפחות

מניח שהציוץ בוצע בהנחיית אחיו שהבין שהכלכלה הולכת לקרוס בענק.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
לפני 9 דקות, יבגניפ כתב:

זה מצחיק אותי בכל פעם מחדש איך אתה מצליח לעוות את המציאות. תודה.

אמיתי לא הבנתי הפעם למה אתה מתכוון.

הדבר היחיד שעולה לי בראש זה דרעי? 

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, yd b-4 כתב:

אמיתי לא הבנתי הפעם למה אתה מתכוון.

הדבר היחיד שעולה לי בראש זה דרעי? 

אני מניח שהוא התכוון לזה שלשיטת הפסילה השלישית בארצות הברית יש הרבה חסרונות והיא לא באמת מורידה את רמת הפשיעה.

במחשבה שנייה, זה דווקא מתאים יופי למקרה של דרעי.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, yehuda-k כתב:

לגבי להט"בים, מדוע עליהם לערוך הפגנות דווקא בירושליים , מקום שבו יש הרבה דתיים. מדוע שלא יסתפקו בהפגנות בתל אביב? לפעמים צריך שכל ישר ולא דביקות חסרת טעם בחוק מסוים.

הפוך גוטה.

חברי הקהילה הלהט"בית צריכים לצעוד (בדגש על לצעוד, לא להתפשט על משאיות) גם בתל אביב, גם בירושלים, גם בחיפה וגם בפתח תקווה.

אממה? הם צריכים לצעוד גם באום אל פאחם, טייבה, כפר קאסם וטובא זנגריה. פשוט נוח לחברי מרכז-שמאל להציג את ירושלים כמקום חשוך בזמן שאם יתקרבו לאום אל פאחם הם יחטפו כדור לפני הצעד הראשון. כשערבי הומו בורח מהמשפחה שלו, מקבל מקלט אצל היהודים, ואחים שלו מצליחים להגיע אליו ולדקור אותו זה עדיין יפורסם כאקט נגד הקהילה הגאה ולא בתור תאוות דם של המוסלמים.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 19 דקות, יובל .מ. כתב:

הפוך גוטה.

חברי הקהילה הלהט"בית צריכים לצעוד (בדגש על לצעוד, לא להתפשט על משאיות) גם בתל אביב, גם בירושלים, גם בחיפה וגם בפתח תקווה.

אממה? הם צריכים לצעוד גם באום אל פאחם, טייבה, כפר קאסם וטובא זנגריה. פשוט נוח לחברי מרכז-שמאל להציג את ירושלים כמקום חשוך בזמן שאם יתקרבו לאום אל פאחם הם יחטפו כדור לפני הצעד הראשון. כשערבי הומו בורח מהמשפחה שלו, מקבל מקלט אצל היהודים, ואחים שלו מצליחים להגיע אליו ולדקור אותו זה עדיין יפורסם כאקט נגד הקהילה הגאה ולא בתור תאוות דם של המוסלמים.

עוד לא נמאס לך מזה?

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הוא צודק לחלוטין. רק שזה לא בגלל שהם בני דת כזו או אחרת אלא פשוט הם גדלים בתרבות שערך החיים בה יותר נמוך. אחרת גם היו פחות מקרי רצח על כבוד המשפחה לדוגמא.

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, MostlyWicked כתב:

אפשר להבין מה הבעיה העקרונית במה שהוא אומר?

הבעיה היא שהוא אומר "הנה תראה אותם הם יותר גרועים אז תתמקדו בהם", כשאף אחד לא שאל אותו עליהם ולא דיבר עליהם.
כולנו יודעים על הבעיות של התרבות המוסלמית והערבית אבל להשוות את עצמינו אליהם זה רק מראה על שפל הרמה שאנחנו נמצאים בה.

זה כמו להרביץ לאישתך ואז להגיד "הנה תראה בבנגלדש בעל יכול להרביץ, לאנוס ולסקול את אישתו למה אתה אומר שאני לא בסדר כשאני רק מרביץ? שם המצב הרבה יותר גרוע לך תפתור את הבעיה שם ואז תבוא אלי".
אי אפשר להכשיר עוול על ידי קיומו של עוול גדול יותר, זה ניסיון לצייר סימטריה שלא קיימת כדי להתחמק ממה שלא נעים לך.

בסופו של דבר כל אדם רשאי וצריך לפעול כדי להפחית עוול בצורה שנראית לו נכונה, אם זה אצלנו או במקומות אחרים.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • אהבתי 7
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל הוא לא השווה אותנו אליהם, הוא אמר שהם צריכים להיות לפחות כמונו בכל מה שקשור בסבלנות לשונה.

• תוכן חדש...