Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשוויץ נשים קיבלו זכות הצבעה בבחירות הארציות רק ב1971, נישואים חד מיניים רק ב2021 - הרבה הרבה אחרי שאר המדינות במערב אירופה.
זה לא קרה בגלל התנגדות עמוקה, אלא בגלל שזאת שיטה מסורבלת שלוקח לה המון המון זמן.

נשמע לי מאד לא מתאים לישראל שפה הכל קורה מהר, ובטח לא לישראלים - אנחנו צריכים את המתח שהיה בחודש האחרון ברחובות כל שנה כשנעשה משאל עם?

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, amir74 כתב:

זה מאוד שחור ולבן כי בדת אין אפור.

יש אסור, יש מותר. אין באמצע.

יש הרבה טווח גם בדת- יעבור ובל יהרג /יהרג ובל יעבור וכו' , טווח לפרשנויות ודעות ...

העניין הוא לא רק כמה אדם דתי או לא דתי, זה פרמטר אחד שטוח, החיים תלת מימדיים,

יש גם את העניין של התפיסה המגזרית האינדיבידואליות שחזקה או חלשה אצל כל אחד ושעושה את ההבדל- למשל אדם דתי שלא רואה עצמו כחלק מהמגזר /קהילה ישירה ולכל מצביע למלפגות יותר מגוונות , יש הרבה כאלה על הרצף.

או דוגמא הפוכה לאדם שמצביע למפלגה שנותנת לו הרגשה של השתייכות לקבוצה מסויימת לצורך העניין דתית, גם אם הוא לא שומר מצוות.

בהקשר של החרדים (בהכללה כי יש עולם ומלואו של זרמים), יש להם נזילה גדולה מבין השורות המסורתיות, למשל מפלגות שנותנות להם את החיבור הציוני שבעבר היה פחות דומיננטי..  

עריכה אחרונה על ידי yb

פורסם

@DubelBoom למה פעם בשנה? המערכת השווייצרית מסובכת יותר משעון שוויצרי, ומשאלי העם נערכים כמה פעמים בשנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא מסורבלת. בשוויץ דווקא קל יחסית להצביע במשאלי עם.

אבל הסיבה לשינויים איטיים איננה טמונה בשיטה - העם השוויצרי שמרן ונוטה להצביע "לא" כמעט לכל שינוי מוצע, ולא ביחס של 51:49 אלא 60:40 או 70:30. זה אופי מנוגד כמעט לגמרי לתזזיתיות הישראלית/יהודית, אנחנו מאוד ממהרים לאמץ אופנות חדשות ואידאולוגיות מהפכניות.

עריכה:

חייב לתקן עוד טעות - משאלי העם בשוויץ לא מחייבים. אחוזי ההצבעה גבוהים יחסית כי שוב, זה עם אחר לגמרי שמתנהל בצורה שונה לגמרי מפה, לטוב ולרע.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 3

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש בעיה מובנית בשיטה של משאל עם, בטח בסוגיה שאנחנו דנים בה פה בימים אלו.

כל הויכוח היום הוא על השאלה מי יגן על זכויות המיעוט. האם לתת לרוב להכריע על זה, זו כל השאלה.

אני חושש שאם נעשה משאל עם פה, לגבי זכויות של מיעוטים כמו ערבים, או להטב או סתם סמולנים, התוצאות לא יהיו מעודדות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

במקום ביבז הייתי מצנזר לילד"ז גישה לאינטרנט:

https://www.ynet.co.il/news/article/rkd98sfw2

איפה חוק המתנות כשצריך אותו?

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה היה די ברור מההתחלה לא? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 15 שעות, arturkopit כתב:

בוא תעשיר לי את הידע  אז.

החוגים המתאימים?איזה חוגים אלה בדיוק...?

חרדים.

לפני 12 שעות, yb כתב:

יש הרבה טווח גם בדת- יעבור ובל יהרג /יהרג ובל יעבור וכו' , טווח לפרשנויות ודעות ...

העניין הוא לא רק כמה אדם דתי או לא דתי, זה פרמטר אחד שטוח, החיים תלת מימדיים,

יש גם את העניין של התפיסה המגזרית האינדיבידואליות שחזקה או חלשה אצל כל אחד ושעושה את ההבדל- למשל אדם דתי שלא רואה עצמו כחלק מהמגזר /קהילה ישירה ולכל מצביע למלפגות יותר מגוונות , יש הרבה כאלה על הרצף.

או דוגמא הפוכה לאדם שמצביע למפלגה שנותנת לו הרגשה של השתייכות לקבוצה מסויימת לצורך העניין דתית, גם אם הוא לא שומר מצוות.

בהקשר של החרדים (בהכללה כי יש עולם ומלואו של זרמים), יש להם נזילה גדולה מבין השורות המסורתיות, למשל מפלגות שנותנות להם את החיבור הציוני שבעבר היה פחות דומיננטי..  

אז מה שאתה אומר זה שאין אמת אחת. 

איזו מין "תורת אמת" זו כשאין אמת אחת מוחלטת וסופית ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
לפני 9 דקות, Night Driver כתב:

מה אכפת להם?

אנחנו משלמים את זה.

טוב, עכשיו ילד"ז "גזען", "מטרידן" ו"מתבטל מכספנו" עם חותמת באישור של בית משפט.  

פורסם
בתאריך 28.3.2023 בשעה 23:17, farkash7 כתב:

לא הייתי חוזר כי לא חוזרים אחורה. מתקדמים קדימה.

אני מצטער, אבל מה שאמרת עכשיו זו שטות. אנחנו לא רוצים להתקדם קדימה למען ההתקדמות קדימה (למה?), אנחנו רוצים להתקדם קדימה כדי שיהיה לנו טוב יותר, ולא משום סיבה אחרת. אם רע לנו להתקדם קדימה אז חוזרים אחורה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

איזה משאל עם בראש שלכם? העם פה מטומטם בצורה יוצאת דופן. תראו את התגובות על כתבות של רומן זדורוב שיצא זכאי. 

"

היה ברור שזדורוב יצא זכאי !
וזה למה צריך רפורמה במערכת בתי המשפט , משטרה , צבא ובכל מקום שלוקחים שליטה .
  • אהבתי 6

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני כשעה, amir74 כתב:

אז מה שאתה אומר זה שאין אמת אחת. 

איזו מין "תורת אמת" זו כשאין אמת אחת מוחלטת וסופית ?

יש הרבה אמיתיות כל אחד בטוח ששלו היא האחת, בטח יהודים (דגניה א' דגניה ה', ישראל-יהודה ויש עוד הרבה...)

אפילו הרב עובדיה הגדול כנראה שלא קיים תרי"ג מצוות, אז מראש מדברים פה על אידיאלים ושאיפות

חוץ מזה, איך יכול להיות משהו סופי אם המציאות מתקדמת? 

פורסם
לפני 5 דקות, yb כתב:

יש הרבה אמיתיות כל אחד בטוח ששלו היא האחת, בטח יהודים (דגניה א' דגניה ה', ישראל-יהודה ויש עוד הרבה...)

אפילו הרב עובדיה הגדול כנראה שלא קיים תרי"ג מצוות, אז מראש מדברים פה על אידיאלים ושאיפות

חוץ מזה, איך יכול להיות משהו סופי אם המציאות מתקדמת? 

1+1=2

אין שתי אמיתות.

יש אמת אחת בלבד כל השאר זה חיקויים, זיופים וטעויות שנובעות מפרשנות לא נכונה של אנשים בשר ודם.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...