Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 דקות, Cassano כתב:

סביר שזה לא אותו ביבי, אבל למה לקח את גנץ לממשלה בבחירות מועד ג׳?

מה למה, היה צריך ולא שילם על זה מחיר - להיפך, ריסק את גנץ. מהלך מבריק שיכל להתבצע רק מול אדם נאיבי מעבר לכל רמה סבירה. גנץ יישם את העצות שלך, כשל, ואתה חוזר על אותן עצות שוב - expecting a different result מאיזושהי סיבה עלומה.

אתה באמת טוען כאן ברצינות שביבי היה מעדיף להכניס עלה תאנה כלשהו ולוותר על הרפורמה במע׳ המשפט שתקנה לו כח אבסוליטי? 

חשבתי שזה אני שלא גר בישראל...

לפני 6 דקות, Cassano כתב:

אגב, מעניין מי יהיה הבריון התורן של הימין בממשלה הבאה, כשהבוחרים יבינו שבן גביר לא באמת יכול לעשות ״סדר״ בנגב, ״למשול״ בגליל ולשנות את המשטרה.

הם לא יבינו כלום, זו תהיה המשטרה הסמולנית שמגבילה אותו, מערכת המשפט הסמולנית, צה״ל הסמולני או כל שעיר לעזאזל מתחלף אחר. זה תמיד הם, האילומינטי / אנשי הלטאה / הקרן החדשה ברקע, שולטים בחוטים ומונעים מהאיש הכי חזק בפוליטיקה הישראלית במשך עשורים שלמים לסדר כאן את העניינים. 

תמיד אפשר לגנרט סמולנים וההמון הביביסטי המשולהב לא בדיוק ידוע בתור ירידה לפרטים או ביקורת עצמית. 

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 30 דקות, falou כתב:

ואם אתה אזרח ערבי, למה שתרצה שהמדינה שלך תהיה יהודית?

תצרף להם עוד מיעוטים וסתם כאלו שהם חסרי דת באמונתם, ואולי יש לך איזה שליש מהאנשים במדינה, שלא חושבים שהמדינה ״צריכה להשאר יהודית״.

מדינת ישראל הוקמה כמדינה יהודית. יש לך בעיה עם זה? או שתשיג רוב לביטול ההגדרה הזאת (מה שאין כרגע), או שתעזוב.

כמו שאזרח אמריקאי יהודי צריך להתמודד עם זה שארה"ב לא מדינה יהודית והתחבורה ציבורית עובדת בשבת.

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

אם יש עבודות שאפשר לבצע באמצע שבוע בלי הפרעה, זה עדיף מאשר לבצע בשבת

למה?

לפני 31 דקות, oryo כתב:

שים לב מה קרה לליכוד, מי נמצא בצמרת ומי מועף משם.

ועכשיו בכלל. גם בלאגן עם ביטן ואמסלם. אפילו הם...

לפני 16 דקות, Cassano כתב:

, מעניין מי יהיה הבריון התורן של הימין בממשלה הבאה,

חשבתי שבשביל זה רוצים לבטל את השיט עם ה'הסתה לגזענות' 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

כי אז אפשר לספק שירותים יותר טוב.

כי אז אפשר לסיים פרוייקטים יותר מוקדם.

כי חופש הבחירה

כי למה להגביל עבודה לימים מסויימים.

כי אין חסרונות ללהרשות לעבוד בשבת.

את האמת, קשה לי למצוא עוד סיבות ללמה *לא* להגביל משהו כזה. מה שבטוח זה שאין שום סיבה *כן* להגביל.

• אהבתי 2
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 3

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
ציטוט

אתה יודע מה אומרים על מי שמנבא את העתיד נכון?

ובכן, אני מתווכח עם אנשים באינטרנט. אני בכל מקרה שוטה.

@oryo

ביבי לא ריסק את גנץ, הוא ולפיד נותרו על אותו מספר מנדטים מצרפי בדיוק. הוא חזר לכוחו לפני האיחוד עם לפיד. אם היה שכלם בראשם, הממשלה הנוכחית לא הייתה קיימת.

עריכה אחרונה על ידי Cassano
פורסם
לפני 3 דקות, David32 כתב:

את האמת, קשה לי למצוא עוד סיבות ללמה *לא* להגביל משהו כזה. מה שבטוח זה שאין שום סיבה *כן* להגביל.

אבל אמרו לך! מדינה יהודית!

אגב גם במטרו אחת הבעיות היא שהחרדים רוצים תחנות בבני ברק אבל בלי עבודות בשבת. כל הטענות על זה שיש שם מכשור חפירה שבעייתי לתעפל ככה לא עוזרות. מדינה יהודית! 

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 19 דקות, יובל .מ. כתב:

מדינת ישראל הוקמה כמדינה יהודית. יש לך בעיה עם זה? או שתשיג רוב לביטול ההגדרה הזאת (מה שאין כרגע), או שתעזוב.

הבעיה שנתנו מונופול לגוף מצומצם להחליט מה זה יהודי ומה זה יהדות.

מה שמצחיק הוא שהם בעצמם רחוקים מהיהדות כמו הירח מכדור הארץ. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 31 דקות, יובל .מ. כתב:

כמו שאזרח אמריקאי יהודי צריך להתמודד עם זה שארה"ב לא מדינה יהודית והתחבורה ציבורית עובדת בשבת.

מדינת ישראל תהא פתוחה לעליה יהודית ולקיבוץ גלויות; תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה; תהא מושתתה על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל; תקיים שויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין; תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות; תשמור על המקומות הקדושים של כל הדתות; ותהיה נאמנה לעקרונותיה של מגילת האומות המאוחדות.

אם כבר לצטט את מגילת העצמאות, אז כמו שצריך. עכשיו תקרא עם עצמך ותחשוב האם התגובה שלך שציטטתי עדיין מקדמת את האג'נדה שלך. זו כמובן החלטה שלך. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 46 דקות, יובל .מ. כתב:

קודם כל, לא עניינך עם מה יש או אין לי בעיה. זה ענייני.

דבר שני, אני לא צריך להשיג רב כדי שזו תהיה בעיה למדינה, אם שליש מתושביה לא עונים להגדרה שהופכת את המדינה למדינתם. אם אתה מצרף להם גם את ערביי השטחים, אז יש רב לא יהודי מהים עד הירדן.

לגבי ״תעזוב״ - אין אופציה כזו. קודם כל, אזרחות היא זכות בסיסית ואף אחד לא רשאי לקחת אותה, גם למי שמתנגד להגדרות המדינה. אמריקאי יכול להתנגד לסעיפים בחוקה, זה אומר שאפשר לשלול לו אזרחות.

דבר שני, אין לי אזרחות אחרת, ככה שמעשית אין את האופציה לעזוב.

אז מי שם אותך למחליט מי ראוי להיות כאן אזרח ומי לא?!

ככל שאתה מוסיף וחופר אנחנו יורדים לבסיס של הרצון להגביל את בית המשפט - השאיפה שלך ושל כמותך לגרש את כל מי שלא מסכים איתם?

או שאני מפספס משהו?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

מה שיפה זה שאתם ממשיכים בעקביות עם ההתנשאות, כאילו אי אפשר לחשוב את הדברים האלה לבד.

תמשיכו לחשוב שאנחנו הולכים אחרי מניפולציות אם זה מה שכיף לכם בחיים.

גבר, אתה זה שמביא לפה בגאווה רשימת פעולות של בן גביר, שאין בהן שום דבר חוץ ממראית עין. 

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, oryo כתב:

אידיוטים שימושיים מסבירים שהרשות השופטת מחזיקה כיום בכח אבסולוטי, אבל זו כמובן שטות כי השופטים לא יכולים להעביר חוקים או לבצע דברים, אלא רק לאכוף את החוקים הקיימים בשימוש בפרשנות יותר/פחות לרוחנו.

מוסיף על מה שכתבת:
אאל"ט הביקורת העיקרית היא נגד האקטיביזם השיפוטי (שזו בעיה גנרית בעוד מקומות מערביים) שמאפשר "לפסול" חוקים (קרי להחזיר אותם חזרה לחקיקה לפני שמעבירים אותם) על בסיס עילות שונות כמו "סבירות" ו"מידתיות". אז הם אומנם לא יכולים להעביר חוקים אבל הם יכולים "לפסול" קרי לא להעביר חוקים. זה לא אותו דבר, אבל זה די הרבה כוח. בעיקר כשמכניסים את נושא האקטיביזם השיפוטי. בנוסף, הרוב היום בועדה לבחירת השופטים הוא אצל לשכת עו"ד והשופטים.

האם זה נכון לבקר את האקטיביזם השיפוטי ולשנות חלקים מסויימים בצורה אחראית? בעיניי, כן.

האם זה נכון לאזן את הועדה לבחירת שופטים בצורה אחראית? בעיניי, כן.

אבל הדרך שבה המחוקק בוחר לעשות את זה פשוט גרועה, באמת. 61 לפסקת התגברות זו בדיחה. ורוב לממשלה (שהיא גם הרוב בכנסת), לבחירת שופטים זה בדיחה^2.

ומעל הכל עולה ריח צחנה מהבהילות ומהירות שיש לחוקק ולהעביר ולעשות. כאילו הסורים על הגדרות.

לפני כשעה, Cassano כתב:

הממשלה הסטנדטית שהייתה ממשיכה בסטגנציה הרגילה שהיא מדינת ישראל.

ואולי אחרי עשור וקצת של סטגנציה וכמה מערכות בחירות שלא הולידו הכרעה הגיע הזמן לתנועת מטוטלת לאיזשהו כיוון?

אני לא חושב שאפשר היה להתמודד עם הסטגנציה עוד הרבה זמן תחת ההנחות שהיו נכונות לעשור הקודם או זה שלפניו. המציאות והאוכלוסיות משתנות עם הזמן.

אולי אחרי שהממשלה הזו תעביר את החוקים שהיא רוצה להעביר, ותמשול (על מלא-מלא) הבוחרים יבינו שהם עומדים מול שוקת שבורה ואולי (אולי) משהו ישתנה?

image.jpeg.ea1da754fa87bb5618e46b907bc4caf6.jpeg

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

מדינה יהודית

כן אבל מה זה אומר. ומי החליט שזה מה שזה אומר.

כמובן שאלה רטורית...

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעה, SurfHigh כתב:

הבעיה שנתנו מונופול לגוף מצומצם להחליט מה זה יהודי ומה זה יהדות.

באופן עקרוני מסכים איתך על זה.

לפני שעה, ניקו פ. כתב:

מדינת ישראל תהא פתוחה לעליה יהודית ולקיבוץ גלויות; תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה; תהא מושתתה על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל; תקיים שויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין; תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות; תשמור על המקומות הקדושים של כל הדתות; ותהיה נאמנה לעקרונותיה של מגילת האומות המאוחדות.

אם כבר לצטט את מגילת העצמאות, אז כמו שצריך. עכשיו תקרא עם עצמך ותחשוב האם התגובה שלך שציטטתי עדיין מקדמת את האג'נדה שלך. זו כמובן החלטה שלך. 

"תהיה פתוחה לעליה יהודית", לא "הגעה של כל מי שרוצה.

אין שום סתירה בין מה שרשמתי לבין מה שציטטת.

ערבי יכול לקבל שיוויון זכויות גם בלי שמדינת ישראל תהיה מדינה ערבית או מדינת כל אזרחיה.

לפני כשעה, falou כתב:

דבר שני, אני לא צריך להשיג רב כדי שזו תהיה בעיה למדינה, אם שליש מתושביה לא עונים להגדרה שהופכת את המדינה למדינתם. אם אתה מצרף להם גם את ערביי השטחים, אז יש רב לא יהודי מהים עד הירדן.

גם אם 49 אחוז לא רוצים את ישראל כמדינה יהודית, זה לא אומר שהם יכולים להתחיל שרשרת פיגועים על כל השאר.

ערבי השטחים לא קשורים לעניין והם לא מעניינים אותי.

לפני כשעה, falou כתב:

לגבי ״תעזוב״ - אין אופציה כזו. קודם כל, אזרחות היא זכות בסיסית ואף אחד לא רשאי לקחת אותה, גם למי שמתנגד להגדרות המדינה. אמריקאי יכול להתנגד לסעיפים בחוקה, זה אומר שאפשר לשלול לו אזרחות.

דבר שני, אין לי אזרחות אחרת, ככה שמעשית אין את האופציה לעזוב.

אז מי שם אותך למחליט מי ראוי להיות כאן אזרח ומי לא?!

ככל שאתה מוסיף וחופר אנחנו יורדים לבסיס של הרצון להגביל את בית המשפט - השאיפה שלך ושל כמותך לגרש את כל מי שלא מסכים איתם?

מישהו אמר לגרש? מבחינתי כל מי שרוצה לעשות טוב, משלם מיסים (בניגוד לאריה דרעי) ומקיים חובות אזרחיות מוזמן להישאר באהבה.

אם לא מתאים לך אתה מוזמן לעשות חושבים אם פה אתה רוצה להישאר. כמו שאם מחר בבוקר יהיו 61 חברי כנסת שימליכו את איימן עודה לראש ממשלה והוא יחליט להכניס את כל הפלשתינאים אני אעשה חושבים עם עצמי אם בא לי להשאר או להצטרף לשאר היורדים במיאמי.

Just now, David32 כתב:

כן אבל מה זה אומר. ומי החליט שזה מה שזה אומר.

כמובן שאלה רטורית...

אתה יודע מה זה אומר וזה סתם עכשיו לטחון מים.

פורסם
לפני 9 דקות, יובל .מ. כתב:

אתה יודע מה זה אומר וזה סתם עכשיו לטחון מים

זה היופי בלציין שהשאלה רטורית.

אגב לא ענית לי על הקודמת.

- By lifting money bags

• תוכן חדש...