Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אני מצאתי רכב גולף GTI שנת 2001 קופה 3 דלתות לרכב יש ים תוספות מנוע חדש מחוזק טורבו גדול ועוד מלא דברים טובים דבר קטן קצת מפריע לי הרכב קיבל בצד של הנהג מכה מקדימה המכה עצמה הגיעה עד לאיפה שיושב המצבר בסוף המצבר בקורת אורך מתחו את הקורה ושמו חומר אין ריתוכים וחוץ מזה כל הרכב נקי והמכה לא הגיעה לנקודת מתלה ממש אהבתי את הרכב ואני אומר מקסימום נפסיד קצת כסף האם כדאי לקנות רכב כזה למרות המכה? והאם זה נורא או שישפיע על משהו?

תודה לעוזרים

פורסם

ישנן שתי בעיות בקנייה של רכב עם פגיעה בשלדה:

1) בטיחותית - עמידותו של רכב שעבר פגיעה בשלדה הינה קטנה יותר. במקרה של תאונה נוספת באותו באיזור הסיכויים לפגיעת גוף בנוסעים ברכב גדולים משמעותית בהשוואה לרכב שלא עבר תאונה.

2) מסחרית - אנשים נרתעים מלקנות רכב שעבר תאונת שלדה (אולי הרכב הזה מיוחד מספיק כדי שזה לא ישנה)

אישית הייתי נמנע מהרכב הזה - יהיה מיוחד ככל שיהיה. החיים חשובים יותר...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
ישנן שתי בעיות בקנייה של רכב עם פגיעה בשלדה:

1) בטיחותית - עמידותו של רכב שעבר פגיעה בשלדה הינה קטנה יותר. במקרה של תאונה נוספת באותו באיזור הסיכויים לפגיעת גוף בנוסעים ברכב גדולים משמעותית בהשוואה לרכב שלא עבר תאונה.

2) מסחרית - אנשים נרתעים מלקנות רכב שעבר תאונת שלדה (אולי הרכב הזה מיוחד מספיק כדי שזה לא ישנה)

אישית הייתי נמנע מהרכב הזה - יהיה מיוחד ככל שיהיה. החיים חשובים יותר...

תרשה לי לחלוק עליך, לא בכל מכה בשילדה ישנה פגיעה בטיחותית, במיוחד בכזו שלא עברה את נקודת ריתום המתלה. הייתי מציע לקונה לקחת את הרכב לפחח מקצועי שיתן חוות דעת על התאונה שהרכב עבר, על התיקון שבוצע. אם מדובר בתאונה קלה שתוקנה באופן מקצועי לא אמורה להיות בעיה בטיחותית. אם אפשר להשיג את דו"ח השמאי גם זה יכול לעזור. לגבי סחירות הרכב, אני מסכים. ברגע שמופיע פגיעת שלדה גם הקלה ביותר, ישנה השפעה ישירה על סחירות הרכב ומחירו, אך לעיתים זה משחק דוקא לטובת הקונה.

פורסם

מותר לך לחלוק עלי. בכל מקרה החוזק של קורה שעברה חימום מתיחה ויישור נמוך משמעותית מהקורה האורגינלית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שי,

תרשה לי לחלוק עלייך.

כתב ZVIT וצדק, ברכב עלולה להיות פגיעה בטיחותית פאסיבית שחלילה תהפוך לאקטיבית אם תתרחש תאונה נוספת באותו איזור.

מה הכוונה?

כל עוד הפגיעה לא הגיע לנקודות עיגון המתלים משמע גאומטריית המתלים לא אמורה להפגע ולכן הרכב לא אמור להפגע בטיחותית מבחינת נהיגה (הוא לא יסטה או ישחק צמיגים לצורך העניין).

אבל,

קורת האורך התקפלה ונמתחה מחדש, היא לעולם לא תיהיה חזקה ו\או עמידה כפי שתוכננה להיות במקור.

כל עוד לא תתרחש תאונה באותו איזור שנפגע- הכל בסדר.

ביום שכן תתרחש תאונה משמעותית באותו מיקום (חס וחלילה)- היא עלולה לקרוס מהר יותר ובצורה שונה ממה שתוכננה לכך במקור וזה עלול להיות מסוכן.

הפגיעה מוגדרת כפגיעת שלדה או קצה שלדה?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני לא ממש חייב לקנות בא לי על האוטו מבחינה מכנית הכול בסדר וחלק אומרים שזה קצה שילדה בגלל שזה לא הגיע לנקודת מתלה ואין הלחמות לקחתי החשבון שאני ירצה למכור אני יצטרך למכור גם בזול

פורסם
אני עובד במכון לבדיקת רכבים לפניי קניה והבוחן אמר שזה לא קצה שילדה אלא מכה בשילדה

המונח "קצה שילדה" אינו מונח מקצועי. ולכן מכונים בדרך כלל לא עושים בו שימוש. מבחינתך. זה או "יש מכה בשילדה" או "אין מכה בשילדה". כמובן שחומרת הפגיעה היא מ"קלה" עד "קשה ביותר", בהתאם לכךתחליט אם לרכוש ובאיזה מחיר.

פורסם

כל מכה שהיא מעבר לפגוש הקדמי פוגשת את קצוות השלדה, עליהן בעצם תלוי הפגוש.

כל זמן שהמכה לא הגיעה לנקודת ריתום המתלה, הפגיעה לרוב מתבטאת בירידת ערך בלבד.

מאחר והמכונית משנת 01', ירידת הערך אינה משמעותית, בייחוד אם אתה מתכוון להחזיק בה כמה שנים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לעניין הבטיחות הכותבים צודקים שהוא לא מה שהוא היה קודם אבל אל תשכח שאם הוא לא היה בטיחותי או לא היה עומד בתקנים היו מורידים אותו מהכביש. אם הוא עבר טסט מאז שהיו לו את התיקונים בשילדה הוא בטחותי לפחות מספיק לתקנים.

בנוגע למחיר כמה שאתה מתלהב עליו עכשיו ולא כ"כ רוצה לרדת ממנו אל תהיה בטוח שהקונה שבא אחריך יהיה מולהב וישחט אותך במחיר. יש ירידת ערך באחוזים לרכבים כאלה (בין 15 ל20 אחוז) לדעתי שיוריד לך 25 עד 30 אחוז. זה מה שידרשו ממך כשתרצה למכור אותו ובפרט אחרי שיהיה על הרכב עוד ק"מ עוד יד וכו'. חוץ מזה כשאנשים רואים שהרכב עבר מכה בשילדה הם אפילו לא עוצרים לראות מה הפרטים כל עוד שהמחיר לא נמוך מספיק בשביל לגרום לעצור ולשקול את זה מחדש. אל תשכח שהמוכר שלך מודע לזה שיש לו רכב בעייתי ביד ושהוא לחוץ למכור אותו. תנצל את זה... בהצלחה

• תוכן חדש...