Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בבעלותי יונדאי לנטרה 94 שמזה מספר חודשים ( שלא לומר כבר שנים) נמצאת תחת תהליך של שיקום ושיפוץ ( ניתן לחפש בפוסטים קודמים שפירסמתי בעבר).

לאחרונה, החלטתי להתקין אזעקה + נעילת/פתיחת הדלתות מהשלט. הסיבה להתקנה היא נוחות +DVD שקיים ברכב שחבל לי שייגנב.....

הזמנתי מEBAY מערכת פשוטה יחסית ואני נמצא בשלב שלפני התקנתה. מעיון בסכימת ההתקנה, לא מדובר בהתקנה מסובכת מידי אך בכל זאת יש לי מספר שאלות ( צילום הסכימה מצורף לשרשור):

1) מעיון בסכימה ניתן לראות שאזעקה מסוגלת לנטרל הנעה ע"י אילווץ הנהג ללחוץ על דוושת הבלם +חיבור הכוהיל דרך ממסר.

אני לא מעוניין בכל הבאלגן הזה. אני מעוניין שהמערכת תתפקד לפתיחת/סגירת דלתות דרך השלט + הפעלת האזעקה במקרה שהאחת הדלתות נפתחת מבלי שהאזקעה נוטרלה. זהו, כל הבאלגן של מניעת התנעה אלא עם לוחצים על דוושת הבלם, לא מעניינת אותי. האם ניתן פשוט לא לחבר את החוטים : צהוב +כתום והמערכת תמשיך לפעול כרגיל או שאני מחוייב לחבר אותם?

2) לא הצלחתי להבין לאן לחבר את החוט הכחול. בסכימה מצויין לחבר אותו ל SIDE DOORS (-). מה הכוונה?

תודה!

scan0001.jpg

פורסם

הכחול צריך להתחבר לחיווי דלת פתוחה (פיקוד מינוסים). אם אין לך סכמת חיווט, פשוט תחבר למינוס בנורת התקרה. זה לא מקובל, וקצת חאפרי, אבל בשנתונים כאלה נמוכים זה אמור לעבוד. אם אני זוכר נכון (אני מתבייש להגיד לך שבשנתון הרלוונטי עבדתי בכלמוביל, ובכ"ז אני לא מצליח לשחזר...) החוט הנכון , שמקצועי להתחבר אליו,עובר בצמה מתחת למדרכה של דלת הנהג.

אתה לא חייב לחבר את מנטרל התנועה. האזעקה תעבוד גם בלי זה.

אתה מודע לכך ש-

א. לא חוקי להתקין היום אזעקה קולית. אם שכן יתלונן שהאזעקה שלך מצפצפת, ויהיה סיור בסביבה כדי לשמוע זאת באזניו, תקבל דו"ח.

ב. גנב מיומן מנטרל את האזעקה, מפרק לך את הDVD ומסתלק לפני שאתה בכלל קולט שמשהו מצפצף

ג. אתה צריך תמיד לחנות במרחק שמיעה מהאוטו (למרות שכמו שאמרתי לך בסעיף ב'- גם ככה לא תגיע לאוטו בזמן)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

בוא לא נעשה פה קורס שלם למי שרוצה להכנס למקצוע גניבות הרכב, אבל רק שאלה , שיהיה לך על מה לחשוב:

לאזעקה הזו אין סוללת גיבוי +ממסר לצופר. אין לה ניתוקים קבועים. כמה זמן יקח לך, (בתור גנב מתחיל :lol: ) מהרגע שפתחת דלת, שאת זה אתה חייב לעשות גם אם אין אזעקה, ( ואם אתה קצת פחות מתחיל, תוכל לעבוד בלי צפצופים עד שהדלת תהיה פתוחה לרווחה) ועד שתפתח מכסה מנוע ותחתוך את הכבל של הצופר/כבל של המצבר (הבחירה מה לנתק תלויה בתוכניות שלך להמשך הערב עם האוטו-לגנוב מתוכו, או לגנוב את כולו...)?

פורסם

natco,

תודה על העזרה.

האם התכוונת שעליי לחבר את החוט הכחול אל החיווט היוצא מהנורה שנדלקת בלוח המכוונים כאשר אחת הדלתות נפתחת?

כן, ידועות לי כל העובדות שציינת. למעשה אני רואה את ההתקנה הזאת יותר כמערכת לפתיחת/סגירת דלתות עם "בונוס" של צופר.

ברור לי שמי שירצה לפרוץ את הרכב ולנטרל את האזעקה, יעשה זאת בשניות. מספיק להרים מכסה מנוע ולנתק את הרמקול ( אין שם שום מערכת גיבוי). התקווה שלי היא שאם מישהו יהיה מספיק משועמם להתעסק עם רכב כזה, לפחות האזעקה אולי תבריח אותו.

סה"כ מדובר ברכב משני בבית ששימושו העיקרי הוא נסיעה בעיר ולקיחת הילדה שלי אל/מ הגן ולכן ה הואDVD נכס בשבילי ברכב הזה...:)

פורסם

לא, לא לנורה. אפילו ברכב ישן ונטול מחשבים, עלול להיות שזאת מקבלת מתח פשוט מהפיקוד.

אם כבר חאפר- אז לחבר לחוט שמגיע מהפיקוד למפסק הנורה שמאירה את סלון הרכב. (יש שם שלושה חוטים. רק שים לב שאתה מחבר למצב DOOR ולא למצב קבוע או לפלוס. תוכל לבדוק עם פלוק על מצב רציפות בין מינוס גוף לכל אחד מהחוטים. זה שלא יתן אות כשכל הדלתות סגורות, הוא או החוט הנכון או הפלוס. עכשיו תעביר למצב מדידת מתח-על מינוס גוף+אותם שניים שלא נתנו אות, זה שלא נותן חיווי מתח הוא החוט הנכון.).

כדי שתבין את העיקרון:

תשים לב שעל המשקוף של כל דלת, יש מפסק קטן. כשהוא משוחרר (כשהדלת פתוחה) יש לו פחית כזו שבעצם נוגעת במרכב הרכב (שהוא כולו מינוס, אתה בטח יודע). כל מפסק כזה בעצם סוגר מעגל בין המינוס הזה,של הרכב לאיזה שהוא פיקוד משותף. ברכבים ישנים כל החוטים פשוט מתאחדים לחוט אחד ומשם הולכים לנורה של סלון הרכב, וככל הנראה גם לנורת חיווי בלו"ש (אף פעם לא ניסיתי לחבר לשם, אבל במחשבה שניה זה עשוי להיות רעיון :lol: ).

גם האזעקה שלך עובדת באופן מאד פשוט. הפלוס שלה מחובר תמיד. ברגע שיסגר מעגל (היא תקבל מינוס מאחת הדלתות) יופעל ממסר מגנטי, שבתורו יפעיל את הצופר. מאחר והממסר הוא מגנטי, גם כשיופסק הזרם מאותו מעגל (כשהגנב יסגור את הדלת) הצופר לא יפסיק לעבוד, עד שלא יקבל פקודה משלט האזעקה לחזור למצב הראשוני שלו.

בקיצור- אתה צריך שאותו חוט כחול, יקבל מינוס כשפותחים כל אחת מהדלתות.

יש כמה הצטלבויות כאלה בצמות של הרכב. תאתר את זו שהכי קל להגיע אליה.

למשל-מה שאמרתי מתחת למדרכה של הנהג, זה חוט שהולך (יחד עם חיוויKEYSENSE) לזמזם שאמור לצפצף אם שכחת מפתח בסוויץ'...

פורסם

natco,

שוב תודה עבור התשובה המעמיקה והמשכילה.

כן, אני מכיר את מפסקי הN.C הנמצאים על משקופי הדלתות. כאשר הדלת נסגרת, המפסק נלחץ, פותח את המעגל וגורם לנורת סלון הרכב להיכבות.

אני חושב שתחילה אנסה לאתר את החוט שאחראי על חווי "דלת פתוחה" בלוח המחוונים. הבדיקה אמורה ליהיות פשוטה לדעתי: בדיקת רציפות בין גוף הרכב לכל אחד מהחוטים שיוצאים מהצמות שמתחת להגה כאשר הדלתות פתוחות. ברגע שמוודאים רציפות, סוגרים את הדלת, אם הרציפות נעלמת הרי שמדובר בחוט המבוקש של חיווי "דלת פתוחה" בלוח המכוונים.

אני צודק?

פורסם

למעוניינים, עידכונים "חמים" מהשטח:

הבוקר הייתי פנוי וניצלתי זאת להתחלת ההתקנה. בתחילה, הכל עבר ללא בעיות מיוחדות. כאמור סה"כ מדובר בסכימה פשוטה והעיכובים העיקריים היו לוגסטיים בעיקרם (איתור מקום ראוי מתחת להגה למיקום "מוח" האזעקה, איתור מקומות קרובים לחיבורי הארקות וכ'). סה"כ הספקתי לחבר את כל חוטי האזעקה למעט החוטים שממילא לא התכוונתי לחבר (צהוב+כתום) + חוט הכחול שדובר אודותיו בתגובות הקודמות (מינוס מהדלתות) שבשלב הזה לא היה לי את הזמן או החשק להתחיל לאתר אותו+ חוטי האיתותים .

מכל מקום, החלטתי לבדוק את כל הסיפור: חיברתי את המחבר למוח וכל העסק התעורר לחיים. בלחיצות על הכפתורים המתאימים בשלט, האזעקה נדרכה ונוטרלה והנעילה המרכזית עבדה בהתאם. שמח ומבסוט על שבאתי על שכרי המשכתי לבדוק את השלט ע"י סגירת ופתיחת הדלתות כ 10 פעמים בערך. פתאום, האזעקה החלה לפעול ללא כל התראה מוקדמת ולא יכולתי לנטרל אותה מאף אחד מהשלטים. לא הייתה לי ברירה וניתקתי את המינוס הראשי של האזעקה (לא של המצבר) וכל המערכת נוטרלה. ניתקתי את המחבר, חיכיתי 2 דקות, חיברתי חזרה את המינוס הראשי ואז בחזרה את המחבר ושוב, הסירנה פועלת בלי יכולת ניטרול. שוב ניתקתי מינוס ראשי, בדקתי חיבורים, הארקות ומצאתי פיוז שרוף שהתקנתי על הזנת המתח הקבוע של מנוע פתיחת הדלתות ( למרות שלא קיים בסכימה, הוספתי אותו כמקדם ביטחון, אני לא אוהב שיש לי חוטים שמוזנים קבוע ב 12V ואין עליהם פיוז הגנה). החלפתי את הפיוז,חיברתי חזרה מינוס ראשי, איפסתי את האזעקה ע"י סיבוב מפתח הסוויץ' 5 פעמים (עפ"י הוראות יצרן) ובאמת הסירנה לא פעלה. אבללללללל הדלתות לא נפתחות או נסגרות. כלומר כאשר דורכים או מנטרלים את האזעקה החיווים של הLED תקינים, האזעקה נדרכת אבל משום מה מנוע נעילת הדלתות לא מקבל את הפקודה להיסגר/להיפתח. שוב ניתקתי מינוס ראשי, חיברתי את מנוע נעילת/פתיחת הדלתות למתח חיצוני ע"מ לוודא שלא נשרף - הוא נמצא תקין לחלוטין.

בשלב הזה ניתקתי שוב את המנוס הראשי (את המחבר לא שלפתי מהמוח הפעם), חיברתי אותו לנקודה טובה יותר בשילדה. פתאום הבחנתי בניצוץ קטן כאשר חיברתי את המינוס בנקודה החדשה ואז הכל נדם!!!!! האזעקה פשוט מתה!!! הLED כבוי כל הזמן, הסירנה שקטה כמו פגר וכמובן שמנעולי הדלתות לא מגיבים לכלום. פשוט כל העבודה ירדה לטמיון!!!!

להערכתי המוח נשרף. לפני שאני זורק את כל האזעקה הזאת לפח יש למישהו רעיון כיצד להחיות אותה?

מצטער על אורכה של ההודעה..:)

• תוכן חדש...