Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
tzvipper על ה5D שילמתי כ500 פרנק שזה בערך 2000 ש"ח אם 20 אלף קליקים, על זוג העדשות שילמתי כ5000 ש"ח :-D

היתה לי אפשרות לקנות ב1200 פרנק 5D MK3 אם 120 אלף קליקים :S

המחירים שם אצלך מצויינים. אצלינו 5D ב2K תיהיה עם תריס 150K קליקים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מקפיץ כי אני מתחיל לחשוב על קניית ציוד משל עצמי.

בתור חובב שמצלם עם זומים כל מיני דברים כלליים כאלה, קנה מצלמת mirrorless ואז יש הרבה יותר סיכוי שהמצלמה תהיה איתך ביותר מקרים. הן הרבה יותר קטנות וקלות ואיכות התמונה של החדשות לא נופלת מ-DSLR (בטח שלא לשימושים שלך).

לגבי איזו, כאן צריך חפירה קלה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אל תסבך אותי, כבר התקבעתי על ה-650D.

אני רואה שה-EOS M של קנון מציגה מאפיינים דומים, כשהיתרונות שלה הם משקל קטן משמעותית וגודל קטן משמעותית, וחסרונות למשל הם העדר פלאש. עוד משהו שצריך לדעת? לא יכול להיות שאלו כל החסרונות שלה ביחס ל-650...

וכן, אני רוצה רק קנון. ככה אני, נאמן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קנון לא שחקן משמעותי במירורלס.

בוא נתחיל מהתחלה...

אתה מבין בצילום?

יודע מה עושים הצמצם והתריס?

יודע מה זה WB?

משנה פרמטרים ידנית?

פורסם

הטמרון הגיע אלי ולצערי עדין המצלמה לא חזרה מתיקון :cry:

אני אתן לכם סיקור לא מקצועי שלי על זוג העדשות / עצמיות:

הטמרון - הטמרון מגיעה אם 5 שנות אחריות, שזה די מכובד, בקופסא ישנה העדשה כמובן, ומספר ברושורים, אם הטמרון לא מקבלים נרתיק כמו בסיגמא, ברגע שמחזיקים את הטמרון, מבינים למה היא עולה כמו שהיא עולה (420 פרנק), היא מרגישה זולה יחסית לסיגמא, וכמובן לעדשות היקרות של קנון, היא גם מרגישה יותר קלה מאשר הסיגמא 30 ממ שקניתי, הטמרון שוקלת 510 גרם, אין לי איך להתייחס לאיכות תמונה כי עדין לא יצא לי לצלם איתה

סיגמא - אם הסיגמא מקבלים נרתיק, ששומר כביכול על העדשה, ומקבלים שירות ניקוי פעם בשנה למשך מספר שנים.

ברגע שמוציאים את העדשה מהנרתיק, היא מרגישה איכותית מאוד, ולא נופלת מהעדשות הדגל של קנון, הסיגמא שוקלת 665 גרם. הסיגמא קיבלה המון ביקורות מעולות, וזאת הסיבה שקניתי אותה ולא את הקנון 35 ממ המקבילה לה מסדרת הL היקרה כעמט פי 2.

אם הסיגמא יצא לי לצלם קצת, אז גם כאן קשה לי לכתוב ביקורת ממשית עליה, רק שהיא מרגישה ממש ממש איכותית.

sigma tamron.jpg

פורסם

ה650 מצלמה טובה, אשר קיבלה ביקורות טובות, דווקא אני היתי הולך על ה600D אשר נמצאת במבצעים, לדוגמא אצלנו היא נמכרת אם עוד עדשה 55-250 ממ וכרטיס זיכרון ב690 פרנק.

פורסם
קנון לא שחקן משמעותי במירורלס.

בוא נתחיל מהתחלה...

אתה מבין בצילום?

יודע מה עושים הצמצם והתריס?

יודע מה זה WB?

משנה פרמטרים ידנית?

כן להכל. אם כי לא הייתי קורא לעצמי "מבין בצילום". אולי "יותר מבין מהצרכן הממוצע".

אבל בוא ננסה להשליך את הדרישות שלי לתחום הרכב:

יש אנשים שאוהבים לנהוג. אני אחד כזה. אני רוצה ציוד טוב לנהיגה. לכן יש לי מיאטה קצת משופרת.

עם זאת, יש אנשים שאוהבים להתעסק עם שיפורים בצורה רצינית. מחפשים כל הזמן כמה שיותר ביצועים, אחיזה, קשיחות וכולי. אנשים כאלה קונים איזו איוו ושמים עליה 500 כ"ס. אני לא כזה.

אותו הדבר עם מצלמות - אני לא מתכנן לרוץ כל הזמן אחרי הזנב בשביל האיכות הכי גבוהה והמוצרים הכי חדשים. אני רוצה לקנות את המיאטה המשופרת של עולם הצילום - קאנון 650D עם עדשה או שתיים איכותיות (אבל לא מוגזמות) ולרוץ עם זה שנים קדימה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, לא הסברתי את עצמי טוב.

איכות התמונה איננה הגורם המשמעותי ברכישה. עם איכות החיישנים היום, כל הגופים נותנים איכות שהיא הרבה יותר ממספקת. מה שמשנה הכי הרבה זה העדשות ואתה לא הולך על עדשות יקרות בכל מקרה.

אז מה כן משנה?

איך אתה מתפעל את המצלמה.

מה אתה מצלם.

איך אתה אוהב לצלם.

אם אתה מאלו שאוהבים עדשת זום אחת (מקסימום שתיים), שם על אוטומט ומצלם... מירורלס אול-דה-ווי בשבילך.

DSLR זה למי שרוצה שליטה ידנית,אנלוגית זמינה ונוחה, צילום שיש בו הרבה תזוזה מהירה ורוצים פוקוס עוקב מהיר, וברמות המקצועיות, עמידות.

וכן, יש יתרון אחד משמעותי ל-DSLR, עינית אופטית.

אבל במירורלס החדשות, יש כאלו עם עיניות שהן לגמרי good enough וגם יש להן יתרונות.

תראה את זאת:

http://www.dpreview.com/reviews/olympusem5/22

תשווה את הגודל:

http://camerasize.com/compare/#289,333

וזה בלי להיכנס לגודל/משקל של העדשות...

פורסם

כשהשתמשתי במצלמת SLR, הרבה פעמים הייתי מצלם על אוטומט, אבל נהנתי גם להתנסות עם משחקי חשיפה וצמצם, וגם לצלם קצת תנועה. סביר מאוד להניח שאם תהיה לי מצלמה כזו משלי, אגיע גם לנושאים מתקדמים יותר איתה, אצלם אולי גם HDR ווידאו וכדומה. נראה לי שבמובנים האלו 650D עדיפה, לא?

מבחינת הגודל והמשקל - נכון, זה גורם משמעותי, אבל הסתדרתי לא רע עם הגודל של ה-550 איתה הסתובבתי שבועיים בספרד. זה לא מה שישבור אותי.

אגב, ההשוואה של ה-60 מול המירורלס של קנון אפילו יותר מצחיקה - ה-M של קנון ממש פצפונת.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

המירורלס של קנון היא P&S עם חיישן גדול ועדשות מתחלפות.

העולם הזה מאוד מגוון והפתרונות בו שונים מ-אוד מיצרן ליצרן (כאשר אולימפוס ופאנסוניק חולקים עדשות).

מבחינת וידאו, מירורלס רולז (בייחוד של פנסוניק וגם ה-OMD שהבאתי מצלמת וידאו מצויין, בזכות חיישן מיוצב).

מבחינת HDR... זו בכלל לא פונקציה של המצלמה, אלא של העריכה אחרי (אם אתה רוצה לעשות זאת טוב).

מבחינת ספורט, ל-DSLR יש עדיין יתרון בפוקוס עוקב. אבל, אתה יודע, צילמו ספורט גם לפני שהמציאו פוקוס עוקב וגם הצליחו להוציא תמונות...

צריך לזכור את השורה התחתונה, אתה מצלם עם המצלמה שאיתך.

כמה פעמים לא תיקח DSLR בגלל שהיא גדולה?

לכן, השאלה הראשונה שאתה צריך לשאול, מה אתה מצלם?

אח"כ, איך אתה מצלם?

ולבסוף, כמה אתה מצלם?

לדוגמא, אתה אוהב לצלם אנשים במצבים ספונטנים.

קשה לצלם מצבים כאלו עם DSLR, כי אתה כל הזמן מכוון תותח לפנים של אנשים ורואים אותך מ-100 מטר.

לדוגמא, אתה שולף את המצלמה רק באירועים מיוחדים ושאר הזמן מצלם בסלולרי, אז פעם ב... תסחוב DSLR. לא נורא.

אני יותר ברור?

נ.ב. כשהיית בספרד, כמה פעמים נשארה המצלמה בחדר המלון?

פורסם

לעזאזל איתך, אתה מתעקש לסבך אותי :-P

אני מבין שאם אני הולך על מירורלס, עדיף לי לא קנון.

אני מבין שמירורלס עדיף בוידאו ו-SLR בצילומי תנועה. האם מירורלס נורמלית יודעת לבצע משחקי חשיפה בצורה נוחה כמו SLR?

האם העדשות שלה באותה הרמה? האם המחיר שלהן דומה?

אני לא בטוח שאתה צודק שלא אקח איתי מצלמה בגלל שהיא גדולה - הרי ממילא צריך לסחוב אותה באיזה תיק. בספרד לקחתי אותה לכל מקום, אבל זה לא חוכמה - זו הייתה חופשה. עכשיו אני מדבר על החיים.

אני לא חושב שיש הבדל גדול בצילום ספונטני באם המצלמה היא גדולה פי 2.

מה אני מצלם? לא יודע. דברים שנראים לי מעניינים. חפצים, בניינים, נוף, אנשים, מכוניות, צילומי מאקרו.

איך אני מצלם? 80% כנראה על אוטומט מלא. בשאר הזמן - משחקים.

כמה אני מצלם? אני לא מסתובב עם מצלמה כבר המון זמן, אבל מתחשק לי מאוד. אדע כנראה רק אחרי כמה חודשי בעלות...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני מבין שאם אני הולך על מירורלס, עדיף לי לא קנון.

לדעתי, נכון, אבל אני לא חקרתי הכל.

הייתי קונה פאנסוניק או אולימפוס.

אני מבין שמירורלס עדיף בוידאו ו-SLR בצילומי תנועה.

בגדול מאוד.

צילומי תנועה - כשצריך פוקוס עוקב.

לגבי וידאו - אישית אני לא מצלם וידאו.

האם העדשות שלה באותה הרמה? האם המחיר שלהן דומה?

ברמת עדשות שאתה קונה (זום בסיסיות) - כן.

במחיר - אפילו יותר זולות (ויש מתאמים לעדשות ישנות מסוגים שונים)

במשקל... אין מה להשוות.

אם אתה קונה אולימפוס, החיישן מיוצב, כך שכל העדשות מיוצבות.

אני לא חושב שיש הבדל גדול בצילום ספונטני באם המצלמה היא גדולה פי 2.

צ'מע, קניתי OMD... ההבדל בין להסחב איתה לבין DSLR מאוד מאוד גדול, ואני עוד בכלל לא מצלם עם עדשות זום מקרבות (לא הסגנון שלי).

האם מירורלס נורמלית יודעת לבצע משחקי חשיפה בצורה נוחה כמו SLR?.

תלוי איזו, אבל כן.

תראה, זה כמו מכוניות, אין מושלם.

גם במצלמה החדשה שלי יש דברים מסויימים שהיה יותר קל לעשות עם הקודמת. אין רק יתרונות.

אבל אני אומר שוב, השורה התחתונה היא: כמה אתה לוקח איתך את המצלמה?

שיקולי איכות, וייסלחו לי כל משדרגי ה-FF בפועל ובחלום - לא מעניינים. הגיעו כבר לאיכויות שאף אחד לא באמת רואה אותן, אלא אם הוא באמת מדפיס בגדול ו/או עוסק בצילום ברמה מקצועית.

אז יופי, יש תמונה ב-ISO שבעה מאות אלף... אבל מי באמת צריך את זה?

ויש עומק שדה סופר רדוד... יופי. אבל זה תמיד יתרון? (לא).

תבדוק ב-BH כמה עולה מערכת מקבילה.

תבדוק ביקורות ב-dpreview.

תראה מה הבחור הזה מצלם:

http://www.stevehuffphoto.com/all-reviews/mirrorless-central/

הוא שגל דעת מתלהב שעף בקלות על כל מצלמה, אבל צלם טוב. תראה מה הוא מוציא ממצלמה... (כל מצלמה) ותבין, שיקולי איכות הם זניחים. השאלה היא, האם אתה יודע לצלם ולתפעל את המצלמה.

נ.ב. תראה מה הוא מוציא מ-P&S:

http://www.stevehuffphoto.com/2012/07/26/the-sony-rx100-digital-camera-review/

פורסם

תראה מה הבחור הזה מצלם:

http://www.stevehuffphoto.com/all-reviews/mirrorless-central/

הוא שגל דעת מתלהב שעף בקלות על כל מצלמה, אבל צלם טוב. תראה מה הוא מוציא ממצלמה... (כל מצלמה) ותבין, שיקולי איכות הם זניחים. השאלה היא, האם אתה יודע לצלם ולתפעל את המצלמה.

נ.ב. תראה מה הוא מוציא מ-P&S:

http://www.stevehuffphoto.com/2012/07/26/the-sony-rx100-digital-camera-review/

הוא באמת מתלהב. כמעט רצתי לקנות את הסוני הזאת בגללו. אבל האתר שלו מבולגן וקשה להשוות דברים.

מה שעשית עכשיו זה לתת לי יותר מדי מבחר כשאני לא באמת מבין מה נותנת לי כל מצלמה. כנראה שאני צריך ללכת לחנות לבדוק אותן.

יכול להיות שאתה צודק ושממילא לא אוכל להוציא יותר מ-SLR, ולכן מירורלס תתאים לי יותר מבחינת הגודל. הבעיה היא שעכשיו אני כבר ממש לא יודע מה לקנות כי המבחר גדול. ה-OMD אכן נראית הכי טובה, אבל משום מה בארץ היא יקרה נורא (וגם באירופה).

מה היא יודעת לעשות שהמירורלס האחרות הזולות יותר לא יודעות לעשות?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לגבי המל"ם של קנון, לא הייתי ממהר להוריד אותה מהרשימה. יש לה אפשרות עם מתאם לשים עצמיות של קנון שדי נפוצות בשוק יד שנייה (מצד השני מי ירצה לשים עצמית גדולה על גוף קטן?). גם חיישן גדול יותר משל אולימפוס/פנסוניק, זה לא M43 אלא קרופ 1.6 כמו בDSLR כדוגמת 650D ושות'.

כמו גן סוני NEX עם חיישן יחסית גדול.

אני מכיר מאט אנשים שהם חובבי צילום ומצלמים על מצב ידני. אני מכיר הרבה שמצלמים על מצב A\TV שזה עדיפות צמצם וISO שנבחר ידנית. אני גם מצלם במצב הזה, ככה אני שולט על עומק שדה ובשאר פרמטרים אני סומך על המצלמה - מד אור מאוד מדוייק ועושה עבודה נהדרת, כך שמחשב יודע לבחור את מהירות תריס הנכונה ביותר. אפשר לעשות את זה בכל מל"מ. מצד השני אם החיישן די קטן, אין משמעות לצמצם, עומק שדה לרוב יהיה גם ככה לא רדוד, אז אפשר לצלם על P.

אני יודע שעל אמירה הבאה אנשי צילום הקלאסי ירצו לצלוב אותי, אבל צילום ידני לחלוטין במצלמה אלקטרונית זה כמו טיפטרוניק בגיר אוטומטי (לרוב מחשב "יודע" לשלב מה שצריך באופן אופטימלי ומישהו רוצה "להתערב" בפעילות שלו). למען הסדר הטוב אציין שמצב ידני טוב לאפקטים מסויימים של חשיפת יתר או תת חשיפה.

עם פוקוס אוטומטי פחות חשוב אם עינית אופטית או לא. הרי גם עיניות אלקטרוניות היום כבר לא מה שהיו פעם - רזולוצייה וקונטרסת ממש טובים.

למען האמת אני גם מידי פעם פוזל לכיוון מל"מ עם איזו עצמית פנקייק שיכולה להיות איתי בתיק כל היום. הייתי מצלם הרבה יותר תמונות איכותיות. לפעמים אני רוצה לצלם תמונה ויש לי רק סלולארי ואחרי זה נישאר רק להתבאס מהאיכות. אבל להסחב לכל מקום עם DSLR זה לא פרקטי וכבד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...