Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין לקנות רכב דיזל באיזור ה18K בערך לנסיעות ארוכות בעיקר לבסיס וחזרה (ירושלים-ראש פינה) ונסיעות בתוך העיר בסופי שבוע.

כמו כן רציתי לקבל חוות דעת ודגמים רלוונטים על גולף, איביזה ופאביה בסביבות השנים 2000-2003 או יותר מאוחרים שנכנסים בתקציב.

הרכב עתיד לעבור כ-3200 ק"מ נסועה חודשית.

תודה מראש.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

ממליץ על דיזל ללא טורבו בגלל אמינות וצריכת הסולר. גולף, פאביה, קורדובה ופולו SDI אופציות מעולות. 3.2K בחודש זה המון לחייל. אתה תצליח לתחזק את הרכב ולשלם סולר?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני בקבע אז יש החזרי נסיעות. יצא לי לשלם בערך 200-300 שקל על סולר.

לגבי הדיזל בלי טורבו - האוטו לא יהיה קצת עייף? נסעתי על פאביה 1900 טורבו דיזל והגעתי איתה ל1/20 בערך ומה שאהבתי בה זה הכוח של המנוע.

אני מתעניין בגולף כי יש הרבה רכבים יחסית למכירה ממה שראיתי אבל כולם גירסת BASIC עם 68 כ"ס. המנוע לא קצת חלש לרכב הזה?

כמו כן אני רוצה רק גיר רגיל.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

מנוע SDI עושה את העבודה. לא תיהיה הראשון בכל רמזור, אבל תגיע ליעד בלי בעייה, גם בעליות מנוע SDI עושה את העבודה. היתרון שלו צריכת סולר נמוכה ופשטות. מנוע TDI כולל טורבו, בתקציב שלך אם הטורבו הולך זה כבר יהיה אחוז משמעותי ממחיר הרכב, אם אתה מוכן לזה אז טורבו דיזל אופצייה טובה מאוד בשבילך, בעיקרון מנועי 1.9TDI אמינים מאוד ועוברים ללא בעייה מעל חצי מיליון קילומטר. כאשר הצעתי SDI יצאתי מהנחה שאתה בסדיר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לסדיר זה לא רלוונטי כי יוצא אפילו ממשכורת לוחם פי 2 ויותר רק נסיעות לבסיס.

עוד דבר שלא ציינתי - יש לאבא שלי מוסך שמתמחה בעיקר בדיזל ובעיקר בסקודה כך שתיקונים יעלו פחות וכמה שאני יודע יש חלקים חופפים בין החברות.

מפחיד אותי קצת המונעים החלשים כי שנסעתי על טולדו 2000 הרגשתי את האוטו עייף ומתקשה לעלות על 100 בקושי עליות שהפאביה עלתה בקלילות ב120 ויותר.

ראיתי גולף שנת 2000 SDI מנוע 1900 יד 3 עם 330K ק"מ ב18K

ועוד אחת יד 9 שלא רשום דגם מנוע (כנראה גם SDI) ב18,900 עם 327K ק"מ.

התמורה מצדיקה את המחיר?

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

אם לאבא שליך יש מוסך מומחה לדיזל אז זה כבר סיפור אחר. שקודה, סיאט, אודי ופולקסווגן חולקות מכלולים.

גולף, אוקטביה וטולדו זה אותם מכלולים. פולו, פאביה וקורדובה זה אותם מכלולים.

טולדו זה טורבו דיזל דווקא יותר חזק מאוקטביה, אוקטביה לרוב באה עם 90 סוסים וטולדו 105. כניראה בטולדו הספציפית הייתה בעייה, אלא אם כן אתה ניסית לעלות עלייה קיצונית וציפית מהירות לא הגיונית.

גולף SDI יד שלישית זה אופצייה אטרקטיבית אם מספק אותך מנוע SDI (אבל אם הפריע לך בטולדו מהירות שהיא עולה עליות, אולי גם יפריע לך שמנוע SDI עוד יותר חלש, בעליות רציניות של גליל זה יהיה 80 קמ"ש עם תנופה). היתרון של SDI זה פשטות, אמינות וחיסכון. החיסרון זה ביצועים (אבל לפני שאתה גוזר גזר דין של מנוע הזה, סע עם הרכב ותנסה אם זה מתאים לך, כל מי שנוסע על רכבים האלו דווקא אומר רק דברים טובים).

תמורה ביחס למחיר? שאלה טובה. בכסף הזה אפשר לקנות אוקטביה TDI שהיא לא רק יותר חזקה, אלא יש לה תא מטען גדול יותר (אם זה חשוב לך), אבל הקילומטרז' כניראה יהיה גדול יותר ובטח גם הייתה מונית לשעבר (אותי לא מרתיע אבל הרכב כבר די ישן כך שמאוד חשוב איך טיפלו בו).

בקשר לאמינות, מחירי חלפים וכד' יש לך אפשרות ייחודית להתיעץ עם אבא שלך. מניח שהוא יכול לעזור לך גם בבדיקה של הרכב הספציפי או אולי למצוא בין הלקוחות שלו אקזמפלר שמור עם היסטוריית טיפולים אצלו.

פורסם

המוסך עובד חודשיים בערך כך ובעיקר לרכבים שבחברה של אבא שלי אז זה לא רלוונטי לחפש אקזמפלר.

אני לא מחפש אוטו גדול כמו אוקטביה, מספיק לי פאביה (שאין כמעט להשיג בגירסת 5 דלתות רגילה רק סטיישן) ולכן קרצה לי הגולף.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

שים לב שבתקציב שלך רק פאביה/ פולו/ איביזה SDI תיכנס בתקציב.

כאחד שבבית ההורים נהג על טולדו TDI עם 110 כ"ס וברוב המוחלט של הנסועה נוהג על פולו SDI עם 64 כ"ס:

תראה, הטולדו חזקה, אין ספק. אבל מכאן ועד להגדרה של "עגלה" לגבי הפולו- יש מרחק.

נכון שבעליות של הקסטל אני לא הראשון, אבל עם שימוש נכון בהילוכים ניתן להגיע ל90 בקסטל.

בשאר הנסועה (במישור)- נכון שלוקח זמן להאיץ, אבל זה דווקא גרם לי לנהיגה חסכונית במקום התגרזנות. התוצאה: צריכה של 1:20 לערך.

פלוס גדול לדעתי- האחזקה זולה יותר- מנוע פשוט יותר ובלי מכלולים יקרים כמו שיש בטולדו. לדעתי זה משמעותי בתקציב שלך. ותאמין לי שדברים כן מתקלקלים.

בהצלחה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

תכניס לך טוב לראש:

מנוע זה רק חלק אחד מתוך מכלול שלם של חלקים.

האוטו עבר 600 אלף ק"מ. זה בלאי על כל חלקי המנוע ושאר הרכב. אתה מבין שזה פוטנציאל מעולה להתעשרות מהירה של בעל המוסך?

רד מהאוטו הנ"ל. לא משנה כמה הוא שמור. מחר תלך לך משאבת סולר, ומחרתיים תצטרך להחליף בולמים ותושבות, ובעוד שלושה ימים להחליף מערכת היגוי וגיר. אתה מבין את הכיוון, אני מניח.

חפש אחד SDI ידנית שלא עבר את ה250 אלף ק"מ אם אתה כ"כ נעול על דיזל (שלדעתי שלא בצדק, במיוחד בתקציב כזה). אך אציין שיש מציאות אם יש הרבה סבלנות. לפני כשבועיים הייתה פולו SDI מ2003 עם 160 אלף ק"מ (אני מכיר את המוכר, שהוא אמין), והרכב נמכר ב19,000 ש"ח. תוך שעתיים- שלוש (טלפונים הגיעו תוך דקות ספורות מפרסום המודעה).

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

פאביה SDI מהשנים 2000-2003 תעשה את העבודה הן מבחינת הצריכת דלק המצויינת וגם מבחינת האחזקה, מנוע פשוט ללא טורבו אך עצלןןן...

פורסם
תכניס לך טוב לראש:

מנוע זה רק חלק אחד מתוך מכלול שלם של חלקים.

האוטו עבר 600 אלף ק"מ. זה בלאי על כל חלקי המנוע ושאר הרכב. אתה מבין שזה פוטנציאל מעולה להתעשרות מהירה של בעל המוסך?

אם הרכב שמור ומטופל, החליפו כל מה שצריך אני לא רואה בעייה. אוקטביות עם טורבו ואותה שלדה ומכלולים עושות 700K על מנוע מקורי ואצל בעלים ששומר במיוחד אפילו מיליון. כך שבמקום לפסול את הרכב על סף הייתי בודק אקזמפלר ספציפי, לפותח השרשור יש אבא עם מוסך שיכול לבדוק את הרכב.

• תוכן חדש...