Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

בדיוק לפני יומיים דיברתי עם אחד מחברי הפורום על כך שבתחילת שנות ה-2000 קניתי כמה מוצרים סיניים

ובמהלך השנה האחרונה הם מתחילים למות אחד אחרי השני. כעת נראה שהגיעה תורה של הטלוויזיה בסלון. :roll:

מדובר בטלוויזיית שק"ק ותיקה של Grundig (לא הגרמנית של פעם) בגודל 29". לאחרונה התקלקל השלט

ולכן כיבינו אותה בלילה עם כפתור ההפעלה ולא השארנו ב-Standby כמו בעשר שנים האחרונות. למחרת

בבוקר התמונה נראתה ככה:

tva.jpg

עבדה כמה שעות, לא הסתדר, דפיקות עדינות לא עזרו, כיבינו.

הבוקר הדלקנו שוב והתמונה שונה בתכלית - האנשים סגולים וכל מה שהיה במקור כחול הפך לירוק אחיד.

לפני שאני קורא קדיש ומפנה גם את הטלוויזיה הזאת לפח הקרוב (זאת כבר השניה שאנחנו קוברים החודש) -

האם פספסתי משהו? איזשהן פעולות נוספות שניתן לנקוט לתיקון התקלה בלי לפתוח ולהתעסק באלקטרוניקה?

לעצתכם אודה.

פורסם

הייתה לי טלוויזיה סינית של חברת שקר כלשהוא, היא גם התחילה לזייף צבעים (אבל זה קרה רק בחלק מסויים של המסך, ולא זז משם). הזמנתי "טכנאי" (חבר של סבא שלי, פנסיונר שמבין קצת באלקטרוניקה, ומתקן כל דבר תמורת 20 שקלים), והוא החליף איזה פיוז (יש פיוזים בטלוויזיה?) או משהו אחר קטן שנראה כמו פיוז של רכב, והכל הסתדר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יתכן שמדובר ב-DeGausser - רכיב שתפקידו "לאפס" את השדה המגנטי שנוצר בשפופרת התמונה עם הזמן. במסכי CRT של מחשבים ניתן לבצע את הפעולה מתפריט הפקודות (ובעת ביצועה מתרחשת מעין "קפיצה" של המסך), בטלויזיה הפעולה אמורה להתבצע אוטומטית בכל הדלקה של הכפתור הראשי, אבל אם הרכיב מתקלקל יש צורך להחליפו ולעתים גם לבצע "מחיקה" ידנית של העיוותים באמצעות מגנט חזק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה הדבר הראשון שחשבתי עליו... נזכרתי בכפתור הזה שהיה "מנער" את מסך ה-CRT של המחשב במצבים כאלה ותהיתי אם יש משהו כזה גם בטלוויזיה. טוב לדעת שאני בחברה טובה. :wink:

כרגע אחרי כיבוי והדלקה נוספת כל הצבעים חזרו למקומם. נראה לי שאני פשוט אשאיר אותה דלוקה כמה ימים עד להחלפת השלט (50W, לא נורא) ואז נחזור לשימוש נורמלי ב-Standby.

פורסם

יש לי טלוויזיה של brother בת 13 שנה, ועוד אחת של ONWA בת 14 שנה (21 אינץ') בחדרים והן עובדות מצוין. באחת הטלוויזיות פעם הופיע צבע סגול בפינה ושום דבר לא עזר. בסוף ניתקתי אותה מהחשמל ללילה שלם, וכשהחזרתי הצבעים הסתדרו. בחדר אחר טלוויזיה של גולדסטאר בת 4 שנים שמרעישה מהרמקולים בפעולה, וטושיבה 29 בסלון 10 שנים שעובדת טוב.

מה שכן, הראשונות כבר שנים משמיעות ציפצופים מוזרים מאחור - אמי טוענת שלא שומעת כלום, אני שומע וזה צורם/מעצבן. לא יודע מה זה. בינתיים נוקט בשיטה הישראלית: מגביר את עוצמת הקול כדי לחפות על הרעשים.

• תוכן חדש...