Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם דיון משעשע, מה ההתקנה הכי חאפרית שראיתם בחיים שלכם?

אני חוויתי אחת על בשרי:

היה לי 0 ידע בכל מה שקשור במערכות, חשבתי בכלל שמגבר וסאב וופר זה אותו הדבר, ממש כלום כלום.

רציתי להתקין מערכת, מישהו מהבית ספר אמר לי שהוא מוכר מערכת קומפלט, קניתי מגבר של קרדינל V15, סאב וופר של פיוניר, 2 רמקולים אחוריים של פיוניר ו2 קדמיים של JBL ב1500 ש"ח.

המוכר המליץ לי על מתקין "מקצועי" שבמקרה חבר שלו שיעשה לי מחיר טוב, אני עם אפס ידע אמרתי למה לא?

הלכתי אליו, התקין, ראיתי שהמערכת עובדת ושלום על ישראל.

נכנסתי כאן לפורום, התחלתי להתעניין יותר לעומק, מאוד אהבתי את התחום, כמה אנשים שמאוד מאוד עזרו לי ללמוד בתחום שעד היום אני לא יודע איך להודות להם מספיק על כל הזמן שהם עזרו לי כולל גם בטלפון (תודה TAsraf!!, וג'ינו!)

לאחר שלמדתי בתחום ואיך להרכיב מערכת החלטתי לרדת לאוטו ולראות איך הוא התקין את המערכת באוטו וכמה הוא מקצועי באמת.

איך אוכל לתאר זאת? ניהיה לי שחור בעיניים - כבלים רצים בכל מקום, 2 הרמקולים הקדמיים והאחוריים מחוברים על ערוץ 1, והסאב וופר מחובר על ערוץ 2 (מה שאומר 2 ערוצים פנויים).

והשיא היה כשפתחתי את מכסה המנוע לראות את הבית פיוז - אני רואה שם שאלטר של בית!! שאמור לקפוץ במקרה של קצר.

מיותר לציין שישר הלכתי למתקין מקצועי מאוד שחבל שאסור להמליץ כאן, ועשה עבודה מקצועית באמת ונקייה.

ועוד יותר מיותר לציין שאין זכר לרכיבים שהיו מותקנים (קרדינל V15 איכס).

מה איתכם?

(ואל תדאג ג'ינו, הסאב וופר שלך עדיין אצלי בידיים טובות, מרעיד את האוטו :-D )

הנה תמונה של החיבורים שמצאתי על המחשב:

http://imageshack.us/photo/my-images/534/img0863pn.jpg/

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

מקרה אחד מיני רבים, לצערי יש הרבה סיפורים כאלה.

גם אני חוויתי על בשרי את חוסר הידע שהיה לי בעת התקנת המערכת לראשונה.

בהתחלה גם אני לא הכרתי את הפורום המעולה הזה (שבזכותו אני מרחיב את הידע ומכיר אחלה אנשים), אחרי חיפוש בגוגל הגעתי למתקין מסויים שעשה רושם טוב ואצלו רכשתי את הרכיבים (קומפ',מגבר,סאב), והוא ביצע את ההתקנה.

כעבור מס' חודשים ולאחר ש"גיליתי" את הפורום הנ"ל נגשתי ליוסי לצורך שדרוג המערכת.

התגובה של יוסי ברגע שראה את ההתקנה הייתה שהוא עובד על הרכב רק שהוא מחזיר את הרכב לקדמותו, כלומר מפרק את כל ההתקנה, בכדי שיוכל להתקין בצורה איכותית יותר.

קבעתי עם יוסי ביום שישי על הבוקר וישר נגשו 3 אנשים לפרק את ההתקנה הקודמת... , אמרתי התקנה סליחה התכוונתי הרכבה.

טבעות ההגבהה של הקומפ' בדלתות התפרקו ונפלו ברגע שהבורג יצא החוצה.

המגבר שהותקן מתחת לכיסא נשרט כתוצאה משינוע הכיסא קדימה אחורה (רכב 3 דלתות).

החיווט שהועבר נדחף מתחת לפלסטיקה של דופן הדלת, מה שגרם לעיוות של הדופן.

למגבר היה כניסת HI level, והוא חובר ישירות ל HU המקורי ... אבל לא על ידי צמה ייעודית לכך , אלא ע"י חיתוך הצמה המקורית וחיבור ע"ג החוטים הקיימים.

כבלים מקוריים של הרמקולים לא הוחלפו.

קרוסים הותקנו בדלתות (כעבור מס' חודשים שהגעתי ליוסי כבר ניתן היה לראות סימני קורוזיה עליהם), והקטע המנצח כאן הוא , שבאמצע נסיעה הרמקולים הפסיקו לעבוד , ניגשתי לאותו מתקין והוא ראה שהקרוס שבדלת נפל לתוך חלל הדלת והכבלים התנתקו

מה עשה הבחור, הדביק את הקרוס לדלת עם חתיכת חומר איטום.

כמובן שגם החיווט ובית הפיוז שהותקן יותר מתאים לטרנזיסטור...

טוויטרים הותקנו במשולשים הקטנים בדלתות, מה שבדיעבד חסם אותם , כי יש את הגריל המקורי שלהם וגם את הגריל של הדלת.

בטוח כבר שכחתי עוד כמה פרטים...

בכל אופן יוסי , אלכס ובוני עבדו אז על הרכב בערך שעה וחצי שעתיים רק כדי להחזיר את המצב לקדמותו ולתקן נזקים.

* שכחתי לציין שכל הסיפור נעשה ברכב חדש מהניילונים , טוב כשהגעתי להתקנה היה עליו כבר איזה 100 ק"מ.

מקרה קלאסי של הזול יוצא יקר , או הקמצן משלם פעמיים כמו שאומרים.

אבל מטעויות לומדים.

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

^ זה מה שעשו לי בעדי התקנות, בין היתר.

(את זה אני זוכר כי תיקנתי לבד, את כל השאר גיל תיקן)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אה, אני התכוונתי בעצם לפאזה של הרמקולים (הפלוס מינוס של רמקול אחד היה הפוך)

נראה לי שאם ה+- של הHU יהיו הפוכים הוא בכלל לא יעבוד, לא?

פורסם

חובבנים, לי היה סוויפט 1990 עם רדיו קסטות מקורי שהוצאתי ממנו aux לפלאפון נוקיה עתיק, רמקולים מקוריים בני 20 הדשבורד, ורמקול ענק בבאגז של מערכת ביתית שהכבל אליו הועבר באמצע הרכב, ככה זה שאין תקציב :) היום כבר יש מערכת נורמלית, ואוטו נורמלי.

פורסם

עד שלא ראיתם מינוס של מגבר מחובר לתפס סגירה של דלת נוסע אחורי, לא ראיתם כלום.

:wink:

מתחדשת*

פורסם

זה אני מת לראות! :) אני מאמין ש-90% מחברי הפורום בתחילת דרכם באודיו היה נסיון רע.

אני התחלתי כמו הרבה אם מגברים פשוטים וזולים כמו: pulse audio, spidekng,nippon.

אני עדיין קונה היום ציוד יחסית זול אבל הרבה יותר איכותי לאומת מה שהיה.

HUPIONEER 80PRS front speaker: cresendo audio pwx+ft1 amp1 celestra fa 475 amp 2celestra fa 2150 amp 3dc audio 3.5k power xs power d3100 front battry xs power d2400 rear battry

פורסם

מה שאתם אמרתם זה שטויות,

גיל 17, סיאט איביזה 88', רדיו של קסטות (עם יציאה למגבר!)

חיווט ביתי למגבר שיוצא דרך הרווח בין הדלת לכנף ונכנס מבחוץ לכנף למכסה המנוע (מה זה פיוז?! - לא היה שום פיוז), מידבאס מורל פולס, טוויטרים של 20 שקל, זוג רמקולים ביתיים של סוני עם תיבות מרובעות מקוריות מותקנים עם ברגים קודחים על המגש האחורי, סאב פיוניר עתיק כלשהו, וכל זה על מגבר 2 ערוצים 2*100!!!

פורסם

וואו ואני חשבתי שאני לבד בסירה הזו :-)

טוב אצלי במערכת ראשונה,סמכתי בעיניים עצומות על מתקין שחבר המליץ לי עליו, גזר לי את התחת, וההתקנה כדקלמן.

החיווט מהמצבר לחלק האחורי של הרכב היה יפה ונקי, מפה, זה רק הולך ומדרדר.

כבלי ה rca שהגיע מהרדיו דיסק חוברו בצורה כזו שערוץ שמאל מגיע לקדמיים וערוץ ימין לסאב(אני עדיין לא יודע איך לא זעק לו שיש 2 לבנים ב front ו2 אדומים rear).

החיווט של מהמגבר הגיע עד לרדיו דיסק ומשם התעלק על החיווט המקורי של הרכב בעובי 2 שערות של אדם קרח.

הקומפוננטים עצמם בקוטר 6.5 הוכנסו לחור שמתאים ל 5.25 (פיז'ו 306) ללא התאמה מיוחדת במעיין זווית מעניינת עם 2 ברגים בלבד בכל צד באורך של כמעט 10 ס"מ כל אחד !!!

מיותר לציין שאחרי שנכנסתי לפורום הזה הבנתי כמה טעיתי שהלכתי אליו ואיזו עבודה חאפרית יש לי ברכב. אבל הכל לטובה :-D

העיקר שאנחנו לומדים מהטעויות שלנו ולא חוזרים עליהן

פורסם

אוי ואבוי.

ממש רשלנות.

הלכת לשאול אותו למה הוא התקין בצורה כזו?

Pioneer DEH-P9250 | Hertz HSK165 | Mac-Audio Z4200 | Hertz HX300 | Rocford R500-1

פורסם

נו באמת, חצי-אוטומט ביתי עובד ב-230 וולט AC, וברכב זה 12 וולט DC, לעבוד עם דבר כזה זה כמו לעבוד בלי פיוז בכלל.

במקרה של קצר, לא ההגנה המגנטית תעבוד, וההגנה הטרמית תכנס לפעולה אחרי שהחוטים יתחממו לרמה שפוטנציאלית יוכלו להדליק חלקי פלסטיק ובד ברכב.

• תוכן חדש...