Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הסיפור עם אאודי A4 ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה מתייחס לעצמך, ולמשאלות ליבך. אני מתייחס לשאלותיו של פותח השרשור,

ולמציאות בשוק, ומסביר לו למה אאודי זולה יותר, וסחירה פחות.

אתה יכול להתווכח עד מחר, לי אישית זה לא משנה, אבל השוק חושב אחרת ממך.

ואתה לא חייב להסכים איתי, או עם השוק, אבל מה לעשות, זה שונה מדעתך.

אההה...לגבי תמחור, הרחוב בוודאי שקובע. על זה אין עוררין. צודק בהחלט!

האם יש נתונים שמוכיחים שזה המצב? ...? (שכך הרחוב קבע)

לגבי נושא איכויות מדידות - אני בשלי. אבל זה אכן לא נושא השרשור - רק שאתה התייחסת לכך.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטער לאכזב, סגרתי את מעבדת המחקר שלי בדיוק שבוע שעבר,

מכרתי את כל הציוד, פיטרתי את המדענים, הסטטיסטיקאים וכל שאר

אנשי המקצוע. יאללה, שיהיה לכם יום טוב, ובהצלחה למי שקונה אאודי

משומשת, שלדעתי היא תמורה טובה למחיר, אם לא חוששים להתקע

עם רכב למכירה לזמן ארוך, או לחלופין חיתוך חד במחיר.

פורסם
סליחה אבל יש פה אלמנט שהוא מעבר לסמל סטטוס,

אני בספק אם פורד פוקוס 2.0 ליטר מתנהגת כמו סידרה 3 ישנה יותר,אני גם בספק לגבי חלקות המנוע ותיבת ההילוכים והעברת הכח לגלגלים.כנ"ל לגבי איכות החומרים והאורגונמיה הכללית של תא הנוסעים. יש דברים שאינם רק מצויים בטכנולוגיה,יש פשוט חומרים איכותיים יותר,וכתוצאה מכך עלות הייצור עולה.

לגבי התנהגות, לא יודע כמה זה מעניין את הקונה הפוטנציאלי. פעם פערי האחיזה האבסולוטים בין ה-Audi 100 של אבא וסובארו ליאונה, היו עצומים. היו פערי האחיזה בין פוקוס ל-BMW, לא כאלו שישנו לנהג ממוצע.

לגבי "חומרים איכותיים יותר" ועלות ייצורם, סליחה, אבל עלות הייצור מעניינת לי את האחוריים. אני צרכן, אותי מעניינת עלות הקנייה והאם שווה לי לשים עשרות אלפי ש"ח על איכות הפלסטיקה (שים לב, אפילו לא איכות ההרכבה, אלא איכות הפלסטיקה).

אז ברור שאניני טעם יידעו וימצו את האיכויות שיש לסדרה 3 (או היו, לא מכיר את הדגמים החדשים) ושווה להם הרכישה כמשומשת, אבל ככלל, לציבור הרחב, מכוניות הפרימיום איבדו הרבה מאוד מהיתרון המוחשי שכן היה להם, במנועים, גירים, בטיחות, אבזור וכו'

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תקלות, אחזקה יקרה, ונתונים דומים ברכבים עממים בשנתונים חדשים יותר.

אלו הסיבות למחיר של האודי?

פורסם

חבר שלי קנה ב.מ.וו סידרה 3 שנת 2010 ב120 אלף. הוא מבסוט לאללה.

אבל מה , הרבה הוצאות , הוא אומר שהרכב צריך חשבון בנק נפרד.

פורסם

^

תוכל לפרט למה אתה מתכוון הרבה הוצאות?

דלק זה נתון משתנה מנהג לנהג.

פורסם
אחת הסיבות לשחיקה במכירות מכוניות היוקרה בשוק היד שנייה היא שהפער בין מכונית יוקרה "לסתם" רכב משפחתי, כל הזמן מצטמצם.

אבזור שפעם היה רק נחלתם של רכבי יוקרה, אפשר למצוא בכל מכונית קומפקטית, כנ"ל לגבי מנועים, גירים, איבזור בטיחות וכו'. למעשה, מכונית היוקרה הרבה פעמים איננה יותר מהבסיס של הרכב הקומפקטי עם פלסטיקה יותר יפה.

זה לא מספיק כדי לשכנע מישהו לקנות רכב בן 3 במקום רכב חדש, ובצדק.

כל מה שכתבת נכון עבור מי שמסתכל נטו על איבזור ומספרים (נתוני הספק של מנוע וכו׳).

עבור מי שמסתכל מעבר ומחפש איכויות מסויימות, יוקרה מסויימת ויכולות דינמיות כאלה ואחרות זה לא יספיק.

מאזדה 6 ו\או פורד מונדיאו לא נותנות את אלה באותה מידה כמו הדגמים המקבילים של מרצדס או ב.מ.וו (ואודי בסדרות הנמוכות בכלל לא עומדת באותו רף של 2 הגרמניות האחרות).

מסכים עם כל תו..

לפני שבוע בדיוק חשבתי על זה בעודי נוהג על ה-A6. עשיתי רשימה של ההבדלים לעומת הסוויפט מבחינת אבזור ונוחות. היה ממש קשה למצוא כאלה.

מעבר לרושם על אנשים אין הרבה סיבות כיום להחזיק רכב יוקרה ברמה של סדרה 5, E או A6. הנאה מנהיגה אפשר למצוא בקלות ברכבים אחרים שמיועדים לזה. ואת זה אני אומר בתור אחד שנוהג כבר ב-A6 השנייה שלו.

כשאתה אומר סוויפט, אתה מתכוון לסוזוקי סוויפט?

בתור אחד שנוהג על ה-A6 השנייה שלו אתה בעצם אומר שאתה נוהג בה בשביל הרושם?

עובד מסויים בחברה שאני עובד איתה, מסוג העובדים שאמור להרוויח משכורת ממוצעת, נוהג על מרצדס E Class ישנה קצת. לרוב המוחלט של האנשים אין מושג שזה רכב משנת 2002, שעולה פחות מ-70 אלף ש"ח, ומבחינתם הוא נוהג על מרצדס. ברור לכל שבסכום הזה הוא היה יכול לקנות רכב חדש יותר, טוב יותר, מאובזר יותר, נוח יותר והרבה יותר זול לאחזקה, אבל לא עם הפוזה הזו.

לטוב ולרע - הרושם שהוא רצה ליצור נוצר. עם רכב שעולה כמו קיה פיקנטו.

גם אני נוהג על רכב שנת 2002, פה הוא שווה פחות מ-45k שקלים, במחיר שלו יכולתי לקנות פאסאט חדשה יותר באיזה 6 שנתונים, פורד מונדיאו חדשה יותר באיזה 5-6 שנתונים, מאזדה 6 חדשה יותר באיזה 6 שנתונים וכו׳.

מבחינת איבזור אני יודע שאקבל את אותו אבזור ואולי יותר אצל המתחרות.

מבחינת יכולות דינמיות באותם ימי ראשון או ערבי חמישי שאני יוצא לנהיגות ספורטיביות- הייתי מתבאס מאוד.

אז העדפתי שנתון נמוך ופאן בכל נהיגה ומעניין לי את הטוסיק מה הסביבה חושבת עלי (במקרה שלי בטח בליבם המקומיים מאחלים לי שמזלי ישתפר כי אני נוהג ב״מאזדה 3״ של הונג קונג, ועוד אחת ישנה בת 11.

איזה שטויות במיץ. אודי A6 איכותית פי 2 יותר מב.מ.וו סדרה 5, שמרגישה פשוטה ואפילו קצת זולה בפנים. אודי A8 פי 2 יותר איכותית מסדרה 7, שאמנם מרגישה יוקרתית, אבל לא ברמה של האודי.

כנ"ל לגבי סדרה 3 ו A4, וגם לגבי A3 וסדרה אחת. מבחינת חוויות הנהיגה - אין ספר שהבימר לוקחת בגלל ההנעה האחורית. אבל לא מבחינת יוקרה.

במרצדס הסיפור קצת שונה. לא ה A8 ובטח שלא הסדרה 7 משתוות ל S class. אבל האיכות ב C קלאס למשל מעט מאכזבת.

וכשאני אומר "איכות" אני מדבר על איך הרכב מרגיש מבחינת החומרים הפנימיים. אין קשר לאבזור/נוחות/חוויות נהיגה וכו'.

אודי A6 אולי איכותית יותר מהדגם היוצא של סדרה 5, בוודאי לא מהדגם החדש.

לגבי A8, מאוד איכותית, לא נופלת או מתעלה על סדרה 7 או S Class (ונסעתי בכולן).

ה-S Class מאוד איכותית, ה-7 לא נופלת ממנה בכלום (ובהרבה מקומות דווקא נותנים את הבכורה לסדרה 7 על פני ה-S).

לגבי A3 ו-A4 אל מול המתחרות הגרמניות- אפילו בחלומות הטובים יותר של אודי הם לא מתקרבים לאיכויות של המתחרות הגרמניות, הרכבים מאוד משעממים מבפנים כמיטב מסורת VAG ולא מציגים עדיפות באיזשהו פרמטר על מול המתחרות, לרוב נחיתות.

שב ב-A3 חדשה, תעבור לסדרה 1 ומשם ל-A Class, כנראה שלא תבחר באודי.

זה לא שבדגמים האלה אודי לא מציגים יוקרה, הם פשוט לא מציעים משהו שפולקסוואגן לא מציעים בדגמים שלהם.

מ-A6 וצפונה המצב משתפר מאוד ושם לדעתי יש יישור קו עם הגרמניות האחרות אבל מתחת ל-A6 אני באמת לא מבין אנשים ששמים כסף כדי לקבל את אותו מנוע\גיר\מרחב\אבזור עם סמל שונה, עבודת שיווק ומיתוג מבריקה של VAG.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כשאתה אומר סוויפט, אתה מתכוון לסוזוקי סוויפט?

בתור אחד שנוהג על ה-A6 השנייה שלו אתה בעצם אומר שאתה נוהג בה בשביל הרושם?

כמעט נכון. נשים את העניין שלפעמים מתחשק רכב גדול ששט על הכביש בצד. זה בעיקר בשביל רושם, אבל לא הרושם שאתה חושב עליו. ממש לא מעניין אותי מה חושבים העוברים והשבים, ועל מכרים שלי אין לי שום צורך לעשות איזשהו רושם.

מבחינה עסקית, זה הרכב הנכון. אין מה לעשות, אנשים מסתכלים על הרכב שאתה מגיע איתו לפגישות, גם לקוחות. זה אולי נשמע מוזר, אבל אודי ולקסוס אלה הרכבים הנכונים. על מרצדס ו-BMW חל איסור חמור, ועל רכב פשוט באותה מידה כמעט.

כשחברה עומדת לסגור איתך חוזה של הרבה מאוד כסף, הם מעקמים פרצוף אם הרכב לא מתאים. האמן לי שנכוויתי בעבר מהעניין.

אז כן, כרגע אני חייב להשקיע במכונית סלון. כשאפרוש, זה יתחלף ברכב ספורטיבי. בזה אני בהחלט רואה סיבה להשקיע.

פורסם

^ חבל שלא הצטרפת לדיון שהיה בדיוק על נושא זה ״ רכבי יוקרה, איך הם נתפסים ״

שם טענתי את אותם הטענות שלך.

מחזק את דברייך!

למה במוו לא בא בחשבון?

פורסם
^ חבל שלא הצטרפת לדיון שהיה בדיוק על נושא זה ״ רכבי יוקרה, איך הם נתפסים ״

שם טענתי את אותם הטענות שלך.

מחזק את דברייך!

למה במוו לא בא בחשבון?

בארץ יש לה תדמית שלילית, לא משנה למה ולא משנה אם יש לה בסיס או לא, התדמית הזו קיימת.

פורסם
כמעט נכון. נשים את העניין שלפעמים מתחשק רכב גדול ששט על הכביש בצד. זה בעיקר בשביל רושם, אבל לא הרושם שאתה חושב עליו. ממש לא מעניין אותי מה חושבים העוברים והשבים, ועל מכרים שלי אין לי שום צורך לעשות איזשהו רושם.

מבחינה עסקית, זה הרכב הנכון. אין מה לעשות, אנשים מסתכלים על הרכב שאתה מגיע איתו לפגישות, גם לקוחות. זה אולי נשמע מוזר, אבל אודי ולקסוס אלה הרכבים הנכונים. על מרצדס ו-BMW חל איסור חמור, ועל רכב פשוט באותה מידה כמעט.

כשחברה עומדת לסגור איתך חוזה של הרבה מאוד כסף, הם מעקמים פרצוף אם הרכב לא מתאים. האמן לי שנכוויתי בעבר מהעניין.

אז כן, כרגע אני חייב להשקיע במכונית סלון. כשאפרוש, זה יתחלף ברכב ספורטיבי. בזה אני בהחלט רואה סיבה להשקיע.

אני חושב שאתה מגזים, לבוא ולומר שאין שום סיבה לרכוש את רכבי היוקרה האלה זה להיות מנותק מהמציאות ולא צריך לחפור יותר מדי כדי להבין למה- צריך רק לפתוח עיניים ולראות מה קורה בכבישים.

קונים אותם כי הם מאובזרים יותר, נוחים יותר, נעים יותר לשהייה בהם, לרוב חזקים יותר, משדרים את אותה יוקרה וסטטוס עליהם דיברת וכן הלאה.

מעבר לזה, אתה מסתכל על שוק הרכב המקומי בישראל, זה שוק מאוד קטן ומוגבל שלא מהווה אינדיקציה לכלום במה שקשור לענף הרכב.

העובדה היא שבשווקים גדולים המתחרות העיקריות בסגמנט היוקרה הן מרצדס, ב.מ.וו, לקסוס ודגמים מסויימים של אינפיניטי.

אודי לא משחקת בליגה של הגדולים בפרמטר היוקרה למעט דגם ה-A8 שבאמת מתאים למי שרוצה פאר שלא מנכר עיניים.

פורסם

מותר אגב לשאול באיזה תחום מדובר ? מענין איפה מחליטים לעשות עסקים לפי האוטו של הצדדים.

פורסם
אני חושב שאתה מגזים, לבוא ולומר שאין שום סיבה לרכוש את רכבי היוקרה האלה זה להיות מנותק מהמציאות ולא צריך לחפור יותר מדי כדי להבין למה- צריך רק לפתוח עיניים ולראות מה קורה בכבישים.

קונים אותם כי הם מאובזרים יותר, נוחים יותר, נעים יותר לשהייה בהם, לרוב חזקים יותר, משדרים את אותה יוקרה וסטטוס עליהם דיברת וכן הלאה.

מעבר לזה, אתה מסתכל על שוק הרכב המקומי בישראל, זה שוק מאוד קטן ומוגבל שלא מהווה אינדיקציה לכלום במה שקשור לענף הרכב.

העובדה היא שבשווקים גדולים המתחרות העיקריות בסגמנט היוקרה הן מרצדס, ב.מ.וו, לקסוס ודגמים מסויימים של אינפיניטי.

אודי לא משחקת בליגה של הגדולים בפרמטר היוקרה למעט דגם ה-A8 שבאמת מתאים למי שרוצה פאר שלא מנכר עיניים.

ראשית, דיברתי על השוק המקומי. אני חי לפחות ארבעה חודשים בשנה גם בארה"ב, שם יש לי רכב אחר לגמרי.

העניין הוא שהם כבר לא מאובזרים, נוחים או נעימים יותר לשהייה מאשר רכבים פשוטים. כמעט כל אבזור שיש לי ב-A6 יש לי בסוזוקי סוויפט. יש דברים קטנים פה ושם, אבל האבזור המשמעותי קיים כיום בכל רכב, זה לא מה שהיה פעם.

חזקים יותר? אולי בהשוואה למכוניות פשוטות, אבל בפחות מחצי מחיר של A6 אתה יכול לקנות רכב עם ביצועים טובים בהרבה.

נותרו כמעט רק היוקרה והסטטוס ועל זה דיברתי, ודרך אגב, A6 בארה"ב נחשבת יותר מ-E class או סדרה 5 והרבה יותר מדגמים של לקסוס ואינפיניטי.

מותר אגב לשאול באיזה תחום מדובר ? מענין איפה מחליטים לעשות עסקים לפי האוטו של הצדדים.

לא צריך להגזים, לא מחליטים לפי זה, אבל צריך ליצור רושם כללי וכשבכיר בחברה מגיע עם משהו כמו סוזוקי סוויפט, הסיכוי לזכות בהתקשרות יורד. לפעמים קצת, לפעמים משמעותית, תלוי בהסתכלות האישית של הלקוח הפוטנציאלי.

פורסם

מאיזה שנתון ה-A6 שלך שהיא כל כך דלה באבזור לעומת סוזוקי סוויפט?....

ומעבר לזה, מה עם איכויות נסיעה? זהות בסוזוקי ובאודי?

ומה עם מרחב פנימי, זהה?

ובידוד רעשים, זהה?

ובטיחות, זהה?

ואיכות מערכת הסאונד, זהה?

ועבור מי שקצת חובב הגה, מספקות את אותה הנאה בנהיגה?

אותן יכולות דינמיות?

להמשיך?.....

נסעתי ונהגתי בהמון רכבים, החל מרכבים מינימליסטיים ופשוטים כמו פיאט אונו ועד הטופ של הטופ כמו פרארי ושות׳, לבוא ולהגיד שנישה מסויימת היא מיותרת זה קצת להיות מנותק מהמציאות, בטח ובטח כשמדברים על נישת מכוניות היוקרה שמאות אלפים מהם נמכרים מדי שנה.

• תוכן חדש...