Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הסיפור עם אאודי A4 ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבזור שפעם היה רק נחלתם של רכבי יוקרה, אפשר למצוא בכל מכונית קומפקטית, כנ"ל לגבי מנועים, גירים, איבזור בטיחות וכו'. למעשה, מכונית היוקרה הרבה פעמים איננה יותר מהבסיס של הרכב הקומפקטי עם פלסטיקה יותר יפה.

מה שאתה אומר (אם הבנתי נכון את כוונתך), בהקשר למכלולים זהים/בסיס זהה - יכול להסביר העדפות בבחירה מתוך היצע VAG. זה לא תופס לבנץ וב.מ.וו.

לכן, אם מחפשי "יוקרה" נותנים משקל לייחוד, הרי שהמוחצנות במקרה של ה 2 הנ"ל היא יתרון על אאודי. הן בהחלט מצהירות על מה שהן.

ושוב, מבחינת תכונות מדידות, הן לא בהכרח מוצלחות יותר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אאודי סובלות כבר הרבה שנים מסחירות מאוד נמוכה בתור משומשות.

למה? אני מניח שזה שילוב של כמה סיבות, כמו תקלות שהיו בשנים קודמות,

יחד עם יבואן שלא מיהר לפתור בעיות באחריות, ושחט עוד יותר את אלה שכבר

עברו את אותה תקופה. בנוסף, אאודי, בניגוד למה שהרבה רוצים לחשוב, מעולם לא

נחשבה בשוק לרכב יוקרה ברמה של במוו או מרצדס, ולכן גם כמות הרוכשים הפוטנציאלים

נמוכה יותר. לרוב, מי שיסתכל על אאודי, ימצא את מבוקשו בגרסאות זולות יותר של הקונצרן,

כי ממילא הוא לא חיפש רכב יוקרה מנקר עיניים, לעומת רוכשים של רכבי יוקרה אחרים,

שבדרך כלל מה שהם רוצים זה רכב יוקרה במלוא מובן המילה.

זה אולי היה נכון מלפני כמה שנים, אנחנו כבר שנה שלמה מחפשים Q5 משומשת אז אני מכיר את השוק שלה מאוד טוב, המכוניות פשוט נחטפות מהלוח, וכל המוכרים ללא יוצא מן הכלל מבקשים בין 10-20 אלף שקל מעל המחירון.

כנ"ל גם לגבי ה A4, לפני שבועיים פורסמה פה בפורום וביד2 אודי A4 שנת 2011, במודעה ביקשו 20 אלף מעל המחירון, יום אחרי פרסום המודעה הרכב כבר נמכר!

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
אחת הסיבות לשחיקה במכירות מכוניות היוקרה בשוק היד שנייה היא שהפער בין מכונית יוקרה "לסתם" רכב משפחתי, כל הזמן מצטמצם.

אבזור שפעם היה רק נחלתם של רכבי יוקרה, אפשר למצוא בכל מכונית קומפקטית, כנ"ל לגבי מנועים, גירים, איבזור בטיחות וכו'. למעשה, מכונית היוקרה הרבה פעמים איננה יותר מהבסיס של הרכב הקומפקטי עם פלסטיקה יותר יפה.

זה לא מספיק כדי לשכנע מישהו לקנות רכב בן 3 במקום רכב חדש, ובצדק.

מסכים עם כל תו..

לפני שבוע בדיוק חשבתי על זה בעודי נוהג על ה-A6. עשיתי רשימה של ההבדלים לעומת הסוויפט מבחינת אבזור ונוחות. היה ממש קשה למצוא כאלה.

מעבר לרושם על אנשים אין הרבה סיבות כיום להחזיק רכב יוקרה ברמה של סדרה 5, E או A6. הנאה מנהיגה אפשר למצוא בקלות ברכבים אחרים שמיועדים לזה. ואת זה אני אומר בתור אחד שנוהג כבר ב-A6 השנייה שלו.

פורסם
מה שאתה אומר (אם הבנתי נכון את כוונתך), בהקשר למכלולים זהים/בסיס זהה - יכול להסביר העדפות בבחירה מתוך היצע VAG. זה לא תופס לבנץ וב.מ.וו.

לכן, אם מחפשי "יוקרה" נותנים משקל לייחוד, הרי שהמוחצנות במקרה של ה 2 הנ"ל היא יתרון על אאודי. הן בהחלט מצהירות על מה שהן.

ושוב, מבחינת תכונות מדידות, הן לא בהכרח מוצלחות יותר.

זה תופס ג-ם לבנץ ו-BMW, בכל הקשור לרמות איבזור ואיכות כוללת של הרכב.

זה בטח ובטח תופס ל-Audi.

אמא שלי החליפה A3 2.0TFSI DSG בלאון 1.8 TSI DSG וחייבים להודות, להוציא איכות חומרים, נוחות כיסאות, אחיזה כוללת (בגלל רוחב צמיגים וקשיחות מתלים) וחיסרון בביצועים במהירויות גבוהות, הסיאט רכב טוב יותר.

מרווח יותר, חסכוני יותר, נוח יותר לנסיעה (איזון יותר נכון של אחיזה מול נוחות), מאובזר יותר, מזגן יעיל יותר, אפילו שקט יותר... ואפילו מערכת השמע המקורית הרבה יותר טובה (לא קשה, זו של ה-A3 נשמעת זוועה).

אז נכון, אין לך "יוקרה", אבל יש לך רכב שבסה"כ יותר נעים להשתמש בו, מכל בחינה פרקטית.

אז נכון, חלק גדול מסגירת הפערים נובעת מרמות האבזור והמנועים שמגיעות היום למשפחתיות/קומפקטיות רגילות ופערי הגיל בין המכוניות. יכול להיות שה-A3 החדשה מצדיקה מחיר כמעט כפול (למישהו), אבל זה ממחיש את מה שאני אומר.

קח פוקוס, למשל, וכבר פערי איכות החומרים הברורים שקיימים בן הסיאט ל-Audi, עוד פחות מורגשים. קנה את גירסת השני ליטר או הטורבו, וגם הביצועים כבר סבבה לגמרי.

לאבא שלי היתה ב-88' Audi 100. אתה מתאר לעצמך איזה פער היה בינה לבין סובארו ליאונה או מיצובישי לאנסר, מבחינת נוחות נסיעה, איכות חומרים, אבזור, בטיחות... פער ענק. משפחתיות אפילו לא הגיעו אז עם סטריאו, רק עם חור בדשבורד שקראו לו "הכנה לסטריאו".

היום, הפער ה-רבה יותר קטן.

אז למה לשלם עוד עשרות אלפים או לקנות משומש, כשיש לך רכב חדש שמכל בחינה פרקטית-מעשית עומד ראש בראש מול "הפרימיום"?

בשביל פוזה?!

הרבה כסף עולה היום פוזה נטו...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כן, בשביל פוזה.. ולמי שפוזה עושה לו את זה, שיהנה - למה לא.

עובד מסויים בחברה שאני עובד איתה, מסוג העובדים שאמור להרוויח משכורת ממוצעת, נוהג על מרצדס E Class ישנה קצת. לרוב המוחלט של האנשים אין מושג שזה רכב משנת 2002, שעולה פחות מ-70 אלף ש"ח, ומבחינתם הוא נוהג על מרצדס. ברור לכל שבסכום הזה הוא היה יכול לקנות רכב חדש יותר, טוב יותר, מאובזר יותר, נוח יותר והרבה יותר זול לאחזקה, אבל לא עם הפוזה הזו.

לטוב ולרע - הרושם שהוא רצה ליצור נוצר. עם רכב שעולה כמו קיה פיקנטו.

פורסם

, נוהג על מרצדס E Class לרוב המוחלט של האנשים אין מושג שזה רכב משנת 2002, שעולה פחות מ-70 אלף ש"ח, ומבחינתם הוא נוהג על מרצדס. ברור לכל .

מצדיק.

מתקשר בדיוק לשירשור שפתחתי בנושא ״רכבי יוקרה איך הם נתפסים״

פורסם

סליחה אבל יש פה אלמנט שהוא מעבר לסמל סטטוס,

אני בספק אם פורד פוקוס 2.0 ליטר מתנהגת כמו סידרה 3 ישנה יותר,אני גם בספק לגבי חלקות המנוע ותיבת ההילוכים והעברת הכח לגלגלים.כנ"ל לגבי איכות החומרים והאורגונמיה הכללית של תא הנוסעים. יש דברים שאינם רק מצויים בטכנולוגיה,יש פשוט חומרים איכותיים יותר,וכתוצאה מכך עלות הייצור עולה.

Porsche 944 turbo

פורסם

תמשיכו להאמין שאאודי משתווה לחברותיה הגרמניות.

כתבתי בתחילת דבריי, שזה בניגוד למה שחלק מהאנשים חושבים,

אאודי לא היתה ועדיין לא נחשבת יוקרתית כמו המתחרות שלה.

קח כל אדם מהרחוב, שאל אותו מה יותר יוקרתי, מרצדס או אאודי?

אני מניח ש90% ישיבו מרצדס.

חוץ מזה, השוק מדבר, ומחירי אאודי נחתכים יותר מהמתחרות, והרבה

יותר קשה למכור אותן, למרות של-VAG יש את הטרייד אין הכי גדול ומוצלח

מבין רכבי היוקרה.

לגבי Q5 ו Q7, זה קצת שונה, כי הן בסגמנט שאין להן כ"כ תחרות מכיוון

במוו או מרצדס.

לא יודע כמה מכם קנו או מכרו רכבי יוקרה, ומי מכם מעורה בשוק הזה,

אבל זו המציאות שאני רואה, וזה גם מה שאני שומע מאנשים אחרים שיש

להם רכבים בסגמנטים האלה.

אז לקשקש שאאודי דינמית כמו במוו, ושהיא למי שלא רוצה רכב מנקר עיניים

זה דבר אחד, ולמכור אאודי לעומת מרצדס או במוו זה דבר אחר.

פורסם

אני דווקא מכיר לא מעט אנשים שזנחו ב.מ.וו ומרצדס מדגמים שונים לטובת אאודי. ב.מ.וו 325 שהוחלפה באאודי A4 TFSI, ששולת של מרצדסים שנזנחה בעבור A6 ועוד כמה.

בג'יפונים זה אכן הרבה יותר בולט ואני גם לא מסכים שאין תחרות, יש תחרות ואפילו ערה בג'יפונים הקטנים שסביב 300 אלף שקלים וגם בגדולים שמתחילים ב-450 אלף שקלים (דיזלים בסיסיים) אבל החבילות של אאודי לא רעות ומגיעות לדעתי בסגמנטים האלה חמושות בעיצוב הכי נאה ובתאי נוסעים מרווחים, איכותיים ומאובזרים.

פורסם

^ (Oshri)זכותך לחשוב שאני או אחרים מקשקשים.

באותה מידה אני יכול להבין את מה שאתה כתבת.

שלל קביעות בלי מספר קשיח אחד. הכל הערכות אישיות שלך או חוויות פרטיות שאינן מייצגות.

ואם מבחן הרחוב שהצגת אכן יוביל לתוצאות שטענת, הרי זה מה שרציתי לומר - חלק מקוני אאודי רוכשים דווקא אותה, כי ב"רחוב" היא פחות צועקת...

מבחינת איכויות, כבר מזמן שאין פה מובילה/ות ברורה.

falou - מסכים איתך לגמרי לגבי כך שבהרבה מובנים "עממיות" של היום סגרו פערים. בבחירה האישית שלי אני בהחלט נהנה מכך...

יחד עם זאת, בחלק ממכוניות יוקרה/פאר, ניתן למצוא איכויות חומרים/ייצור שאינן מאפיינות את ה"עמך". לא כולם רואים/רגישים לזה. אבל מי שזה מה שחשוב לו, ימצא את זה שם. שווה? עניין מאוד אישי...

פורסם

Mike808, תמיד תמצא דוגמא לכל דבר. אני מדבר על הרוב, שזה מה שקובע את השוק.

כמו שכתבתי, תעשה ניסוי, שאל אפילו בחברתך הקרובה, מי יותר "נחשב",

מרצדס או אאודי. אני מניח שאתה יודע לבד את התשובה.

לגבי ה Q5, כמו שכתבתי, אין לו תחרות של ממש. X3 הוא לא תחרות לדעתי,

ורוב האנשים יעדיפו Q5 עליו. גם למרצדס אין בדיוק תשובה אליו.

כנ"ל Q7, שהיחידי שיכול להתחרות בו זה מרצדס GL, שיקר בהרבה, ולדעתי

לא מיובא באופן סדיר.

פורסם

Oshari - אתה מתאמץ/"תקוע" במקום הלא נכון. על הנקודה הזו שנינו מסכימים.

תקרא טוב את מה שכתבתי, מספר פעמים.

...ואגב... הרחוב, לפחות מבחינתי אינו המקום הנכון ללמוד ממנו מה טוב יותר. אולי רק מה "נחשב" יותר...

ואכן בעניין של קליינטורה שמחפשת משהו "נחשב" אאודי מובסת. אבל כאמור, לא לשם היא מכוונת...או מחפשת את עצמה.

אגב, דווקא הQ די חורגות מהקו של ה A. הן כן בולטות ומחפשות תשומת לב. יתכן, כי מראש הבינו שם באאודי שבסגמנט הזה, מדובר במשהו מובנה/מכנה משותף רחב של הקליינטורה הפוטנציאלית.

פורסם

אתה מתייחס לעצמך, ולמשאלות ליבך. אני מתייחס לשאלותיו של פותח השרשור,

ולמציאות בשוק, ומסביר לו למה אאודי זולה יותר, וסחירה פחות.

אתה יכול להתווכח עד מחר, לי אישית זה לא משנה, אבל השוק חושב אחרת ממך.

ואתה לא חייב להסכים איתי, או עם השוק, אבל מה לעשות, זה שונה מדעתך.

פורסם

קחו לדוגמה את הרכב שלי - B4 2008 הגיע עם חלון בגג, ג'יפאס מובנה, מצלמת רוורס, מראות מתקפלות חשמלית, ג'נטים מגנזיום 17", פנסי ערפל והנעה 4*4.. נמכרת כיום בכ70 אלף ש"ח. אגב במחיר דומה נמכרת גם הA4 מאותו שנתון רק עם פחות איבזור.

מולה באותה שנה עומדת ב.מ.וו סדרה 3 שנמכרת בכ120 אלף ש"ח, ולרוב לא מציעה איבזור עדיף.

הגענו ל50 אלף ש"ח יותר בקניה, ואני בטוח שגם עלויות אחזקה גבוהות בעשרות אחוזים וכל זה בשביל מה? יותר פוזה? תשאירו לי את הסובארו..

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
אאודי, בניגוד למה שהרבה רוצים לחשוב, מעולם לא

נחשבה בשוק לרכב יוקרה ברמה של במוו או מרצדס, ולכן גם כמות הרוכשים הפוטנציאלים

נמוכה יותר. לרוב, מי שיסתכל על אאודי, ימצא את מבוקשו בגרסאות זולות יותר של הקונצרן,

כי ממילא הוא לא חיפש רכב יוקרה מנקר עיניים, לעומת רוכשים של רכבי יוקרה אחרים,

שבדרך כלל מה שהם רוצים זה רכב יוקרה במלוא מובן המילה.

איזה שטויות במיץ. אודי A6 איכותית פי 2 יותר מב.מ.וו סדרה 5, שמרגישה פשוטה ואפילו קצת זולה בפנים. אודי A8 פי 2 יותר איכותית מסדרה 7, שאמנם מרגישה יוקרתית, אבל לא ברמה של האודי.

כנ"ל לגבי סדרה 3 ו A4, וגם לגבי A3 וסדרה אחת. מבחינת חוויות הנהיגה - אין ספר שהבימר לוקחת בגלל ההנעה האחורית. אבל לא מבחינת יוקרה.

במרצדס הסיפור קצת שונה. לא ה A8 ובטח שלא הסדרה 7 משתוות ל S class. אבל האיכות ב C קלאס למשל מעט מאכזבת.

וכשאני אומר "איכות" אני מדבר על איך הרכב מרגיש מבחינת החומרים הפנימיים. אין קשר לאבזור/נוחות/חוויות נהיגה וכו'.

.Your average Notepad

• תוכן חדש...