Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא נחשב, הוא לא ניתן לכיוון - לזה התכוונתי.

אני לא חושב שתצליח לתפקד בתור נהג ברכב ללא פתח מזגן מרכזי מתכוון ועוד באילת עם ממוצע של 43 מעלות, אבל את זה נשאיר לקיץ. לפחות כשאני נוהג, אני מכוון את כל הפתחים לפנים שלי כולל את זה של הנוסע ליד ואני בכלל רגיש לקור, אז אני באמת מאוד מקווה שהפטנט החדש של סקודה יעבוד כמו שצריך במדבר האילתי הרותח (אני פסימי).

פותח השרשור - תתחדש.

ממוצע המעלות קצת יותר גבוה אבל בכל מקרה נסיעה באילת היא שונה מהמרכז. אני אסביר, באילת לא משנה מאיפה לאיפה תיסע אתה מגיע ב 5-10 דק... הבעיה היא שבזמן הזה המזגן ולא משנה באיזה רכב ועד כמה הוא טוב לא מספיק לקרר את הרכב בכלל! ככה שלרוב כל עוד אין לי נסיעה של 20 דק ומעלה אני לא ממש מתכוון להסתמך על המזגן בלבד כאמצעי קירור.. וכמו שכבר אמרתי המזגן בסקודה היה חזק הרבה יותר מזה שבפיקנטו... לצערי לא המזגן שבפי קנטון מספק אותי וגם לא זה שבנקודה ככה שזו נקודה שאני פחות לוקח בחשבון בהתחשב בכך שאני גר באילת

ולכל מי שחושב שהוא יכול לסתור אותי בנושא אני אגיד שנסעתי על הפיקנטו המון (יש לחבר שלי כמו שאמרתי למעלה) באילת וחוויתי את זה על בשרי בקיץ האילתי... מסופק לא הייתי לצערי....

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הגירסה הידנית (60 כ"ס) נותנת פייט לא רע למשפחתומטיות באשר הן - 180~ קמ"ש מהירות מירבית בפועל.

UDZxT4d_omQ דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

לרוכשים - תתחדשו ותהנו. עושה רושם שיש ממה. ;)

קראתי על אנשים שכבר רכשו, נסעתי בעצמי ואני יודע שיש ממה להינות... תודה :-)

פורסם

לדעתי אין הצדק למכוניות האלה כשהיום ניתן לרכוש מכונית סופר מיני אמיתית כמו פורד פיאסטה, סוזוקי סוויפט ופאביה בתוספת כספית זניחה.

תוספת של 15-25 אחוזים זה ממש לא זניח... תוסיף ירידת ערך גבוהה יותר וצריכת דלק מוגברת יותר והגעת להוצאה כספית של אלף פלוס כל שנה (תלוי ברכב ובנהג). תפרוס את זה על פני 3-4 שנים וקיבלת הבדל שהוא ממש לא זניח בימינו כדלקמן...

פורסם

רק כדי להרגיע את נושא המזגן זו חוות דעת של אדם שמבין טיפה יותר ממני בנושא:

במהירות סרק, הרעידות הללו מאפיינות יותר מנוע 3 צילינדרים לעומת ארבעה.

דווקא, בעת נסיעה, המנוע הרגיש גמיש למדי (ביחס לנפח שלו כמובן).

אגב, בדקתי ספציפית את נושא המזגן, אמנם היום לא היה חמסין כבד, אבל עדיין חם מספיק. היינו שלושה מבוגרים ברכב ועוצמה 2 מתוך 4 הספיקה בהחלט לקרר אותו. פתח הקירור המרכזי אמנם לא ניתן לכיוון, אך הוא זורק את האויר לתוך חלל הרכב וגם בישיבה מאחור מרגישים אותו.

העברתי גם לעוצמה 4 ושם מהירות האויר היתה חזקה באופן מורגש מאוד (אם כי גם רועשת בהתאם), לטעמי, המזגן עבר את המבחן בהצלחה.

פורסם

הטמפרטורה המקסימלית היום באילת הגיעה ל- 21°C לפי התחנה המטאורולוגית של אילת שמופעלת ע"י השירות המטאורולוגי הישראלי, כך שחם לא היה בכלל. אני מציע שתמתין עוד מס' חודשים לקיץ ותבדוק את המזגן בטמפ' של 43°C, אני מקווה שיעבור את המבחן בהצלחה בתנאים הנ"ל. תתחדש על הרכב.

פורסם
תוספת של 15-25 אחוזים זה ממש לא זניח... תוסיף ירידת ערך גבוהה יותר וצריכת דלק מוגברת יותר והגעת להוצאה כספית של אלף פלוס כל שנה (תלוי ברכב ובנהג). תפרוס את זה על פני 3-4 שנים וקיבלת הבדל שהוא ממש לא זניח בימינו כדלקמן...

שזה בא על חשבון גב ומזגן, זה זניח, תאמין לי.

הטמפרטורה המקסימלית היום באילת הגיעה ל- 21°C לפי התחנה המטאורולוגית של אילת שמופעלת ע"י השירות המטאורולוגי הישראלי, כך שחם לא היה בכלל. אני מציע שתמתין עוד מס' חודשים לקיץ ותבדוק את המזגן בטמפ' של 43°C, אני מקווה שיעבור את המבחן בהצלחה בתנאים הנ"ל. תתחדש על הרכב.

תראה, המזגן בפאביה הפתיע אותי לטובה מאוד!, חזק ומקרר מצויין (ואני מדבר על יולי אוגוסט).

מקווה שזה לא בגלל שהיא הייתה דנדשה בחודשים האלו.

ועברתי אליה מ406, ששם המזגן זה מזגן באמת על רמה גבוהה!, פשוט תענוג היה איתו.

בסיטיגו, גם שזה 3 צילינדר (אם אני לא טועה), בטח המדחס שם צנום, בכל מקרה, אני מאמין שסקודה לא יאכזבו.

אגב, מאיצה יפה 0-100 בסרטון למעלה, למרות שחבל על הדלק:wink:

פורסם
שזה בא על חשבון גב ומזגן, זה זניח,

אגב, מאיצה יפה 0-100 בסרטון למעלה, למרות שחבל על הדלק:wink:

על חשבון הגב ממש לא ! להיפך זה דווקא אחד הדברים שהפתיעו אותי לטובה.. לא האמנתי שהרכב הזה יכול להיות ממש נוח במיוחד אחרי שיצא לי לנהוג על הפיקנטו..

ולגבי המזגן זה לא שהוא גרוע להיפך הוא היה ממש חזק אבל מבאס שלא ניתן לכוון את כולו עליי...

וכן היא מאיצה יפה ביחס לנתונים שלה..

פורסם
ממוצע המעלות קצת יותר גבוה אבל בכל מקרה נסיעה באילת היא שונה מהמרכז. אני אסביר, באילת לא משנה מאיפה לאיפה תיסע אתה מגיע ב 5-10 דק... הבעיה היא שבזמן הזה המזגן ולא משנה באיזה רכב ועד כמה הוא טוב לא מספיק לקרר את הרכב בכלל! ככה שלרוב כל עוד אין לי נסיעה של 20 דק ומעלה אני לא ממש מתכוון להסתמך על המזגן בלבד כאמצעי קירור.. וכמו שכבר אמרתי המזגן בסקודה היה חזק הרבה יותר מזה שבפיקנטו... לצערי לא המזגן שבפי קנטון מספק אותי וגם לא זה שבנקודה ככה שזו נקודה שאני פחות לוקח בחשבון בהתחשב בכך שאני גר באילת

ולכל מי שחושב שהוא יכול לסתור אותי בנושא אני אגיד שנסעתי על הפיקנטו המון (יש לחבר שלי כמו שאמרתי למעלה) באילת וחוויתי את זה על בשרי בקיץ האילתי... מסופק לא הייתי לצערי....

המזגן בפיקנטו לא פחות ממעולה - חזק מאוד, כך שלפי מה שאתה כותב המזגן בסטיגו חדר קרור...

פורסם

1000 ש"ח בשנה זה 85 ש"ח בחודש, אז כדאי לקחת את כל העניין בפרופורציה.

גם אם חשבון שלכם שגוי (ואני חושב כך) גם אם ההפרש 200-300 ש"ח לחודש, אני באופן אישי חושב שזה לא שווה את ההתפשרות של נהיגה בויברטור רוטט מול סופר מיני מודרנית.

אבל זו רק דעתי האישית.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
קצת באיחור אבל תתחדש!

אם זה מעודד אני גם גר באילת ונוסע בלי מזגן בכלל.

פותחים קצת חלון והכל מעולה.

גם אני גר באילת ואני לא זוכר מתי בחודש האחרון אני הדלקתי מזגן

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
לבעלי הסיטיגו - מה הסל"ד המתקבל ב 100-110 קמ"ש? בסרטון שצרפתי יחסי העברה נראים מספיק ארוכים בכדי שהרכב שיתקבל סל"ד נינוח.

אני עם סיטיגו 75 ידני שעדיין בהרצה כי נסעתי רק 1000 קילומטר בערך - בכביש מהיר מישורי אני בד"כ משייט ב-110 קמ"ש והסל"ד עומד על 3000 סל"ד ואולי טיפונת יותר. והרעשים העיקריים ששומעים במהירות הזאת הם רעשי הרוח, המנוע עצמו בסל"ד הזה לא עושה שום רעש משמעותי. סה"כ שיוט יחסית נעים ושקט ועוקף הרבה "משפחתומטיות" בלי בעיה.

כמובן גם צריך לקחת בחשבון כמה אנשים נמצאים ברכב. לסיטיגו יש משקל עצמי נמוך יחסית של 850 ק"ג ולכן כל תוספת של נוסע נוסף מורגשת בהחלט וצריך ללחוץ קצת יותר על הדוושה מאשר שאתה נוסע לבד ברכב, אבל עדיין גם עם שלושה נוסעים סוחב יפה מאוד בשביל מנוע 1000.

• תוכן חדש...