Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי היא לא ידעה שהנתיב הימני גם פונה שמאלה והתעצבנה עליך שלא נתת לה לעבור "כמו שצריך" במהלך הצומת נתיב! :)

אבל היא לא פנתה שמאלה.. היא המשיכה ימינה

לא יודע אם הבנתם את סדר הפעולות שלה אבל אחזור עליו

בימני - מאותתת שמאלה - עוברת לשמאלי-נעקפת מימין-גולשת נתיב ימינה ועוד אחד ימינה ופונה ימינה

פורסם
אבל היא לא פנתה שמאלה.. היא המשיכה ימינה

לא יודע אם הבנתם את סדר הפעולות שלה אבל אחזור עליו

בימני - מאותתת שמאלה - עוברת לשמאלי-נעקפת מימין-גולשת נתיב ימינה ועוד אחד ימינה ופונה ימינה

הכל מובן.

היא צפצפה לך בזמן הפנייה שמאלה, כי היא לא חשבה שהנתיב מימינה (שאתה היית בו) גם פונה שמאלה. זה היה חשוב לה כי היא סטטה ימינה בשביל הפנייה הבאה.

פורסם

עוד הדגמה מבריקה לכך שלרוב הנהגים פה אין מושג איך לנהוג, איך להתחלק בכביש עם שאר המשתמשים ואיך להסתכל במראות ולהבין מה קורה מסביב. זה קורה בכל כיכר עם 2 נתיבים, פשוט תדע ותצפה את זה. אני משתדל אף פעם לא להיות במקביל או קצת לפני רכב בכיכר כזו אלא תמיד קצת מאחור כך שיש לי זמן תגובה לבלום.

פורסם

מה אתם עושים כשאיבדתם את הדרך ואין לכם מושג איך להמשיך? עוצרים ושואלים את הנהג ליד.

זה בדיוק מה שעשה טייס מסוק בקזחסטן (אגב, הוא קיבל על כך גיבוי משר הביטחון הקזחי)

פורסם
עוד הדגמה מבריקה לכך שלרוב הנהגים פה אין מושג איך לנהוג, איך להתחלק בכביש עם שאר המשתמשים ואיך להסתכל במראות ולהבין מה קורה מסביב. זה קורה בכל כיכר עם 2 נתיבים, פשוט תדע ותצפה את זה. אני משתדל אף פעם לא להיות במקביל או קצת לפני רכב בכיכר כזו אלא תמיד קצת מאחור כך שיש לי זמן תגובה לבלום.

יפה,

יותר ויותר אנשים מבינים כאן בפורום שהרבה מהסרטונים ניתן היה למנוע בציפיה מראש כיוון שחינוך, לא באמת יעזור במהירויות כאלו ואחרות, לא עוצרים לשיעור באמצע הכביש הרי.

רוב הסרטונים כאן נעשו לצורך כך שיהיה מה להראות, חלק נעשו כאגרסיביות, חלק נעשו מחוסר ידע בנהיגה וחוסר הבנה מהי שיתופיות וכל אחד מנסה לדפוק את השני.

תרבות טיפוסית, גם בפורום והכי מצחיק, שהם עצמם לא מבינים במה הם טעו.

נהגים שמסוגלים להעלות סרטונים בכל כמה ימים ובמקבצים ולהדגים כיצד הם נקלעים לסיטואציות כאלו ואחרות, סביר להניח שיש להם עוד הרבה מה ללמוד.

פורסם
מה אתם עושים כשאיבדתם את הדרך ואין לכם מושג איך להמשיך? עוצרים ושואלים את הנהג ליד.

זה בדיוק מה שעשה טייס מסוק בקזחסטן (אגב, הוא קיבל על כך גיבוי משר הביטחון הקזחי)

מצב דומה בארץ "יסעור נוחת על כביש 6 כי אינו יכול לנווט מXYZ", במקום ישעזרו לו בטוח יצא איזה ערס שיצפצף לו אם יאיים עליו וכמובן פקק מפה חיפה וגם יתחילו לצפור מעכו.

פורסם
מצב דומה בארץ "יסעור נוחת על כביש 6 כי אינו יכול לנווט מXYZ", במקום ישעזרו לו בטוח יצא איזה ערס שיצפצף לו אם יאיים עליו וכמובן פקק מפה חיפה וגם יתחילו לצפור מעכו.

מצב דומה בארץ; הטייס יוצא מהמסוק ומשאיר אותו מונע. "צעיר" "מרים" לו את המסוק (תרתי משמע). הטייס מגיע ליעדו בטרמפים ומקבל עונש על כך שנתן ל"צעיר" ללכת מבלי לכבד אותו בכוס קפה.

פורסם

הכיכר שאני פרסמתי זו כיכר שליד רכבת אוניברסיטה בבן גוריון. התושבים רגילים לא להיכנס לתחנה הרכבת (כמו שהקורולה רצתה) ולפנות שמאלה, אלא כולם רגילים שנוסעים ישר. לא משנה לנהגים שזו כיכר.

בכללי כיכר 2 נתיבים זו ככיר בעיתית בגלל שהנהגים לא יודעים איך לנהוג בתוכה כפי שאתה אמרת.

פורסם

זה לא משנה אם יודעים או לא, אין באמת חוקים ברורים בכיכר אלה אם כן יש שילוט וצביעה על הכביש מפורשות או משהו כזה.

בכיכר עליינו לצפות לגרוע ביותר ולהבין, שיש נהגים שמחליפים נתיבים, פונים מנתיבים כאלו ואחרים.

צריכים להבין ולהיות מוכנים להכל, גם לזלזול של הנוהגים סביבנו בכביש, מן הסתם.

פורסם (נערך)

מחזיר אותי 27 שנה לאחור, כמה ימים לפני החתונה. מקרה דומה, רק שהרכב שבא ממול עבר מימיני. אני עמדתי על הבלמים והקלאץ', והנהג שנסע מאחוריו (ולא סטה מהנתיב) עצר לידי ושאל "אתה בחיים?". הרכב הבלתי נשלט אצר על השוליים (השמאליים מבחינתו) אחרי עוד 100-200 מ'.

כמובן מדובר בימים שבהם לא היו אזורי קריסה וכריות בטיחות, אמצעי הבטיחות המתקדם ביותר היה חגורת בטיחות.

עריכה - במקרה ההוא סטיה לשמאל לא היתה אופציה בגלל תנועה נגדית. גם לימין, כיון שהשול היה מוגבה קלות ואפשר להתהפך. וכמובן שבמקרה האמור גם הרכב שהגיע ממול עבר לשול, כך שאילו הייתי סוטה ימינה לא הייתי שורד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כביש צאלים, טנדר מפורק שמורכב מאיזה 4 מכונית דוהר עליי מעבר לעיקול.

סטיתי שמאלה לשול, צמוד לגדר, והצלחתי לחזור לכביש. הוא ירד לשוליים הימניים שלי, ואז חזר לכביש.

לא ישנתי באותו לילה, בכלל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
ככה תאונות חזיתיות נגרמות..

מזלו שהוא הצליח להשתלט על הרכב אחרת היה גומר אותנו, אפילו לאן לברוח לא היה לי.

למה אנשים לא מפעילים קצת שיקול דעת וחשיבה.

https://www.youtube.com/watch?v=O0VOWZeG3eU&feature=youtu.be

קטע הכביש הזה נהיה מסוכן, עם העיקול החד-באופן-מפתיע שיש לך לפני הכיכר הראשונה מחד, ועם הרכבים שבאים במהירות מאידך. תוסיף על זה כורכר/חצץ/חול רופף שיש שם במהלך היום יום (בימים יבשים, פלוס גשם בימים הרטובים) וקיבלת אחלה מתכון לדייט עם שמאי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

ניקו, Slowride, המקרים שציינתם שבהם הנהג השני יורד לשול מימינכם הם בדיוק הסיבה שבמצב כזה קודם כל יורדים על הבלמים ושומרים את פעולת ההתחמקות הממשית לרגע האחרון שבו אין ברירה אחרת.

בכל אופן, לברוח שמאלה במצב כזה זה רעיון רע: לפעמים בדיוק אז הנהג השני מצליח לחזור שמאלה או שמגיע נהג אחר.

ככה תאונות חזיתיות נגרמות. מזלו שהוא הצליח להשתלט על הרכב אחרת היה גומר אותנו, אפילו לאן לברוח לא היה לי.

זה למה במצב כזה דבר ראשון יורדים עם הבלמים בבת אחת: גם נתת לנהג מנגד זמן רב ככל הניתן לחזור לנתיבו, וגם הורדת מהירות במידה וכן תיפגשו. כשהכביש ככל כך צר - עדיף להתחשב בכך ולנהוג משמעותית לאט יותר מלכתחילה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

העליתי את המצלמה הביתה וניצלתי את הזמן לחלץ סרטונים של כמה נהגים כוכבים.

2 נתיבים שפונים שמאלה, הנהג בנתיב הקיצוני מחליט שלא בא לו על הפנייה אז הוא ממשיך ישר ויהי מה.

נוסע ברחוב, מבחין ברכב שרוצה לפנות שמאלה לחניה. הוא רואה אותי, עוצר לתת זכות, ומחליט להמשיך.

[video=youtube;WxzqWBSl-FQ]

כביש דורי בחיפה. למי שמכיר - בכיוון הירידה יש פניה שמאלה לאוטובוסים בלבד. אין שום כניסה לנתיב הזה מנגד.

נהג שמחליט בכל זאת לחתוך את הכביש ולהכנס לנתיב היורד מאט, רואה אותי, ומחליט להמשיך.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...